Bredere inzet aula begraafplaats Kranenburg

Zwolle – Woensdag 24 juni ondertekenen de gemeente Zwolle en Stichting Hof van Kranenburg de samenwerkingsovereenkomst over het gebruik van de aula op begraafplaats Kranenburg.

Op het terrein van de begraafplaats staan een aantal gebouwen, waaronder de aula. Het pand is opgetrokken uit baksteen en voorzien van een rieten dak, waardoor de aula een geheel vormt met de omgeving. Naast de gebruikelijke functie van de aula zag de Belanghebbendenraad Kranenburg uitbreidingsmogelijkheden op de bestaande activiteiten. Om die reden nam de Belanghebbendenraad Kranenburg contact op met de gemeente Zwolle, waarna de Stichting Hof van Kranenburg werd opgericht. De gemeente onderschreef de ambities van de Belanghebbendenraad en besloot een financiële bijdrage te leveren aan de realisatie ervan.

Gedenken en herdenken
Het uitgangspunt van de stichting voor de toekomstige activiteiten is ‘gedenken en herdenken’ in de breedste zin van het woord. Zo kan de aula een plek worden waar mensen elkaar in een stemmige omgeving ontmoeten om stil te staan bij belangrijke zaken en gebeurtenissen. De gemeente zal de uitgebreide gebruiksfunctie samen met de stichting na twee jaar evalueren.

Kranenburg is een opvallende begraafplaats en niet alleen omdat het de grootste gemeentelijke begraafplaats van Nederland is. Ook de landschappelijke aanleg, natuurlijke ligging en rustieke sfeer zorgen ervoor dat Kranenburg sinds de opening in 1933 landelijke bekendheid geniet. De begraafplaats werd vormgegeven door de vermaarde firma J. Copijn op de plaats van de voormalige havezate Craanenburg.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Eens. Commercialisering van de begraafplaatsen? Al die kermis op een begraafplaats en

    De gemeente onderschreef de ambities van de Belanghebbendenraad en levert een financiële bijdragen leveren aan de realisatie ervan.

    van onze centjes >:(


    ⚠️ Meld

  2. Misschien kan er af en toe een Bingo georganiseerd worden, met prijzen aangepast aan de omgeving, dat dan wel natuurlijk.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.