Beklimming Alpe levert ruim 4000 euro op

Zwolle – Met een opbrengst van 4150 euro voor het goede doel hebben de leerlingen van het voortgezet speciaal onderwijs in Zwolle hun succesvolle beklimming van de beroemde Alpe d’Huez extra glans gegeven. Nadat ze eind mei allemaal fietsend de top haalden van de beroemde wielerberg, vond vorige week de bekendmaking plaats van het geldbedrag dat bedoeld is voor Stichting Donerik.

Fietsen voor Donerik
Donerik is de stichting van Ambelt-directeur Erik Wijtsma. Met deze stichting zet hij zich in om orgaandonatie bespreekbaar te maken en onderneemt hij sportieve activiteiten met mensen die inmiddels een transplantatie hebben ondergaan. Soms is daar ook onderzoek aan verbonden, want over transplantatie en sporten is nog niet veel bekend. Erik Wijtsma heeft de stichting opgericht na zijn eigen succesvolle levertransplantatie in 2012. Erik was blij met de donatie. "Ik ben vooral blij voor de leerlingen. Zij hebben nu een ervaring opgedaan waar ze altijd op terug kunnen kijken. Als ze een tegenslag hebben, weten ze nu dat ze heel veel kunnen overwinnen."
De leerlingen van het Hengeveld College beklommen de wielrenberg op donderdag 28 mei. Alle 26 leerlingen hebben samen met docenten en begeleiders het trotse moment kunnen beleven op de top na het overbruggen van 1062 hoogtemeters. "Dit is ook het uitgangspunt", zegt docent Sven Mestebeld: "Door het volgen van de intensieve trainingen en het bereiken van de top van de Alpe d’Huez gaan de leerlingen positiever en met meer zelfvertrouwen naar zichzelf kijken."

Sponsors
Het project draait op de inzet van de leraren, begeleider en leerlingen én donateurs. Dankzij de ondersteuning van Vrienden van de Ambelt, het Autismehuis, De Belgische Keizer, DHL, Fit for Free, C1000, IJsseltours en fietsspecialist Gait Rigter was het mogelijk om de beklimming te ondernemen. Ook oud-voorzitter van de Ambelt Frits Prins ondersteunt de reis vanuit zijn fonds Innovatieve Projecten dat werd opgericht bij zijn pensionering.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. Heel gpoed van de Ambelt!

    @ Bas038, Idd goed lezen Bas038. Het artikel in de telegraaf (uit 2013)verteld ook niet de waarheid. Deze persoon die hier niet meer werkzaam is vloog de wereld rond om onderzoekers aan elkaar te koppelen, en zo het onderzoek tegen kanker te versnellen. Dit kan natuurlijk (bijna) niemand uit eigen zak betalen. Heel jammer dat de telegraaf zo vaak het halve verhaal verteld en dat er zoveel mensen dit geloven.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.