Bijzonder concert Typhoon in Broerenkerk Zwolle

Zwolle – Afgelopen nacht stond Typhoon met zijn titanenband op de BLACKSTAGE van AXE in de Broerenkerk in Zwolle. Een bijzonder optreden in het jaar waarin het voor Typhoon groot, groter, grootst is. Afgelopen nacht geen overvolle zaal of uitpuilende festivaltent. Nee, Typhoon oog in oog met zestig gelukkige prijswinnaars. Spannend en intiem, ook voor de Zwolse rapper zelf.

axe-blackstage-typhoon-4.jpg

Bijna anderhalf uur lang speelde Typhoon nummers van zijn hitalbum Lobi Da Basi, dat vandaag precies een jaar geleden uitkwam. Als kers op de taart deed de Zwolse rapper zijn versie van Thé Lau’s ‘Iedereen Is Van De Wereld’.In de Broerenkerk werd eens te meer duidelijk dat Typhoon een rasentertainer is. Onder begeleiding van zijn band, in een bezetting met gitaar, saxofoon, contrabas, accordeon en drums, deed hij wat hij dit jaar al zo vaak deed: het publiek raken en er tegelijkertijd een feestje van maken. De setlist van Typhoon zit slim in elkaar. Bangers als Zandloper en Ijswater worden afgewissseld met rustige nummers als Liefste en Hemel Valt.

axe-blackstage-typhoon-3.jpg

axe-blackstage-typhoon-5.jpg

axe-blackstage-typhoon-10.jpg

Typhoon neemt ook de tijd om te vertellen hoe Lobi Da Basi tot stand is gekomen. Zoals alleen hij dat kan: kwetsbaar, ingetogen en ontroerend. Uiteraard op blote voeten (want: contact met de grond). De kern van zijn verhaal: “Je kunt vluchten, op reis gaan, een andere plek opzoeken, maar zelf ga je altijd mee. Lobi Da Basi is een manier van leven. Liefde voor jezelf hebben.” Als hij vraagt aan het publiek of er mensen in de zaal zitten die hem nog wat willen vragen, steekt een vrouw op de eerste rij haar hand op: “Mogen de stoelen alsjeblieft aan de kant?” Typhoon kinkt instemmend en zet het vrolijke Bumaye in. Wat volgt is een feestelijk laatste half uur.

BLACKSTAGE is onderdeel van de nieuwe AXE campagne ‘Less Is More’, waarbij Nederlandse artiesten worden uitgedaagd om terug te gaan naar de basis van hun muziek. De concerten vinden telkens plaats in een intieme en akoestische setting en starten in het holst van de nacht. Net als bij het concert van Kensington in de Domtoren, is ook ditmaal gekozen voor een iconische en historische locatie: De Broerenkerk. Het monumentale gebouw, momenteel in gebruik door boekhandel Waanders, stamt uit de vijftiende eeuw en is een begrip in Zwolle.

 

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Ik vind het knap wat deze jongen allemaal gepresteerd heeft..en ik denk dat wij als zwollenaren trots op hem mogen zijn. Geniet van je rust Typhoon…en ik hoop je snel
    weer te horen..of wat van je te zien.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.