PVV Overijssel betwist neutraliteit RTV Oost

Zwolle – De PVV Overijssel verwijt RTV Oost niet neutraal te zijn. De PVV wordt ervan beschuldigd dat zij niet wil meewerken aan een WOB-verzoek en dat de fractie veel uitgaven onleesbaar zou hebben gemaakt. De PVV heeft dat met een 7-tal punten * weerlegd. De partij voor de vrijheid zegt dat het door de provincie Overijssel op alle punten gelijk heeft gekregen, maar de zender uit Oost Nederland weigert te rectificeren.

De PVV: "RTV Oost is aantoonbaar in de fout gegaan maar is te arrogant om te rectificeren". De PVV Overijssel weet uit gesprekken met directeur Oude Wesselink dat hij geen grip heeft op zijn eindredactie. "Wij roepen Oude Wesselink dan ook op om nu eindelijk schoon schip te maken of anders zijn biezen te pakken. Het is triest dat er belastinggeld wordt verkwanseld aan deze slecht functionerende organisatie. "Het zou winst zijn, indien RTV Oost voortaan niet slechts de mening van “links” zou weergeven, maar ook die van andere partijen". Overijssel heeft behoefte aan kwaliteit, niet aan de leugens van een stelletje oud-hippies ” aldus fractievoorzitter Edgar Mulder.

 

* De waarheid volgens de PVV:

1. De PVV heeft haar boekhouding aan de Griffie van Overijssel gegeven. Alleen de adressen van de Statenleden zijn onleesbaar gemaakt.

2. Alle acties mbt de WOB-verzoeken worden besproken en bepaald door het Presidium van de Staten in Overijssel. De PVV heeft voldaan aan het besluit van het Presidium.

3. Het is wettelijk niet verplicht om de bonnetjes te verstrekken. De PVV Overijssel heeft dit dus wel gedaan.

4. Een van de WOB-verzoeken was afkomstig van een meneer Hanenbergh. Deze meneer maakt deel uit van de AFA. De AFA is een extreem links clubje dat door de AIVD in de gaten wordt gehouden en ook vermeld staat in het jaaroverzicht .

5. Op verzoek van de PVV, en met toestemming van het Presidium, zijn in de administratie een aantal namen en adressen onleesbaar gemaakt. Er zijn GEEN bedragen onleesbaar gemaakt.

6. Het andere WOB verzoek kwam van de Telegraaf. Nogmaals, de Griffie heeft de boekhouding van de PVV Overijssel. Slechts de adressen van Statenleden zijn onleesbaar gemaakt.

7. Ook de opmerking dat andere provincies “vlot meewerkten” is totale RTV Oost onzin. Het WOB verzoek van de AFA loopt, volgens de Griffie, alleen in Overijssel.

“De PVV vindt het laakbaar dat RTV Oost zelfs niet de meest basale journalistieke regels inzake hoor en wederhoor toepast. Is het echt zo moeilijk om mij even te bellen voordat je deze onzin opschrijft”? aldus fractievoorzitter Mulder van de PVV

Artikel delen:
Reacties 81
 1. Wat lees ik nu: “Het is triest dat er belastinggeld wordt verkwanseld aan deze slecht functionerende organisatie”.
  Werkt RTV oost echt met belastinggeld?
  Ik betwijfel dat, kan haast niet waar zijn immers.  ⚠️ Meld

 2. . “Het zou winst zijn, indien RTV Oost voortaan niet slechts de mening van ⤽links⤝ zou weergeven, maar ook die van andere partijen”. Overijssel heeft behoefte aan kwaliteit, niet aan de leugens van een stelletje oud-hippies ⤝ aldus fractievoorzitter Edgar Mulder.”

  lees: de mening van “links” = de leugens van een stelletje oud-hippies.

  Als we de lijn van Edgar M. gaan volgen: zijn soort is wat ouder dan de oud-hippies: de jeugd heeft de toekomst:D


  ⚠️ Meld

 3. Mocht RTV oost meelezen, oproepje aan de mensen van RTV oost, werken jullie echt met belastinggeld? Verklaar dat hopelijk.  ⚠️ Meld

 4. Een bevriende fotografe werd door RTV Oost vorig jaar gevraagd om een foto aan te leveren. Toen ze vroeg waar de factuur heen mocht, zei RTV Oost dat ze haar niet willen betalen voor foto’s, omdat RTV Oost een stichting is die met belastinggeld gefinancierd wordt en geen commerciele instelling……! 😮 😮
  Ze heeft toen vriendelijk bedankt. 😮


  ⚠️ Meld

 5. Quote uit de Mediawet:

  De Rijksoverheid bekostigt de regionale omroepen. Hiermee zijn de wettelijke zorgplicht en de financiële verantwoordelijkheid voor de regionale omroepen samengebracht bij het Rijk. Tot 2014 werden de regionale omroepen nog bekostigd door de provincies.


  ⚠️ Meld

 6. ’t wordt wel ingewikkeld, een stichting die op de belasting drijft? Mocht men mij vragen hoeveel belasting je zou willen betalen voor RTV oost, antwoord: NUL, niks ZERO.  ⚠️ Meld

 7. Die PVV toch, niet transparant over hun eigen financiers, niet democratisch, want er kan niemand lid van worden. Die beweging moet zijn grote mond houden zolang ze zelf verre van transparant en democratisch zijn. Extreem-rechtse hypocrieten.


  ⚠️ Meld

 8. stichting ROOS:

  Bekostiging regionale omroep

  De regionale omroep wordt grotendeels met publieke middelen bekostigd en heeft aanvullend reclame-inkomsten. De publieke bekostiging vindt sinds 1 januari 2014 plaats via het Commissariaat voor de Media nadat de bekostiging sinds 2006 geheel via provincies liep. Vòòr 2006 werd de regionale omroep zowel via het Rijk/Commissariaat voor de Media en provincies bekostigd.

  RTVoost ontvangt per jaar iets meer dan 10 meloen euri.


  ⚠️ Meld

 9. ik. Ik haal daar regelmatig nieuws vandaan, ook Zwols nieuws. Ik ben erg voor meerdere nieuwsbronnen. Er is veel op RTV Oost aan te merken (net zoals op andere media), maar ik lees het dagelijks net zoals ik regelmatig andere regionale media lees.


  ⚠️ Meld

 10. Goede zaak dat de Pvv dit aan de kaak stelt,eindelijk eens een partij die de waarheid boven tafel wil hebben met dit Twents gesubsidieerde zooitje.@Leonardo welke partij is wel transparant de Partij van de aftreders? noem er maar eeens 1 op.Ik ben benieuwd maar ik denk dat het veel geschreeuw in de ruimte is van jou.


  ⚠️ Meld

 11. Heulemaal mee eens met de stelling van die rechtse rakkers van de Pévévé!
  Alleen maar uitzendingen van Fc Twente en die geel rode Jupiler club.
  Pec Zwolle wordt altijd onderbelicht. Net zoals de goede kant van moslims door de pvv dus :

  RTV en pvv weg er mee!


  ⚠️ Meld

 12. @Hans van Eijsden 😀
  @Drama, ik heb het er wel voor over: ?? 10 per inwoner. Kijk- en luistercijfers helaas niet bekend, maar wel een adequate nieuwsvoorziening, iig voor Zwolle, Deventer en Twente. Er zijn niet bijster veel journalistieke nieuwsbronnen meer. De Stentor is erg beperkt, Tubantia al wat beter, maar zonder RTV oost wordt het erg schraal in onze provincie.


  ⚠️ Meld

 13. @Dame ; ik ook wel. Volgens mij is de (trouwe) luistergroep aardig aan het vergrijzen. Volgende generaties hebben een andere manier om de nieuwsvoorziening te volgen. Ik zie wat dat betreft de toekomst van RTVoost somber in.


  ⚠️ Meld

 14. Als ik helemaal eerlijk moet zijn, dan vind ik dat rtv oost zich moet beperken tot Ommen/Dalfsen en niet verder…
  Het is elke week regio Twente in het nieuws en alles wat daar gebeurt,
  al die dorpjes die rondom Enschede en dan die saaie Almelo/Hengelo omgeving…
  We hebben hier onze weblog Zwolle en moet binnenkort onze eigen Zwollse tv zender komen vind ik…


  ⚠️ Meld

 15. Vorige week een hele dag de halve marathon ver Zwolle uitgezonden. In de week ervoor werden enkele bijzondere lopers in de aanloop naar de marathon gevolgd. In het nieuws helaas veel Zwolse onderwerpen. Helaas, omdat het zelden goed nieuws is.
  Maar ik geef je gelijk, br, dat RTV Oost niet geschikt is voor mensen die alleen in Zwols nieuw zijn geïnteresseerd.


  ⚠️ Meld

 16. Abel, wat transparantie en democratie betreft kan de PVV alles leren van alle andere politieke partijen. En RTV Oost brengt nieuws uit fe hele provincie, dat is hun taak.


  ⚠️ Meld

 17. Dus resumerend, ik betaal voor Ziggo TV waar in ’t pakket ook TV oost zit. En dan betaal ik ook nog op schimmige wijze via de belastingen extra voor TV oost.
  Vrij ranzige financieringsconstructie vind ik.  ⚠️ Meld

 18. Het is nog erger, Hikstad: je betaalt ook bj Ziggo voor Nederland 1, 2 en 3 en voor de publieke radiozenders, terwijl die ook nog eens via jouw belastingcenten worden gefinancierd. Je wordt gewoon bij de poot genomen. Als ik jou was zou ik uit protets alleen nog maar naar de commerciële zenders kijken.:)


  ⚠️ Meld

 19. Ik denk wel eens, als je alles waarvoor je betaalt afschaft, wat zou er dan nog uit de muur komen? Nederland 1 2 en 3? analoog misschien? Weet ik niet zeker.
  En tsja, dat de financiering van leuke dingen voor eenieder via de belastingen gaat, heb ik niet echt een probleem mee. Kwestie van beschaving immers. Maar wel voortdurend zulke dingen blijven wegen en afwegen vind ik. TV oost kan weg, vind ik ook.  ⚠️ Meld

 20. Wat overblijft: alle commerciële zenders: RTL, SBS, Veronica en betaalzenders. De rest verdwijnt: Nederland 1, 2 en 3, NPO etc.


  ⚠️ Meld

 21. 1 ding tegelijk misschien? TV oost wegdoen, dat scheelt heeel veel peseta’s en d’r mist geen mens iets aan immers.  ⚠️ Meld

 22. Ik wel als luisteraar en fervent TT-volger. Daarnaast werkgelegenheid voor journalisten. En niet te vergeten: weer een medium minder dat de politiek en allerlei maatschappelijke instanties kritisch volgt.


  ⚠️ Meld

 23. Hikstad. Ik heb elke dag radio Oost er op staan.
  Ook kijk ik wel naar de televisieuitzendingen van RTVOost. Tot vorig jaar was ik tussen 5 en 6 een trouw kijker naar En-dan-nog-even-dit, een echt goed actualiteitenprogramma, dat helaas door de forse bezuinigingen op de regionale omroepen van de buis verdwenen is. Zo zie maar als je maar blijft bezuinigen gaat de kwaliteit vanzelf achteruit en heb je weer een argument om verder te bezuinigen. Je hoeft er niks voor te doen Hikstad, de regionale omroep sterft vanzelf uit. Iets wat mij verdriet.

  Verder kan ik niet mee gaan met de kwalificatie dat het een linkse zender zou zijn. Als je mij om een punt van kritiek zou vragen, zou ik juist zeggen dat ik ze te rechts vind. Vooral in de nieuwsberichten op de website valt me dat vaak op.


  ⚠️ Meld

 24. Klopt Bernard: EDNED was best een leuk programma. Beter dan de zendtijd die ze nu moeten vullen met beelden gefilmd vanuit een rijdende auto door oninteressant landschap.

  En alles wat de PVV niet bevalt noemen ze links. En dat help; voor je het weet roepen anderen dat ook al.


  ⚠️ Meld

 25. Het heeft er niets mee te maken maar moest toch even terug denken aan vroeger toen ik bovenstaande allemaal las.

  Zo,n 50 jaar geleden ( Er bestond toen maar één tv-zender) moest je kijk en luistergeld betalen als je een radio of televisie had.

  Ze kwamen langs de deur controleren bij hen die niet betaalden of er inderdaad geen radio of t,v aanwezig was.
  Ik weet nog dat dat bij kennissen de T.V achter een kast verborgen stond. dus kwamen ze controleren dan was er geen tv 😉

  De uitzendingen begonnen s avonds om acht uur en om half elf ging het scherm weer op zwart,
  Alleen op de woensdagmiddagen en zaterdag middag was er nog een kinderuurtje.  ⚠️ Meld

 26. Maar ff serieus kletsen dan. Ik lees heel veel goede berichten over TV Oost. Ontbreekt ’t daar aan de visie los te komen van de algemene middelen? Als deze organisatie echt waardevol is voor genoeg mensen kan ’t op eigen benen staan toch?
  De mensen die ’t waardevol vinden ervan te genieten trekken er een bedragje voor uit. En daar kan ’t dan van, of niet. En dan NIET dus.  ⚠️ Meld

 27. Nee niet. Met dat zelfde idee kun je de hele publieke omroep meteen wel helemaal afschaffen en zijn we verplicht om naar de RTL- en SBS-bagger te kijken. Dat lijkt me ook geen fijn uitzicht.
  Bovendien heeft de regionale omroep ook een concrete publieke functie. Als straks die brandstoftanks die langs de Blaloweg staan met z’n allen het idee krijgen om maar eens de lucht in te gaan vliegen is RTV-Oost de zender die ons moet vertellen wat er aan de hand is en wat we wel en niet moeten doen. RTV-Oost is volgens mij de officiële rampenzender voor deze regio.


  ⚠️ Meld

 28. Tuurlijks, datzelfde idee is heel breed toepasbaar. Betaal voor wat je wilt, en betaal niet voor wat je niet wilt. Wie weet zijn we wel helemaal niet verplicht om naar bagger te kijken 🙂 En wat betreft de publieke functie in geval van de rampen die je aanduidt, dat kan veel slimmer lijkt me. Is geen TV Oost voor nodig.  ⚠️ Meld

 29. Klopt, Bernard, RTV Oost is de officiële rampenzender. Bij de vuurwerkramp ook als zodanig ingezet.
  Hikstad hecht kennelijk niet aan de maatschappelijke waakhondfunctie van de journalistiek, voor welke onafhankelijkheid (ook van adverteerders) een noodzakelijke voorwaarde is.


  ⚠️ Meld

 30. Rampenzender ;D

  The place to be voor calamiteiten is sociale media Twitter.
  Zie als voorbeeld de gijzeling van het NOS journaal. De oude media blonken uit in traagheid en onkunde.


  ⚠️ Meld

 31. Dat is iets anders, arnovd. Via twitter en andere social media verspreidt het nieuws snel, maar dat is vaak ongeverifieerd nieuws. De regionale omroepen zijn de officiële rampenzenders van de overheid.


  ⚠️ Meld

 32. Officieel zijn ze dat, maar in de praktijk dus hopeloos achterhaald.
  Nieuwe apps zullen dat onderscheid nog veel duidelijker gaan maken.


  ⚠️ Meld

 33. Dan moet er eerst een besluit komen van de overheid dat ze andere media gaan inzetten, arnovd. Tot dat moment communiceert de overheid via de radio van de regionale omroepen en bij een nationale ramp via de nationale publieke zenders. De veiligheidsregio’s adviseren zelfs om een noodpakket in huis te hebben waarin ook een radio zit die op batterijen (plus extra batterijen) werkt of die je zelf kunt opladen voor het geval de stroom uitvalt. je kunt het ouderwets vinden, maar tot vandaag is dat de officiële lijn.


  ⚠️ Meld

 34. Ik heb al bevestigd dat het officieel is. Dat hoef je niet nogmaals te duiden @dame. I.p.v. de radio in het noodpakket zou ik zeggen, een Ipad met een extra accu en hippe actuele apps daarop 😉 Denk nieuw!


  ⚠️ Meld

 35. Gelukkig mogen we RTV Oost (kijkend naar de programmering op Radio en TV), nogwel zeer benedenmaats vinden. Ook hun muziekkeuze is lang niet altijd de mijne. Vind hun internet-infovoorziening in het algemeen wel goed. Heb ook het idee dat ze de laatste tijd onze kant van “Oost” wat meer bedienen. Dat is niet terug te vinden in de
  drie “Nieuwsregio’s” NW Overijssel; Salland; Twente….Een nieuwsregio “Zwolle en IJsseldelta of Regio IJsselVecht” zou ik nog niet zo gek vinden.
  Dit staat op hun site

  Alle publieke omroepen, waaronder RTV Oost, krijgen hun geld van overheidsinstanties. Daarnaast verkrijgt RTV Oost geld d.m.v. de verkoop van reclamezendtijd.

  Vind dat er nog wel wat verbeterpunten in het met
  ons geld in stand gehouden “RTV Oost-verhaal” kunnen worden geplaatst.
  Geloof zeker de verdachtmaking van de PVV op dit topic niet.


  ⚠️ Meld

 36. Het gaat er niet om dat ik nieuw denk, arnovd, maar de instantie die erover gaat. Ik mag het niet nogmaals van je zeggen, maar zolang de regering geen andere keuze maakt blijven de regionale omroepen de zenders waarover de overheid officiële mededelingen doet. Of jij het ouderwets vindt of niet.
  Dat noodpakket moet je zelf kopen. 🙂 De samenstelling is een advies. Als je dus geen radio wilt, dan schaf je toch lekker een Ipad aan, als je die nog niet hebt.


  ⚠️ Meld

 37. We hebben natuurlijk al NL Alert via de mobiele telefoon, dat maandelijks wordt getest. Het moet nog blijken of het ook werkt als er een ramp is. Het is al eerder voorgekomen dat door overbelasting het telefoonverkeer uitvalt.


  ⚠️ Meld

 38. Ja, hippe elektronica, goed idee, werkt ook altijd gegarandeerd. En Twitter en Facebook hebben keer op keer bewezen het juiste en volledige nieuws te melden. Ik zie ook vaak genoeg daar langs komen hoe te handelen. Heus niet alleen naar sensatie.

  /sarcasme


  ⚠️ Meld

 39. Druk hier met de reacties. Gaat om PVV en dat zijn drie letters die een beetje pijn doen bij het horen voor sommigen. Gelijk op hun achterste poten. Typische mensen, vaak dezelfden.

  Was weer lachen om te lezen bij een kop koffie. Bedankt!


  ⚠️ Meld

 40. Graag gedaan. 😉

  Nu heeft de NPO de verkeerde PVV-film bij de Uitzending voor Politieke Partijen uitgezonden. Je gaat ze er bijna van verdenken dat men de PVV op allerlei manieren dwars wil zitten (lees: de linkse media).;)


  ⚠️ Meld

 41. Alles overzien en resumerend, TV Oost kan echt weg. Ik ben geen pvv aanhanger daaraan toevoegend.
  Ik houd wel van overbodige dingen afschaffen. Of althans voor wie ’t nodig vindt, in stand houden, hoort een prijskaartje bij. Dat prijskaartje gaan de mensen die ’t niet nodig vinden niet helpen betalen!  ⚠️ Meld

 42. Ja joh, anders schaffen we de peilers van onze democratie gewoon af. Even denken, wat hou je dan over? Hoe noemen we dat ook alweer??


  ⚠️ Meld

 43. Alles wat Hikstad overbodig vindt mag betaald worden door de mensen die er wel waarde aan toekennen en alles wat hij nuttig vindt mag door ons allemaal betaald worden.:)


  ⚠️ Meld

 44. Een dictatuur heeft ook een staatsomroep, net als Nederland de NPO heeft. Als je je lidmaatschap van de NPO als geheel kon opheffen zou ik het doen. Het is niet meer van deze tijd dat andere mensen bepalen naar welk nieuws en naar welke programma’s je mag kijken.
  De Matthijs van Nieuwkerken en Paul Wittemannen kunnen gewoon naar de commercielen, daar zit Humberto Tan ook al en die trekt best veel kijkers, en houd zijn eigen broek op.


  ⚠️ Meld

 45. Als er reclame op TV is zet ik hem altijd uit om hem dan later maar weer eens aan te zetten. Maar het gebeurt me nogal eens dat op dat moment het volgende reclameblok alweer begonnen is. Zodoende komt er bij mij niet veel van televisie kijken. Er zijn overigens ook maar weinig programma’s die mij interesseren.


  ⚠️ Meld

 46. Het is vaak herhaling op TV of nietszeggende series. RTV Oost ervaar ik als twentsch nieuws met een rood randje.

  Zet daar een stel beginnende journalisten neer en vervang eens wat mensen.


  ⚠️ Meld

 47. Daaraan toevoegend beste Mensen, ik hoorde een verhaaltje vandaag dat er zoiets is als digitenne, en ook een gratis versie daarvan. Dan heb je Nederland 1, 2 en 3 gratis, verder niks, maarja wie zit daar mee. Zou mij wel prima lijken.
  Laat ’t weten als je informatie daarover kunt delen!  ⚠️ Meld

 48. Ja hoor Hikstad je koopt een digitenne kast op marktplaats enje kunt kijken naar de publieke zenders zonder ervoor te betalen. vergeet de antenne niet.


  ⚠️ Meld

 49. Klopt, Derk, het kijk- en luistergeld is lang geleden afgeschaft en bij de algemene belastingen meegenomen.:) Linksom of rechtsom, publieke uitgaven worden betaald uit publieke middelen = belasting.


  ⚠️ Meld

 50. Nouja, Nederland 1 2 en 3 vind ik echt wel mooi genoeg.
  De Belgen zijn ook welkom 🙂
  Er schijnt ook een gratis versie via de lucht zoals digitenne gaat te zijn.
  Dan heb je Nederland 1, 2 en 3, Prima lijkt me.  ⚠️ Meld

 51. En zo gaat men hier weer helemaal aan de haal met het item. Als het klopt wat de PVV beweert, dan mag TV Oost zich wel schamen, en op zijn minst zijn excuses aanbieden. Wel vreemd dat er geen enkele reactie komt van deze omroep.


  ⚠️ Meld

 52. kijk ik vind het uberhoud al een schijnvertoning dat RTV twente de rampen zender is van heel Overijssel. als ze dat kwijt raken houd RTV TwenteOOST op met bestaan dus liegen en bedriegen ze alles bij elkaar om maar die subsidies te behouden.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.