‘Fietsvoorzieningen bij IKEA Zwolle goed’

Zwolle – Fietsersbond-Zwolle overhandigde maandag het rapport IKEA OP DE FIETS aan storemanager, mevrouw Sandra Schouten. Het rapport beschrijft en beoordeelt de bereikbaarheid van IKEA Zwolle en de fietsvoorzieningen voor bezoekers bij deze vestiging. De resultaten werden vergeleken met gegevens van acht andere vestigingen in Nederland. 

 

ikea_zwolle_rapport_overhandiging_02.jpg 

 

IKEA-Zwolle zegt hard te werken aan een duurzame toekomst. Zo wordt de energie voor de Zwolse vestiging voor een groot deel opgewekt door zonnepanelen en windmolens. ‘Die uitspraak triggerde ons’, zegt samensteller van het rapport. ‘Wij vroegen ons af of dat werken aan duurzaamheid ook tot uiting zou komen in maatregelen om het fietsverkeer naar de Zwolse vestiging te bevorderen.’ De Fietsersbond komt tot de conclusie dat de fietsvoorzieningen bij IKEA Zwolle goed zijn. ‘Een voorbeeld voor veel andere bedrijven.’ Ook vindt de Fietsersbond dat de Zwolse IKEA zich goed kan meten met andere IKEA-vestigingen. Maar er worden ook kanttekeningen geplaatst bij de voorzieningen. De bereikbaarheid en de ontsluiting van het terrein zijn prima op orde, ook de situering van de stalling is goed, maar de stallingvoorzieningen blijven achter bij de verwachtingen. Ook zijn er geen voorzieningen voor buitenmaatse fietsen, e-bikes en uitleen van bakfietsen.

Fietsersbond-Zwolle noemt in het rapport een aantal eenvoudige maatregelen waarmee  IKEA-Zwolle beter kan scoren op het gebied van duurzaam (fiets)verkeer. Het volledige rapport is te lezen op zwolle.fietsersbond.nl/onderzoeken.

Artikel delen:
Reacties 7
  1. Ha ha ha, wat een flauwekul. :'( wel eens iemand een billy kast op de fiets zien meezeulen?
    Trouwens: Bagdad is ook heel goed en ecologisch per fiets bereikbaar, via het muesli pad.

  2. Toch iets goeds bij ikea-de fietsenstalling- zal dat de enige zijn dat niet uit elkaar vaalt?;)

  3. @Beestje:

    Ik heb met de fiets diverse kasten mee naar huis gezeuld, met plezier. Ook hout van de bouwmarkten, elk jaar de kerstboom, wekelijks de boodschappen, alles met de fiets.

    Als het toch te groot was bij Ikea (of op de meubelboulevard) ze bezorgen ook. Maar dan ga ik er wel op de fiets heen om uit te zoeken wat.

  4. Gelukkig heeft de ikea ook andere dingen die je wel met de fiets kunt meenemen 🙃

Reacties zijn gesloten.