Jongeren mishandelen discoganger

Zondag 14 oktober rond 3.50 uur werden op de Rieteweg 5 jongeren aangehouden na mishandeling van een Zwollenaar. Het was de politie al bekend dat het die nacht bij een horecagelegenheid in Raalte onrustig was geweest. Toen de bussen, die discogangers vervoeren van Raalte naar Zwolle, op de Rieteweg arriveerden was er dan ook al politie aanwezig. Direct na aankomst van de tweede bus zagen de agenten dat twee
jongemannen een andere jongeman begon te slaan en schoppen. Hierop
hebben zij ingegrepen. De twee wilde weglopen naar een auto maar konden worden aangehouden. Aan de hand van getuigenverklaringen bleek dat een derde persoon die al in de auto zat ook had geslagen. Ook deze persoon werd aangehouden.

Toen uit het verhaal van een beveiligingsman van de discobussen bleek dat de auto de bussen was gevolgd vanuit Raalte en in Zwolle de bussen had opgewacht werden ook de andere twee inzittenden voor onderzoek aangehouden. Het betreffen mannen in de leeftijd van 15, 17, 20 en 21 (2 personen) afkomstig uit Twello, Deventer, Eefde en Wapenveld. Zij zijn allen voor nader onderzoek ingesloten. De man die geslagen werd, een 19-jarige Zwollenaar, liep diverse verwondingen op die hij in het ziekenhuis moest laten behandelen. Hij moet nog aangifte doen. Uit het onderzoek moet blijken wat de aanleiding voor de mishandeling is.

Artikel delen:

Reageer