Selectie Regio Zwolle volleybal compleet

Zwolle – Begin maart werd bekend dat CSE/VC Zwolle met ingang van het volgend seizoen, na het terugtrekken van de hoofdsponsor, verder gaat als Regio Zwolle volleybal. Hiermee is het eerste regionale topsportteam van Nederland geboren: Regio Zwolle volleybal. Met de komst van vijf nieuwe speelsters heeft de technische staf van Regio Zwolle volleybal de selectie rond en kijken zij tezamen met het Ondernemersteam vol ambitie uit naar seizoen 2015-2016.

“De ervaringen in het eerste jaar eredivisie gaan we gebruiken om aankomend seizoen verder te bouwen. We willen een plek in de kampioenspoule”, aldus Ferry de Jong, technisch manager van Regio Zwolle volleybal. Carlijn Oosterlaken (passer/aanvaller), Marianne Scholten (middenpositie), Ilona ter Avest (middenpositie), Lieke Hilgenberg (libero) en Annelin Pasveer (libero) versterken de harde kern van Regio Zwolle volleybal. De Jong vervolgt: “Opmerkelijk feit is dat we voor de liberopositie twee speelsters hebben aangetrokken die de concurrentie met elkaar aan zullen moeten gaan.”

Arthur Reijnders, voorzitter van Regio Zwolle volleybal en woordvoerder van het Ondernemersteam, vult aan: “Het enthousiasme bij de dames en technische staf is groot. Wij kijken als ondernemersteam met veel plezier en optimisme uit naar het nieuwe seizoen. De ambitie is om met dit team in drie jaar mee te spelen om de bovenste plekken. Topsport heeft een positief effect op de regio, maar heeft ook een kwetsbare kant. Dit is gebleken na het wegvallen van de hoofdsponsor. Als regio moeten wij in staat zijn om een gezond en aantrekkelijk topsportklimaat te creëren. In plaats van individuele ondernemers, wordt een ondernemersteam gevormd rondom een topsportteam. Het teambelang staat hierbij voorop, ook vanuit de ondernemers gezien. Op deze manier zorgen we voor een stabiele basis om topsport binnen de regio verder te ontwikkelen en te bouwen aan een sterke regio Zwolle oftewel “de Regio Zwolle wordt één!” Het is toch fantastisch om topsportteams “op te pakken” en ze te binden aan de Regio. Dat we de thuiswedstrijden spelen in Zwolle, en bijvoorbeeld Hardenberg, Meppel en Kampen, want dit team is van ons allemaal! Dat ondernemers zich verbinden aan regionale topsportteams en gezamenlijk met hen strijden om topprestaties te behalen.”

Regio Zwolle volleybal start het nieuwe seizoen met: Eveline Stevens, Kiki Von Piekarzt, Fabienne van Daelen, Ilse Veldman, Carlijn Oosterlaken, Anouk van Wijk, Laura Schrijver, Thekla de Jong, Marianne Scholten, Ilona ter Avest, Lieke Hilgenberg en Annelin Pasveer. Dit alles wederom onder de bezielende leiding van Henriette ter Steege. De staf bestaat naast ter Steege en de Jong uit Els Evenboer (teammanager), Rianne Verhoek (videoanalyse- en scouting), Sara Schoemaker en Maarten de Waart (fysiotherapie). Regio Zwolle volleybal start haar seizoen met een uitwedstrijd op zaterdag 17 oktober 19.30 uur in Sneker Sporthal te Sneek. In september plannen we de teampresentatie inclusief de onthulling van het nieuwe tenue.

Artikel delen: