Zwollenaren doen mee aan video in stationstunnel

Zwolle – Dit voorjaar hebben B en W ingestemd met de uitvoering van Portal. Dit is het winnende plan voor de kunstroute van het station naar de binnenstad van Chaja Hertog, Nir Nadler en Ram Katzir. Een in het oog springend onderdeel van het plan is de levensgrote video-installatie. Die komt eind 2015 in de stationstunnel te hangen.

video_stationstunnel_zwolle.jpg 

Reizigers op het station Zwolle staan straks oog in oog met een videowand, die volledig gefilmd is in het station zelf. Ze kijken in een panoramische spiegel, die figuren uit het Zwolse verleden, heden en denkbeeldige toekomst toont. De video betrekt de reizigers bij de historie van de stad en vormt tegelijkertijd een tijdreis. Afgelopen week vonden de opnamen voor de video plaats in de nieuwe tunnel, die eind juni open gaat voor reizigers.

Zo’n 500 Zwollenaren, waaronder burgemeester Henk Jan Meijer doen mee aan de opnamen en zullen te zien zijn in de video. Ook de Zwolse schaapskudde en herder Tjitse Terpstra werken mee.
 
Het kunstproject is mogelijk gemaakt door bijdragen van de Europese Unie, provincie Overijssel en het Mondriaan Fonds. ProRail stelde de nieuwe reizigerstunnel vier dagen ter beschikking aan de kunstenaars voor de filmopnamen.
Artikel delen:
Reacties 3
  1. Ik ben eigelijk wel benieuwd hoe groot de video wall gaat worden?
    Het wordt er niet bijvermeld, kan het ook nergens vinden. Iemand enig idee?


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.