Aanwinsten voor Landstede Basketbal

Zwolle – Landstede Basketbal heeft zich voor het nieuwe seizoen versterkt met Jessey Voorn en Craig Osaikhwuwuomwan. Daarnaast blijven Torben Tönjann, Kenrick Zondervan en Ewoud Kloos de Zwolse club trouw. Het vijftal wordt aangevuld met drie spelers uit de opleiding van CSE-Basketball Academy Zwolle. Dit drietal, in ieder geval Jaouad Darib en Keime Helfrich, werd afgelopen seizoen Nederlands kampioen met de U18 en winnaar van de Dutch Talent League.

 

De 25-jarige Jessey Voorn speelde het afgelopen half jaar voor CBA Gran Canaria in Spanje. Daarvoor speelde de 1.93 meter lange shooting guard bij het Groningse Donar, waarmee hij vorig jaar Nederlands kampioen is geworden en de nationale beker pakte. Naast Voorn speelt ook Craig Osaikhwuwuomwan na de zomer in het shirt van Landstede Basketbal. De 2.11 meter lange center komt over van Donar. De 24-jarige Osaikhwuwuomwan speelde de afgelopen drie jaar mee in de finale om het landskampioenschap. In 2013 als speler van Aris Leeuwarden en in 2014 en 2015 verdedigde hij de kleuren van Donar. Met de Groningse club won hij – net als Jessey Voorn – de landstitel en de beker.

Tegenover de komst van Jessey Voorn en Craig Osaikhwuwuomwan staat het vertrek van Nikki Hulzebos, Leon Williams en Valentijn Lietmeijer. De 28-jarige Hulzebos heeft maar liefst negen jaar in Zwolse dienst gespeeld. Waar hij komend seizoen basketbalt is nog niet bekend. Datzelfde geldt voor Williams en Lietmeijer, die hebben aangegeven hun carrière elders voort te zetten. Landstede Basketbal is trots op het feit dat beide spelers zich bij de Zwolse club verder hebben ontwikkeld en nu klaar zijn voor een nieuwe stap. Blij is de clubleiding tevens met de doorstroming van spelers uit de eigen jeugdopleiding naar de selectie van coach Herman van den Belt. Dat is immers een belangrijk speerpunt van Landstede Basketbal.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Ik baal nog steeds van die buzzerbeater van Den Helder. Anders stond Landstede in de finale, hadden ze Donar weggespeeld en waren ze kampioen geworden. Komend jaar dan maar? Hup Landstede!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.