Zwolse teams gaan voor zege Friese sloepenrace

Zwolle – De twee damesteams van sloeproeivereniging Hattem Roeit, die vorig weekend hun thuiswedstrijd wonnen in de Zwolse grachten, roeien zaterdag 27 juni opnieuw om de prijzen. In de Kameleonrace in Terherne, over de Friese meren, gaan de Dames d’Isela en de Dames Voorganck voor de zege.

 

In de Zwolse Grachtenrace won het damesteam in de sloep d’Isela het algemeen klassement alsook de speedcup voor de snelste tijd – de vijfde al dit seizoen. Het damesteam in de sloep Voorganck boekte in hun Tweede Klasse de eerste winst van het seizoen. Daarmee behoren beide teams tot de top 10 in hun klassement voor het Nederlands Kampioenschap. De Kameleonrace voert 18 kilometer over de Friese meren bij Sneek. De herenteams van Hattem Roeit verschijnen in Terherne niet aan de start, hun eerstvolgende wedstrijd is in juli in Zeeland.

In totaal verschijnen teams van de vereniging in 2015 ruim 25 keer aan de start van wedstrijden in heel Nederland. Teams van Hattem Roeit presteren dit seizoen uitstekend, met als voorlopig hoogtepunt de winst in de Zwolse thuiswedstrijd. In de aanloop naar deze wedstrijd waren de sloepen regelmatig te zien op de stadsgrachten.

 

IJssel en Zwolse gracht

Sloeproeivereniging Hattem Roeit telt zo’n 50 leden. Vanuit de haven van Hattem trainen zij met twee sloepen op de IJssel: de whaler d’Isela en de Voorganck, een ‘kuikensloep’ naar ontwerper Kees Kuiken.

Sloeproeien is een prachtige teamsport op het water, waarbij kracht en souplesse samengaan. Acht roeiers en een stuurman bemannen een sloep. Wie zelf wel eens wil ervaren hoe stoer het is om met een roeisloep op de IJssel te varen tussen Zwolle en Hattem, kan gratis kennismaken. Bij de dames is een wachtlijst, heren kunnen in de zomerperiode op donderdagen instappen. Bij de kennismaking maken de roeiers je wegwijs in de sloep en op de rivier. Opgeven kan via roeiers@hattemroeit.nl.

Artikel delen: