Zwols succes Duitse Master Synchroonzwemmen

Zwolle – Afgelopen weekend vonden in Augsburg Duitsland de Internationale Duitse Master Synchroonzwemkampioenschappen plaats. Swol 1894 vaardigde drie zwemsters af. Thirza Hoekstra, Natasja van Schuppen en Joselien van de Craats. Er werden twee solo’s en een duet gezwommen.

synchro_swol1894_duitsland_14062015_s.jpg 

Joselien van de Craats en Natasja van Schuppen (rechts). Foto: Swol1894.

Het was de eerste keer dat de dames als Master naar Duitsland afreisde. De reis van bijna 800 kilometer is gelukkig niet voor niets geweest. Thirza behaalde met 119,155 punten de vijfde plek met haar solo. De solo van Natasja kwam met 126,363 punten op de eerste plek. Het geluk kon niet op toen het duet met 131,783 punten ook de eerste plaats haalde. Tijdens de eerste poging waren er technische problemen met het geluid. “Dit zorgt altijd wel voor wat extra spanning” aldus Joselien die voor het eerst met haar nieuwe achternaam zwom. Met tweemaal goud kijkt de ploeg terug op een succesvol weekend.

Er werd niet alleen gezwommen door de Zwolse equipe. Thirza Hoekstra en trainer Gerhard Burgman kwamen ook in actie als jury. Tijdens een Synchroonzwemwedstrijd zijn er in totaal 16 juryleden actief. Over het hele afgelopen seizoen kan Swol1894 tevreden zijn. De aankomende tijd staat in het teken van hersteltrainingen. Na de zomer begint een nieuwe seizoen waarin het hoogtepunt zich af zal spelen in Londen.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.