Algemeen Log 7

Dit is een algemene log. Wil je iets kwijt wat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier.

De redactie probeert deze Algemene log na ongeveer 100 reacties van een vervolg ( Algemene log: deel 8 ) te voorzien. Dus, heb je een tip, nieuws of iets anders dat je kwijt wilt: ga gerust je gang.

Artikel delen:
Reacties 128
 1. Zetten ze het cirkel hoofd in de oude algemene log.
  En dan gek vinden straks dat het plannetje niet doorgaat.

  Jongens internet is sneller dan die oude peperbus!

  Denk trouwens niet dat het cirkeltje veel publiek trekt. Kan me niet heugen dat ik speciaal naar de peperbus of welk advertorial (heet dat niet zo?) dan ook uitkeek om de cirkel te bekijken.

  En op internet staat iedereen tegenwoordig als hij / zij dat wil. Via facebook, spaces of hyves en anders wel via flickr, mijnalbum of wat dan ook.

  Maar ik geef toe, ‘k heb geen marktonderzoek gedaan, is gewoon mijn gevoel.


  Maak melding

 2. Voor mensen die graag hun hoofd in de media zien, kan het wel een reden zijn om het aan te trekken. Op hyves, etc. komen alleen je eigen bekenden en op dit soort media heeeeeel Zwolle (en verre omstreken)… Dus wie beroemd wil worden…. 😉


  Maak melding

 3. Wist ik nog niet, dat de branden zijn overgeslagen:

  DEN HAAG – In de Haagse wijken Transvaalkwartier en Schilderswijk zijn afgelopen weekend vier auto’s in brand gestoken. De autobranden vonden plaats in een straal van enkele honderden meters.

  Zaterdagavond vatte een auto vlam in de Vermeerstraat. Zondagavond was het opnieuw raak in de Vermeerstraat. Daarna werden nog twee auto’s op de Groenteweg en de Jacob Schorerlaan in brand gestoken.

  De politie heeft een onderzoek ingesteld, maar kon zondagavond niet zeggen of er een verband is.
  🙁


  Maak melding

 4. Misschien willen de diverse (kleinere) sportverenigingen kaartjes beschikbaar stellen voor het cirkelhoofd?
  Bijv. basketball, volleybal, FCZ en/of amateurvoetbal.


  Maak melding

 5. Beste weblog, kan er iets gedaan worden aan die meldingen die je krijgt als je een reactie schrijft? Elke keer weer zo’n pop-up met xml kreten en duplicate entries. Het ervelende is dat jeje bericht ook kwijt bent.


  Maak melding

 6. @Henk
  Als je voor het plaatsen eerst je bericht selecteert, rechtsklikt en kopiëert (desnoods in Kladblok plakt) scheelt het een hoop ergernis.


  Maak melding

 7. Tja het moest zonodig toen, Nederland wil altijd het braafste jochie van de klas zijn; wie dan A zegt. Momenteel zijn ze trouwens lekker bezig met “opbouwwerk”. Njet dus, een veldslag van de grootste orde….

  Bie op zijn Bie’s log:

  Ondertussen in Uruzgan

  Bij de nu ingezette grote gezamenlijke aanval in de Baluchi-vallei zal er wel degelijk nog aan opbouw worden gedaan.
  In de dorpjes zullen onze militairen pakjes kauwgom uit de gepantserde voertuigen gooien.

  Alle opties zijn nog open

  Minister Eimert van Middelkoop houdt vol dat voor de verlenging van de Nederlandse missie naar Uruzgan nog steeds alle opties open liggen:

  1. weggaan

  2. blijven

  3. blijven in afgeslankte vorm

  Vertaling van de opties door een cynicus:

  1. weggaan = buiten de oorlog blijven voor zolang als het kan (niet lang)

  2. blijven = verder de oorlog in worden gezogen met steeds meer militairen, militaire middelen en slachtoffers

  3. blijven in afgeslankte vorm = beelden van terugkerende soldaten: goed voor het thuisfront, maar binnen een jaar moeten er toch weer extra troepen heen, die in samenwerking met andere landen alvast een groot front vormen voor de uitbreiding van de oorlog na de aanval op Iran.


  Maak melding

 8. Bovenstaand is een bericht over het opengaan van een Zwols café—-eindelijk een café in Westenholte; zaten wij vroeger al op te wachten.

  Dat bedrog van de Televaag zou hier dan idd niet thuishoren maar gister hadden we het nog ergens over de vaagste krant van Nederland. Heeft idd niet met Zwollywood te maken. Zal minder links plaatsen, soms echter kun je niet alles kopiëren en plakken.


  Maak melding

 9. Geeft toe dat ook de links over Prins Pils en CIA hier misschien niet thuishoren. Maar als de tekst ergens thuishoort is het wel op hetl algemene log. Jullie willen (ook) hier echter het liefst Zwols nieuws?

  ==============

  Het liefst wel, maar zoals je al stelt is het een algemene log.
  Alleen het plaatsen van de links leverde problemen op.


  Maak melding

 10. @Larry, niet de politieberichten te vergeten hé? Was het Herman Brood niet die dan daaruit wist voor hoeveel hij die nacht had bij elkaar “geleend” heeft?
  Het zou mooi zijn als er ook nog echte zwolse bedrijven zich aanmelden en dat diegene die de prijs heet opgehaald nog even een reactie post!


  Maak melding

 11. Er rouleren altijd wat fotootjes onder “Admin Inlog” weet iemand (Pedro of Harry?) misschien wie dit allemaal zijn? Er komt me 1 persoon (close-up) heel bekend voor.


  Maak melding

 12. Architect: PPKS Architects LTD
  Opdrachtgever: PPKS Architects LTD/DLH Zwolle
  Project Architect: René Steevensz, Danny de Raadt, Mo Yala
  Uitwerkend architect: INBO Adviseurs Bouw Amersfoort
  Projectleider: A.J. Dunning & J.H. Slot
  Omvang: circa 42.000 m², hoogte ca 75 meter

  Het Spoolderwerk, het kantorenpark van de regio Zwolle, betreft een locatie vlak langs de A28 te Zwolle. Het kantorengebouw komt links naast het ABN AMRO gebouw (met 95 meter hoogte, het hoogste gebouw van Zwolle) te liggen, welke ook door PPKS Architects LTD is ontworpen.

  Het kantoorgebouw heeft 2 zogenaamde torens van 75 meter hoogte. Het totaalplan is een plan van circa 42.000 m² bvo en bestaat uit kantoren, auditorium, technische ruimten en een stallingsgarage van 4 lagen.

  INBO Adviseurs Bouw Amersfoort is door PPKS Architects LTD gevraagd om als adviseur te fungeren in het proces van het voorlopig ontwerp en het definitief ontwerp met betrekking tot regelgeving en afstemming met de betrokken adviseurs.
  Daarna zullen wij de bouwvergunning aanvragen, de bouw-voorbereidingstekeningen en de bouwuitvoeringstekeningen maken (inclusief bestek) met esthetische begeleiding van de architect  Maak melding

 13. @ john:computer is een tijdje naar de klote geweest maar mooi berichtje geschreven, van mij kan de fotograaf beginnen met het cirkelen van de hoofden!!!!! 😉 en je weet als ik wat moet doen met de foto’s neem ik een zwarte stift en een liniaal mee. ;D


  Maak melding

 14. @larry, het hoogste gebouw in Nederland is nog geen 160 meter. En bedenk dat met 75 meter deze toren al hoger wordt dan de peperbus. Flinke impact, skyline vorming. Ook dilligence (70 m even hoog als de peperbus) begint dit jaar of begin volgend jaar(middelweg, locatie oude zonnehuis.) Hoogste woontoren (46m) in zuid is in aanbouw en van der valk gaat op hessenpoort 50 meter de lucht in. Voor een stadje met zo weinig inwoners doet zwolle het bijzonder goed. Rotterdam aan de ijssel 8)


  Maak melding

 15. Ingezonden:

  In zwolle zuid schijnt een pedofiel rond te lopen, het gaat om een oudere man, en hij is sinds kort dichtbij de scholen de klokbeker en ijsselhof komen wonen, zover mijn informatie in deze.

  De man loopt elke dag in het park rond de scholen en heeft al enkele malen kinderen bij de arm gepakt en gevraagt of ze meekwamen! De kinderen konden zich losrukken dus ontkomen. De Politie weet ervan, maar wat moet er gebeuren?
  Moet er eerst iets gebeuren voordat men zo iemand opsluit? Dit is een gevaar voor de samenleving, waar wacht men nu op?
  Men weet dat het een pedofiel is, ook dat hij al kinderen bij de arm pakte, en nog doet men niets?
  Er moet eerst iets gebeuren?
  Ik weet niet of dit op de weblog mag staan, ivm privacy oid (er worden -heel netjes- geen namen genomemd: red.), maar ik vind dit een zeer kwalijke zaak!
  En zeker dat men willens en wetens bewust een man van dit kaliber in een kinderrijke wijk plaatst!
  Schandalig gewoon, nu kunnen er al vele kinderen niet meer buiten spelen, omdat er een man woont die het voorzien heeft op kinderen!
  En nee laten we ons vooral niet druk maken vinden de scholen, geruchten etc, nu ja waar maken we ons druk over zeg…
  Dat gebagatelliseer, ik vind het nogal niet wat!
  Die man moet opgepakt worden en ergens wonen onder toezicht!Hij is iets van plan dat is duidelijk!
  Het idee alleen al dat een van die kinderen straks iets zal overkomen vervuld mij met intense machteloosheid dit is toch een taak van de overheid om dit op te lossen? In de gaten houden is in deze niet voldoende mijns inziens.

  D.


  Maak melding

 16. Als dit waar is D., dan is dat natuurlijk zéér slecht. Ik raad je aan om dit te melden bij een meldpunt op internet -recent nog op het nieuws geweest. Ik weet de site naam niet, maar dat valt vast te googlen. En laat svp een link achter als je dat gedaan hebt.
  Daarna zou een goede stap zijn om dit te melden richting gemeente/woningcorp.
  Ik hoop echter wel dat je heel zeker van de zaak bent, want als het onjuiste info is dan schaadt je mensen behoorlijk…. (dat bedoel ik zonder zelf hierover een uitspraak te kunnen doen)


  Maak melding

 17. Ik was even aan het zoeken naar de website die je bedoeld en kwam op een website met allemaal linkjes naar pedofielenwebsites met daarop foto’s van een klein jongentje die gewoon kind is. Mijn bloed gaat ervan koken als ik dat zie. D. ik zou het niet weten wat je er aan kan doen eigenlijk. Misschien met de ouders de omgeving in de gaten houden? Misschien de burgemeester bellen?


  Maak melding

 18. Weet niet zeker of dat de site http://www.stopkindersex.com/ was.
  Maar het lijkt wel erg op het verhaal dat ik uit de media ken.
  Vanaf die site is ook vast wel te zien wat mogelijke maatregelen kunnen zijn.
  Aanleiding van de website was dat er ook een (Veroordeelde) pedofiel in een kinderwijk/school kwam wonen, en dus goed vergelijkbaar.
  Als het zo is, dan is de media “your friend” 😉


  Maak melding

 19. Het verhaal is waar.
  Wij als ouders hebben een brief van school gekregen dat er een man rond loopt die kinderen vast pakt en vraagt of ze mee willen gaan.
  In de straat waar het voorgevallen is, zijn de ouders extra allert.
  De politie is op de hoogte.
  Ik geloof echter dat er tot zover geen maatregelen getroffen kunnen worden, totdat er daadwerkelijk iets gebeurd.
  Voorlopig de kinderen dus niet alleen op straat laten spelen en extra allert zijn.


  Maak melding

 20. Ik geloof echter dat er tot zover geen maatregelen getroffen kunnen worden, totdat er daadwerkelijk iets gebeurd.

  Ik begrijp niet goed dat er niets aan gedaan kan worden. Is er bijvoorbeeld al aangifte gedaan van aanranding, zo nee, waarom niet?
  Zeker als de school ook een brief verstuurd, is er ongetwijfeld meer bewijs dan “wij” nu weten.
  Als er aangifte gedaan is, dan kan je iig melding maken op eerder genoemde site?
  OK, krijgt ook media aandacht, maar dan heb ik liever die motoragent op de burgdevosnogwatlaan liever daar in de buurt staan. Maar dan start de discussie gelijk weer over prioriteiten – en ik weet wel wat voor mij (en velen anderen) de prioriteit zou moeten zijn…………..


  Maak melding

 21. @Me, er is inderdaad een brief uitgegaan van school.
  Van in ieder geval een kind is bekend dat het vastgehouden is door deze man, deze schijnt zich losgerukt te hebben.
  Of er aangifte gedaan is is mij niet bekend.
  Er stond alleen vermeld dat de politie op de hoogte is.
  Mij is ook niet bekend om welke man het gaat, alleen dat het een ouder persoon is.
  Het houd mij als ouder in ieder geval wel bezig.
  Je gaat nu kijken naar mannen in die leeftijdscategorie en denken ben jij het?
  Ik heb mijn kinderen wel verteld wat te doen mochten ze met deze man geconfronteerd worden.
  Best angstig idee, dat een wildvreemde man je kind aanspreekt en vast kan pakken met alle gevolgen van dien.
  Vooralsnog weet ik echt niet wat ik verder kan ondernemen zolang ik niet weet om wie het gaat.  Maak melding

 22. Wellicht wil de beste man alleen maar snoepjes uitdelen.
  Maar omdat de kinderen tegenwoordig direct hard wegrennen moet hij ze wel vastpakken.. 8)


  Maak melding

 23. @Gretha – tuurlijk is het best vervelend. Ik moet er niet aan denken als mijn zoon zoiets zou overkomen.
  Maar politie “is op de hoogte” zegt helaas niets en zullen daar met deze “wetenschap” ook niets mee doen. Aangifte doen voor aanranding (zie VanDale) is de minste stap. Als het een bekende is van politie (vanwege pedo gedrag) en misschien nog in een proeftijd of voorwaardelijk is dat de remedie.

  denken ben jij het

  Gelukkig niet 😉 Ik was op weblog 😉


  Maak melding

 24. Code rood, geen nieuwe aanvoer 8)

  Geen Wil gezien in deze Algemene log, dus ik neem aan dat @Gretha ook een verborgen boodschap door gaf..


  Maak melding

 25. Net kwam een politiewagen en een ambulance over de Twistvlietbrug naar Stadshagen om bij het Twistvlietpad te stoppen, daar lag in ieder geval één fietsster op de rug op de grond.
  Ik ben verder niet blijven kijken (ik wil geen rampentoerist zijn) en heb de hulpdiensten hun werk laten doen en weet dus niets van de toedracht ofzo. Ben wel benieuwd of Weblog Zwolle er iets over weet.

  =============

  Melding hier (nog) niet bekend.


  Maak melding

 26. Een keer een lezenswaardige, humorrijke, actuele, waarheidsgetrouwe column op dit mooie weblog? Leasen we ‘m ff:

  (Alleen dat over Rob O. had wat minder vet mogen worden aangezet, want alle politici én tv (veel radio-) personality’s zijn nl enorme selfkickers!! De auteur ook wel trouwens.
  Verder is Youp weer uitstekend!) Pfff 4 *-jes later????  Maak melding

 27. Hier staat toch geen onvertogen woord in:

  zaterdag 17 november 2007 door youp van ??t hek:

  Mijn beste vriend
  Lang geleden dat ik iemand fanmail heb gestuurd, maar Daphne Deckers heb ik toch maar even twee regels doen toekomen. Zo leuk dat ze die roddelnicht van de Story op zijn b*k getimmerd heeft. En wat zoet dat die tut, die er niet meer aan overhield dan een scheerwondje, aangifte heeft gedaan. Wat een aandoenlijk mietje. Vrees dat de rechter voortdurend de slappe lach krijgt als hij deze zaak binnenkort moet behandelen. Meneer Den Aantrekker (zo heet de muts!) mag nog een keer voordoen hoe mevrouw Deckers op hem afkwam om een slokje bubbels over hem heen te kiepen. Door een domme botsing brak de flûte en kreeg hij het gebroken glas tegen zijn kinnetje. Nou dat was janken edelachtbare! Snikkend zal hij vertellen dat hij bijna doodbloedde, dat hij zijn leven dankt aan de artsen van het Boven IJ-ziekenhuis en ik ben zeer benieuwd naar de door hem opgerichte patiëntenvereniging van aangevallen roddelnichten.  Maak melding

 28. Komt ie dan he:

  Ook wel weer ingewikkeld die Daphne Deckers. Een paar uur later zag ik haar bij RTL Boulevard zitten en iemand vertelde mij dat ze dat regelmatig doet. Dat ze een soort gastpresentatrice is. En dan ook nog een column in De Telegraaf. Dan ben je dus niet echt tegen het fenomeen roddelen. Men mag alleen niet over jou roddelen. Je zou bijna denken dat ze blond van zichzelf is.

  De ordinaire m*tpartij vond plaats op het feestje van Heleen van Royen, die een eigen glossy heeft uitgebracht. Daphne mocht het eerste exemplaar aan de stout* schrijfster geven. Weet niet of ze Daphne verteld hebben dat ze tweede keus was. Ik ken namelijk degene die benaderd was om in eerste instantie dit klusje te klaren, maar die heeft voor de eer bedankt omdat hij allergisch is voor die hese Heleen. Ik heb het niet over Rob Oudkerk. Dat zou natuurlijk wel weer humor zijn geweest. Als die heroïneh*erenloper de eerste Heleen in ontvangst had genomen. Ik vrees dat Rob, als hij gevraagd was, onmiddellijk ja had gezegd. Een publiciteitsg*iler mannetje dan Rob ken ik niet. Las laatst weer ergens dat hij burgemeester van Amsterdam wil worden. Misschien leuk om hem dan het dit weekend gesloten Yab Yum als ambtswoning aan te bieden.
  Maar goed. Degene die geweigerd heeft Heleen haar p*rnoblaadje aan te bieden kan dus niet tegen de schrijfster. En helemaal niet tegen haar man Ton Rozenwater, de sneue krullenkop die keer op keer tegen journalisten moet stamelen dat het hartstikke leuk is als hij mag lezen dat zijn vrouw in een dampend s*xperimentje wordt geklopt, geveegd en gezogen door een elftal bronstige negers. Die lieve Ton wilde ook ooit nog burgemeester van Amsterdam worden. Misschien een leuke duobaan met Robje.  Maak melding

 29. Na wat extra *’tjes hier het slot:

  Diegene die voor de publiciteitsklus bedankte is mijn beste vriend. Hij weigerde niet alleen omdat hij dan dat ranzige echtpaar Van Royen live zou zien en ruiken, maar ook omdat hij in aanraking zou komen met de Nederlandse roddelpers. En hij heeft lossere handjes dan Daphne. Ik vrees dat er in zijn geval met hele bladen champagne gesmeten zou zijn. Dus het was voor alle partijen beter dat hij geweigerd heeft en dat de beheerste en beschaafde mevrouw Deckers de ondankbare taak op haar ranke schouders heeft genomen.

  Mijn beste vriend begreep ook niet helemaal dat hij gevraagd was. Vooral omdat meneer en mevrouw Van Royen regelmatig in de pers hebben laten weten dat ze een bodemloze tyf*shekel aan hem hebben. Mijn beste vriend schrijft namelijk ook stukjes en mag graag kwetsen. Je kan stellen dat kwetsen zijn hobby is. En nog een goed betaalde hobby ook. Begrijpen deed hij het niet, maar snappen wel. De familie Van Royen zoekt publiciteit en het kan hun niet schelen hoe ze die krijgen. Het was moeilijk om afgelopen week een televisieprogramma te vinden waar ze niet in zat te blaten over haar slaapverwekkende stoute vrouwen. Maar mijn vriend kon de verleiding probleemloos weerstaan en heeft zich maandagavond verstopt in een prachtig boek van een echte schrijver. Bent u benieuwd wie mijn beste vriend is? Dat is toch niet zo moeilijk. Mijn beste vriend dat ben ikzelf. Al 53 jaar.

  Youp van ??t Hek
  😉


  Maak melding

 30. De onvolprezen Wim de Bie vanmorgen op zijn log:

  Leuk idee van de VVD

  ‘Wat een ongelooflijk leuk idee van VVD-Kamerlid De Krom: je eigen naam op de kentekenplaat van je auto. Net als in Amerika!

  En dan vinden de andere fracties in de Tweede Kamer dat er ‘grotere problemen zijn in het verkeer’, maar dan zeg ik: kom op mensen, autorijden is ook leuk, dat mogen we niet vergeten.

  En als je lang in een file staat is het, met een leuke kentekenplaat voor je neus, veel makkelijker je goede hum te behouden.’

  Jannepien Billenkoek

  ;D


  Maak melding

 31. Van GS:
  Ook Grolsch in de uitverkoopPilsner Urquell, Miller, Castle Lager en Grolsch. Welke hoort er niet in het rijtje thuis? Fout, ook de Enschedese bierbrouwer valt, wanneer het aan de aandeelhouders ligt, binnenkort in buitenlandse handen. Ja, de uitverkoop van Nederland gaat gewoon door. Zo heeft de Brits/Zuid-Afrikaanse bierbrouwer SABMiller zojuist een overnamebod gedaan op Grolsch van 816 miljoen euro. De raad van bestuur en commissarissen van Grolsch, die ook wel eens een vermelding willen in de Quote 500, steunen het bod, dus bye bye zwaai zwaai. Inderdaad, op een dag drink je geen bier meer, maar buitenlands bocht. Na Daf, Fokker, KLM, Hoogovens en ABN verliezen we nu dus Grolsch. Komt tijd, komt dat overnamebod…

  LEUKE REACTIE:

  Is dat koningshuis niet te koop voor een één of andere Amerikaan?  Maak melding

 32. Dus ligt het aan mijn eigen commentaar daarop, daarin verwijt ik CDA dat ze de topinkomens niet willen aanpakken. De raad van Bestuur van Grolsch zal ook weer veel en veel rijker worden…Van de VVD verwacht je zo’n standpunt >:(


  Maak melding

 33. @ Dick/Joop: probeer je aan het onderwerp (ontopic) te houden. Vandaag zien we jullie op verschillende onderdelen één – tweetjes maken. Andere bezoekers worden daardoor belemmerd hun mening over iets te geven.
  Alvast bedankt voor de medewerking.


  Maak melding

 34. Probeer mee te werken, maak graag één-tweetjes maar dan moet het wel resultaat opleveren. Helaas lukt dat laatste nog niet zo, dus wordt de één-twee-animo minder.


  Maak melding

 35. GRIP 1 door gaslekkage.

  18:26:44 20-11-07 4 G BRAN Herbezetting Prio 1 Gaslekkage (nader bericht: grip-1) MINERVALAAN 158 ZWOLLE
  18:15:42 20-11-07 4 G POLI Prio 1 Gaslekkage (nader bericht: grip-1)

  18:15:42 20-11-07 4 G AMBU Prio 1 Gaslekkage (nader bericht: grip-1) MINERVALAAN 158 ZWOLLE

  18:15:42 20-11-07 4 G BRAN Prio 1 Gaslekkage (nader bericht: grip-1) MINERVALAAN 158 ZWOLLE

  18:07:59 20-11-07 4 G BRAN Prio 1 Gaslekkage (nader bericht: nug herbezetting kaz) MINERVALAAN 158 ZWOLLE

  17:54:39 20-11-07 4 G BRAN Prio 1 Gaslekkage MINERVALAAN 158 ZWOLLE 744 773  Maak melding

 36. Veul is’t niet moar dit stied er te gebeur’n vanoomd:

  De onderstreepte landen zijn reeds geplaatst voor het EK, de vetgedrukte landen zijn nog in de race om hun koffers te pakken.

  Groep A:

  Armenië – Kazachstan 16.00 uur
  Azerbeidzjan ?? België 18.00 uur
  Portugal ?? Finland 20.45 uur
  Servië – Polen 20.45 uur

  Groep B:

  Georgië ?? Litouwen 16.30 uur
  Italië ?? Faeröer Eilanden 20.30 uur
  Oekraïne – Frankrijk 20.30 uur

  Groep C:

  Malta ?? Noorwegen20.00 uur
  Turkije – Bosnië-Herzegovina 20.00 uur
  Hongarije – Griekenland 20.15 uur

  Groep D:

  Cyprus – Tsjechië 17.30 uur
  Duitsland – Wales 20.30 uur
  San Marino ?? Slowakije 20.30 uur

  Groep E:

  Israël ?? Macedonië 18.00 uur
  Andorra – Rusland 21.00
  Engeland – Kroatië 21.00 uur

  Groep F:

  Denemarken ?? IJsland 20.00 uur
  Spanje – Noord-Ierland 20.00 uur
  Zweden – Letland 20.00 uur

  Groep G:

  Roemenië – Albanië 17.00 uur
  Wit-Rusland – NEDERLAND 18.00 uur
  Slovenië ?? Bulgarije 18.00 uur  Maak melding

 37. @ Admin: Helaas kon ik dit per mail niet kwijt. Vond dit bericht van Level-Z wel wat voor een toppic?

  Het college van B&W wil extra geld beschikbaar stellen voor de bouw van het jongerencentrum in Stadshagen. In gemeentetaal; het college gaat akkoord met het beschikbaar stellen van een extra krediet. Als de commissie Welzijn en de gemeenteraad het hiermee eens zijn, dan kan de bouw van het jongerencentrum beginnen.


  Maak melding

 38. Meer info nav mijn post van 17.10 gister:

  Nog ff na gister: Slippertje Depla bevestigd
  NIJMEGEN-De verhalen over een seksuele escapade van de Nijmeegse PvdA-wethouder Depla in de kelder van het stadhuis kloppen. Dat heeft VVD-fractievoorzitter Leferink op Reinink gezegd tegen Omroep Gelderland. Woensdag kwam het verhaal in de openbaarheid dat Depla zich in de fietsenkelder oraal had laten bevredigen door een vrouwelijk VVD-raadslid Jolanda van Veluw. Die heeft de escapade opgebiecht aan haar fractievoorzitter.
  Volgens internet had hij ookal eerder een amoureuze verhouding op het stadhuis achter de rug te hebben. Het betreft een directe medewerkster van hem, waarvoor Depla als wethouder hoogstpersoonlijk een appartement regelde in de binnenstad van Nijmegen. Zodoende kon Depla langswippen wanneer het hem uitkwam. Toen de affaire op de klippen liep, werd de vrouw haar appartement uitgezet en wegens disfunctioneren ontslagen. Guusje Nadorst, tegenwoordig minister van Binnenlandse Zaken, maar destijds nog gewoon burgemeester van Nijmegen, heeft zich persoonlijk met deze kwestie bemoeid en de zaak met de mantel der liefde bedekt. Diezelfde Guusje zorgde er later persoonlijk voor dat Paul’s Haagse ambities op een plek in Balkenende IV werden stilgezet. Reden: Paul Depla was chantabel.

  Trots op Guusje en blij dat de VVD de dienende partij was…..
  Arbeider krijgt werkgever op de knietjes en meer dan dat 😀


  Maak melding

 39. O en voor Thom de Graaf (burgemeester inmiddels) is de kous af want het is een privé-zaak. Na enkele kwalijke feiten te hebben opgesomt die deze kwestie niet raken. Alleen trammelant thuis dus en geen promotie naar Den Haag. Nou en wel….


  Maak melding

 40. En er is weer nieuws uit Nijmegen:
  Seksende VVD-er uit fractie geschopt
  De ontvangende partij in het pijps*ksschandaal rondom Paul Depla is opgestapt. Inderdaad, de eergisteren nog volstrekt onbekende Jolanda van Veluw verlaat de Nijmeegse politiek. Niet omdat ze het zelf wil, maar omdat de Nijmeegse VVD-fractie niet meer met de dame verder wil. Dat meldt Omroep Gelderland tenminste. “Volgens de fractie gaf Van Veluw enige weken geleden al aan de fractie te willen verlaten. Gesprekken om haar als lid van de fractie te behouden, bleven zonder resultaat. De ophef rondom haar persoon en het toch al broze vertrouwen waren voor de fractie aanleiding om Van Veluw te vragen om op te stappen.” Goed, ze waren het gezuig dus blijkbaar zat.  Maak melding

 41. Wordt misschien nog wel interessant dat “Lev-clupje”
  -Sibrand Hofstra
  -Alain de Jong (Pics 4 you)
  -The one and only Hans Stroeve als lijstduwer.

  Zijn de enigen die ik ken, en die deugen allemaal enorm!
  Benieuwd wanneer er weer wat is van Lev (06)?
  Oa de tekst bij deze link: D? snelste nieuwssite van de stad: http://www.weblogzwolle.nl lijkt me niet verkeerd!

  Deze opinie bevalt mij ook wel: Opinie: “VVD en Swollwacht buiten spel” [18-11] De vraag rest hoe de korte rebellie de verhoudingen heeft beïnvloed. Electoraal gezien is er niet tot nauwelijks winst gemaakt; daarvoor was de actie te kort en te weinig emotioneel. Politiek gezien heeft de boycot beide partijen op grote afstand van de anderen gezet. De SP is de meest salonf?hige partij in de oppositie geworden, terwijl de VVD en Swollwacht als onbetrouwbaar partners en slechte verliezers worden gezien. En daar zouden de fracties van Van Dijk en Eikelboom nog wel eens lang last van kunnen hebben. (SH)

  Ook een aardige opine over een ander onderwerp hiero:
  Zie ginds komt de disco [15-11] Wethouder Van Dooremolen draait in zijn vrije tijd plaatjes of gaat er met de boot vandoor. Geen wonder dat Zwolle kans maakt om thuishaven te worden van het schip van Radio Veronica. De roemruchte piratenzender zond van 1964 tot 1974 uit vanaf de Norderney.

  De huidige eigenaren willen de boot als disco gebruiken. Het college steunt het idee. Als ligplaats is de Schuttevaerkade in beeld. De omwonenden worden op 11 december geïnformeerd.

  Wethouder Van Dooremolen: ‘Het lijkt ons fantastisch om deze boot, een belangrijke icoon uit de Nederlandse popgeschiedenis, in Zwolle te hebben. Het kan een toeristische trekker van formaat worden.
  Voor meer info, kijk op norderney.nl

  Zou Sibrand dat allemaal zelf doen??????????

  In de agenda: vr 30 nov, 19.30 uur, Urbana: Sipans-debat over toekomst (allochtone) jongeren. Interessant maar dan heb ik een dubbele zéér belangrijke verjaardag 😉

  http://www.lev06.nl/?pagina=Home

  Succes, en misschien kunnen jullie, in de aanloop naar de verkiezingen
  specifiek en kort aangeven waarin je je onderscheid van de overige vele Zwolse partijen?


  Maak melding

 42. Deel zoveel van de Depla-soap:

  Niet alleen de burgemeester ook de gemeenteraad, kiept er een kuub zand over:

  Gemeenteraad ziet ophef Depla als privézaak

  Gepubliceerd op vrijdag 23 november 2007

  NIJMEGEN (ANP) – Een meerderheid van de gemeenteraad van Nijmegen ziet de ophef rond wethouder Paul Depla als een privékwestie. De grote partijen zien vooralsnog geen aanleiding de zaak in de gemeenteraad aan de kaak te stellen, bleek vrijdag.

  Depla raakte woensdag in opspraak omdat hij in het fietsenhok oraal zou zijn bevredigd door een vrouwelijk raadslid. De website GeenStijl maakte daarvan melding. Het raadslid stapte donderdag uit de VVD-fractie.
  ======
  Kwam mijn vriend Rob Oudkerk er toch een stuk l*lliger vanaf door Verraadster Heleen van Rooyen.


  Maak melding

 43. O, toegevoegd moet worden: verraadster ter meerdere glorie van haar verkoopcijfers en haar enorme selfkick-gehalte. Zodat nog meer mannen bepaalde actie met haar zouden willen en zij dat weer in geuren en kleuren aan “kneus-Ton” kan vertellen. Ze kan wel leuk schrijven overigens over die loogdgieter uit Zwollywood 😉


  Maak melding

 44. De FC naar Sittard: Na lange terugreis MOETEN ze Zwolleywood met 3 puntent in de k*ntzak (daarom in 2x posten) binnenrijden! Fsc staat erg laag op de ranglijst en onderaan in de periode.


  Maak melding

 45. Me broertje is zojuist thuis gekomen, hij is aan het staken, volgens hem verliep het allemaal rustig bij het gemeentehuis alleen werd er wat vuurwerk afgestoken, hij zit op de capelle.


  Maak melding

 46. Kan die van Bijsterveld die 1040 even duidelijk, kort en beargumenteerd uitleggen? Hoeveel uur is dat in de week; iedereen weet ook dat leerlingen EN LERAREN veel vakantie hebben….Bedoel: waar gaat het eigenlijk over? Tuurlijk is het interessant om mee te “staken”. Maar is het alleen om de comedy en de sensatie?


  Maak melding

 47. Dan de immer duidelijke Wim de Bie op zijn weblog:

  Buitengesloten

  Als een politieke partij ‘de rijen sluit’ en zich ‘massaal achter de leider schaart’, weet deze kiezer nu al – al kan het nog jaren duren voor het zover is – op welke partij hij niet gaat stemmen.  Maak melding

 48. 40 weken netto dus. 12 weken vakantie. Net op radio-3 Bijsterveld heeft 1000 uur voorgesteld:40 weken= 25 uur per week. Heb ze nooit opgeteld maar mijn zoontje komt volgens mij echt wel aan VET meer als 26 uur per week. Klaag niet hoor, maar wel als er veel niet-kwalitatieve uren tussen zitten. Voor huiswerkmaken vind ik het overigens nog niet zo gek. Maar pallets timmeren (wat ook gebeurd puur om de uren te halen)?

  26: 5 schooldagen in de week is nog geen 5 uur en een kwartier per dag. Als je dan om 8.15 uur moet beginnen elke dag, ben je heel knap als je aan 26 uur per week komt 😮


  Maak melding

 49. Dat zijn 40 netto weken inc weekend Dick, die rekenfout maakte ik dus vanmiddag ook al.

  Ik heb het net opnieuw gepoogd uit rekenen en wel op deze manier:

  40 weken x 5 dagen=200 dagen
  200 dagen : 1040 uur = 5,2 uur per dag

  Correct me if i am wrong, maar die staking gaat dus eigenlijk nergens over als je het mij vraagt, wordt wat als die gasten en meiden straks moeten gaan werken.

  Maaaar tel er 2 uur huiswerk maken per dag bij op en je komt bijna aan een volledige werkdag.

  Misschien kan iemand idd toelichten over hoe of wat…..


  Maak melding

 50. Die 1040 gaat over volle klokuren en niet over lesuren. In lesuren zou het (bij 50 minuten per les) gaan om 1248 lesuren (een getalletje wat je hier ook wel voorbij hebt zien komen in het verleden).

  Wat betreft die 5,2 uur per dag. Inderdaad, daar komt nog huiswerk bij maar vergeet ook niet de tussenuren die erbij komen.

  Maar ook een flink deel van de energie/tijd van de kids van tegenwoordig gaat zitten in de krantenwijk ’s morgens vroeg, het vakkenvullen ’s middags en de voetbalclub (etc.) ’s avonds.
  En nee, dat is natuurlijk geen excuus om dan maar minder lessen te moeten geven maar het probleem ligt er wel (daar mag denk ik wel eens wat aan gedaan worden, soms heb ik de indruk dat ouders school minder belangrijk vinden dan de bijbaantjes, de sportvereniging en de diverse clubjes waar de kids naartoe gaan)


  Maak melding

 51. Ok 1040 uur = 5,2 uur per dag. Wij kwamen net aan veel meer uren want hij begint dus elke dag om 8.15 uur en is op 1 dag na behoorlijk na 15.00 uur klaar. ‘T zal wel.  Maak melding

 52. Verbieden! Laat ze zelf een “Wijhenaar” of “Dalfser mop” maken. In weekbladvorm of als glossy…..lachen gister weer met Youp (en zijn glossy) bij P&W 😀


  Maak melding

 53. Oh dan mag het: ze mogen wel iets profiteren van onze geweldige Zwolse faciliteiten…..maar niet teveel. Wij betalen hier ook overal veel meer voor (OZB, huizen); is er geen wig te drijven tussen boer en stad? Zoals er al aan alle kanten wordt geprobeerd tussen gelovig en niet gelovig; arm en rijk; islam en christen; zwart en wit. 😉


  Maak melding

 54. Op zich goed dit nieuws van Zwolsnieuws.nl

  ZWOLLE-ZUID – Trudy Kistemaker van Swollwacht gaat vragen stellen aan het college van B&W. Ze vindt de situatie zoals die er nu is niet acceptabel. Dat heeft ze besloten nadat ze op uitnodiging van Zwolsnieuws.nl een ochtend op de markt heeft doorgebracht.

  Maar Trudy vraag dan ff gelijk hoe het met de ons in Stadshagen ooit beloofde markt is…..Komt ie er ooit? Moet zeggen dat de geweldige bloemenkraam als enige altijd en heel lang op zijn mooie plekkie is te vinden!! Vette pluim voor…..hoe heet ie ook alweer (ach what’s in a name): goed, kwaliteitrijk, niet te duur en vrolijk. Dat was toch ook de essentie van de markt?


  Maak melding

 55. Haha, tuurlijk Kees van De Kloe! Maar die kan toch nooit tijd hebben om op die mooie medium te komen :- Zal zijn eveneens altijd vrolijke zusje dan wel neertypen 😉


  Maak melding

 56. @ Admin

  Ik vind dat je bepaalde mensen ff tot de orde moet roepen op de log want het is verre van leuk om hier nog te reageren. Ik noem geen namen.

  ==========

  Natascha,

  We houden een tweetal personen in de peiling.
  Maatregelen zijn niet uitgesloten!

  Redactie


  Maak melding

 57. @natascha, ik heb het zelf al eens bij een onderwerp geprobeerd om ze aan het onderwerp te houden, is helaas niet gelukt, de @admin heeft daar ook niet ingegrepen. is jammer ik weet bij wel zeker wie je bedoeld “komt uit Stadshagen” 😉 😉 😉 😉 😉 ;D

  ============

  Misschien niet daar, maar de afgelopen week zijn er de nodige reacties verwijderd geweest.


  Maak melding

Reageer