PEC Zwolle verrast met Emmanuel Mbende

Zwolle – Vrijdagmorgen vond voor PEC Zwolle de eerste training voor het Eredivisie seizoen 2015-2016 plaats. De club verrastte met een nieuwe naam. De 19-jarige verdediger Emmanuel Mbende van Borussia Dortmund startte deze dag met een stage in Zwolle.

26-06-2015_eerste_trainingsdag_pec_zwolle_03.jpg

Technisch directeur Gerard Nijkamp maakte er tegenover Voetbal International geen geheim van een centrale verdediger bovenaan zijn verlanglijstje te hebben staan voor het nieuwe seizoen. En zo werd hij getipt over Mbende, die in Duitsland een aflopend contract heeft. ‘Groot en sterk, 1,96 meter lang. "Hij liet meteen een redelijke indruk achter, al kun je daar na een eerste training nog niet echt goed over oordelen. Mbende krijgt in eerste instantie een week de tijd zich te bewijzen", aldus Nijkamp. Dalvin Havertong (ex-Sparta) maakte eerder als rechtsback een goede indruk tijdens een wedstrijd van de beloften. Hij krijgt drie weken de tijd om een contract af te dwingen.

mbende.jpg 

 26-06-2015_eerste_trainingsdag_pec_zwolle_02.jpg

26-06-2015_eerste_trainingsdag_pec_zwolle_01.jpg

Via Lees verder meer foto’s… 

En ook Boban Lazic (ex-Ajax) hoopt als proefspeler uiteindelijk in aanmerking te komen voor een vast dienstverband in Zwolle. Nijkamp gaf aan ook de ontwikkelingen rond doelman Warner Hahn nog nauwgezet te volgen de komende weken. ‘Die zouden we graag nog een jaar van Feyenoord huren.’ En zelfs spits Tómas Necid is ondanks het aantrekken van Lars Veldwijk nog geen gesloten boek. ‘Al lijkt het me erg onwaarschijnlijk dat die geen nieuwe club vindt.’

26-06-2015_eerste_trainingsdag_pec_zwolle_05.jpg

26-06-2015_eerste_trainingsdag_pec_zwolle_06.jpg

26-06-2015_eerste_trainingsdag_pec_zwolle_07.jpg 

26-06-2015_eerste_trainingsdag_pec_zwolle_04.jpg

26-06-2015_eerste_trainingsdag_pec_zwolle_08.jpg 

Artikel delen:
Reacties 17
 1. Krijg een Yobo-gevoel bij deze Michelinman

  Grootste flop als pec cv en in de laatste wedstrijd met bloopers linea recta verantwoordelijk voor degradatie PEC

  Ook Sainsbury is nog steeds geen betrouwbare cv, helaas

  Kortom: er moet echt een hele goeie cv bijkomen


  ⚠️ Meld

 2. Zo, Mbende straalt wel een kracht uit die past bij een verdediger. Ik hoop dat Hahn nog een seizoen mag blijven. Met al die wisselingen staat er straks weer een heel nieuw team. Ik hoop op een minstens zo mooi seizoen als het afgelopen seizoen.


  ⚠️ Meld

 3. Het lukt Zwolle toch elke keer weer leuke spelers te halen van grote clubs. Sjappo Zwolle. Nu hopen dat je hem een lang contract kunt aanbieden. En dan net als Lukoki met goede winst kunt verkopen.


  ⚠️ Meld

 4. Ghehe.. Yobo die rustig z’n veters staat te strikken terwijl er een spits van de tegenpartij voorbij klapt en scoort. 8)


  ⚠️ Meld

 5. Apart; de staf nog in de Patrick Trustbrix shirts en de spelers in de nieuwe Robey shirts!

  Wel mooier, het merk rechtsboven voor op de schouder, beter dan dat pontificale Patrick onder je kin.


  ⚠️ Meld

 6. vd werff ??? haha nee joh, dat is zijn tweelingbroer Veldwijk.:D:D:D

  Het is wat he al die dezelfde kapseltjes, baardjes en tattoos……..


  ⚠️ Meld

 7. Skerp Dame

  Mbende straalt wel een kracht uit die past bij een verdediger.

  Kracht & onverzettelijkheid, mentaal sterk, hartstocht, strategisch-overzicht, opbouwend sterk, voorzet af kunnen leveren, snelheid, verbaal sterk voor als de bal je richting op komt en de aanvaller toch al met de rug naar de bal staat, luisteren naar de verdedigingsleider (vooral als het op de kreet “Stapje” aankomt)…Wat miste ik toch in de gloriejaren 😮 Zal wel op het verkeerde moment op de verkeerde plaats zijn geweest. Maar verkeerde plaats kan niet…nergens was het immers zo gezellig als in het WVF-3mteam 😉


  ⚠️ Meld

 8. Zou mooi zijn wanneer Mbende al die kwalificaties waar kan maken, Dick. Hij oogt mij als een wat andere speler als de rest: mee fysiek en minder elegant. Maar we gaan het beleven volgend seizoen.
  Vooralsnog roepen de nieuwe aankopen vertrouwen op evenals de verkopen die de financiële positie van PEC moeten verlichten. Dat was ook wat Visser twee jaar geleden in VI aangaf: dat het in de opbouw naar een stabiele eredivisieclub moest hebben van slimme aankopen en inhuur en dat de ontwikkeling van de spelers geld in het laatje moest brengen. Ik hoop dat het ook zo uitpakt.


  ⚠️ Meld

 9. Eens Dame…zo hoort een (centrale) verdediger, volgens mij, in eerste instantie te zijn. Bijna niet langs te komen. Wel wordt er tegenwoordig veel met snelle, kleine middenvelders en aanvallers gespeeld…voor dit type spelers het moeilijkst af te stoppen. Maar als het goed is is de centrale verdediger een goed duo met de laatste man.
  Nog een gigantisch voordeel (zeg ik als liefhebber van het ” koppen)…met zijn 1.96 meter kan hij goed, bijvoorbeeld bij corners…verdedigend én aanvallend koppen. Als het aanvallend ook lukt is het niet eens zo erg dat hij misschien niet op tijd terug is.
  Als het nodig is (als het centrale duo het ff niet ziet zitten) kan de rechts-half uitstekend zijn plaats even overnemen….totdat hij in goede doen terug is.

  * Vind ook dat het er goed uitziet. Met nog een aantal (als-dan-dat) opties. Alle vertrouwen in de technische staf…en zoals je weet in de nieuwe 1e assistent GP.


  ⚠️ Meld

 10. Vind ook dat het er goed uitziet.

  Hij ook. 😉 Ik ziet het plaatje met Warner Hahn (als die blijft) niet echt voor me (een bokser en een danser); het intrigeert me wel. Het wordt een boeiend seizoen.


  ⚠️ Meld

 11. :);) Zit een film in: De bokser, de danser en nog een kleine 30 intrigerende jonge mannen (soms nog erg jong). En een stuk of 15 direct betrokkenen en leidinggevers allemaal in

  ZWOLLYWOOD 8)


  ⚠️ Meld

 12. Wat een gelul allemaal
  als je als verdediger je staande kunt houden in duitse competitie. Nou dan kun je dat zeker wel in nederland
  en dat hij voetballend of opbouwend wat minder is. Nou en daar hebben we van achteruit van polen en van hintum voor. Ik zeg samen met trent een sterk koppel achterin.
  kevin begois gewoon op doel als warner weg zou blijven en klaar.


  ⚠️ Meld

 13. Zodra hij op het veld staat en de tegenstanders ( psv,ajax of welke club dan ook) hem zien, zullen ze al weten dat ze een vervelende middagje /avondje krijgen en anders gaan denken dan als ze (met alle respect) tegen Woutje Brama moeten….
  Sterkte,kracht, de snelheid…
  Hij verdiende zeker bij in Dortmund als uitsmijter??
  😉  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.