Symfonieorkest kiest voordeliger Plantagekerk

Zwolle – Komend seizoen kunnen de inwoners van Deventer en Zwolle weer genieten van HET Symfonieorkest. Er worden vijf concerten in Zwolle aangeboden buiten de traditionele concertzaal.
 
Door afstand te nemen van het traditionele orkestmodel en op zoek te gaan naar alternatieve locaties zijn er verrassende mogelijkheden ontstaan om het trouwe publiek in beide steden concerten aan te bieden. In april kondigde HET Symfonieorkest namelijk aan meer afstand te moeten nemen van het orkestmodel van primair optreden in concertzalen. Dit vanwege de impact van de cultuurbezuinigingen en het uitblijven van inkomsten uit de markt te halen door de crisis. Het orkest is afgelopen maanden druk bezig geweest om bijzondere locaties te zoeken om het publiek in beide steden toch het verhaal van de klassieke muziek te kunnen blijven vertellen. De Plantagekerk in Zwolle is een nieuwe locatie waar nu concerten worden gegeven.

“We zijn zeer verheugd dat we komend seizoen prachtige concerten kunnen geven in onze vaste speelplaatsen. De bijzondere locaties zullen extra dimensies geven aan het concert. De laagdrempeligheid en de relatief lage prijs zorgen ervoor dat iedereen nu de mogelijkheid krijgt om te genieten van onze muziek”, aldus directeur van HET Symfonieorkest Harm Mannak. “Het opvangen van de bezuinigingen kon alleen door op zoek te gaan naar nieuwe vormen voor onze concerten. Door op deze locaties concerten te geven is ook nog een laatste kostenbesparing in de organisatie gerealiseerd.”
De concerten hebben een andere vorm dan het publiek gewend is. Mannak: “Ze duren ongeveer een uur en zijn zonder pauze. Op deze manier proberen we ook mensen te trekken die niet snel naar een klassiek concert zouden gaan. Nu kunnen ze op laagdrempelige manier kennis maken met onze muziek en tegen een lage prijs.”
Concerten Zwolle
Vier concerten, van een uur en zonder pauze, vinden plaats in de Plantagekerk en het Nieuwjaarsconcert vindt plaats in De Spiegel. De kaarten voor de concerten in de kerk kosten € 18,80 en het nieuwjaarsconcert kost € 29,80.
 • Dvorak-Brahms, 1 oktober 2015, 20:15 – 21:15 uur
 • Mozartiana, 10 december 2015, 20:15 – 21:15 uur
 • Nieuwjaarsconcert, 7 januari 2016, 20.00 uur
 • Serenade, 3 maart 2016, 20:15 – 21:15 uur
 • Beethoven-Brahms, 28 april 2016, 20:15 – 21:15 uur
Kaarten zijn te bestellen via onze website: hetsymfonieorkest.nl

Artikel delen:
Reacties 2
 1. Wéér goed nieuws voor Zwolle!
  HET Symfonieorkest is niet mijn ding. Maar gaaf dat ze zelf Zwolle hebben uitgezocht.
  Niet duur ook trouwens.

  Concerten Zwolle

  Vier concerten, van een uur en zonder pauze, vinden plaats in de Plantagekerk en het Nieuwjaarsconcert vindt plaats in De Spiegel.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.