Onderzoek naar man met Ebola verschijnselen

Zwolle – Door een man die verschijnselen van de ziekte Ebola vertoont vond er vrijdag onderzoek plaats bij een woning aan de Obrechtstraat in Zwolle. Bij de woning deden mannen in witte pakken onderzoek.

De man is onlangs op vakantie geweest in Guinee. Dat is zijn geboorteland. De man heeft hoge koorts. Hij werd thuis opgehaald door een ambulance met een infectioloog en een speciaal geschoolde verpleegkundige, en werd naar het Universitair Medisch Centrum in Groningen gebracht. De man wordt in het ziekenhuis geïsoleerd voor een individuele behandeling. Om uit te sluiten dat de patiënt is besmet met Ebola werden er testen gedaan. De uitslag wordt zaterdag verwacht.

UPDATE: Bij de patiënt die op 26 juni in het Universitair Medisch Centrum Groningen is beoordeeld, is geen ebola vastgesteld. Dit is bevestigd door de uitslag van de specifieke laboratoriumtest voor ebola. De isolatiemaatregelen in het ziekenhuis die gelden bij verdenking op ebola zijn opgeheven, zegt het RIVM zaterdag.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Wat een mooi vaag bericht over mannen in witte pakken.
  Sneu voor degene die ’t betreft. Hopelijk overleeft’ie ’t.  ⚠️ Meld

 2. maak je geen zorgen mensen, er heersen nog honderden andere enge tropische ziektes in west Afrika… 😮 kan van alles zijn…


  ⚠️ Meld

 3. Maf dat ze ons niets vertellen, alleen dat we even de lift niet mogen gebruiken.

  Het was wel een raar gezicht om die mannen in die blauwe pakken te zien. Dan komt het ineens wel dichtbij hoor. Of het nou zo is of niet.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.