Getuigen gezocht van ernstige mishandeling

Zwolle – De politie is op zoek naar getuigen van een gewelddadige beroving van een 36-jarige Zwollenaar op het Stationsplein, in de nacht van vrijdag 29- op zaterdag 30 mei, tussen 03.00 en 03.20 uur.

politie_logo_4.jpg 

Die nacht werd het slachtoffer van zijn schoudertas beroofd en door vier of vijf mannen zodanig mishandeld dat hij met ernstige verwondingen aan zijn hoofd in het ziekenhuis moest worden opgenomen. Zijn belagers waren mannen van tussen de 20- en 30 jaar oud. Onder hen een lichtgetinte man van Noord-Afrikaanse, en drie of vier donkergetinte mannen van Afrikaanse afkomst.

Artikel delen:
Reacties 38
 1. Waarschijnlijk hebben deze lievertjes gewoon een Nederlands paspoort en is terugsturen helemaal geen optie.

  Dat dit (weer) goede reclame is voor de PVV, dat zou best kunnen kloppen, mijn inziens is er ook een bovengemiddeld grote groep van jongeren met een (Noord-)Afrikaanse roots die met de politie/justitie in aanraking komt. Daar moet iets aan gedaan hebben en dan bedoel ik geen knuffelgesprekken, maar maatregelen die echt iets uithalen.


  ⚠️ Meld

 2. Het zou m.i. mooi zijn als mensen die een 2e paspoort hebben en zware delicten plegen gewoon uitgezet gaan worden naar hun 2e land.
  En dan ongeacht welke nationaliteit het 2e paspoort heeft, zodat de racisme-kaart ook niet kan worden getrokken.


  ⚠️ Meld

 3. Het zit in de cultuur roven vechten doodmaken,daarom is er in de Afrikaanse landen alleen maar oorlog.Al het uitschot komt deze kant op en iedere dag werken daar hebben de meesten nog nooit van gehoord.Maar maakt niks uit het is maar een incidentje.


  ⚠️ Meld

 4. Inderdaad Abel, je hebt helemaal gelijk, iedere vluchteling is crimineel of op zijn mjnst tuig van de richel. Heb je nog meer xenofobe onzin in de aanbieding?


  ⚠️ Meld

 5. Leonardo, op 25 juni 2015 19:34
  Welke wijsheid heb jij in pacht dan??
  Dat het allemaal wel meevalt ?? ( op zoek gaat naar een kots smile. )


  ⚠️ Meld

 6. Beste de Cock, het valt idd allemaal reuze mee, ik woon al jaren in deze mooie stad en in al die jaren ben ik nog nooit overvallen, in ellaar geslagen oid. Daarmee zeg ik niet dat er in Zwolle geen criminele feiten worden gepleegd, maar dat gebeurt nu éénmaal vaker in een grote stad dan in, pak hem beet, Hasselt. Helaas zeg ik daarbij, ik vind afkomst/huidskleur van verdachten totaal irrelevant, want voor mij is tuig gewoon tuig en helaas zijn dit soort misdrijven niet te voorkomen. Maar onveilig voel ik mij door dit soort incidenten niet. Het spijt me, maar goed jij denkt daar anders over met je vooroordelen. Jammer.


  ⚠️ Meld

 7. Deze jongens hebben vaak een dubbel paspoort. ‘Three strikes out’ principe hanteren. Gebeurd ook in andere landen, duitsland is hard bezig om een dergelijke wet te maken. Drie keer keer een misdaad/ ernstige overtreding is paspoort inleveren en ongewenst verklaren. Nog even geduld, hebben we zo’n mooie regel hier ook.


  ⚠️ Meld

 8. Dus de Grondwet moet niet voor iedere inwoner van Nederland gelden Bas? Waar leg je dan de grens? En het gaat nog steeds over signalementen van verdachten in dit artikel. En verdachten zijn in NL nog steeds onschuldig totdat het tegendeel bewezen is. Of geldt dat ook niet voor bepaalde bevolkingsgroepen?


  ⚠️ Meld

 9. Jasper noemt ze jongens, ik noem ze laf tuig. Met z’n vieren tegen een persoon! Als terugsturen kon dan mag dat van mij. Nee, als het om graffiti gaat dan staat Jasper op zijn achterste benen en moet er zelfs recherche en deskundigen ingeschakeld worden. En bij dit soort zaken neemt hij het altijd op voor de daders..


  ⚠️ Meld

 10. Ik neem het helemaal niet op voor de daders. Die moeten streng gestraft worden. Maar wel volgens de wetten van dit land, dus gelijk elke andere crimineel, ongeacht afkomst.


  ⚠️ Meld

 11. Mooi toch, benjie? De één wil je graag uitmaken voor racist en bij de ander is realiteitszin verstoord. En voor de rest heb je helemaal gelijk.


  ⚠️ Meld

 12. Whahahahaa, omdat ik graag wil dat de grondwet wordt gehanteerd, is mijn realiteitszin verstoord ;D ;D ;D

  Jij moet komiek worden 😀


  ⚠️ Meld

 13. De grondwet is niet een vaststaand iets, en zelfs geen doel op zich, het gaat erom op welke manier de samenleving gedient is.
  Persoonlijk vind ik gezond verstand minstens zo belangrijk als een (oude papieren) wet.
  Ik hoop dat mensen met een dubbel paspoort (nogmaals maakt niet uit van welk land) en die niet op een andere manier op het rechte pad zijn te brengen, in de toekomst gewoon uit te zetten zijn.  ⚠️ Meld

 14. Verschillend straffen op basis van afkomst. Enkel (NL) paspoort? Gevangenisstraf, dubbel paspoort, NL inleveren en deportatie.

  Mijn gezonde verstand zegt dat je niet moet discrimineren (artikel 1)


  ⚠️ Meld

 15. Geen grap. Daarnaast: een rechter zal handelen naar de wet of leven naar de wet zoals dat heet. Het laatste heeft te maken met de ‘onderbuik’.


  ⚠️ Meld

 16. Bericht door Japser, op 26 juni 2015 11:21
  @Plantje ik mag toch hopen dat justitie niet handelt vanuit de onderbuik

  Dat hoop ik ook Japser! Het verklaart wel waarom we telkens dezelfde discussie hebben. Gelukkig hebben we een goede rechtstaat.

  En ik ben ook blij dat ik geen rechter ben. Ik had nog wat meer getypt, maar laat ik het hier maar bij houden. Dit zegt genoeg 😉


  ⚠️ Meld

 17. Als ze Ned pasporten hebben gelijk in een dag snel ervoor zorgen dat het afgepakt wordt in het vliegtuig zetten en naar hun land van hun afkomst of waar hun familie zit maakt niet uit terug sturen,,,, weg met dat k…. volk…


  ⚠️ Meld

 18. @japser
  Je woord ” deportatie” haalt je verhaal nogal onderuit het is eigenlijk een verkapte godwin. (en je weet wat ze over een godwin zeggen neem ik dan maar even aan)
  Het woord ” discriminatie” is nogal aan inflatie onderhevig in Nederland, het wordt te pas en te onpas gebruikt, net als “racisme”. De realiteit is m.i. dat niemand gelijk is, dat ieder mens een “apart” individu is. Vaak worden woorden als discriminatie, racisme, en ook onderbuik, gebruikt om maar geen inhoudelijke reactie te geven of met een inhoudelijke oplossing te hoeven komen.  ⚠️ Meld

 19. Veldwachter, ik begrijp die onderbuikgevoelens wel en heb ze zelf ook vaak. Dat is dan ook de reden dat ik blij ben dat ik geen rechter ben en tevens zelden of nooit Opsporing Verzocht kijk.

  Tegelijkertijd ben ik blij dat we in Nederland geen beleid hebben op basis van onderbuikgevoelens! Echter, als blijkt dat met cijfers onderbouwd kan worden dat beleid aangepast moet worden zullen we daar ook zeker de ogen niet voor moeten sluiten!


  ⚠️ Meld

 20. @Plantje
  Ja helemaal mee eens, wat ik bedoelde is dat het woord onderbuik meestal als negatief etiket wordt gebruikt om maar geen inhoudelijke discussie te hoeven voeren. Net als woorden als: Xenofoob, racist, discriminatie, tokkie, enz.

  Ik denk dat de onderbuik best belangrijk is om ook naar te luisteren, en inderdaad niet perse negatief is.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.