70’s Roadshow voor 65-plussers in Zwolle

Zwolle – Op woensdag 15 juli vindt in en rond verzorgingshuis de Molenhof in Zwolle (Assendorp), van 12.00 tot 17.00 uur de eerste 70’s Roadshow plaats. Een bruisend evenement dat zich vooral richt op 65-plussers. Een dag vol leuke activiteiten, muziek, eten, drinken en workshops. Ook kunnen bezoekers kennismaken met TV-bekendheid Olga Commandeur (van Nederland in Beweging) en ter plekke meedoen met haar bewegingsles. 

Tijdens het evenement leren de bezoekers van alles over gezondheid, verzorging, vrije tijd en activiteiten in de buurt. Een unieke kans voor buurtbewoners om elkaar te ontmoeten in een ontspannen sfeer. Een bezoek aan de 70’s Roadshow is helemaal gratis, de Molenhof is gevestigd aan de Assendorperdijk 132 in Zwolle. De start is om 12.00 uur. Rond 13.00 uur is er een welkom in het bijzijn van wethouder en loco-burgemeester van Zwolle René de Heer. Gedurende de hele middag vinden er workshops plaats, zo ook de befaamde bewegingslessen van Olga Commandeur. Daarnaast zijn er diverse activiteiten voor kinderen, hapjes, drankjes en live-muziek. Gedurende de hele middag zijn er workshops (oa van Wendy van Langeveld van We-Bounce), live muziek van onder andere Rock oud loud 50+, verhalenvertellers, een Repair Café en de befaamde bewegingslessen van Olga Commandeur. De 70’s Roadshow duurt tot 17.00 uur.

Locaties

De 70’s Roadshow is een initiatief van de landelijke ouderenhuisvester Habion in samenwerking met Droomzaken. Landelijke partijen die meewerken zijn onder andere: Mantelaar (koppelt medisch studenten aan thuiswonende ouderen om daarmee hun naasten en mantelzorgers te ondersteunen), Yalp (bewegingstoestellen voor ouderen). Het aantal deelnemende partijen blijft groeien. Naast de Molenhof in Zwolle gaat de 70’s Roadshow ook langs bij De Benring in Voorst (9 september), Swettenhiem in Leeuwarden (7oktober), ‘t Kampje in Loenen aan de Vecht (14 oktober) en het nieuwe woongebouw van Habion in de Amsterdamse wijk Jeruzalem (31 oktober). 

 

Bejaardenhuis 2e jeugd

De 70’s Roadshow is een onderdeel van het experiment ’Bejaardenhuis, een 2e jeugd’. Met dit experiment is Habion in 2013 begonnen om bestaande (en nieuwe) bejaardenhuizen te transformeren en de bewoners een tweede jeugd te bieden (www.een2ejeugd.nl). Een onderdeel van het experiment is het creëren van reuring, o.a. door sociaal ondernemerschap een plek te geven in de verzorgingshuizen, waarbij de kennis en vaardigheden van de ouderen weer optimaal worden ingezet.

Om te kijken hoe we deze kansen kunnen benutten, organiseren we de 70’s Roadshow. Waarbij we reuring creëren met ondernemerschap, sociale en maatschappelijke activiteiten en commerciële partners, die zich op termijn flexibel kunnen vestigen in de panden. De huizen krijgen hiermee een prominente plek in de directe omgeving. Door deze verbinding ontstaat er blijvend contact tussen verzorgingshuis en buurt.

Meer weten over het evenement? Kijk dan op de website (www.70sroadshow.nl) en Facebook pagina (www.facebook.com/events/1395837030745431)

Artikel delen:
Reacties 4
 1. Herrie uit de Stad, kom er maar in, want dit is wel heel erg dichtbij de haard van jullie club aan de Ten Oeverstraat. Moet je niet willen die herrie om de hoek. Ik zeg nog een rechtzaakje.


  ⚠️ Meld

 2. Ik denk niet dat deze vier uur lange gesubsidieerde middagdisco de lawaaigrens van 90DB haalt en ook nog niet de continue 128 beats per minuut. Lekker kinderachtig zeiken en overal Herrie uit de Stad willen betrekken.


  ⚠️ Meld

 3. Ik weet niet beter dan dat juist HudS zichzelf en anderen bij non-issues betrekt en de absolute kroon spant m.b.t. kinderachtig zeiken.

  Wil HudS consequent zijn en nog geloofwaardig blijven dan zullen ze tegen dit initiatief ook juridische stappen dienen te zetten en dat zullen ze ook heus gaan doen. Gelijke monniken, gelijke kappen: hun eigen woorden.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.