Controles op spelregels voor hondenbezitters

Zwolle – Sinds jaar en dag behoren honden tot de favoriete huisdieren van veel mensen. Honden brengen gezelligheid, zorgen voor lichaamsbeweging, sociale contacten en dat is goed voor de gezondheid. Honden zijn dan ook van harte welkom in Zwolle! Zo zijn er voorzieningen die speciaal bedoeld zijn voor honden en hun baasjes, waaronder hondenlosloopterreinen en hondenhaltes. De gemeente vindt het daarbij wel belangrijk dat de stad voor iedereen – met of zonder hond – leuk en leefbaar blijft. Zwolle kent dan ook een aantal spelregels voor hondenbezitters.

Toezichthouders van de gemeente Zwolle controleren regelmatig of hondenbezitters zich houden aan de spelregels. Tussen 29 juni en 3 juli aanstaande maken zij – ook buiten kantoortijden – extra rondes in de stad. Speciale aandacht gaat uit naar ‘kwetsbare’ plekken, zoals speelgelegenheden en aanlooproutes naar basisscholen. Als een hond losloopt op een plek waar dit niet mag, of als hondenpoep niet wordt opgeruimd op plekken waar dat hoort, kan de eigenaar rekenen op een boete. Maar er is ook oog voor baasjes die het goed doen. Hun viervoeter kan rekenen op een lekkere kluif!

Meer informatie
Wilt u meer weten? Neem dan eens een kijkje op: www.zwolle.nl/honden. Hier vindt u alle spelregels op een rij, kunt u de Hondenkaart downloaden of bekijken waar een hondenlosloopterrein bij u in de buurt is.

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Kom dan eindelijk maar eens controleren langs de Mastenbroekerallee en het Graspieperpad bijvoorbeeld. Op bepaalde dagen hangt daar een hele beste strontlucht. En dat is geen mest van het weiland. Als je er een opmerking over maakt krijg je een grote mond van het baasje! De uitlaatplek is helemaal achteraan en te ver lopen blijkbaar.
  De automaat met zakjes is lang geleden weg gehaald. (Niet dat die veel gebruikt werden)


  ⚠️ Meld

 2. Snap het helemaal en is prima. Maar kan er ook eens beboet worden voor loslopende katten? Het stikt hier van de kattenstront. In de de zandbak, in de speeltuin, in mijn tuin, etc. Ik snap dat je het de katten niet kwalijk kan nemen, maar ik begin wel een verschrikkelijke hekel aan die dieren te krijgen.


  ⚠️ Meld

 3. Kan er dan meteen gecontroleerd en beboet worden voor de vele fietsers en bromfietsers in het Schellerpark, want volgens de gemeente / wijkbeheerder is het toch echt een wandelpad in het park en geen fietspad. Ik ben het wel zat om de vouwen uit mijn broek te laten rijden en mijn oude hond aan te laten rijden door langsracende fietsers met oogkleppen op en een betonplaat voor hun kop!


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.