TV Triade dames op dertiende plek

Zwolle – Het damesteam van de Zwolse triatlonvereniging TV Triade is, net als in de tweede wedstrijd, op een 13e plek geëindigd tijdens de derde wedstrijd van de landelijke 1eDivisie triatloncompetitie. Afgelopen zaterdag vond de triatlon over de olympische afstand (1500 meter zwemmen, 40km fietsen, 10 km hardlopen) plaats in Oud Gastel. In de tussenstand staat het team nu op de 14e plaats van de 16 teams.

tv_triade_dames.jpg

Saskia Berris eindigde op een uitstekende 30ste plaats en was daarmee de snelste van het Zwolse team. Berris legde de olympische afstand af in een tijd van 2:28:56. Olga Appelo eindigde daar vlak achter op de 37ste plek. Francis van der Schoot, net op tijd hersteld van een blessure, eindigde als 41ste en Carina Slingerland finishte als 47ste. Als team werden de dames 13e, met slechts één punt verschil met de nummer 12, TV Breda.

Vorig jaar eindigde het triatlonteam van TV Triade op een 8e plaats van de 29 teams. Het team heeft te maken met sterk toegenomen concurrentie doordat de nationale triatloncompetitie er sinds dit jaar een tweede divisie bij heeft. De ambitie van de dames ligt bij een plek in de top 10 van de eindklassering. Met nog twee wedstrijden op het programma gaat dit lastig worden. Dat de volgende wedstrijden in Leiderdorp en Amsterdam allebei over een kortere afstand gaan, kan in het voordeel zijn van de Zwolse dames.

De volgende wedstrijd in Leiderdorp vindt plaats op 9 augustus. Daar staat een stayer sprintwedstrijd op het programma, waar Saskia Berris, Saskia Bekhuis, Patricia Seinen en Olga Appelo aan de start zullen staan. De laatste wedstrijd in Amsterdam vindt plaats op de Bosbaan op 27 september.

Naast bovengenoemde atleten bestaat het team verder uit Esmeralda Spek-Hovestad, Arlana van Ommen en Rolien Duiven. Het damesteam van TV Triade wordt gesponsord door FastForward Wheels, KokkieBikes en LopersCompany Zwolle.

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.