Grote namen naar Hedon Zwolle

Zwolle – Een uitgebreide lijst aan namen op de website van Hedon geeft nu al blijk van een solide programmering voor het nieuwe seizoen. Bekende iconen, grote nationale en internationale namen en opkomend talent zijn allen goed vertegenwoordigd. Ook het danceprogramma krijgt al flink vorm. Het programma van Hedon is altijd in ontwikkeling en de meest complete agenda is te vinden op www.hedon-zwolle.nl, kaartverkoop is voor veel shows al gestart.

 

Dinsdag 1 september vindt het Bruisconcert plaats in Zwolle met Kenny B, Will And The People en The Cool Quest. Het concert dat Hedon en Buro Ruis organiseren is gratis toegankelijk voor iedere belangstellende en vormt direct de aftrap van het nieuwe culturele seizoen. Zoals van Hedon bekend is heeft het poppodium weer een flink aantal parels weten te boeken voor zowel de nieuwkomer als de doorgewinterde concertbezoeker en voor zowel de rockers als de liefhebbers van hiphop en dance. Zo is in september de levende legende Sir. Richard Thompson op het podium, welke al tweemaal een Lifetime Achievement Award heeft gewonnen voor o.a. zijn werk met Robert Plant, Elvis Costello en REM. Maar ook het prachtige sfeervolle LAMB en onze eigen held Nielson doen in september de zaal aan. Oktober komen gitaarliefhebbers aan hun trekken met het progressieve Riverside, en staat een van Neerlands populairste band op het programma: BLØF.

De kaartverkoop voor grote namen als Kovacs, Douwe Bob, Trijntje Oosterhuis, Matt Simons, Kenny B en Martin Smith is al in volle gang. Maar ook de parels in de kleine zaal, zoals de 3FM Serious Talents-avond met Emil Landman, Rondé en Orange Skyline maar ook Destine, Bökkers en Fresku, worden enthousiast ontvangen. Speciale vermelding verdient het 5 jarig Jubileum van Zwols filmcollectief InDeKringloop dat op 5 september beide zalen vult met een uitgebreide programmering. Onder andere naar het optreden van de Estlandse indie- folkband Ewert And The Two Dragons op het festival wordt halsreikend uitgekeken.

 

Grootste dansvloer van Zwolle

Er is veel gaande op dancegebied bij Hedon en dat wordt nogmaals onderstreept met de komst van Black Sun Empire, welke eerder al een zegetocht deed langs Lowlands, Paaspop en Zwarte Cross. Het beproefde concept Singlefeestje maakt in september weer haar opwachting en ook technofans kunnen beginnen met aftellen voor een gloednieuwe editie van DEEP. 

 

Voor alle genoemde optredens is de voorverkoop inmiddels van start via www.hedon-zwolle.nl en Plato Zwolle. Voor BLØF (23-10) loopt de kaartverkoop al hard en wordt aangeraden snel te handelen om teleurstelling te voorkomen. Het programma is vrijwel altijd in ontwikkelingen, hierdoor zal in de loop der tijd nieuwe concerten en evenementen worden toegevoegd.

Artikel delen: