Uitreiking goede doelen cheque Stadshagenrun

Zwolle – ‘Aangenaam verrast’ was Eddie Sevink toen het bestuur van de Stadshagenrun hem liet weten dat zijn project ‘Kindertehuis Firefly in Kathmandu’ één van de goede doelen is van de Stadshagenrun. 

stadshagenrun_cheque_20150625.jpg 

Normaliter worden de goede doelencheques op de Nieuwjaarsbijeenkomst van de Loopsport Zwolle uitgereikt. Voor Eddie maakte het bestuur een uitzondering. Voorafgaand aan de woensdagavondtraining reikte Jan Reuvekamp een cheque ter waarde van € 1.000,- uit.  Dit geld was bijeen gebracht door de leden en het bestuur van Loopsport Zwolle en donaties van deelnemers aan de Stadshagenrun. Eddie gaat 27 september as weer naar Nepal om bijvoorbeeld houdbare voeding, bedden, matrassen, schoolspullen en een broeikas voor het tehuis te kopen en om te helpen met klussen. Hij wordt hierbij vergezeld door drie leden van de Mera Peak-expeditie waarmee hij in het voorjaar in Nepal op expeditie was. Zij waren in Kathmandu toen de aardbeving op 25 april jl het land verwoestte. De expeditieleden bleven ongedeerd. Eddie probeerde contact met het tehuis te krijgen. Dat lukte hem niet.

‘Terug in Nederland kreeg ik wel contact. Het huis staat er gelukkig nog. Door de aardbeving zijn er veel kinderen bij gekomen. Er waren er vijfenveertig, sinds de aardbeving zijn er zestig bijgekomen’, vertelt de sportieve ondernemer. ‘Er zijn te weinig bedden en het eten is op rantsoen.’ ‘Nepal heeft geen sociaal stelsel’, vervolgt hij. ‘Het tehuis is volledig afhankelijk van giften’. Volgens Eddie komen de donaties volledig ten goede aan het tehuis. Hijzelf en de expeditieleden betalen hun reiskosten zelf. Donateurs kunnen inzage krijgen in de bankafschriften. 

In 1998 ging de ondernemer voor het eerst naar Nepal om een marathon op de grens van Nepal en India te lopen. De deelnemers moesten geld inzamelen voor Kindertehuis Firefly.  Sindsdien is hij bij het weeshuis betrokken. ‘Het Nepalese spreekwoord “Eerst voor de bergen dan voor de mensen” is  op mij van toepassing.’ Hij gaat er elke drie jaar heen. 

Deelnemers aan de Stadshagenrun kunnen nog steeds doneren aan het tehuis. Ook op de langere termijn is de hulp hard nodig. Dit ingezamelde bedrag zal in januari 2016 aan Eddie uitgereikt worden. Hij neemt dit geld op zijn volgende reis mee naar Nepal.

De Stadshagenrun is een jaarlijks terugkerend hardloopevenement en wordt georganiseerd door Stichting Loopsport Zwolle. De organisatie deelt ieder jaar cheques uit aan goede doelen. De overige twee goede doelen van de 2015-editie zijn ‘VG Sport’ en het “Jeugdsportfonds’. Dit jaar wordt de Stadshagenrun gelopen op 17 oktober en de inschrijving hiervoor is inmiddels geopend.

Artikel delen: