Selectie PEC Zwolle Vrouwen compleet

Zwolle – De selectie van het vrouwenelftal van PEC Zwolle voor het seizoen 2015-2016 is bekend. Waar Jolijn Heuvels, Jennieke van der Pol en Lieke Huls bij PEC Zwolle vertrekken, komen vier speelsters, namelijk Kirsten Bakker, Esmee de Graaf, Marije van Dam en Merlin Tiemens, de hoofdselectie versterken. De laatste twee speelsters worden vanuit Jong PEC Zwolle Vrouwen overgeheveld.

Hoofdtrainer/coach Sebastiaan Borgardijn (zie foto bovenaan) is content met de samenstelling van het vrouwenteam: ,,Door de komst van de nieuwe speelsters krijgen we meer balans in het elftal. We worden er als elftal niet ouder op, maar dit hoeft niet perse een nadeel te zijn. Het is mooi om te zien dat er weer twee talentvolle speelsters zijn doorgestroomd vanuit het beloftenelftal. Daarnaast is het voor het eerst sinds jaren dat de hoofdselectie voor het grootste gedeelte bij elkaar blijft. Zodoende hoeven we niet op ‘nul’ te beginnen, maar kunnen we de ingezette weg van vorig seizoen verder vervolgen.”

Tevens is Borgardijn te spreken over de komst van Marino Promes en Joran Pot als trainers/coaches: ,,Doordat ik nu al meerdere jaren bij het eerste elftal van PEC Zwolle Vrouwen werkzaam ben, ken ik de speelsters ondertussen van haver tot gort. Door hun komst krijgen de meiden nieuwe input en kan ik met hen sparren over specifieke situaties. Daarnaast komt Wilfred Westerhuis, vanuit zijn Trainer-Coach I cursus, stage lopen bij het eerste elftal van PEC Zwolle Vrouwen. In het verleden stond ik alleen voor de groep, terwijl we in de toekomst regelmatig met twee of drie trainers op het veld staan. Dit is een luxe, die op den duur zijn vruchten moet gaan afwerpen.”

Overzicht nieuwe speelsters 
Kirsten Bakker (FC Twente), Esmee de Graaf (SV Saestum), Marije van Dam en Merlin Tiemens (Jong PEC Zwolle Vrouwen).

Overzicht vertrokken speelsters 
Jolijn Heuvels (Nieuw-Zeeland), Jennieke van der Pol (SV HTC) en Lieke Huls (sc Heerenveen).

Volledige selectie PEC Zwolle Vrouwen 
Nadja Olthuis, Mariska Kogelman, Jorie Schepers (verblijft momenteel in Nieuw-Zeeland), Kyra Scheggetmann, Verena Jager, Kirsten Bakker, Anouk van Vilsteren, Marije van Dam, Merlin Tiemens, Lesley te Winkel, Tessa Klein Braskamp, Sharon Bruinenberg, Suzanne Giesen, Judith Frijlink, Esmee de Graaf, Yvette van Daelen, Joyce Mijnheer en Rebecca Doejaaren.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Leuke berichtgeving. Er is in mijn optiek veel te weinig aandacht voor het voetbal voor vrouwen. Ik wens de dames van PEC heel veel succes!

    Vriendelijke groet,

    Vincent Koens


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.