Britse hitmachine UB40 naar Hedon

Zwolle – Ze waren verantwoordelijk voor talloze hits in de jaren tachtig en negentig. Nummers als Red Red Wine, (I Can’t Help) Falling In Love With You, Kingston Town, Rat in Mi Kitchen en natuurlijk I Got You Babe, het duet met Pretenders frontvrouw Chrissie Hynde, groeiden uit tot populaire evergreens. Op 30 oktober speelt de band onder leiding van leadzanger Duncan Campbell in Hedon. De kaartverkoop van de succesvolste Britse Reggaegroep allertijden start op 20 juni om 10.00 uur.

ub40.jpg 

UB40 zag het levenslicht al in 1978. Sindsdien bracht de groep achttien studio- en vier live albums uit en besteeg de band uit Birmingham met meer dan vijftig singles de internationale hitlijsten. Het zestal ontving viermaal een Grammy-nominatie voor Beste Reggae-album en verkocht wereldwijd meer dan zeventig miljoen platen. UB40 is door de jaren nooit vies geweest van politieke maatschappelijke thematiek, die dan ook veelvuldig in hun teksten terugkwam. Zo was de band een voornaam strijder tegen de massale Britse werkloosheid, waar ook de bandnaam op is gebaseerd, sociale ongelijkheid en apartheid. Zware thema’s die muzikaal lucht kregen door het unieke, opzwepende sausje van pop, soul en natuurlijk reggae.

Getting Over The Storm Het recalcitrante en opstandige is er bij de mannen van UB40 inmiddels wel een stukje af. Er is nu meer ruimte voor persoonlijk en intiem werk. In 2013 verscheen in dat kader het jongste album van UB40, genaamd ‘Getting Over The Storm’. De tweede plaat met leadzanger Duncan Campbell, die vijf jaar voordien het stokje van zijn broer Ali overnam. De optredens van de Engelse succesband in Eindhoven en Zwolle zullen dan ook een mix zijn van nieuw materiaal en de vele hits die door de decennia zijn gescoord. Fans van ‘a trip down through memory lane’ mét een frisse twist mogen de kans om deze hitmachine weer aan het werk te zien zeker niet laten liggen!

De voorverkoop start aanstaande zaterdag om 10:00 uur via DEZE link en Plato in Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 6
  1. Is dit een jaarlijks terugkerend evenement? Zijn niet zo lang geleden ook al in hedon geweest en inderdaad niet in de originele formatie maar zeker net zo goed!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.