Mannen stelen zonnebrillen bij Zwolse opticien

Zwolle – Bij een opticien aan de Broerenstraat in Zwolle zijn twee mannen gefilmd tijdens het stelen van dure zonnebrillen. De mannen denken dat ze niet opvallen, maar op beelden van de beveiligingscamera is hun actie van minuut tot minuut te zien.

https://youtu.be/Xy5KQ9VmaaM 

Weet u wie deze mannen zijn? Bel dan gratis: 0800 – 6070. Anoniem reageren kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.

Artikel delen:
Reacties 34
 1. Goed gezegd Parel. Nederlanders doen dit niet. En we herkennen oostblokkers uit duizenden. Vooral op vage camerabeelden.


  ⚠️ Meld

 2. Boehoe je mag niet zeggen dat het oostblokkers zijn of niet nederlanders, want discriminatie en de waarheid in Zwolle is te hard voor de tere zieltjes:

  ‘we zijn allemaal schaapjes van God dus gelijk mentaliteit’.

  Stel je voor dat jouw buurman hoort dat je zegt dat het Polen zijn. Mag je dan nog wel met de bakfiets op het Assendorperplein staan wachten op de kinderen Sterre en Pepijn zonder boze blikken van anderen?

  Oh, dit zijn volgens mij 100% geen Zwollenaren. De manier van lopen, bewegen en kleding: oostblok.


  ⚠️ Meld

 3. Haha te idioot voor woorden dit. Polen, Roemenen, Oekraïners blijkbaar weet niemand het zeker, dan maar Oostblokkers. Ook dat weten we niet zeker, maar sommige kunnen dat blijkbaar aan de manier van lopen zien. Je zou bij de recherche moeten Sherlock.


  ⚠️ Meld

 4. Ik? Ik veroordeel mensen niet voordat er feiten zijn. Die heb ik nog niet gehoord. De manier van lopen vind ik geen feit. Wat heeft dat met realist te maken? Zodra ze veroordeeld zijn en het blijk “oostblokkers” te zijn, ben ik de laatste die zal zeggen dat dat toeval is en dat het de eerste keer is dat een “oostblokker” in Zwolle steelt. Maar tot die tijd blijf ik objectief.


  ⚠️ Meld

 5. Ik weet dat het hier niet door bepaalde figuren op prijs wordt gesteld, maar toch zeg ik het; Dit zijn duidelijk Oostblokkers. Let maar eens goed op de kaaklijnen.


  ⚠️ Meld

 6. Als dat oost-blokkers waren geweest dan hadden ze veel meer brillen meegenomen zonder die af te rekenen….. Ook omdat er in hun buurt gedurende dat filmpje geen enkele verkopers te zien zijn, normaal komen ze je met vragen lastig vallen dat ik soms denk nou, ff me met rust laten en laat me ff alles rustig bekijken…
  ik vermoed juist dat dat onze eigen b…n lu…n zijn alleen komen die ergens anders vandaan misschien uit Dalfsen of Wezep .. Zoals toen met die rellen van de hooligans in Rome kunnen we dat ons nog herinneren, dat er enorm veel mensen dachten dat het grotendeels Rotterdammers waren of buitenlanders die zich hadden misdragen, maar later bleek het ietsjes anders te zijn… Mensen uit de buurt van Zwolle waren er ook bij, zoals bv uit Genemuiden, en dat de bewoners uit dat dorpje reageerden met van::: Hoe kan dat nog bij ons in het dorpje??
  nou nou nou , schijnheilige gasten zijn dat… 40 jaar gelden als ze in hun dorp een Afrikaan zagen lopen, belden ze gelijk de krant…
  mensen die dat soort dingen flikken en op zondag netjes met hun familie in de kerk zitten, ja dat soort mensen heb je ook…
  Dus ik zou zeggen als die gast ooit gepakt zijn en bekend wordt wie het zijn, dan kunnen we onze mening erover geven….
  Tot die tijd blijven/proberen we te speculeren dat mag…8)


  ⚠️ Meld

 7. Het filmpje is van 23 mei, misschien een idee om dit soort filmpjes direct online te zetten, kan de pakkans alleen maar vergroten, of is dat niet de bedoeling?


  ⚠️ Meld

 8. Br.
  Dus ik zou zeggen als die gast ooit gepakt zijn en bekend wordt wie het zijn, dan kunnen we onze mening erover geven….
  .?
  Waar wou je die mening geven dan?

  Als je dat hier doet, ben je aan het generaliseren of erger nog, ze maken je uit voor racist.
  En als je het nu al doet maken ze een dorp als Genemuiden met de vloer gelijk omdat ze naar de kerk gaan en het waarschijnlijker is dat het je eigen kind is.  ⚠️ Meld

 9. Het komt er in ieder geval op neer dat geen enkele Blanke Nederlandse Zwollenaar ooit crimineel gedrag heeft vertoond of zal vertonen. Laat dat duidelijk zijn.


  ⚠️ Meld

 10. Het filmpje is van 23 mei, misschien een idee om dit soort filmpjes direct online te zetten, kan de pakkans alleen maar vergroten

  Terechte opmerking!
  Het blijkt dat de politie bepaalde afspraken / contracten heef met Opsporing verzocht en andere media. Dat is echt niet goed.


  ⚠️ Meld

 11. @De cock ,
  nee ik bedoel daarmee dat je iets erover kan zeggen je mening geven als er bekend wordt wie die gasten zijn.. identiteit /nationaliteit/afkomst…..
  Zolang het niet bekend is is het alleen maar ff wat schrijven en van alles roepen over—dat zijn oost blokkers…..
  Dat kunnen net zo goed Nederlanders zijn….


  ⚠️ Meld

 12. @Hikstad,
  Hoe ziet het tuig eruit dan???
  Als er heel vele mensen net zo denken als je, dan weet ik nu al wat voor mensen iemand als je zou aannemen na de sollicitatiegesprekken…
  Ik ga elke zaterdag ui en wat in de stad gebeurt en hoeveel kl… daar rond lopen die in de nacht nou dat is niet normaal…
  Ga maar eens een zaterdag nacht uit Hikstad, dan zul je zien dat er veel mensen zich schuldig maken aan verschillende strafbare feiten (belediging, vandalisme, geweldpleging, vechtpartijen veroorzaken ezv)die niet eruit zien zo als die twee in het filmpje en ook niet met het petje op en een schoudertas rondlopen, nee maar gewoon in een spijkerbroekje een t shirtje en met mooi en verzorgd uiterlijk en ja hoor verassing…
  … veel mensen zullen begrijpen wat ik ermee bedoel…
  Gewoon onze stadsgenoten of mensen uit de omgeving van Zwolle, maar dat komt niet altijd in de krant/media…..  ⚠️ Meld

 13. Ik zeg: dit zijn duidelijk aardbewoners en dan van het menselijke ras. En dat gaat al heeeeel lang verkeerd.
  By the way: wat moet je met zonnebrillen in Nederland…. ?


  ⚠️ Meld

 14. @Br, ik heb niet voor niets de cursus helderziendheid gedaan blijkbaar. Tuig kun je niet omschrijven, wel aanvoelen.
  En hoe dat werkt kan ik niet verklaren. Ik kan je wel aanmelden als je wilt ?  ⚠️ Meld

 15. @Hikstad, dat wil ik niet..

  Maar wat ik wal van jou zou willen vragen..
  Hoe kun je nou zien/aanvoelen aan de mensen wat voor personen het zijn?
  Tig of geen tuig? Wat voor maatschappelijke status ze hebben?
  Kijk je dan naar het gezicht, kleding, postuur, of anders wat?
  Hoe herken je dat?


  ⚠️ Meld

 16. Goede vraag br. Om je vraag wat ruimer te maken; hoe herken je dat er iets niet in de haak is. Met mensen, situaties, berichten, laten we ’t bij mensen houden. Daar gaat ’t bericht over immers. Het onderscheid is niet rationeel, of anders gezegd, niet met logica te zien. Je kunt het onderscheid wel aanvoelen. Maar zelfs dan loop je op heel dun ijs.
  En als je wat denkt te vinden, moet je altijd heel goed bedenken dat je je kunt vergissen. Vergis ik me denk je?  ⚠️ Meld

 17. Nog een pliesie akkefietje (van RTV Oost)

  Twee Zwollenaren zijn afgelopen nacht opgepakt in het Drenthse Borger op verdenking van heling.

  Agenten zagen midden in de nacht bij een wasstraat in Borger een bestelbus staan. Gezien het tijdstip vonden de agenten dat wat opmerkelijk en dus besloten ze de inzittenden te controleren. De Zwollenaren van 20 en 41 jaar oud konden niet goed uitleggen wat ze daar deden. En in de laadruimte van de bestelbus bleken 34 accu’s te liggen. Waarschijnlijk zijn die ergens gestolen.

  Het duo is aangehouden voor heling. De bestelbus en de accu’s zijn in beslag genomen. Er is een onderzoek ingesteld door de politie.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.