JenaXL zet zich in voor de maatschappij

Zwolle – Afgelopen woensdag en donderdag hebben de leerlingen en docenten van JenaXL zich ingezet door te werken aan verschillende projecten. De leerlingen en docenten hebben onder andere voedsel ingezameld voor de voedselbank.

jena_xl_voedselbank.jpg

Op woensdag zijn de leerlingen en docenten gestart met het opknappen van een stuk grond naast een kinderdagverblijf in Holtebroek. Ze hebben dit stuk grond opgeknapt, zodat de kinderen meer ruimte hebben om te spelen. De leerlingen hebben ook nog twee mini picknicktafels gemaakt voor de kinderen. Een andere groep leerlingen heeft voedsel ingezameld voor de voedselbank. Ze hebben in totaal 47 kratjes kunnen verzamelen voor de voedselbank. De voedselbank was erg dankbaar voor de inzet van de leerlingen.

Zwerfvuil
Leerlingen hebben in verschillende situaties nagedacht over zwerfvuil. Er is onder andere gestreden om het beste idee om zwerfvuil tegen te gaan. Tot slot zijn de leerlingen op pad gegaan om daadwerkelijk zwerfvuil op te ruimen.

JenaXL
JenaXL is een school voor voortgezet onderwijs die werkt volgens het Jenaplanconcept, in een sfeer waarin de leerling zich thuis voelt. De docenten stimuleren leerlingen zelfstandig en zelfbewust te worden.

Artikel delen: