College van Zwolle op bezoek bij organisaties

Zwolle – Het college van burgemeester en wethouders gaat twee dagen de stad in. Tijdens de ‘Tweedaagse van de Verbinding’ op donderdag en vrijdag legt zij (gesplitst of voltallig) ruim 20 bezoeken af. Hiermee zoekt het college verbinding met ondernemers, instellingen, verenigingen en scholen. Wethouder Filip van As was donderdag afwezig, hij bezocht het nationaal fietscongres.

college-2.jpg 

Zo namen Nelleke Vedelaar en Ed Anker donderdag plaats in de schoolbanken bij speciaal onderwijs Het Facet. Henk Jan Meijer, René de Heer en Jan Brink gingen naar het Isala Leef- en Beweegcentrum. Ed Anker en Regina Riemersma deden mee aan de cursus Pimp je leven! van het Zwols Vrouwenplatform. Nelleke Vedelaar en Jan Brink praatten met cliënten van het Muijderman-huis van de RIBW Groep Overijssel. Een deel van het college ging deze middag ‘de boot in’ bij Hiawatha (zie de foto’s). René de Heer, Filip van As en Jan Brink schoven aan bij de Moedergroep van Travers Welzijn in Holtenbroek. Henk Jan Meijer en Regina Riemersma lieten zich informeren over de toegevoegde waarde van het Verbindingshuis in Stadshagen. Verder stond ondernemend Zwolle op de agenda met bezoeken aan onder meer Schutte Bouw, Eurosafe Solutions en Soortvanwinkel. Donderdag tussen de middag maakte het college haar eigen lunch in De Kookstudio van Zwolle. Eigenaresse Roos Meijer is één van de voortrekkers van het project ‘Zwolle op Zondag’ (een samenwerking op het gebied van marketing van Zwolse leisurebedrijven), waarover zij ook vertelde.

college-4.jpg

college-3.jpg

college-1.jpg 

Vrijdag krijgt het college een toelichting op de invulling van stadslandbouw, het Informatiecentrum Natuurmonumenten en het project ‘Ruimte voor de Rivier’ bij een bezoek aan biologische melkschapenhouderij De Vreugdehoeve.

In oktober is de laatste ‘Tweedaagse van de Verbinding’ in 2015.

Artikel delen:
Reacties 42
 1. Volgens mij heten die rakkers ook zo.

  Huur een sloep en vaar door de grachten van Zwolle!

  http://www.boothurenzwolle.nl/

  Kom sloep varen in de grachten van Zwolle. Voor uw familie dagje uit, vrijgezellenfeest, studenten feest of zomaar lekker genieten!

  ——-
  Wij willen dat van de zomer ook nog een keer doen; zal met een kopie van dit draadje toch wel gratis zijn?


  ⚠️ Meld

 2. Ongelofelijk dit…
  Zoveel ellende in onze stad, bedrijven naar de klote, winkels die dicht gaan, mensen die op straat gezet worden, zorg verdwijnt.. maar de heren politici hebben er dikke schijt aan… de heren houden een plezierige bootvaartje met paar dames en lachend zitten ze te zwaaien..
  Hou je bezig met de dingen die veel belangrijker zijn op dit moment heren…


  ⚠️ Meld

 3. Bij hoge uitzondering reageer ik.
  Ik stond op de Nieuwe Havenbrug. De wethouders en ambtelijk gevolg zagen mij staan, en begroetten mij hartelijk.


  ⚠️ Meld

 4. Haha kiek ze eens zitten met hun protserige lijven in een pakje in de boot. Voor het eerst ben ik het met je eens br!


  ⚠️ Meld

 5. Als ik de meeste bovenstaande commentaren zo lees, dan komt er van de opzet van het college, namelijk verbinding zoeken met de burger, weinig terecht.
  Het lukt het college blijkbaar nog steeds niet om zelfs maar de schijn te wekken dat zij dicht bij de burger wil staan.


  ⚠️ Meld

 6. Die laatste zin begrijp ik niet, Observer. Je eerste conclusie wel, ervan uitgaande dat de reacties hier die van de gemiddelde Zwollenaar vertegenwoordigen (wat ik niet zeker weet).
  Als ik de reacties lees dan denk ik dat het college anders gekleed moet zijn, geen activiteiten moet ondernemen die lijken op een uitje en niet moet zwaaien naar een bekende fotograaf. Eigenlijk vooral die fotograaf moeten vragen geen foto’s te maken en te publiceren, want het leidt de aandacht af van de andere activiteiten die ze in deze twee dagen hebben ondernomen:
  * in de schoolbanken bij speciaal onderwijs Het Facet;
  * Isala Leef- en Beweegcentrum;
  * cursus Pimp je leven! van het Zwols Vrouwenplatform;
  * Muijderman-huis van de RIBW Groep Overijssel;
  * Moedergroep van Travers Welzijn in Holtenbroek;
  * Verbindingshuis in Stadshagen;
  * bezoeken aan onder meer Schutte Bouw, Eurosafe Solutions en Soortvanwinkel;
  * De Kookstudio van Zwolle.  ⚠️ Meld

 7. Ik heb uit betrouwbare bronnen vernomen dat ze ook allemaal goed kunnen zwemmen.voor al de financiele inhaalslag zijn ze goed in.Voor hun zelf dan.8)8)


  ⚠️ Meld

 8. @dame, als ik gisteren nog in de Stentor moest lezen dat diezelfde gemeente de doodzieke 6 jarige Evani Evers het leerlingenvervoer met ingang van het nieuwe schooljaar wilde afpakken geloof ik niet zo erg in de oprechte bedoelingen van deze bezoekjes.
  Dat deze beslissing onder invloed van veel Facebook publiciteit weer snel werd terug gedraaid zegt trouwens ook al heel veel over de zorgvuldigheid van het college. Vandaar dat ik mijn laatste zin op deze wijze geformuleerd heb.


  ⚠️ Meld

 9. Dame, Toch was het gisteren voorpagina nieuws in de Stentor, en wees gerust, de conclusie is ook slechts een (mijn) mening, zoals zovelen hier.


  ⚠️ Meld

 10. @Observer; Ik vind het helemaal geen rare gedachten dat zieke kinderen in de regel NIET met een taxi naar school worden gebracht. En dat de ouders in principe zelf hun kinderen naar school kunnen brengen. Ik breng mijn kinderen ook zelf naar school.
  Toch mooi dat de gemeente ook doet wat nodig is, als dat nodig is.


  ⚠️ Meld

 11. @Piet Precies

  Ik vind het helemaal geen rare gedachten dat zieke kinderen in de regel NIET met een taxi naar school worden gebracht. En dat de ouders in principe zelf hun kinderen naar school kunnen brengen.

  Hoewel ik het in principe met je eens ben, heb jij het artikel blijkbaar ook niet gelezen, en heb jij waarschijnlijk (en gelukkig) ook geen ongeneeslijk ziek kind.
  Maar blijkbaar was er voor dit soort bijzondere gevallen een bestaande regeling.
  En dat deze zonder opgave van redenen abrupt stopt, zonder overleg, en zonder een (overbruggings) alternatief te bieden vind ik erg kort door de bocht.
  vandaar dat ik bovenstaand artikel met enige scepsis lees.


  ⚠️ Meld

 12. @Observer,
  Ik las dat verhaal over dat jongetje en ik schrok ervan dat iemand al zo ver ging om daarop te bezuinigen… De persoon die besloot daarop te bezuinigen mag van me direct ontslagen worden… ZE zijn nu bij de gemeente bezig om een oplossing te vinden voor dat jongetje maar dat is omdat het in de publiciteit kwam, anders hadden ze het niet gedaan..
  Zie maar weer hoe schijnheilig, onmenselijk, en idioot sommige van die ambtenaren zijn.. Totaal alle schaamte voorbij, hebben een grote drie verdiepingen appartementen complex voor hun kop en zullen niet eens zich inleven in hoe het voor de ouders voor dat jongetje was om het nieuws te horen over de bezuiniging.. SCHANDE…
  Dat iemand bij de gemeente dat durfde, gewoon daarop gaan bezuinigen, ongelofelijk.. die moet zich laten nakijken door een goede arts en zich afvragen of hij/zij nog dat werk mag blijven doen..
  ZE organiseren verschillende feestjes/uitjes voor eigen medewerkers laat ze daarop maar bezuinigen…
  lopen te zeuren over het feit dat het werkdruk zo hoog is(vraag me af wat ze daarmee bedoelen, want zitten de hele tijd alleen maar koffie te drinken en over elkaars rug zeiken)
  @Dame , als je dat verhaal niet kent dan kun je naar de site van Zwollenu, ik neem aan dat je weet hoe je het vinden kunt want op weblogzwolle lees/reageer je wel..
  Voor dat jongetje hopelijk snel de oplossing en dat het niet meer op zulke gevallen bezuinigd wordt..  ⚠️ Meld

 13. Er wordt gedaan alsof er specifiek op dat jochie werd bezuinigd, om onze gemeente zwarte te maken. Zeer zwak en vals. Als je het totaal niet eens bent met de politiek, wordt het misschien tijd om daar zelf wat mee te doen ipv anoniem te schelden op een weblog.

  Zwolle gaat het economisch voor de wind en politici moeten ook kijken wat er in de maatschappij gebeurt. Tof dat ze dat gewoon doen, ondanks al het gezeur dat ze er om krijgen (als ze het niet doen krijgen ze evengoed gezeur trouwens).


  ⚠️ Meld

 14. @Japser, Het gaat inderdaad te ver om dit specifieke geval als normgedrag van de gemeente aan te merken.
  Maar deze publiciteitsgeile boottocht komt op mij over als een kruising tussen de intocht van Sinterklaas en de homo Canal Parade.
  Neem maar van mij aan, de echte maatschappijverbeteraars werken meestal in stilte.


  ⚠️ Meld

 15. 😮 What…

  gisteren nog in de Stentor gelezen dat diezelfde gemeente de doodzieke 6 jarige Evani Evers het leerlingenvervoer met ingang van het nieuwe schooljaar wilde afpakken geloof ik niet zo erg in de oprechte bedoelingen van deze bezoekjes.
  Dat deze beslissing onder invloed van veel Facebook publiciteit weer snel werd terug gedraaid zegt trouwens ook al heel veel over de zorgvuldigheid van het college.

  Gelukkig is er nog één observer die De Sensator lees.
  Moet ff terugdenken aan de enorme blunder, niet zo lang geleden die De Sensator(eind)redactie maakte bij het onderschrift onder de foto over de locatie van het nieuwe waterschaps-pandje. WLZ heeft ze toen voor een enorme blunder bespaart. Kissie wijn/bijzondere biertjes hoeft niet hoor, een écht goeie balpen is voldoende 😉


  ⚠️ Meld

 16. Observer is ook vandaag nog in vorm

  Maar deze publiciteitsgeile boottocht komt op mij over als een kruising tussen de intocht van Sinterklaas en de homo Canal Parade.
  Neem maar van mij aan, de echte maatschappijverbeteraars werken meestal in stilte.  ⚠️ Meld

 17. Politici moeten de publiciteit kiezen omdat ze 1) anders niet gekozen worden en 2) ze anders gezeik krijgen dat ze niet zichtbaar zijn.


  ⚠️ Meld

 18. Oneens, als mensen hun keuze bepalen aan de hand van “Willy & de vrouwe lookalikes” ongetwijfeld voorafgegaan door een hapje en een schnapje…en afgesloten met een diner op onze kosten?

  Dan is er NOG meer mis met deze maatschappij als ik al dacht.

  Volgens mij moet de oppositie, skerp en kritisch (onderbouwend mag zelfs ook) naar de coalitie kijken. En natuurlijk naar B&W…vragen stellen!

  Ook de coalitie partijen moeten de verrichtingen van hun vertegenwoordigers skerp volgen én niet schromen kritische vragen te stellen.

  ——

  Of dat gebeurd; vragen stellen? Zal wel toch, maar schijnbaar zijn die vragen niet treffend….jammer!


  ⚠️ Meld

 19. Japser,

  Politici moeten de publiciteit kiezen omdat ze 1) anders niet gekozen worden en 2) ze anders gezeik krijgen dat ze niet zichtbaar zijn.

  Jij laat je stemgedrag leiden door dit soort publiciteitstunts? Ik kies (stem) altijd op basis van behaalde resultaten.


  ⚠️ Meld

 20. @Observer ik doe het op partijprogramma. Maar ik ben niet elke Nederlander. En veel mensen stemmen op een mooi zichtbaar koppie.


  ⚠️ Meld

 21. ik doe het op partijprogramma. Maar ik ben niet elke Nederlander. En veel mensen stemmen op een mooi zichtbaar koppie.

  Dat is nou net waar de (lands)politiek graag op inspeelt om stemmen te trekken.
  Het resultaat is dat de peilingen onder invloed van een enkel incident of een verkeerde uitspraak-handeling van een politicus omhoog en omlaag schieten als een koortsthermometer.
  Ik hoop dus van harte dat ons stadsbestuur deze Haagse trend niet teveel overneemt.


  ⚠️ Meld

 22. Zoals het feit dat Job Cohen niet de exacte prijs van een brood wist.

  Idd Observer, ook te hopen dat ze niet betrokken raken/zijn in dit soort spelletjes[/url]


  ⚠️ Meld

 23. Zodra je niet meer zichtbaar bent, haakt een groot deel van de stemgerechtigde sowieso af. Moet je denk ik ook niet willen.


  ⚠️ Meld

 24. @Japser, ik weet niet of je me bedoelt maar ik ga nu dit goed uitleggen wat ik ervan vind… Dus goed lezen….
  Toen ik dat verhaal las over dat jongetje schrok ik daarvan.. IK vroeg me af hoe iemand die bepaalde besluiten mag nemen en het zo tot zijn/ haar besluit kwam om daarop te bezuinigen.. Er zijn meerde gevallen waarop bezuinigd wordt maar omdat we nu over dat ene hebben ga ik daarop in…
  Als ambtenaar heb je variatie/ruimte om bepaalde regels toe te passen of daarvan afwijken (net als bij een politie agent bij een bepaalde overtreding hebben ze ruimte om te handelen, wel of niet bekeuren of alleen mondelinge waarschuwing geven) maar goed nu over de ambtenaar die erop wou bezuinigen…

  Als je het dossier van dat jongetje hebt je leest het, en daarover gaat nadenken beeld schetsen van de huidige situatie waarin het verkeert op dit moment, dan kun je niet anders (als je gezond verstand hebt) concluderen dat daarop niet kan bezuinigd worden….klaar!!!
  Professioneel gezien::: Dit had niet moeten geburen(als er een maatschappelijke werker van de gemeente erbij betrokken was bij het nemen van dat besluit dan is die flink gefaald….
  Je laat je inleven in de situatie waarin het jongetje en gezien verkeren, maak een beeld daarvan en bedenk hoe zou zijn als het niet meer mogelijk is voor hun…
  Als dit niet in media/kranten kwam weet ik 100% zeker dat die klaplopers daarop hadden bezuinigd… En ja ik ben heel erg boos het is niet de eerste x dat er zulke idiote fouten gemaakt worden waarbij alleen aan geld gedacht wordt maar vergeet men hoe erg het is en wat voor gevolgen het voor de mensen kan hebben….
  WE hebben allemaal een grote mond en bemoeien ons met de interne aangelegenheden van andere landen over hoe het moet in die landen en de mensen rechten en hoe human we hier zijn met onze internationale strafhof maar wat doen we zelf???
  Precies ervoor zorgen dat de mensen die het erg moeilijk hebben het nog moeilijker krijgen en de idiote besluiten zeggen genoeg over hoe human we hier zelf zijn… Dat mensen die ergens recht op hebben die recht dan ook niet krijgen door de bezuinigingen, zogenaamd…
  Dus japser, mijn advies aan jou ik neem aan dat je geen persoonlijkheid stoornis hebt, dus denk goed na voor je wat schrijft over …achter je pc en zo, ja ik vind het klote wat er nu gebeurt dat er nu alles naar de klote gaat en dat is te danken aan de mensen die in het verleden besluiten namen die dezelfde denkwijze hadden zo als je nu hebt… Zoals je het ziet zijn er nog genoeg die het blijven doen….  ⚠️ Meld

 25. Dus brr, jij hebt het dossier gelezen, hoe kom je er aan? Je hebt hoor en wederhoor gedaan? Of ben je emotioneel erbij betrokken, geraakt? Ik kan mij prima vinden in Jaspers reaktie.

  Mocht je het dossier niet hebben gelezen en enkel uit de krant, media tsja, dan is het gekleurd.
  Er zijn altijd grensgevallen


  ⚠️ Meld

 26. Er is beleid gemaakt, en toevallig valt dat jochie er onder. Het beleid is niet gemaakt om specifiek dat jochie aan te pakken.

  Vrijwel direct is vastgesteld dat er een uitzondering moet worden gemaakt voor hem, en dat is gebeurt.


  ⚠️ Meld

 27. En ja, het is heel klote als je door nieuw beleid hard geraakt wordt, maar besef wel dat je als overheid niet het land/de gemeente kan besturen terwijl je rekening houdt met elk individueel geval.


  ⚠️ Meld

 28. Op advies van Br heb ik het artikel inmiddels gelezen. Ik kan op basis van dat artikel geen oordeel vellen over het gedag van die ambtenaar, omdat ik dan meer zou moeten weten (in die zin eens met Derk). Kennelijk valt dit geval onder de hardheidsclausule en is het besluit daarom teruggedraaid. Op basis daarvan zou je kunnen stellen dat betreffende ambtenaar het niet goed heeft gedaan en dat hij/zij had moeten zien dat dit een bijzondere situatie betreft. Misschien is dat zo, maar dan nog kun je niet eisen dat er nooit door niemand een verkeerde inschatting mag worden gemaakt. Het blijft mensenwerk.
  En dan blijf ik het flauw vinden om op basis van foto’s en uiterlijkheden een negatief oordeel te vellen over de actie van het college om 2 dagen per jaar expliciet allemaal zichtbaar te zijn in de stad. Ik heb het rijtje activiteiten opgesomd dat in het artikel staat en waar ik verder niemand over hoor.


  ⚠️ Meld

 29. Als het jou zoon of moeder betreft Jasper praat je dan nog zo,het rijk kan niet ieder individueel helpen?Zolang wij hier nog iedere vluchteling opvangen met een Mile was automaat en een huurhuis kunnen we ook voor onze eigen burgers zorgen.


  ⚠️ Meld

 30. Nee, je leest het verkeerd: het rijk kan geen beleid maken op elk persoonlijk verhaal. Het kan wel bijsturen als dat beleid niet lijkt te werken voor een individueel geval.

  Bekijk het zo, jij kan niet een feestje geven en exact genoeg drank inkopen voor alle bezoekers, in ieders smaak, voor die avond. Je kunt wel een ruwe schatting maken van hoeveel bier en wijn je nodig hebt. En dan nog kun je teveel of te weinig daar van hebben. Dat is vervelend, maar helaas onvoorkoombaar.


  ⚠️ Meld

 31. Abel het rijk heeft alles naar de gemeentes gegooid met een zak geld en zoek het maar uit. Gemeentes kunnen de organen die het rijk inhuurde niet betalen nu moet een dame of heer dat doen die een heel ander cultuur gewend is, ambtenaren cultuur je kent ze wel tsja


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.