Zaalvoetbalteam Tabonon WRZV kampioen 2015

Zwolle – Vrijdag 19 juni jl heeft het zaalvoetbalteam van Tabonon Sportschool op de kampioensavond van de WRZV  beslag weten te leggen op het algehele WRZV kampioenschap na een 4-0 zege in de finale tegen Krijtje FC. Liefst 20 teams namen deel aan de jaarlijkse afsluiting van het zaalvoetbalseizoen, waar alle (periode) kampioenen onderling strijden voor het WRZV kampioenschap.

tabonon_sportschool_wrzv_kampioen_2015.jpg 

Na de poule wedstrijden, met een verrassende uitschakeling van titelverdediger FC Hummel en ook DTG, stonden er mooie affiches op het programma in zowel de kwart als halve finales. Favoriet voor de titel was zeker het team, met grote namen in haar gelederen, de ploeg van Wolters Recycling. Nadat Bordeaux Groen met 5-2 was verslagen trok het team in de halve finale, met aanjager Peter Opdam, maar nipt en in de laatste minuut met 0-1 aan het kortste eind tegen Tabonon Sportschool. In de kwartfinale wist Tabonon het sterk presterende VT Benz opzij te zetten.

Grote verrassingen waren in het andere deel van het toernooischema te zien. Nadat 2 Connext Zwolle de kwartfinale wist te bereiken, na een zege op titelverdediger FC Hummel, lukte dat ook Ijsselhallen Zwolle als beste nr. 2. In een spannend onderonsje wist 2 Connext na strafschoppen de halve finale te bereiken, waar ze met 1-3 tekort kwamen tegen Krijtje FC. 

Voor de prijsuitreiking was Gerrit van der Brug aanwezig, wie enorme bekendheid geniet in Zwolle vanwege zijn politieke verleden, maar ook 27 jaar voorzitter is geweest van amateurclub Zwolsche Boys en ook vanaf het begin al een groot sympathisant is van de WRZV zaalvoetbalvereniging.

Nadat Robért Hoornstra was verkozen tot scheidsrechter van het jaar, was het tijd voor de uitverkiezing van de WRZV speler van het jaar. Wahid Shimeri (zvt Tabonon Sportschool) werd nipt boven Romano Luhukay (Bola-Lah!) en Peter Opdam (Wolters Recycling) verkozen door de jury tot speler van het jaar 2015. 

De fair play prijzen waren dit jaar voor Supportersclub PEC Zwolle en Krijtje FC.

“Het was een mooi en ook lang seizoen met een geweldige afsluiting. Op de kampioensavond waren goede teams aanwezig, met een sportieve maar ook competitieve sfeer. Mooie winnaars en natuurlijk een gezellig nazit, wat wil je nog meer? De WRZV groeit en boeit, getuige de inschrijvingen voor komend seizoen, waar we als zaalvoetbalvereniging weer aan onze taks zitten qua teams in relatie tot de zaalcapaciteit. Mooi te zien dat zaalvoetbal enorm in trek is en een groot compliment dat teams zich massaal aanmelden, maar om door te groeien is er misschien nog wel de derde hal nodig” besluit een lachende Voorzitter Freddy Eikelboom. 

De nieuwe competitie gaat weer van start op maandag 31 augustus en woensdag 1 september. 

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Was een mooie voetbalavond gisteren in de wrzv.Ik had graag de finale had tussen tabonon en Wolters gezien ( wat een geweldige opdam) maar helaas een saaie finale. Hoorde ook geluiden dat in de middag de speler van het jaar al bekend was (Peter Opdam) vreemd dat dan Wahid Shimeri het geworden is. Mischien omdat hij in de finale gespeeld heeft? Ook een goede speler. Tot volgend seizoen:)


    ⚠️ Meld

  2. Abel, Ik begrijp niet wat je bedoeld met batspartij maar het was een leuke en spannende pot die soms wat hard was maar dat hoort erbij in de halve finale. Maar wie zijn de kermisklanten??


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.