Celecomplex grondig aangepakt

Zwolle – Het Celekwartier, langs de Papenstraat in Zwolle, kan een aansprekende locatie worden in de Zwolse binnenstad. Een multifunctionele (werk)plek waar huurders terecht kunnen die passen bij deze historische en inspirerende omgeving. Om dat mogelijk te maken moeten de gebouwen – in bezit van de gemeente – wel eerst ingrijpend aangepakt worden. Zo moet onder meer asbest verwijderd worden.

De inzet is om van het Celekwartier een aantrekkelijke, toekomstbestendige te plek te maken waar huurders een plek kunnen vinden. Het Celekwartier kan zo een aanvulling én versterking zijn van culturele spelers in de nabijheid (zoals Fraterhuis, Zwolse Theaters en de Fundatie). Om de verhuurbaarheid van het complex in de toekomst mogelijk en aantrekkelijk te maken is nu onderzoek gedaan naar de functionele mogelijkheden en de technische staat van het gemeentelijk vastgoed in het Celekwartier. Uit het onderzoek komt naar voren dat er veel moet gebeuren om het complex – waar tot vorig jaar de Muzerie gehuisvest was en waarvan ook het Papenstraattheater onderdeel uitmaakt – toekomstbestendig te maken. Het gaat dan onder meer om technische zaken en het verbeteren van de akoestiek.

Sanering
Uit het onderzoek komt ook naar voren dat in het verleden asbesthoudend materiaal is gebruikt in de panden. Om te zorgen in de toekomst geen asbestbesmetting kan plaatsvinden is een saneringsplan opgesteld. In samenspraak met Zwolse Theaters is besloten om het complex niet meer te gebruiken tot alle asbesthoudende materialen verwijderd zijn.
Asbest is een materiaal dat in het verleden veelvuldig is toegepast in gebouwen, ook in gemeentelijk vastgoed.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Dus, culturele spelers moeten in dat prachtige complex komen. Nou, dat gaan we dan nauwkeurig in de gaten houden de komende jaren. Geloof er niets van!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.