Internetpester stalkte vijf vrouwen

Zwolle – Een 34-jarige man uit Genemuiden is dinsdagavond 23 juni aangehouden op verdenking van stalking. Vijf vrouwen uit Zwolle, Kampen en Genemuiden hebben aangifte gedaan nadat zij lange tijd via hun telefoon en sociale media waren lastiggevallen.

Een 17-jarige vrouw uit Zwolle en een 20-jarige vrouw uit Genemuiden deden in november 2014 en maart 2015 aangifte van stalking. Ze werden regelmatig lastiggevallen via hun telefoon en sociale media. De politie heeft een onderzoek ingesteld, maar dit leidde niet tot de identiteit van een verdachte. Onlangs werd in het tv-programma ‘Internetpesters aangepakt’ aandacht besteed aan deze zaak. Daarbij kwam nieuwe informatie naar voren. Dat was aanleiding voor een heropening van het onderzoek.

De informatie die naar voren kwam tijdens en na de uitzending van Internetpesters aangepakt, politieonderzoek en drie nieuwe aangiftes van vrouwen uit Kampen, Zwolle en Genemuiden hebben geleid tot de aanhouding van de man uit Genemuiden. Woensdagmiddag 24 juni heeft de politie het huis van de verdachte doorzocht. Daarbij zijn diverse goederen, waaronder computerapparatuur, in beslag genomen.
Artikel delen:
Reacties 12
 1. Ze konden toch via zijn IP adres hem vinden of begrijp ik het niet goed??
  Hoe dan ook dat mag die gast niet nog een x doen..Hard straffen!


  ⚠️ Meld

 2. Kijk even bij rtlxl Peterrrrr rrrr kon ook pas na veel geluk een ipnr bemachtigen. Veel was via prepaid telefoons die niet geregistreerd stonden. Politie Zwolle komt er niet goed vanaf, komen afspraken niet na ect ect Nee dat verdiend geen pluim


  ⚠️ Meld

 3. Ik heb die uitzending destijds gezien. Goed dat Peter de Vries dit heeft uitgezocht en de stalker heeft opgespoord. Zijn teksten waren dreigend en schunnig. Dat had grote impact op dat slachtoffer en waarschijnlijk ook op de anderen. Goed dat er nu een strafzaak volgt.
  Waar ik wel moeite mee heb, is dat Peter de Vries er een openbare strafzaak van maakt door de woning van die gast te filmen en ook hemzelf en zijn ouder – voor mensen die de familie kennen – herkenbaar in beeld te brengen. De dader is een zwakbegaafd figuur. In een rechtstaat straft de rechter. Dankzij internet komt er tegenwoordig geen einde meer aan een straf. Als het Peter de Vries om de zaak zelf gaat, kan hij ook buiten de publiciteit zijn onderzoek doen.


  ⚠️ Meld

 4. Nij Peterrrr Rr haat het alleen om zijn ego. Diverse malen heeft hij al iemand aan de schandpaal genageld die later bleek onschuldig te zijn.

  Hij heeft ook goede zaken gedaan zie bv die twee uit Putten

  Ik heb zo mijn eigen gedachten over deze man daar ik hem en zijn vrouw ook ken vanuit de swingerswereld. Altijd de betweter en in het middelpunt van de belangstelling staan.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.