Pas op voor Cash trapping

Zwolle – Zwollenaren worden gewaarschuwd voor een vorm van diefstal waarbij dieven pinautomaten zo manipuleren dat ze geen geld uitgeven bij het pinnen. Ook wel bekend als Cash trapping. Pinners denken dat de pinautomaat stuk is, lopen de bank binnen of lopen weg, waarop de criminelen het geld snel uit de automaat halen. Politieagent Sander van den Noort waarschuwde zondagmorgen zijn stadgenoten via Twitter voor de criminaliteit toen hij constateerde dat bij een pinautomaat van de ABNAMRO bank aan de Dobbe bankbiljetten werden tegengehouden door een afdekplaat. 

Bij Cash trapping is de gleuf van de geldautomaat door de criminelen gemanipuleerd met een afdekplaatje. Daarmee wordt het gepinde geld tegengehouden. U denkt waarschijnlijk dat de automaat defect is. De geldautomaat doorloopt de hele (gelduitgifte)procedure. Op het scherm ziet u dus ‘neem pas uit’ of ‘geld uitnemen’, maar het geld komt niet uit de automaat. Als de bank open is, loopt u misschien naar binnen om het bankpersoneel te waarschuwen. Of als de bank niet open is, loopt u waarschijnlijk weg. Zodra u de bank binnenloopt of de hoek om bent, gaan de cash trappers er met uw geld vandoor. Cash trapping gebeurt buiten het zicht van de klant. U kunt dus niets doen om het te voorkomen.

Krijgt u geen geld na het pinnen? Verlaat dan de geldautomaat niet. Neem altijd contact op met het meldnummer van de betreffende bank. Dat nummer staat op de geldautomaat. Blijf bij de automaat staan, terwijl u belt. Vindt u de situatie verdacht? Bel dan de politie via 0900-8844.

Artikel delen:
Reacties 26
 1. “. U kunt dus niets doen om het te voorkomen.

  Krijgt u geen geld na het pinnen? Verlaat dan de geldautomaat niet. Neem altijd contact op met het meldnummer van de betreffende bank. Dat nummer staat op de geldautomaat. Blijf bij de automaat staan, terwijl u belt. Vindt u de situatie verdacht? Bel dan de politie via 0900-8844.”


  ⚠️ Meld

 2. verlaat de geldautomaat niet ,

  ja sta je dan …. in de nacht
  ze zullen dit echt niet overdag doen

  ja telefoon meenemen als je gaat pinnen is ook al verplicht tegenwoordig:(


  ⚠️ Meld

 3. Ja de Oost Europese trucjes zijn ook al in Zwolle aanwezig,
  Wat is het toch een fijn land met al die verschillende culturen.:o:o


  ⚠️ Meld

 4. De Oost-Europeanen zijn wat slimmer….
  Die nemen alleen de bijleten mee en geen pinautomaten…
  Als je begrijpt wat ik bedoel..
  Trouwens waarom denkt men hier gelijk aan de oost-blok??


  ⚠️ Meld

 5. Abel, jij hebt zo veel last van onze mullti-culturele samenleving dat het mij een uitstekend idee lijkt als jij gaat emigreren. Is voor Nederland ook beter, xenofoben als jij kunnen we hier missen als kiespijn.


  ⚠️ Meld

 6. Ok, dus voortaan niet meer cash gaan pinnen uit de pinautomaten begrijp ik hieruit. Gewoon bij de bank ff binnenlopen, kopje koffie erbij, en een tientje ofzoiets opnemen van je rekening. Heb ik altijd al gedaan, ik vertrouw al die nieuwerwetsigheden voor geen meter. En soms is ’t leuk ook gelijk te hebben 🙂  ⚠️ Meld

 7. Leonardo,jij moet niet zeuren. Het is nou eenmaal een feit dat dit soort trucjes door oost europeanen worden bedacht. Daar kan Abel niks aan doen. En inderdaad,ze moeten ook allemaal opdonderen,want als Nederlander word je in dat soort landen ook niet met open armen ontvangen. S kijken hoe je zal reageren als jouw dit trucje wordt geflikt……


  ⚠️ Meld

 8. het trucje is misschien niet te voorkomen, maar zelf kunnen we slimmer zijn. Bijvoorbeeld door ’s nachts niet te pinnen en het telefoonnummer van je bank in je mobieltje op te slaan, zodat je direct contact met je bank kan opnemen. Kleine moeite, wij zijn toch gewoon slimmer?


  ⚠️ Meld

 9. Tip:

  Neem een honkbalknuppel mee en pin 5 Euro. Doe net alsof je vervolgens wegloopt, maar blijf op de hoek staan en wacht tot de Oostblokkers (99% in de meeste gevallen) jouw geld proberen afhandig te maken. Vervolgens besluip je ze van achteren en mept ze neer. En voor de emotionele schade die je hebt geleden pak je al het geld, sieraden en telefoons van ze af.8)


  ⚠️ Meld

 10. Pssst Rene kan het misschien ook zijn dat al die gemene trucjes verkocht worden aan het Oostblok door al die vrome westerlingen die benzine nodig hebben voor de Bentley ?
  Of zijn ze in het Oostblok allemaal slimmer dan ons ? En kraken ze feilloos al onze systemen?Dan zou er met al die kennis ook misschien wel wat meer welvaart in het Oostblok zijn denk je ook niet?


  ⚠️ Meld

 11. John,heb je dat stukje over die bulgaren niet gezien,die hebben allemaal zelf een Bentley voor de deur staan. En ook allemaal een pasje van de ing bank…….bulgarenfraude heette het toch????? Zeker nooit van gehoord????? Laat ze dat ijzeren gordijn maar snel weer ophangen!!!!!!!!


  ⚠️ Meld

 12. ze zijn dus slimmer en inventiever dan hard werkende burger. Gelukkig hebben we de id kaart die je altijd bij je moet hebben en hangen we de camera’s op om te waken over u en uw eigendommen. Voor uw veiligheid.


  ⚠️ Meld

 13. Het is mij al een keer overkomen.
  Hoop ellende door gehad alleen maar omdat ik moest aantonen dat ik een x bedrag had gepind maar niet gekregen had.

  Voortaan gewoon bij de bank naar binnen lopen om tepinnen.


  ⚠️ Meld

 14. @1stejohn 9.59
  Je mag niet alle autochtonen over 1 kam scheren, dat is discriminerend en racistisch. Of heb je last van Oikofobie? 😮


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.