VVD en SP willen motorbendes weren

Zwolle – De gemeenteraad van Zwole bespreekt maandagavond onder andere de Veiligheidsvisie 2015 – 2018 voor de gemeente Zwolle. De VVD en de SP vragen via een motie om motorbendes uit Zwolle te weren.

De plaatselijke VVD en de SP constateren dat de gemeente, het openbaar ministerie en de politie het doorbreken van de ogenschijnlijke onaantastbaarheid van Outlaw Motorcycle Gangs (OMG’s) ambiëren, en dat de genoemde partijen de invloed van OMG’s op de horeca, beveiligingsbedrijven en de harde kern van voetbalsupporters wensen te bestrijden. De VVD en de SP zijn van mening dat eze gewenste aanpak naast informele tevens formele maatregelen behoeft. De twee politieke partijen verzoeken het college de mogelijkheden te verkennen om fysieke uitingen die getuigen van betrokkenheid bij OMG’s te weren in horecagelegenheden en daarbij de Algemene Plaatselijke Verordening als instrument te hanteren.

Artikel delen:
Reacties 56
 1. Overwint de angst het nu bij de neo-liberale kapitalisten 😮
  Dacht dat ze de V van Vrijheid niet alleen naar de letter (voor de buhne/ voor de comedy/in theorie) beleden.


  ⚠️ Meld

 2. De ogenschijnlijke onaantastbaarheid van Outlaw Motorcycle Gangs (OMG??s) ambiëren, en dat de genoemde partijen de invloed van OMG??s op de horeca, beveiligingsbedrijven en de harde kern van voetbalsupporters wensen te bestrijden…….

  OMG wat wordt er allemaal bijgehaald om zoveel mogelijk angst in mooi-onbevreest-Zwolle te spuiten :o:o:o

  Wanneer horen 3 stoere (of nep-stoere het is maar hoe je er naar kijkt) motorjacks bij de OMG’s? Niet OhMyGod’s

  Zat na de heerlijke 3-0 overwinning van PEC op Feyenoord na te genieten bij de plaatselijke HORECA. Bij Hendrik voor.
  Voor ons zaten 3 motorjacks te genieten te lachen en (natuurlijk) na verloop van tijd… te betalen.

  Niemand lette op ze…’t is dat wij er “bovenop” zaten. Wat wil de VVD nu….dat we eerst uitzoeken of ze onder de OMG’s vallen om daarna (vrouwen en kinderen eerst) het terras te verlaten
  :o:o:o:o

  Weet ook niet wat OMG’s met

  de harde kern van voetbalsupporters

  te maken hebben……PRUTSERS bij de VVD en jammerlijk dat de SP meegaat in deze dramatiek en gecreëerde angst >:(


  ⚠️ Meld

 3. OMG…. 😮 😉

  Maar serieus… Maak er dan gewoon van: bendes weren. Volgens mij is het het OM nog niet gelukt om een motorclub formeel aangewezen te krijgen als bende. Dat individuele leden wel veroordeeld zijn, doet daar niks aan toe of af. Ergo, haal het woordje motor er maar gewoon af.


  ⚠️ Meld

 4. Maakt het wel spannend Wilbert Outlaw Motorcycle Gangs

  Outlaw Gangs

  De 85-jarige Clint Eastwood draait zich zwetend om in zijn bed en trekt de haren uit zijn hoofd van spijt…wat had hij graag een hoofdrol gespeeld in deze Zwolsche-soap.

  En ja, lieve stembuismenschen dit doet de Pvoor VRIJHEID en D…met uw stem. Dit komt vast niet helemaal overeen met uw denkbeelden over VRIJHEID….maar dat zal ze jeuken daar; u heeft uw stem al uitgebracht.


  ⚠️ Meld

 5. Tja, inderdaad Vanda. Eerst op iemand zijn hoofd rammen en dan net zolang iemand in een nekklem zetten en 4 man er bovenop tot hij geen pap meer kan zeggen! Vervolgens komt het OM met een verklaring die geen steek houdt vanwege de filmpjes online. Keer op keer wordt je hier belazerd waar je bij zit. Trieste klootzakken!


  ⚠️ Meld

 6. Ik zie af en toe die gasten in de stad lopen of op de wegen hier in Zwolle op hun motoren, keurig netjes zich gedragen..Met de feestdagen waren er ook wat in de stad in de Voorstraat en ze hebben zich allemaal goed gedragen en geen een die voor de overlast zorgde…
  Er is meer gezeik is de stad die veroorzaakt wordt door een groep van jongens en meiden in de leeftijd van 18-25 dan van de rest..
  ZE hebben een norm grote bek, vinden zich zelf wat en het mooiste is dat de meeste van hun elke week in de stad te vinden zijn, ik begrijp niet hoe ze dat aankunnen om elke week uitgaan en geld uitgeven..
  Ik ga zelf elke zaterdag uit maar heb ook een fulltime baan ik kan het wel maar die snotaapjes…

  ZE moeten maar ervoor zorgen dat die snotaapjes maar bij een herhaaldelijke overtreding de stad uitgezet worden en voor paar jaartje stads verbod krijgen..

  Ik heb in iedere geval geen last gehad van die gasten of ze nou op hun motor zaten of niet…


  ⚠️ Meld

 7. Het is een motie, niets meer of minder. Ben benieuwd wat die fijne partij van @ Dick, de PVDA, met deze motie gaat doen. Voor of tegen stemmen. Wacht zijn ‘nuchtere’ reactie gaarne af, van deze rooie rakker, als ze voor de motie zijn. Die partij van hem is geen haar beter dan de VVD als het er op aankomt.


  ⚠️ Meld

 8. Die snotaapjes zoals jij ze bestempeld @br tussen de 18 en 25 jaar, werken vaak ook hard voor hun centjes. ( misschien nog wel harder dan jou.) . Je klinkt als een ouwe lul. ” snap niet dat je elk weekend nog de in de binnenstad , Voorstraat, uit gaat als je je zo ergert. Verder vind ik het maar zwaar overdreven hoe men met deze motorclubs omgaat. En wat er allemaal over hen word je beweerd. Heb zelf ooit een Harley Davidson meeting mogen mee maken, met leden vanuit heel Europa. Keurige mensen. Met een passie.


  ⚠️ Meld

 9. Goh, toen met die kermis de Studara aanwezig was kwamen er in de reakties, van de bewoners van Zwolle, alleen maar positieve reakties.

  Nemen ze dat ook mee in demotie?


  ⚠️ Meld

 10. Persoonlijk denk ik dat de partijen zich beter zorgen kunnen maken over klein grut vanaf een jaar of 8 tot en met in de 20 dat zich in het uitgaanspubliek mengt en vervolgens ruzie zoekt met totaal onschuldige mensen.
  Of ben ik nou aan het generaliseren?
  Motorclubs aanpakken, wat een aanfluiting.


  ⚠️ Meld

 11. Ingezonden:

  Aan: Burgemeester en college en met name VVD en SP.

  Onderwerp: Deze slaan we over ja?

  Beste Henkjan en wie het nog meer uit het college aangaat,

  Ik wilde laatst (een maand terug of zo)al niet reageren nav het bericht van de burgemeester over de invloed van de OMG??s en de supporters van PEC Zwolle. De burgemeester citeerde rechtstreeks vanuit het CIV verslag waarin gevaar geschetst werd van de invloeden van de MC??s binnen onze club. Ene van Campen uit de VVD hoek deed er nog een schepje boven op dat elke week de MC-wereld intimiderend rondrijdt door onze mooie binnenstad.

  Dat alles nu in de media opgeklopt wordt wist ik. En als er stemmen gewonnen moeten worden dan moet er immers makkelijk gescoord worden.

  Dus tja, waarom nu niet weer eens over de ruggen van de trouwe supporters van PEC Zwolle zullen jullie je vast hebben afgevraagd.

  Ik kom al jaren bij onze club. Wij hebben de beste en mooiste club van de wereld. Dat mag ik zeggen als supporter. Ik ga niet zeggen dat ik een echte supporter ben, want daar weet iedereen wel weer een voorwaarde aan vast te binden. Ik zeg ook niet dat ik een fanatieke supporter ben, want dan ligt er ook al een stempel klaar.

  De politie weet heel goed de stempels te drukken op onze supportersgroepen. Met mooie tabellen en hun eigen schouderklopjes ga je bijna denken dat de politie alles goed in beeld heeft.
  Vanuit dat perspectief begrijp ik dat een partij die snel wilt scoren hongerig alles info tot zich neemt en iets uit een verslag haalt en totaal uit zijn verband trekt en zijn eigen open deur creëert voor ieder die makkelijk te beïnvloeden is, zeg maar de meute. De angst regeert nog steeds.

  Maar dat verwacht ik niet van u Burgemeester??

  U bent al burgervader en trouwe supporter met het college toch het meest op de hoogte van wat er in onze stad gebeurt? En onze club is toch een afspiegeling van onze stad en onze regio?

  Het voetbal in Zwolle is gestegen tot ongekende hoogtes. We doen mee met de grote jongens. De KNVB beker, de schaal, Europees voetbal het kan niet op tegenwoordig! Heeft dat invloed gehad op uw beeld? Dat u onze supporters gaat vergelijken met die uit een of andere onpersoonlijke randstadclub? Want dat zou uw handelen verklaren namelijk.

  De mensen die onze club bezoeken zijn supporters die al twee en sommige al 3 naamswijzigingen hebben meegemaakt en zijn er nog steeds. En zij moeten al van vroeger af aan slikken wat er over hun gezegd wordt en hoe er met supporters om gegaan wordt.

  Al ik voor mijzelf spreek was er een hype in de jaren 90 over de invloed van extreem rechts binnen de supportersgroepen. Partijen duikelden over elkaar heen om de supporters te criminaliseren. En ja de media liet vooral beelden zien van kaalkoppen en nederlandse vlaggen.
  Van hier uit kwam de angst die blijkbaar gevoed moet blijven.

  Ellenlange stadionverboden, combi-regelingen en straffen. Hele zware straffen, want die waren zo hard nodig om die supporters maar in het gareel te kunnen houden. En die kwamen er, en zijn er nog steeds.
  Het voetbal geweld in en om de stadions is al ruim afgenomen en toch blijft het criminaliseren van supporters een open goal voor uw college. Waarom blijft u dit in stand houden?

  Tegenwoordig hebben we naast stadionverboden de meldingsplicht, huisarrest, omgevingsverboden, apv??s etc. U heeft een heel arsenaal aan straffen die u kan opleggen en dat ook graag doet om maar te verantwoorden dat u er alles aan doet om de grote angst bij de meute weg te nemen.

  En nu is het de beurt aan MC??s en dan vooral de invloeden van de OMG??s in onze club.
  Ik moet hier hard om lachen, want nu gebeurt het weer! Ik moet dan op de tribunes gaan uitkijken voor iemand met een vestje van een motorclub en dan vooral voor hun invloed.

  Burgemeester, ik hou mij liever bezig met voetbal en wat kan mij het schelen wat een ander aan heeft als hij maar juicht als Zwolle scoort en jankt als we verloren hebben. Als hij daarna op de motor naar huis gaat prima toch?

  Zwolle is een stad waar alle culturen met elkaar omgaan en iedereen mag denken wat hij wilt. Dat zien we terug op onze vakken. Ik wil niet meegaan in die basale ongrijpbare angst op wat zou kunnen gebeuren.

  Met al die MC??s in Zwolle heb ik nog nooit gehoord dat er ook maar iets aan de hand is en zou dat het geval zijn dan hebben supporters van Zwolle hier niks mee te maken.

  Extremisme is iets wat niet in onze stad thuis hoort. Dat heeft u kunnen zien met de demonstratie van de NVU. Uit alle gelederen kwam onze stad in opstand tegen dit extreem rechts. En zo is het Zwolse volk en zo zijn de supporters van Zwolle. Dat is iets wat u zou moeten weten.
  Misschien als u eens niet in de business club zit, maar op vak Noord of de stentor en eens tussen de jongens zou staan zou dat wat angst weg kunnen nemen ipv dat u alles klakkeloos overneemt uit een rapport. Dan zal u zien dat de fanatieke supporters niet te beïnvloeden zijn als makke schaapjes.
  Weet u waarom? Omdat zij gekozen hebben voor Zwolle als hun club en dat ben je ook niet voor je lol. En de mensen vanuit de MC wereld zullen ook vast niet iedere Zwolse malloot in hun club willen hebben.

  Soms is even rustig nadenken al voldoende om wat minder angst te hebben en dan beseft u en hopelijk straks ook de meute ook dat het criminaliseren van supporters en mensen met een vestje alleen maar onnodige angst en verdeeldheid oplevert.

  Als dat is wat u wilt hoop ik dat dit uw laatste termijn is. Dan verdient U het niet om onze bevolking te vertegenwoordigen. Ga dan lekker naar de randstad of het zuiden en dan kunt u echt aan de bak ipv uw fictieve strijdtoneel in Zwolle.
  Ik hoop dat ik mij vergis en u sterk naar buiten komt, want een leider hebben we nodig en geen schaap.

  Ik schrijf deze brief uit persoonlijke titel wat eigenlijk triest is omdat deze rol eigenlijk bij u of andere vertegenwoordigers moet liggen.

  Supporter van PEC Zwolle


  ⚠️ Meld

 12. De heer van Campen waar in de brief over wordt gesproken is ook een Rechtse, die zichzelf geweldig vind. Ik heb het niet zo op dat soort jonge schildknaapjes.


  ⚠️ Meld

 13. De ene motorclub is de andere niet. Ik neem aan dat er onderscheid gemaakt wordt tussen brave huisvaders met een motor en motorbendes die diep in de criminaliteit zitten. Er zijn genoeg voorbeelden uit Limburg, Brabant en Noord-Holland dat er motorbendes zijn die een bedreiging vormen voor de openbare orde en veiligheid en voor het openbaar bestuur (en daarmee de democratie). Misschien speelt het in Zwolle niet, maar daarom is het niet verkeerd alert te blijven.


  ⚠️ Meld

 14. Kan de VVD zich nou nergens anders druk overmaken van die SP kan je niets anders verwachten , over al die tekorten hoor je ze niet .Wat een zooitje die politiek in Zwolle


  ⚠️ Meld

 15. Er komt een onderzoek naar het kunnen weren van OMG’s die in kledij met emblemen verschijnen. Meerderheid van de raad was voor de motie. Ik denk niet dat je mensen met een clubtenue kan weren. Wat is de volgende stap, vraag ik me dan af?


  ⚠️ Meld

 16. Ik heb zo’n donkerzwart vermoeden dat de vvd zich niet zozeer zorgen maakt om het feit dat de motorclubs de straten, de wedstrijden van PEC of het uitgaan wel eens “onveilig”zouden kunnen maken maar dat het meer om het feit gaat dat de motorclubs zich misschien komende tijd zo ver gaan ontwikkelen en zich in de politiek gaan mengen door dat ze op een dag een officieel partij gaan oprichten en enorm wat volk achter zich krijgen.. want laten we eerlijk zijn als veel bajesklanten al enorm wat fans , denkgenoten, en Facebook volgers hebben waarom zou die clubs niet kunnen…
  Wat de strafblad betreft zullen ze de alle keurige naar voren schuiven en zo niet aahhh wat maakt het uit in de huidige politiek zitten genoeg die het hebben en waarvan we het misschien nog niet weten..
  Onterechte declaraties, valsheid in geschrifte, rijden onder invloed en ezv….
  Vraag ::Waarom zuigt vampier geen politici leeg???
  Antwoord::Uit het collegiaal respect!!!


  ⚠️ Meld

 17. waarom is “supporter van PEC Zwolle” (22:44) anoniem?

  zijn/haar brief zou eigenlijk ingezonden moeten worden aan de locale fracties van VVD en SP (die komen met een motie); en niet aan B&W.


  ⚠️ Meld

 18. Bammmmm in je your face henk-jan dat stuk van supporter van pec. Dus doe er wat aan… wie de bal kaats kan hem zeker terug verwachten…


  ⚠️ Meld

 19. Strakke ingezonden brief van 22:44. Waarmee ik natuurlijk niet zeg dat ik het met elke letter eens ben. Goeie toon in elk geval 🙂

  Hopelijk post de supporter het antwoord ook die hij heeft gekregen…als hij die tenminste krijgt. Want de heren en dames zijn met hun (welverdiende, vinden ze zelf) reces.


  ⚠️ Meld

 20. 😀 Bericht door Jans(en), op 29 juni 2015 22:29

  Kunnen ze die puber van 3 straten verderop ook even aanpakken. Met zijn opgevoerde brommert.


  ⚠️ Meld

 21. De ene motorclub is de andere niet. Ik neem aan dat er onderscheid gemaakt wordt tussen brave huisvaders met een motor en motorbendes die diep in de criminaliteit zitten.

  Net als bij voetbalsupporters wordt er theoretisch gezien inderdaad onderscheid gemaakt tussen de goed- en kwaadwillenden. Maar in de praktijk wordt alles gewoon op één hoop gegooid en op dezelfde wijze behandelt, net zo gemakkelijk toch?

  Gewoon weer even de propaganda machine laten draaien zodat de publieke opinie zich tegen die bepaalde groep keert en de politiek en justitie hebben weer vrij spel. Dat hebben we de laatste jaren al vaak genoeg zien gebeuren als het om voetbalsupporters ging.


  ⚠️ Meld

 22. Gewoon weer even de propaganda machine laten draaien zodat de publieke opinie zich tegen die bepaalde groep keert en de politiek en justitie hebben weer vrij spel. Dat hebben we de laatste jaren al vaak genoeg zien gebeuren als het om voetbalsupporters ging.

  Bovenstaande is helaas zou erg waar!! Het geldt trouwens ook in de tijd van de opkomst van Gabber en andere Dancefestijnen. Zoveel etiketten die deze groep opgeplakt kreeg en nog was bizar!

  De politiek heeft liever een eenheidsworst die gemakkelijk te manipuleren is en zo in toom gehouden kan worden. Aan subcultuur hebben een broertje dood omdat deze te ongrijpbaar en moeilijk te controleren is.


  ⚠️ Meld

 23. Gelezen op pec.nu:

  Met enige verbazing hebben wij dan ook vernomen dat de lokale Zwolse partijen VVD en SP erop aansturen om in de veiligheidsvisie 2015-2018 via een motie motorbendes definitief uit Zwolle te weren. En nu ze toch bezig zijn, wensen deze partijen ook om in de gemeente ⤽de harde kern⤝ van voetbalsupporters in de horeca weren. Al dan niet bewust ontbreekt er een exacte definitie van ⤽de harde kern van voetbalsupporters⤝. Maar deze motie zal in combinatie met de nieuwe nationale voetbalwet in het vervolg tijdens wedstrijden van Zwolle een heuse politiestaat kunnen maken.
  http://pec.nu/pec-overig/de-anti-voetbalwet/

  Ben wel benieuwd naar de uitleg van beide partijen.


  ⚠️ Meld

 24. Ook vwb “betekenis van motorjacks”, eens met

  Al dan niet bewust ontbreekt er een exacte definitie van ⤽de harde kern van voetbalsupporters⤝.

  Zie de voetbalwet, daarentegen, wel zitten.


  ⚠️ Meld

 25. @ bigge

  Daar valt door beide partijen niet veel aan uit te leggen. Wat staat verwoord op pec.nu komt niet overeen met de door de VVD en SP ingediende motie. Het gaat namelijk niet om het weren van ⤽de harde kern⤝ van voetbalsupporters in de horeca, maar om het weren van de OMG’s uit de horeca. Dit namelijk vanuit het oogpunt dat de gemeente, het openbaar ministerie en de politie de invloed van OMG??s op de horeca, beveiligingsbedrijven en de harde kern van voetbalsupporters wensen te bestrijden.


  ⚠️ Meld

 26. Eerlijk gezegd begrijp ik de mensen niet die groepen verdedigen die crimineel en/of gewelddadig zijn. Persoonlijk heb ik slechte ervaringen met groepen waarin het groepsgevoel zo groot was dat ze meer solidair waren met duidelijk foute figuren dan met de doelstelling van de groep. Onder de supporters van PEC zitten ook foute figuren, lui die afspraken maken met supporters van andere clubs om een robbertje te vechten. Dat soort lieden kan ik missen als kiespijn op de tribune, motorjack of geen motorjack.
  Daarnaast denk ik dat mensen die zich aansluiten bij de motorclubs van welke bekend is dat ze zich ook met criminele activiteiten bezig houden, daar bewust voor kiezen. Dat de overheid daar alert op is, juich ik toen, gezien de recente incidenten met die motorclubs.


  ⚠️ Meld

 27. Geen, @ JJR, alleen individuen. Dame probeert weer eens zo politiek correct te zijn. En spreekt uit persoonlijke ervaring blijkbaar, haar reactie lezende. Het is gewoon bullshit, en bangmakerij van de overheid. De documentaire over satudarah vorige week, maakt veel duidelijk hoe de overheid handelt tegenover deze club.


  ⚠️ Meld

 28. Nee, in Nederland is in tegenstelling tot Duitsland, geen enkele motorclub verboden. Er zijn pogingen gedaan, maar het OM kon de bewijsvoering niet rondkrijgen. Er zijn daarentegen regelmatig (prominente) leden van motorclubs veroordeeld, die hun criminele daden in vol ornaat pleegden.
  Ik blijf het vreemd vinden dat supporters die gewoon van voetbal en hun club houden geen afstand nemen van supporters die ook van vechtafspraken houden. Voor benjie is de overheid kennelijk een grotere vijand. Dat was precies de houding waarover ik bij mijn persoonlijke ervaring sprak.


  ⚠️ Meld

 29. En weet je, benjie, kennelijk vind je mijn mening ‘politiek correct’, wat dan weer fout schijnt te zijn. 🙂 Ik vraag me af of jij niet aan het “Barend & Van Dorp”-syndroom lijdt.


  ⚠️ Meld

 30. @Dame,
  je hoeft niet bang te zijn voor de groepen waarvan bekend is dat sommige daarvan zich met criminele dingen bezig houden, waar je bang voor moet zijn zijn de groepen waarvan niet bekend is dat ze zich met de rottigheid bezig houden waarvan je dat dus niet verwacht..
  Als je begrijpt wat ik bedoel..
  IK zou zeggen maar eerst kijken en afwachten hoe dat hele spektakel eromheen zich gaat ontwikkelen


  ⚠️ Meld

 31. Dat ben ik met je eens, br. Die eerste kun je (meestal) mijden, de tweede kunnen je verrassen. Het zal natuurlijk wel onderdeel zijn van de campagne van overheid/politie, maar uit recent onderzoek blijkt dat 80% van de leden van bedoelde motorclubs een strafblad heeft en 30% gerekend wordt tot veelplegers (= > 10 veroordelingen). In Limburg, Brabant en Noord-Holland worden burgemeesters en wethouders bedreigd door leden van die motorclubs. Kennelijk is het vreemd (of politiek correct) dat ik dat een zorgelijke ontwikkeling vind en dat het me verbaast dat er niet-leden van die clubs zijn die ze verdedigen.


  ⚠️ Meld

 32. @Dame,
  Natuurlijk is het bedreigen nooit goed en dat mag nooit gebeuren, maar dat betekent toch niet dat de hele club daarvoor verantwoordelijk is, dat is wat ik vind..
  Ik denk dat de leiding bij de motorclubs niet altijd het inzicht heeft op wat hun leden in hun vrij tijd doen en met welke activiteiten ze zich bezig houden…
  Ik wil wel zeggen ik heb die gasten meerdere keren in de stad gezien met uitgaan en ik had er nooit last van, ze gedroegen zich altijd keurig.
  We hadden toen dat landelijke gezeur ver het feit dat er best wel wat Kamerleden waren die strafblad hadden maar dat niet hebben verteld of dat de screening niet goed bij hun was, dat al voorbeeld..
  Waar ik wel naar benieuwd ben is dat ze dan bv de horeca niet zouden mogen op basis van hun kleding???
  Hoe wilt de gemeente dat aanpakken dan?
  Want als je mensen aan de deur gaat weigeren omdat ze die kleding hebben maar je krijgt een groepje dat bv een vrijgezellen feest viert of ene groepje van een voetbalvereniging tegelijk met de zelfde kleren aan en je laat die er wel in??Wat denk je dat er dan kan gebeuren??
  Ik denk dat het beste zou zijn voor alle partijen om met elkaar te gaan praten en kijken wat de mogelijkheden zijn wat er moet geburen zodat de naam de reputatie niet verder de schade oploopt en dat er gezamenlijk tot een correcte oplossing komen.


  ⚠️ Meld

 33. En dan wordt ik hier regelmatig van naïviteit beticht.;D Misschien toch die documentaire over Satudarah maar eens bekijken, br. Als je gelijk hebt en de leiders van die motorclubs er geen weet van hebben, dan geldt voor hen ook wat ik eerder schreef: waarom de rotte appels in je club tolereren? Ik zou niet graag lid van een club zijn waar een aanmerkelijk deel van de overige leden zich bezighoudt met drugshandel, gedwongen prostitutie en andere rottigheid. Dan zou ik niet met trots de parafernalia van de club dragen. Maar goed, ik ben dan ook wellicht gewoon een conservatieve burgertrut.:)


  ⚠️ Meld

 34. Nou nou Dame niet zo over je eigen praten. Het is gewoon een andere wereld. Cold blood laat juist zien dat die afd yrailer trash fout is. Kijk een op de site van misdaadverslaggever.nl en topic van drie pagina’s terug gaat juist over het hier beproken onderwerp


  ⚠️ Meld

 35. Ik heb dat even gescand, Derk, maar zie vooral een discussie of sommige (met nadruk: sommige) MC’s criminele organisaties zijn. Net zoals hier gaat het dan om een juridische invulling van ‘criminele organisatie’. En zijn daarnaast nog wel andere perspectieven. Wat ik een grappig en doeltreffend commentaar vond was die van iemand die een Hells Angel citeerde die zei dat bedoelde MC’s geen criminele organisatie zijn, maar een organisatie van criminelen.:)


  ⚠️ Meld

 36. VVrijheiD wik ook motorbendes weren. Toegang verbieden, is nogal niet wat. Zie voor mijn ervaring 27/6 19:56…zouden die 3 jongens (die dus absoluut niemand in de weg zaten en niet eens aandacht kregen) gesommeerd moeten worden om te vertrekken? Nee, dat is schijnbaar niet genoeg voor de partij die “Vrijheid” nastreeft. Ze moeten UIT ZWOLLE worden gebonjourd…buiten onze mooie, onschuldige en vreedzame stadsgrenzen (misschien ook nog met een bekeuring)…..

  Nog steeds nixxx geleerd van de provocerende werking bij een politiemacht….die nu iets totaal onbelangrijks doet! Het is maar even en het publiek keert zich tegen die agenten…die het natuurlijk OOK NIET KUNNEN HELPEN…..de politiemacht (voor het verwijderen van 3 onschuldige motorjacht) zal toch NOGAL OMVANGRIJK moeten zijn….En (bij dit LAS ROSAS voorbeeld op een zonnige dag) er zal aardig wat bier in de gasten en voorbijgangers zijn….1+1 = ook dan 2……………..we weten allemaal wat er de laatste tijd allemaal is gebeurd na een (nu ook nog volstrekt onnodig) politie-optreden?!  ⚠️ Meld

 37. VVD & SP laten zich (weer eens) lijden door angst. Erger nog, de gevolgen kunnen ze wel eens 3-dubbel terugkrijgen 😮

  * En dan ben je de man hoor: heb je een paar motorjacks buiten ONZE stad gezet.


  ⚠️ Meld

 38. Echte bendes

  Curaçaose bendes ook actief in Nederland

  Op Curaçao zijn ongeveer tien criminele groepen actief, waarvan er een aantal ook vertakkingen hebben in Nederland. De groepen houden zich bezig met drugs, wapenhandel, overvallen en afpersing.

  Dat zegt woordvoerder Norman Serphos van het Openbaar Ministerie in Willemstad. Dat gaf opdracht aan het Nederlandse onderzoeksbureau Faber om de bendes op het eiland in kaart te brengen.

  “Strikt genomen heeft Curaçao geen bendes, zoals we die kennen uit de Verenigde Staten en Mexico. Maar we hebben wel een groot aantal criminele organisaties. Daar zijn we van geschrokken”, zegt Serphos.

  Vliegveld

  Curaçao kwam vorig jaar internationaal in het nieuws, nadat twee bendes elkaar hadden beschoten bij de aankomsthal van het vliegveld. Twee bendeleden werden gedood. Zeven omstanders werden geraakt door kogels.

  Dezelfde bendes zijn ook actief in Nederland, onder meer in Zwolle, Dordrecht, Den Helder en Rotterdam. In die laatste stad was in een overvol metrostation in 2013 een gewelddadige schietpartij tussen twee Curaçaose bendes.

  De bekendste bende is No Limit Soldiers. Leden van die bende schoten in 2013 de Curaçaose politicus Helmin Wiels dood.

  Voetbalteams

  In totaal worden 58 groepen in de gaten gehouden. De meeste daarvan zijn volgens het OM geen criminele organisaties, maar hebben wel leden die zich schuldig maken aan criminele activiteiten. “Wij gaan die groepen actief volgen⤝, zegt Serphos. “Je praat dan over voetbalteams, rapgroepen of soms zelfs groepjes buurtbewoners in een straat.”

  Bron: NOS.NL


  ⚠️ Meld

 39. Opvallend afgelopen zaterdagavond bij het Stadshagenfestival: Tenminste 5 leden van no surrender aanwezig.
  Veel spelen met de smartphone en door hun houding (mislukte) pogingen tot intimiderend gedrag.

  Vorig jaar creëerde satudarah een bedompte en akelige sfeer op Stratenfestival.

  Heel vervelend, dat tuig heeft op feesten en evenementen niets te zoeken. Val fatsoenlijke burgers niet lastig.  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.