Briljanten paar Middendorp-van Gurchom

Zwolle – Zondag waren de heer en mevrouw Middendorp-van Gurchom 65-jaar getrouwd. Burgemeester Henk Jan Meijer bracht het echtpaar zondagmiddag een bezoek in hun woning aan de Frobergstraat in Zwolle om hen te feliciteren. Het echtpaar kreeg een aantal Iris-cheques cadeau.

14-06-2015__echtpaar__middendorp-_van_gurchom_65_jr_getrouwd_02.jpg 

De heer Gustaaf Ferreke Middendorp is geboren in Semarang midden Java. Mevrouw Irene Selphine van Gurchom en is geboren in Magelang midden Java. Ze hebben elkaar ontmoet tijdens een Feestavond, meneer vroeg mevrouw ten dans en zo raakten ze met elkaar in contact. Ze zijn getrouwd in Medan en hebben dit gehouden in een eigen huis. Ze hadden het destijds financieel heel goed en hadden ook een grote woning. Ze hebben 7 kinderen, vanaf de oudste naar de jongste met woonplaats. Constance Zwolle, Medy Zwolle, Henriette Abidjan Afrika en Royan Frankrijk, Silvia Zwolle, Ruud Heino, Johnny Zwolle, Barbara Antwerpen. De vier oudsten zijn in Nederlands-Indië geboren en de drie jongsten in Zwolle. Ze hebben 11 kleinkinderen en 7 achterkleinkinderen.

14-06-2015__echtpaar__middendorp-_van_gurchom_65_jr_getrouwd_01.jpg

14-06-2015__echtpaar__middendorp-_van_gurchom_65_jr_getrouwd_03.jpg 

Beroep van meneer was Sectiechef van Oost Medan. Mevrouw werkte als administratief-medewerkster bij de ”N.V. Deli Maatschappij” dit was een Nederlands bedrijf van koloniale oorsprong.

De hobby van meneer was vissen en ze hadden op de afsluitdijk (Breezanddijk) in de jaren ’70 ’80 een drietal caravans met visboten waar zij een ontzettende fijne tijd hebben gehad met het gezin en vrienden. Mijn moeder had en heeft nog steeds het zingen als hobby. Ze heeft veel optredens gedaan als mis Melati (een bloem). Ze wordt nog wel eens gevraagd bij bejaardentehuizen om een liedje te zingen, wat ze maar al te graag doet. Ook heeft ze wel eens gezongen voor een groter publiek. 5 mei (We Meet Again) Laat de burgemeester maar eens vragen of ze een liedje wil zingen, dat zal ze zeker doen. Ik zal haar dan met een gitaar begeleiden. (Crazy van Patsy Cline).

Artikel delen:
Reacties 13
 1. Hallo lieve familie Middendorp
  Hopelijk lezen jullie dit.
  Ik heb vroeger bij jullie in de Regelandisstraat gewoond en was vriendin met Constance(Stannie) en Medy en kwam bij jullie thuis. Mijn naam is ne Ginie Modderman en vroeger Ginie Kwant.
  Ik las dit bericht van het 65 jarig huwelijk en dacht ik ga hier op reageren.
  Hopelijk hoor ik wat.
  Groetjes Ginie Modderman Kwant.


  ⚠️ Meld

 2. Inmiddels al bijna 2 jaar verder….maar desondanks gemeend dankjewel voor de felicitaties..Helaas is op 5 september in hetzelfde jaar onze vader ons ontvallen.

  Voor Gini. Ik zal het doorgeven aan aan Medy en Stans.. Medy is op facebook te vinden.


  ⚠️ Meld

 3. Beste Ginie,

  Ook ik heb in de Regellandisstraat in Zwolle gewoond.
  Wij woonden in de flat 3hoog tegenover die van jullie.
  Jullie woonden op de begane grond.
  Zo kan ik mij jou nog goed herinneren.
  En ook jouw moeder. Zij kwam ijsblokjes brengen omdat
  mijn amandelen waren geknipt.
  ik was toen 4 jaar. Jij had ook nog 3 broers. Jij bent wat
  ouder dan ik.
  Groet Ineke Zwart,


  ⚠️ Meld

 4. Sorry ik heb wat laat gereageerd maar vind het leuk dat ik reacties krijg.
  Inderdaad woonde ik beneden aan in de flat aan de Regelandisstraat en had ik 3 broers maar zijn alle drie op jonge leeftijd overleden Egbert is op 24jarige leeftijd verongelukt mey auto Edo heeft kanker gehad is 50 geworden en Jan was 56 en had A.L.S. mijn moeder heb ik gelukkig nog lang gehad zij is op 91jarige leeftijd overleden. Mijn vader is in Zwolle al overleden op 46jarige leeftijd.

  Ik ben 62 en bijna 43 jaar getrouwd en wij hebben 1 zoon is 38 jaar en woont samen met vriendin.
  Hopelijk krijg ik weer wat reacties.Ginie.


  ⚠️ Meld

 5. Wij woonden onder de familie Medendorp en tegenover Ginie Kwant. Ik kan me herinneren dat Ginie een broer had die ouder was en die goochelvoorstellingen gaf in de kelderbox.


  ⚠️ Meld

 6. Ja Annet woonde schuin tegen over ons en zat bij mij in de klas. De Middendorp die boven Annet woonde waren de oma en tantes van de Middendorp in het midden van de straat. En ja mijn broer deed aan circus en goochelen en was 6 jaar ouder dan mij. Helaas is hij op zijn 56ste overleden aan A.L.S. wat een verschrikkelijke ziekte is. Nu ik vind de berichten leuk die ik terug krijg. Groetjes Ginie Modderman Kwant.  ⚠️ Meld

 7. Hallo Ginie, goh wat leuk dat je dit schrijft. Medy en Stans wonen beiden in Zwolle. Ik ook hoor.. zal het berichtje aan Medy doorgeven.
  Hartelijke groet, silvia


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.