ArtEZ finals festival Zwolle

Zwolle – Van 1 t/m 12 juli presenteren de eindexamenkandidaten van ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Zwolle zich met hun eindexamenwerk. Het is hèt moment om kennis te maken met de nieuwe lichting striptekenaars, animatoren, illustratoren, ruimtelijk ontwerpers, interieurvormgevers, grafisch ontwerpers en docenten beeldende kunst en vormgeving. Met het aanvullend programma van lezingen en debatten krijgen bezoekers een kijkje in het hedendaagse discours van kunst en design.

De finals van de ArtEZ Academy of Art Zwolle vinden plaats in de binnenstad, rondom boekhandel Waanders en het Conservatorium van ArtEZ. In samenwerking met boekhandel Waanders zijn er openbare lezingen en debatten over de kwaliteit van het finalswerk. De gebouwen waarin de studenten hun verhalen vertellen met illustraties en strips, met schilderijen en met meubels, met films en boeken, met verbeeldingskracht en fantasie, zijn om niet ter beschikking gesteld door de eigenaar, Bouwinvest, http://www.bouwinvest.nl/, omdat Bouwinvest de meerwaarde inziet van het spel tussen de kunsten en de commercie, tussen kunstenaars en ontwerpers en winkeliers en klanten. Een levendige binnenstad is in het belang van de burger en de handelaar. En dat laatste is ook de reden dat de Gemeente Zwolle als liaison d’amour de verbinding heeft gelegd tussen Bouwinvest en ArtEZ.

De expositie en lezingen en debatten zijn vrij toegankelijk. Meer informatie is te vinden op www.finalsfestivalzwolle.artez.nl. Hoofdentree expositie: naast de Broerenkerk, hoek: Klokkensteeg – Achter de Broeren. Tijden: ma/vr 10.30 uur – 21.00 uur, za/zo 10.30 uur – 17.00 uur.

ArtEZ finals festival Zwolle
De expositie en lezingen/debatten zijn onderdeel van het ArtEZ finals festival Zwolle. Naast Art & design zijn er in de festivalperiode van 22 juni t/m 12 juli tevens op bijna elke doordeweekse dag jazz, pop en klassieke concerten. Studenten sluiten hun studie af met een persoonlijk concert, waarin zij een programma presenteren met eigen of bestaand werk. Het ene moment serieus, dan weer grappig, ontroerend of energiek, laten de studenten het beste van zich horen en zien. De concerten zijn in Theater Odeon en de Doopsgezinde kerk. Voor slechts € 5,- per concert kunt u genieten van verschillende muziekstijlen, uiteenlopende instrumenten en gevarieerde bezettingen.

Zie voor uitgebreide informatie: www.artez.nl/finals.

Artikel delen: