Theater in het Café zoekt nieuw talent

Zwolle – Theater in het Café is een nieuw, laagdrempelig theaterfestival in de binnenstad van Zwolle. Tijdens dit evenement laten talentvolle theatergroepen hun kunsten zien in verschillende cafés. De tweede editie van Theater in het Café vindt dit jaar plaats op zondag 15 november. Jonge theatermakers kunnen zich nog aanmelden.

 

Het festival is op zoek naar jonge theatermakers, die door middel van dit festival hun werk willen delen met een groter publiek. Alle genres zijn welkom: Teksttoneel, muziektheater, dans, mime, kleinkunst, noem maar op! De enige voorwaarde is dat de voorstelling gevormd wordt naar het café waarin de groep speelt. Wij bieden een podium aan jong talent en geven ook begeleiding in het maakproces. Naast een podium krijgt elk gezelschap een klein productiebudget. De theatergezelschappen die meedoen aan Theater in het Café bestaan uit studenten of net afgestudeerden, bijvoorbeeld van de opleiding Docent Drama van Hogeschool voor de Kunsten ArtEZ in Zwolle. Elke groep schrijft een eigen voorstelling, helemaal aangepast op de kroeg waar zij spelen.

 

Tijdens de eerste editie van Theater in het Café in 2014 waren er voorstellingen te zien in onder andere The Livingroom, Het Vliegende Paard en Café De Gezelligheid. Dit jaar zullen er een aantal nieuwe locaties bijkomen, waaronder Jack’s Music Bar, Stadscafé Blij en Café Foyé in schouwburg Odeon. De entree voor Theater in het Café is op alle locaties gratis.

 

Theater in het Café vindt plaats op zondag 15 november tussen 16:00 en 21:00 uur. Voor meer informatie en aanmelden kan gemaild worden naar theaterinhetcafe@gmail.com

Artikel delen: