Filmpje RTV ZOo toont verkeersovertredingen

Zwolle – Onlangs heeft de lokale omroep RTV ZOo een videoreportage online gezet. Tijdens een rondrit door de Zwolse binnenstad worden diverse verkeersovertredingen gemaakt. 

video_zoo_1.jpg 

Vanaf een smal voertuig, waarschijnlijk een tweewieler, worden bewegende beelden gemaakt. In de reportage wordt een rood verkeerslicht genegeerd en rijden de makers van de film twee keer door voetgangersgebied de Diezerstraat. De beelden zijn door de lokale zender online gezet. Het mag opmerkelijk zijn, dat er bij RTV ZOo tot nu toe nog geen klachten over het filmpje binnen zijn gekomen. Nog niemand heeft blijkbaar de moeite genomen om de verkeersovertredingen te melden, anders was het nu niet meer te zien geweest.

Artikel delen:
Reacties 49
 1. Hahaha, dat is ook niet een beetje door rood.

  Ik wachtte onlangs voor een zebrapad en daar kwam een lesauto van Jos Post aangereden. Meneer vond het ook niet nodig om te stoppen (zat geen leerling in de auto) en dat met een grote L op het dak. De voorbeeldfunctie geldt kennelijk niet meer.


  ⚠️ Meld

 2. Schande dat RTV ZOO. Ze hebben een publieke voorbeeldsfunctie in de maatschappij. Laat de overheid de steun van 10 miljoen Euro op jaarbasis aan RTV ZOO maar intrekken.


  ⚠️ Meld

 3. Haha, 10 miljoen is voor het Twente RTV Oost. ZOo krijgt jaarlijks 73.000 euri. Nog veel teveel voor de kwaliteit die ze bieden natuurlijk.


  ⚠️ Meld

 4. Ach ja, je hoeft maar dagelijks aan het verkeer deel te nemen om de cowboys en -girls tegen te komen. Zowel in auto, als op fiets, als te voet.
  De pakkans is helaas maar een op de miljoen of zoiets, want de politie zie ik nooit.


  ⚠️ Meld

 5. Zullen we het maar niet hebben over alle niet geoorloofde commerciële activiteiten van de omroep die absoluut niet door het Commissariaat van de Media kunnen worden goedgekeurd en waar ze een aanzienlijke boete voor zouden moeten krijgen.

  bijv.

  1 Artikel over Keukenconcurrent waar zondemeer sprake is van zeer duidelijke reclame: ‘KeukenConcurrent is met 45 vestigingen de grootste keukenspeciaalzaak van Nederland. Het succes is gebaseerd op het aanbieden van hoge kwaliteitskeuken tegen gegarandeerd de laagste prijs. Sinds de start in 1997 is dat de strategie geweest. Dit lukt nog steeds. Onder meer door rechtstreekse inkoop bij de fabriek. Meer informatie op: http://www.keukenconcurrent.nl

  http://www.rtvzoo.nl/topdarter-daagt-klanten-keukenconcurrent-uit/content/item?209905

  2 Artikel : Stuur je vader naar de gevangenis: ‘Weet jij dit jaar alweer niet wat je moet kopen voor Vaderdag? Heeft hij echt alles al?
  Dan hebben we bij RTV ZOo toch een geweldige verrassing voor hem bedacht, stuur je vader gewoon naar de gevangenis.

  Kijk op http://www.badboysbrand.nl voor de details ….

  http://www.rtvzoo.nl/stuur-je-vader-naar-de-gevangenis/nieuws/item?210560

  3 Wij maken videocommercials. Is dat wel aangemeld bij het Commissariaat voor de Media als nevenactiviteit die tot doel heeft commerciële activiteiten met apparatuur betaald door publiek belastinggeld te promoten? Concurrentievervalsing en geen publieke omroep activiteit.

  ——————————–

  Zullen we verder maar niets zeggen over de TV? Alle nieuwsfilmpjes over actualiteiten in de stad ontbreken maar Kampen is wel in beeld. Het geld voor de lokale omroep Zwolle gaat dus naar Kampen. Wel krijgen we de burgemeester van Kampen voorgeschoteld. Het Full Colour Festival in Kampen, Het Kamperlijntje, Uitreiking Groene Lintje door Groen Links Kampen, Zomermarkt Maarlenhof IJsselmuiden enz. Maar gelukkig 😉 heeeeeel veeeeel straten van Zwolle die op de film staan en elke week een opname van een blues radio programma. Dit is zeker een lokaal toereikend media aanbod.

  ——————————-

  Nu nog wachten op het jaarverslag die voor 30 juni moet zijn gepubliceerd en een gedegen kijk- en luisteronderzoek.


  ⚠️ Meld

 6. En daar betalen we subsidie voor?
  Gezien de breedte (passeren in Koestraat en Ossenmarkt) is het inderdaad een tweewieler.
  Gezien de snelheid lijkt het een scooter te zijn geweest.
  In dat geval ook al de fout in op o.a. Melkmarkt, Grote Kerkplein en Oude Vismarkt, want daar mag je alleen met de fiets komen, niet met scooter of snorfiets.

  Meest schokkerende vind ik nog niet eens het door rood rijden, maar de snelheid waarmee tot 3 keer toe de Nieuwstraat gepasseerd wordt, terwijl het verkeer op de Nieuwstraat voorrang heeft en je totaal geen zicht hebt.



  ⚠️ Meld

 7. Is duidelijk een fiets, zie je direct door het ‘zwalken’.

  Verder zal diegene aan het eind van de Van Karnebeekstraat wel niet de hand hebben uitgestoken, want daar heb ik daar nog nooit een fietser op kunnen betrappen.


  ⚠️ Meld

 8. Pfff een schande….

  Dat jullie op iedere slak zout leggen !!!
  Jullie maken er een sport van om rtv zoo onderuit te halen !
  Als ik zie wat voor capriolen de fotografen en redacteuren van wlz soms uithalen om ergens op tijd te komen !!

  Stel kleuters hier !!
  De redactie die dit soort “nieuws” plaatst !!
  En de personen die er op reageren alsof zei zo’n heilig boontje zijn !!!


  ⚠️ Meld

 9. Zullen we verder maar niets zeggen over de TV? Alle nieuwsfilmpjes over actualiteiten in de stad ontbreken maar Kampen is wel in beeld. Het geld voor de lokale omroep Zwolle gaat dus naar Kampen.

  Goed punt!


  ⚠️ Meld

 10. Door rood licht fietsen zal ik niet goedpraten. Maar ik heb altijd gedacht dat als de winkels gesloten zijn je gewoon door de Diezerstraat mag fietsen?


  ⚠️ Meld

 11. Schokkende videoreportage? Dit is wel het onnozelste item dat ik hier ben tegengekomen. Hebben ISIS en/of Noord-Korea al gereageerd? Want die zullen hier natuurlijk flink van balen.


  ⚠️ Meld

 12. Hij had ook geen bel op de fiets…..jeetje wat een gezeur….is waarschijnlijk heel vroeg in de ochtend opgenomen…..lekker belangrijk dat hij door de diezerstraat fietst je moet eens kijken hoeveel auto’s en vrachtwagens dat ook doen….en dat terwijl de winkels open zijn……


  ⚠️ Meld

 13. @Hanzeland:
  Nee, Diezerstraat en de directe zijstraatjes ervan zijn 24 uur per dag verboden te fietsen.

  @Horsting:
  Auto’s en vrachtauto’s zijn als bezorgend vervoer toegestaan tot (ik meen) 12.00 uur. Een fiets met camera valt niet onder bezorgend vervoer.


  ⚠️ Meld

 14. Als lokale media met support van 73.000 euro heb je een voorbeeldfunctie. Er zijn verkeersovertredingen te zien. De stentor zou hier nooit achter gekomen zijn, die zijn druk met saneren en krimpen om hun hachje te redden.


  ⚠️ Meld

 15. haha het is toch wel mooi bedacht…
  … na 1 min vaal je in slaap…..
  Dit soort muziekjes draaien ze in verschillende bejaarden huisjes als oudjes moeten rusten tussen de middag…


  ⚠️ Meld

 16. Kennelijk zijn de makers van dit filmpje suïcidaal. Wat mij betreft het failliet van deze totaal oninteressante “omroep”. Achterlijk item.


  ⚠️ Meld

 17. Zou het? Laatst was er nog een reactie van een Zoo lid hier, die zocht toen juist samenwerking. Achja we zullen wel zien


  ⚠️ Meld

 18. Filmpje ook even bekeken en dat stelt het bericht wel in een ander daglicht.

  “Nog niemand heeft blijkbaar de moeite genomen om de verkeersovertredingen te melden, anders was het nu niet meer te zien geweest.”

  Hoeveel vrije tijd moet je hebben om hier aangifte van te gaan doen? En dan moet de politie mankracht inzetten om de fietser te achterhalen?

  Voor de rest regent het pijpestelen en zie je geen kip in de Diezerstraat. Dan fiets ik er ook doorheen, en als het regent en er komt geen verkeer aan negeer ik ook wel eens een stoplicht. Die dingen staan er om het verkeer te regelen en als er geen verkeer is, valt er ook niks te regelen. Lekker doorkarren rrdus 🙂

  Of doelt de schrijver van dit ‘objectieve en nieuwswaardige’ stukje met de zin ‘schokkende videoreportage’ op het niet gebruiken van een steadycam?



  ⚠️ Meld

 19. Voor de rest regent het pijpestelen en zie je geen kip in de Diezerstraat. Dan fiets ik er ook doorheen, en als het regent en er komt geen verkeer aan negeer ik ook wel eens een stoplicht. Die dingen staan er om het verkeer te regelen en als er geen verkeer is, valt er ook niks te regelen. Lekker doorkarren dus.

  Helemaal waar.


  ⚠️ Meld

 20. wat ik zonde van de energie en het milieu vind is dat al die etalageverlichting aanstaat terwijl de winkels dicht zijn..


  ⚠️ Meld

 21. Ik denk zo dat Zoo geen concurrent voor WLZ is. Zoo heeft zo lang zitten slapen dat het 5 jaar nodig zal hebben om weer productief en actueel te worden. Ik schat in dat WLZ 30 X meer bekeken wordt dan Zoo. Hier boven staat dat WLZ al meer dan 0,5 groter is dan de Stentor. Me dunkt! Als iemand een opzichtige blunder maakt is het democratisch gezien goed dat iemand het meldt. Een duidelijke blunder van WLZ zal dan ook niet onopgemerkt blijven bij andere media. Het zal dan ook niet meer dan logisch zijn dat andere media uitglijders van WLZ zullen duiden.


  ⚠️ Meld

 22. @kenner: Het gaat er toch niet om hoe groot WLZ is? Al is het de Telegraaf die de blunder maakt. Afgeven op een (vooruit) concullega doe je niet. Ga uit van eigen kracht en laat de rest lekker aanmodderen. Dat maakt je sterker.

  Dit artikel bewerkstelligt juist het tegenovergestelde.


  ⚠️ Meld

 23. Aaah vandaar al die automobilisten die zomaar tegen fietsers aanrijden. De asoos houden zich helemaal nergens aan. Goed dat dit nu vastgelgd is,


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.