Nieuw beheerdersgebouw bij fietsenstallingen

Zwolle – Bij de gratis bewaakte fietsenstallingen aan het Rodetorenplein en Meerminneplein worden in de week van 6 juli nieuwe beheerdersgebouwtjes geplaatst. Vanaf maandag 22 juni vinden er op beide locaties voorbereidende werkzaamheden plaats, waardoor een deel van de stallingen tijdelijk buiten gebruik is. De nieuwe onderkomens, die voorzien zijn van een mindervalidentoilet en een oplaadpunt voor elektrische fietsen, worden in de week van 20 juli in gebruik genomen.

 

gebouw_fietsstallingen.jpg 

 

Met de plaatsing van de nieuwe gebouwtjes met mindervalidentoilet gaat een lang gekoesterde wens van de Zwolse Gehandicaptenraad in vervulling. Het toilet voor mindervaliden is toegankelijk gedurende de openingstijden van de stalling. Dat is een half uur voor opening van de winkels tot een half uur na sluiting, ook op koopzondagen. Het plaatsen van de nieuwe voorzieningen bij de bewaakte fietsenstallingen is een van de acties uit het Ontwikkelingsprogramma Binnenstad 2020. Gastvrijheid vormt daarin de rode draad. Gastvrijheid is de kunst om mensen het gevoel te geven dat ze welkom zijn. En dat is precies wat Zwolle met haar binnenstad voor ogen heeft. Zwolle heeft dan ook de ambitie dat het Zwolse stadshart in 2020 een bestendige plek heeft in de top tien van meest gastvrije steden. Zie ook: www.zwolle.nl/binnenstadsprogramma.

Toegankelijkheid tijdens de werkzaamheden

 

Fietsenstalling Meerminneplein

Op maandag 22 juni worden hekken om het bouwterrein geplaatst. De sloop van het bestaande beheerdersgebouwtje vindt plaats op dinsdag 23 juni of woensdag 24 juni. Het nieuwe onderkomen wordt in de week van 6 juli geplaatst. 

Het verdiepte deel van de stalling wordt gedurende twee dagen afgesloten (dag van sloop en de dag waarop het nieuwe gebouwtje geplaatst wordt). Voor de rest blijft de stalling tijdens de werkzaamheden grotendeels in gebruik. 

 

Fietsenstalling Rodetorenplein

Op maandag 22 juni worden er bouwhekken geplaatst. Het nieuwe onderkomen wordt in de week van 6 juli geplaatst. Tijdens de werkzaamheden blijft de stalling grotendeels toegankelijk. De in- en uitgang van de fietsenstalling wordt tijdelijk verplaatst.

 

Provinciale subsidie

De realisatie van de beheerdersgebouwtjes is mogelijk dankzij een financiële bijdrage van de provincie Overijssel.

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.