Zwollenaar Dilürü bondscoach Beach Soccer team

Zwolle – Na een succesvol seizoen als coach bij Beach Soccer Club Samba Lansingerland start de kersverse bondscoach Sillie Dilürü met een meerjarenplan om het Nederlandse Beach Soccer team in de top 5 van Europa te laten landen.

 

sillie_diluru_nieuwe_bondscoach_beach_soccer_nederland.jpg 

 

Het plan van de Zwollenaar om het Nederlandse team bij de beste 5 van Europa te krijgen en zich hiermee te kwalificeren voor het WK, mag gerust ambitieus genoemd worden. Het team staat nu op de 36e plaats van de wereldranglijst en de kwalificatie in 2016 komt dan ook net iets te vroeg. Desondanks opent de bondscoach met zijn team de jacht op de huidige nummer 5 van Europa, het Italiaanse nationale team, nu de nummer 11 van de wereld. Samen met assistent en recordinternational Roël Liefden en teammanager Danny de Jong schreef Dilürü hiervoor een meerjarenplan.

 

Tactische kansen

Het plan moet zorgen voor professionalisering van het nog samen te stellen Nederlandse team. Dilürü kan hiervoor kiezen uit spelers van 14 teams en ziet, na eerdere speelervaring tegen de Italianen, vooral kansen op het tactische vlak. ‘Het is nog een hele klus’, aldus de bondscoach, ‘maar ik heb volop vertrouwen in mijn staf en kan niet wachten om aan de slag te gaan.’

 

Selectierondes

Spelers uit verschillende clubs in Nederland komen vanaf 17 juni naar de Pelikaan in Zwolle voor selectietrainingen. Onder hen zijn ook spelers van Lansingerland en Pelikaan Beach Soccer Zwolle, teams die  Sillie eerder trainde.  Het enthousiasme van de clubs en spelers is groot. Ze zijn zeer te spreken over het plan van aanpak om beach soccer in Nederland naar een hoger en professioneler niveau te tillen.

 

Beach Soccer Bond Nederland  

Beach Soccer Bond Nederland kreeg op 1 januari 2014 erkenning van Beach Soccer World Wide om Nederland officieel te vertegenwoordigen in de internationale beach soccer-wereld. Voetbalbond KNVB stopte in 2014 om financiële redenen met beach soccer. Per 1 januari 2015 valt ook het Nederlands team Beach Soccer onder de verantwoording van de Beach Soccer Bond Nederland, met Sillie Dilürü als bondscoach.

 

Sillie Dilürü startte zijn beach soccer carrière bij het Pelikaan Beach Soccer Zwolle team in 2007. In 2010 werd hij aangesteld als trainer/coach. Onder zijn leiding groeide de spelersgroep en behaalde het team steeds betere resultaten dankzij het verrassende en snelle spel onder aanvoerderschap van Joris de Wilde en Jordi Lemmens. In 2012 werd de huidige bondscoach nog topscorer van het PBSZ team. Omdat er geen overeenstemming werd bereikt voor een nieuw seizoen vertrok Dilürü naar Lansingerland voor een succesvol seizoen.

Artikel delen: