Politiek waakt voor overlast door waterskibaan

Zwolle – Maandagavond staat het punt Gewijzigd vaststellen bestemmingsplan Wijthmenerplas voor besluitvorming op de raadsagenda. Een aantal politieke partijen kent recent de uitspraak van de Raad van State, en waakt nu voor overlast van activiteiten rond de recreatieplas bij Zwolle.

 

lakeside_4.jpg

 

De drie politieke partijen GroenLinks, Swollwacht en het CDA stellen via een motie dat in het Bestemmingsplan Wijthmenerplas (d.d. 29 juni 2015) een zelfstandig functionerende horeca-onderneming op deze locatie niet is toegestaan, maar dat er sprake is van ondersteunende horeca ten dienste van de hoofdfunctie recreatie-dagrecreatie-leisure. En dat horeca buiten de binnenstad echter volgens de algemene sluitingstijd in de APV tot 02.00 uur geopend mág zijn. De vergunningverlening vindt dan ook conform deze regel plaats, is hun conclusie. De Raad van State heeft, na klachten uit de buurt inzake geluidsoverlast door muziekfestivals bij de recreatieplas, in haar tussenuitspraak expliciet de term ‘ondersteunende horeca’ gebruikt. De drie politieke partijen zijn van oordeel dat het beheerplan op de lange termijn zekerheden moet bieden aan belanghebbenden, en dat horeca los van recreatieve activiteiten zelfstandig ‘s avonds laat of ‘s nachts open geen ondergeschikt of ondersteunend karakter heeft. Ze vinden dat voorkomen moet worden dat kaders en afspraken niet duidelijk genoeg zijn en zo geleidelijk een ongewilde kant op kunnen schuiven, los van goede intenties bij de start.

D66 en de PvdA vragen het college pro actief over een jaar een evaluatie te organiseren met ondernemer en omwonenden over het Beheerplan.

Het ondernemerspaar Vredeveld is momenteel aan de Wijthmenerplas een waterskibaan met strandpaviljoen / beachclub aan het realiseren, met daarbij een opblaasbare springkussen in het water en diverse outdooractiviteiten als een warzone op het strand voor de activiteit paintball. Een bedrijf kan er bijvoorbeeld een teamdag organiseren. Lakeside-Zwolle is het hele jaar geopend van 10.00 – 22.00 uur, en wil vermaak bieden aan jong en oud zowel individueel als in groepsverband.

Artikel delen:
Reacties 9
  1. De motie werd verworpen. Alleen de drie partijen GL, Swollwacht, CDA + de SP waren voor.
    De motie van PvdA en D66, om na een jaar het beheerplan Wijthmenerplas te evalueren, werd aangenomen.


    ⚠️ Meld

  2. Verschrikkelijk, het is een gebied voor normale recreatie en natuur.
    Daar hoort het ombouwen van de W-plas tot een kermis absoluut niet bij. >:(>:(>:(>:(


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.