Kleine en grote helden in Stadshagen

Zwolle – Zaterdag was het manifestatieterrein bij het Winkelcentrum Stadshagen het terrein van defensie en kinderen. Ter ere van vaderdag was er weer een heldendag georganiseerd.

heldendag-stadshagen-6828.jpg

Dit jaar was de bataljon 102 van de Genie uit Wezep uitgenodigd om een dag vol vermaak te organiseren voor kinderen en ouders. De hele dag konden kinderen aan de hand van opdrachtkaarten allerlei activiteiten ondernemen. Hiervoor werd door defensie groots uitgepakt. Naast een hindernisbaan en het laten van camoufleren werd de kinderen de mogelijkheid geboden een rondje te rijden in een vrachtwagen of om onder begeleiding groot materieel te bedienen.

heldendag-stadshagen-6863.jpg 

heldendag-stadshagen-6822.jpg

heldendag-stadshagen-6874.jpg

Voor de gelegenheid werd het oud hollandse spelletje spijkerpoepen in een heel ander jasje gehesen. Niet minder dan een kraan op een vrachtwagen mocht door de kinderen gebruikt worden om een spijker van een meter in een omgekeerde pilon te laten zakken. Een stukje verderop stond een forse hijskraan, en ook deze mocht door de kinderen bediend worden. Ook kon men overall-hangen, kanovaren, een spel spelen met een echte brandslang en nog veel meer. Een grote stroom kinderen namen deel aan de activiteiten, waardoor soms een wachtrij ontstond, maar dat liet de kinderen zich niet ontmoedigen om aan te sluiten. Ook de militairen genoten van de dag. “Dit soort dagen is altijd een plezier om aan mee te werken” aldus één van de militairen.

heldendag-stadshagen-6818.jpg

 

heldendag-stadshagen-6831.jpg

heldendag-stadshagen-6844.jpg

heldendag-stadshagen-6850.jpg

heldendag-stadshagen-6857.jpg

heldendag-stadshagen-6865.jpg

heldendag-stadshagen-6893.jpg

heldendag-stadshagen-6894.jpg

Artikel delen:
Reacties 7
  1. Top dit soort acties.
    Bedankt alle defensie medewerkers en organisatoren .

    Zoals we bij de agenten ook wel eens zien. Het is niet alleen maar boetes e.d. schrijven .Maar ook af en toe een goede band met de burger krijgen.


    ⚠️ Meld

  2. Weer een staaltje van pure propaganda!. In een echte oorlog gaat het er heel anders toe, maar dat wordt er niet bij gezegd.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.