KPZ loopt Holi Run voor Nepal

Zwolle – Op vrijdag 19 juni organiseert Katholieke Pabo Zwolle een Holi Run (sponsorloop) in park de Wezenlanden voor Nepal. Studenten, medewerkers en basisschoolkinderen zullen zich inzetten om geld op te halen voor scholen in Nepal. De Holi Run start om 14.30 uur voor de studenten en medewerkers. Een half uur later zullen de kinderen zich inzetten. Na de loop (rond 15.30 uur) zijn er spelletjes voor de kinderen en worden er onder andere Nepaleze hapjes verkocht. 

 

colorrun.jpg 

 

De Holi Run is een initiatief van studenten die stage hebben gelopen in Nepal. Zij hebben met eigen ogen gezien wat de aardbeving heeft aangericht en komen nu in actie. Geïnspireerd op het Holifestival, dat in het grotendeels Hindoeïstische Nepal volop gevierd wordt, organiseren zij met een aantal enthousiaste docenten een Holi Run. Het publiek kan verfpoeder kopen om over de lopers te strooien.

De KPZ heeft veel contacten in Nepal en dit jaar volgt een Nepaleze student zelfs de Internationale Minor op de KPZ. Van een aantal schooldirecteuren uit Kathmandu kwam een aantal jaren geleden de vraag of de KPZ wilde helpen met het opzetten van een lerarenopleiding primair onderwijs. In 2012 heeft de KPZ de stichting Theole opgericht. Het doel van de stichting is om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren. Leerkrachten worden opgeleid door docenten van de KPZ. De leerkrachten leiden op hun beurt hun collega’s binnen de school op. De aardbeving heeft de bewoners van Nepal zwaar getroffen. Het geld dat wordt opgehaald met de sponsorloop komt via stichting Theole rechtstreeks bij de scholen terecht waar de KPZ een nauwe band mee heeft.

 

De actie kan gesteund worden door de lopers te sponsoren of door een bijdrage over te maken op NL 18 RABO 0162364636, t.n.v. Stichting THEOLE, o.v.v. hulp aardbeving Nepal.

Artikel delen: