Infobijeenkomst sanering terrein Noordereiland

Zwolle – Dit najaar wordt het verontreinigde terrein  van de voormalige gasfabriek op het Noordereiland verder gesaneerd. U bent van harte welkom op een informatiebijeenkomst op 24 juni. Dan wordt  informatie verstrekt over de werkzaamheden, de planning en de manier waarop overlast zoveel mogelijk beperkt wordt. Ook worden inrichtingsplannen gepresenteerd voor het gebied na de sanering. 

 

noordereiland_schets.jpg 

 

Het terrein is de groenzone van het Nijkerkenbolwerk. Het ligt tussen de parkeervoorziening, theater De Spiegel/Librije en het water. Het aangrenzende Spinhuisplein en de huidige parkeervoorziening Noordereiland blijven toegankelijk: hier vinden geen werkzaamheden plaats.  Door financiële ondersteuning van de provincie kan nu meer van de verontreinigingen verwijderd worden. Het terrein blijft de groene functie behouden waar onder andere met en zonder hond kan worden gewandeld. Het grootste deel van de werkzaamheden vindt plaats in de periode vanaf 24 augustus tot eind november.

Wanneer: woensdagavond 24 juni

Tijdstip: inloop vanaf 19.00 uur, start 19.15 uur, afsluiting 20.30 uur. 

Waar: Noorderkerk, Thorbeckegracht 37, Zwolle


Artikel delen:
Reactie 1
  1. Infobijeenkomst sanering terrein Noordereiland

    We lezen hier dus niets over de kap van die 61 bomen of het verwijderen van de oude bastionvorm, rara hoe kan dat?    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.