Hoofdsponsor PEC Zwolle stopt plotseling

Zwolle – PEC Zwolle voorzitter meldt woensdag via een nieuwsbrief dat de club in goed overleg per 1 juli aanstaande afscheid neemt van hoofdsponsor Trustbrix/Compello. Dit ondanks een sponsorovereenkomst die loopt tot en met het einde van het seizoen 2015-2016.

Visser: "Dit komt enerzijds door de moeilijke marktomstandigheden waarmee Trustbrix/Compello te maken heeft en anderzijds zien wij als club ook kansen om onze sportieve successen nog verder te valideren. We danken Trustbrix/Compello voor de ondervonden steun gedurende het afgelopen seizoen en zijn verheugd dat we ook komend voetbaljaar nog op een substantiële sponsorbijdrage van Compello kunnen rekenen. Dit betekent echter wel dat we de voorbereiding starten zonder de naam van een sponsor op de voorkant van onze wedstrijdshirts."

“Als we naar de toekomst kijken, dan zien we het seizoen 2015-2016 met een optimistisch realisme tegemoet. Zonder dat ik dit met de technische staf heb afgestemd, zou ik als doelstelling willen formuleren: ‘rechtstreekse handhaving in de Eredivisie, met (vooral thuis) attractief, aanvallend en herkenbaar voetbal’. Vooruitlopend op de financiële resultaten van het afgelopen seizoen, durf ik nu al te zeggen dat we het afgelopen jaar een forse stap in de goede richting hebben gezet. Desondanks zullen we het komende seizoen zowel aan de omzet- als aan de kostenkant nog wel de nodige verbeteringen moeten doorvoeren.”

Artikel delen:
Reacties 42
 1. Hmmm, een contract in goed overleg beëindigen zonder een vervangende sponsor ?
  Dat is wel heel logisch ja.
  Ik ga er van uit dat dit al veel langer bekend is aangezien zaterdag de open dag is en de nieuwe shirts zonder sponsor verkocht gaan worden ?  ⚠️ Meld

 2. Ik ben benieuwd hoe meneer Visser PEC financieel gezond gaat maken. Voorlopig wordt de puinhoop alleen maar groter onder zijn voorzitterschap. En dan ook nog het stadion uit willen breiden. Tuurlijk.


  ⚠️ Meld

 3. Koekoek:

  Op 11 juni 2015 is Compello Customer Sales Center B.V. te Zwolle (Overijssel) door de rechtbank in Overijssel failliet verklaard. Als curator is aangesteld mr. M.G.I.W. Teunis.

  Zie: KLIK


  ⚠️ Meld

 4. Hebben ze daar zitten slapen bij PEC of zo??
  begrijp het niet er zijn toch mensen die het nauwkeurig in de gaten moeten houden en die zich ermee elke dag bezig houden…
  Maar het is ook een k.. streek van dat hoofdsponsor als je al een tijdje weet dat het naar de klote gaat en dat je de club daarop niet op hoogte stelt, want dit kan vervelende financiele gevolgen hebben voor onze PEC.


  ⚠️ Meld

 5. “en zijn verheugd dat we ook komend voetbaljaar nog op een substantiële sponsorbijdrage van Compello kunnen rekenen.”

  Lezen mensen, lezen!
  De vooroordelen zijn hier uiteraard weer als eerste te vinden.
  Een niet rendabel deel van je bedrijf failliet laten verklaren is heel normaal bij grote bedrijven.
  Een bedrijf als Compello bestaat uit meerdere BV’s.

  Fijn dat ze betrokken blijven bij PEC en het kenbaar hebben gemaakt.
  Komt op mij over als een nette actie van Compello/Trustbrix.
  Een nieuwe sponsor zal zich ongetwijfeld gaan melden, zeker nu het ook al op de Telegraaf staat. (Gratis “reclame”)


  ⚠️ Meld

 6. Groot bedrijf ha, volgens mij werken er max. iets van 30 man bij die tent. En hoe gezond is het om elk jaar een BV failliet te laten gaan? Dynacloud, BE4care, Eco2DC / groen datacenter Zwolle en nu de sales afdeling van Compello… Google er maar eens op de afgelopen 4 jaar is niet bepaald fraai.


  ⚠️ Meld

 7. @ pieper.

  Je hebt helemaal gelijk. Gewoon een stelletje gelukszoekers daar bij Compello. Van die snelle jongens die denken het even te gaan maken.

  Laat Pec op zoek gaan naar een degelijke sponsor met Zwolse roots.


  ⚠️ Meld

 8. Het stik hier van de mensen die overal vanaf denken te weten en hun mening klaar hebben zonder inhoudelijke kennis te hebben. Laten we proberen objectief te zijn en uitgaan dat beide partijen de beste bedoelingen hebben/hadden door te reageren als:

  Goh wat vervelend voor beide partijen.

  Het is maar een idee natuurlijk.


  ⚠️ Meld

 9. Oh dus schuldeisers moeten toezien dat zij hun centen niet krijgen en pec wel dankzij het moeder bedrijf? Aha, duidelijk bedankt.
  Hebben we nog meer van deze geweldige sponsoren?


  ⚠️ Meld

 10. Die bedrijven die jij noemt moeten helemaal niks Japser. Scania sponsort al heel veel in Zwolle, zoals de halve marathon.


  ⚠️ Meld

 11. 1stejohn snapt blijkbaar niks VAB het bedrijfsleven. Is niet erg maar dan zou ik ook niks roepen. Komt niet zo sterk over.


  ⚠️ Meld

 12. Er zijn natuurlijk heel wat potentiële sponsoren die zich wel drie keer bedenken voordat ze de voetbalsponsoring instappen. Dit i.v.m. de slechte naam die voetbalsupporters van diverse clubs hun club de afgelopen deccenia hebben bezorgd.
  Jammer, maar onderdeel van de afweging.


  ⚠️ Meld

 13. @Tsja, als je als potentiële sponsor de positieve uitstraling van PEC niet kan zien dan heb je ook geen echte wil om te sponsoren.

  @1stejohn, schijnt dat er nog een rekening open staat (2014/2015) met PEC. PEC is dan ook een schuldeiser in die zin.

  Dat Compello met Trustbrix stopt als hoofdsponsor kan goed uitpakken maar ook slecht. Weet natuurlijk niet of ze al in gesprek zijn met andere partijen maar ik verwacht dat het een erg lastige klus gaat worden. Wel mooi dat er sponsorloze shirt te koop zijn tijdens de open dag 😛


  ⚠️ Meld

 14. ZWOLLE/KAMPEN/MEPPEL – Onder de noemer Port of Zwolle gaan de havens van Kampen, Meppel en Zwolle samen de strijd aan met de belangrijkste binnenhavens van het land. Goederen moeten vanuit Rotterdam en Amsterdam via deze regio naar de rest van Europa.

  “Port of Zwolle” op het PEC-shirt. Grijp die kans!


  ⚠️ Meld

 15. Nee ,weet ik niks van. Ik weet nooit iets. Dat er nog een rekening open staat van afgelopen jaar heb jij vast wel een antwoord op. misschien kan jij je ingenieuze kennis delen?


  ⚠️ Meld

 16. Heb geduld en wees hier niet onzeker over. Komt allemaal goed. Staan genoeg bedrijven in de rij om hoofdsponser te worden. En vanzelfsprekend gaat PEC Zwolle dit nu niet aan de grote klok hangen.8)


  ⚠️ Meld

 17. Update PEC Zwolle:

  Nadat voorzitter Adriaan Visser woensdag in ??Door de ogen van de veurzitter?? bekendmaakte dat PEC Zwolle per 1 juli in goed overleg afscheid neemt van hoofdsponsor Trustbrix/Compello, heeft de club gemerkt dat er op onder meer de diverse social media rumoer is ontstaan over het gegeven dat Trustbrix/Compello nog een betalingsachterstand zou hebben bij PEC Zwolle.

  Via deze weg wil de club benadrukken dat een gespreide betaling voor sponsoren gebruikelijk is. Dit is ook bij deze sponsor het geval. PEC Zwolle heeft er alle vertrouwen in dat het resterende bedrag op een later moment gewoon betaald wordt. Verder is PEC Zwolle, zoals eerder vermeld, verheugd dat het ook komend seizoen kan rekenen op een substantiële sponsorbijdrage van Compello.  ⚠️ Meld

 18. @1stejohn, nee ik kan mijn ingenieuze kennis daar niet over delen. Omdat ik, net als jij, niet voldoende informatie heb om een oordeel te vellen. Dat doet mij besluiten om niet lukraak wat te roepen.


  ⚠️ Meld

 19. PEC Zwolle heeft er alle vertrouwen in dat het resterende bedrag op een later moment gewoon betaald wordt. Verder is PEC Zwolle, zoals eerder vermeld, verheugd dat het ook komend seizoen kan rekenen op een substantiële sponsorbijdrage van Compello.

  eerst zien,,,

  van de kale kip…..:o


  ⚠️ Meld

 20. Ik vel geen oordeel maar stel gewoon een paar vragen. Daar hoef je alleen je gezonde verstand te gebruiken maar dat is blijkbaar ook al lastig he?


  ⚠️ Meld

 21. Waarom zo aangevallen? Oordelen over iets waar je niet alle feiten van weet, dat heet speculeren en in dit geval ten koste van een bedrijf.


  ⚠️ Meld

 22. Idd het getroffen “bedrijf” hierin is PEC Zwolle die wel meer van die sponsoren heeft die hun sponsorgelden niet betalen. Complexiteit heeft een deel van het sponsor geld van afgelopen seizoen nog niet betaald.
  Maar dat valt ook vast onder de bedrijfsvoering waar ik de feiten niet van weet.  ⚠️ Meld

 23. Het gaat niet om het bedrijf PEC maar het bedrijf Compello/Trustbrix die jij op basis van je eigen inzicht failliet benoemt. Dat lijkt me wat voorbarig.

  En nee, ik werk daar niet.


  ⚠️ Meld

 24. Jongens, jongens, we kunnen hier toch gewoon meningen ventileren, gefundeerd ?N ongefundeerd. Je kunt zelfs feiten interpreteren, gewoon omdat je dat vindt.

  Ik denk denk dat al met al PEC een betere deal kan krijgen, gezien de sportieve prestaties en internationale aandacht.


  ⚠️ Meld

 25. Op 17 september 2015 is het faillissement van “Compello Customer Sales Center B.V.” vernietigd in hoger beroep. Volgens een kennis van mij was dit pas de 3e keer in Nederland dat een faillissement die zelf was aangevraagd (door Compello dus) in hoger beroep is vernietigd. Hier zit meer achter, jammer dat geen enkele journalist hier iets mee doet.

  En misschien dat PEC dus alsnog betaald krijgt.

  Kenmerk centraal Insolventieregister: 08.ove.15.330.F.1102.1.15  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.