Sloop Bankenlocatie stilgelegd door asbest

Zwolle – Een deel van de sloop van de bankenlocatie aan de Melkmarkt is tijdelijk stilgelegd,omdat er onvoorzien asbest is aangetroffen in een betonnen vloer. De aannemer heeft het werk onmiddellijk stilgelegd en een asbestdeskundige ingeschakeld. Deze heeft onderzoek gedaan waaruit blijkt dat het om een laag percentage asbest gaat dat vast zit in het beton (hechtgebonden). De kans dat er asbest is vrijgekomen, en het gevaar voor de volksgezondheid is daarom minimaal.

sloop_bankenlocatie_2.jpg 

De asbestdeskundige heeft een advies gegeven waarmee de sloop met de juiste voorzorgmaatregelen kan doorgaan. Op deze wijze is gewaarborgd dat er geen asbest buiten het sloopterrein terecht komt. Deze sloopmethode neemt meer tijd in beslag. Dat betekent dat de tijdelijke verkeersmaatregelen op de Melkmarkt waarschijnlijk tot eind juni van kracht zijn. Daarna kan de normale sloopmethode worden hervat.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. En asbest leek nog wel zulk ideaal spul in de tijd dat ongeveer iedereen
  overal asbest in stopte, ’t was vooral heel goedkoop, wellicht zelfs gratis.

  De totale omvang in kosten van het asbestprobleem nu zal vast onbecijferbaar zijn.

  Doet me denken aan hedendaagse dingen die bijna niks of niets kosten, en heel leuk lijken. Zoals appjes voor je mobieltje waarmee je berichtjes enzo kunt versturen. De zogenaamde ‘social media’ sites, waar je alles kwijt kunt. Zie dat maar als het ‘asbest’ probleem van de toekomst.

  De verwijderings deskundigen gaan daar weer groot geld aan verdienen. Alhoewel, een gewaarschuwd mens ….  ⚠️ Meld

 2. Wanneer dit Amsterdam betrof, was het landelijk nieuws geweest.;)

  En asbest leek nog wel zulk ideaal spul in de tijd

  Klopt, wie zal zeggen dat over 20 jaar blijkt dat het huidige Rockwool wat ze nu overal gebruiken in de bouw kankerverwekkend is? Tegen die tijd zijn de onderzoeksmethoden verbeterd en blijken er ineens wel verkeerde stofjes in te zitten.


  ⚠️ Meld

 3. Ik was al tegen de sloop en nu krijg ik er straks zeker ook nog kanker van. 🙁

  Op de Stentor heeft men het er trouwens over dat de sloop slechts gedeeltelijk is stilgelegd (wat dat ook mogen betekenen). Het valt me trouwens op dat sommige fietsers er een kunst van maken om moeilijk te doen bij het passeren van de slooplocatie. Waarom wurmen ze zich langs hekken en terras terwijl ze een paar meter naar rechts (of naar links vanaf de Mediamarkt gezien) zonder problemen kunnen passeren? Het is een rare vertoning.


  ⚠️ Meld

 4. En weer die verrassing als het om asbest gaat… In alle gebouwen uit de jaren ’50, ’60 en ’70 zul je asbest aantreffen — zelfs/vooral op niet-gedocumenteerde plekken.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.