Motorduivel krijgt nog één kans

Zwolle – Een van de twee motorrijders (recidivist) die op 24 mei met een gecorrigeerde snelheid van 127 km/u bij 70 toegestaan over de Westenholterallee te Zwolle reed, moest zich dinsdag verantwoorden voor een rechter.

motorduivel.jpg 

Hij werd veroordeeld tot een onvoorwaardelijke ontzegging van de rijbevoegdheid van 4 maand en kreeg een werkstraf van 40 uur. Daarnaast zal hij voor de tweede (en laatste) keer naar de EMG (cursus van ruim 1000 euro) van het CBR moeten. Bij een derde aanmelding voor de EMG krijgt hij niet nogmaals de cursus, maar zal het CBR het rijbewijs ongeldig verklaren.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. Prachtige bocht, geen verkeer, dan is 137 km/u nog voorzichtig. Mag natuurlijk niet maar dit is een aantrekkelijke bocht om even vol gas te gaan als je de ruimte hebt!


  ⚠️ Meld

 2. Boven op de brug kan je anders ineens verrast worden door verkeer aan de andere kant van de brug wat staat te verwachten. Je ziet het verkeer dan vrij laat. Ik weet niet hoe het zit met de remweg van zo’n motor maar als hij er niet op bedacht is dat daar ‘plotseling’ verkeer kan staan……


  ⚠️ Meld

 3. @Zwollenaarisback,

  trek jij lekker de gashendel open daar. Dan ben jij dus de volgende die gepakt wordt.

  4 maanden rijontzegging plus een cursus van 1000 euro lijkt me een “beetje hoge prijs” voor 10 tellen lol op je motor.

  Om over de verkeersveiligheid maar te zwijgen….


  ⚠️ Meld

 4. Nu is dit natuurlijk wel heel erg gortig. Maar rijd maar eens 70 km/uur op de IJsselallee… Ze komen je aan alle kanten voorbij vliegen! Ook politieagenten zonder licht- en geluidssignalen.

  En wat te denken van de A28 waar je in de spits maar 80 km/uur mag?


  ⚠️ Meld

 5. Ik lees nergens dat ze de motor van deze gast al tussen een pers hebben geduwd. Twee keer aangehouden met deze cijfers moet toch voldoende zijn?


  ⚠️ Meld

 6. Met alle respect Plantje, maar 70 op de IJsselallee is toch ook achterhaald. Maak er 80 of 90 van…..en pak eens de bestuurders aan die vanaf de afrit snelweg al op de linkerbaan blijven rijden met 70 km/h, omdat ze over 5 km linksaf naar de Praxis moeten >:(


  ⚠️ Meld

 7. Dit soort recidivisten moet je levenslang hun rijbewijs ontnemen. Geldt ook voor mensen die dronken achter het stuur zitten. Dit is geen straf.


  ⚠️ Meld

 8. Dat is precies mijn punt Fredje. Als ze de maximum snelheid hier en daar iets meer afstemmen op wat redelijk is en waarmee je daadwerkelijk gevaar voorkomt zullen mensen eerder geneigd zijn zich er aan te houden.

  Een tijdje geleden waren ze aan de IJsselallee aan het werken waardoor je tegenliggers kreeg. Niet zo’n probleem, daar houden we wel rekening mee. Maar je mocht er toen maar 30 km/uur! Ik heb dat een paar keer gedaan. Binnen de kortste keren zitten mensen met hun lichten te knipperen enz. Ik vraag me dan af hoe dat gaat wanneer iemand zo’n maximum snelheid bedenkt!


  ⚠️ Meld

 9. er moeten eerst doden vallen voordat ze het definitief kunnen intrekken. Te gek dat zo’n snelhuidsduivel drie keer een kans krijgt.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.