Afronding buurtvernieuwing Pierik-Zuid

Zwolle – Donderdag 18 juni is de officiële afronding van de buurtvernieuwing Pierik-Zuid. SWZ heeft in deze buurt de afgelopen jaren een complete verandering doorgevoerd.

appartementengebouw_hoek.jpg 

In 2008-2009 zijn 62 bestaande eengezinswoningen gerenoveerd door Koopmans Bouw. Deze woningen zijn van een F- naar een B-label gegaan. De isolerende maatregelen die aan de gevel zijn aangebracht, zorgen ook gelijk voor een nieuwe aanblik. Dit zijn de opvallende ‘steentjeswoningen’ geworden. Na de oplevering hebben we 17 van deze woningen verkocht. SWZ heeft nog 45 van deze woningen in de sociale verhuur. Vanaf najaar 2014 is Dura Vermeer aan de slag gegaan. Er zijn 42 duplexwoningen en 16 eengezinswoningen gesloopt. Deze sloop was nodig om ruimte te maken voor 28 comfortabele appartementen (met lift) en 30 ruime eengezinswoningen.

Op de daken van de eengezinswoningen zijn zonnepanelen aangebracht. Ook op het appartementengebouw liggen zonnepanelen. De energie die daarmee wordt opgewekt wordt rechtstreeks aan de bewoners geleverd. De bewoners hebben hier dus direct (financieel) voordeel van. Alles bij elkaar levert het een mooie mix aan woningen op, die de Pierik-Zuid versterkt. Een buurt waar de bewoners, SWZ en Zwolle trots op kunnen zijn!

Artikel delen:
Reactie 1
  1. Waarom niet 1 of 2 woonlagen meer? Zeker als je toch al een lift toepast. Blijft bijzonder hoe weinig woningen Zwolle bouwt of hoe onhandig men met de grond omgaat in deze tijd van enorme woningnood met wachttijden van jaren!!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.