PEC Zwolle start oefenserie met negenklapper

Zwolle – Met onder anderen proefspelers Emmanuel Mbende (Borussia Dortmund) en Dalvin Havertong (Sparta Rotterdam) aan de start, begon PEC Zwolle aan de eerste oefenwedstrijd tegen s.v. Hatto-Heim. Nadat de stadsomroeper zijn zegje had gedaan, begon Zwolle al vlot met scoren. Stef Nijland wist de eerste treffer in de voorbereiding op het nieuwe seizoen voor zijn rekening te nemen, waarna Jesper Drost al na zes minuten voor de 0-2 tekende. Hatto-Heim kwam even op adem, maar na een kwartier tekende Wouter Marinus al voor de 0-3. Het restant van de eerste helft wist Zwolle nog eens tweemaal te scoren. Wederom waren Nijland en Drost trefzeker.

Zoals vooraf al besloten was, startten de Zwollenaren de tweede helft met elf andere spelers. Onder hen spits Lars Veldwijk en ook Giovanni Gravenbeek, die zijn conditie op peil houdt bij zijn oude club, was te bewonderen in het nieuwe groene uittenue, mét zijn vertrouwde rugnummer 38. Veldwijk scoorde na een klein kwartier zijn eerste goal in het Zwolse shirt. Nadat Mustafa Saymak in het Hattemse strafschopgebied onreglementair naar de grond was gewerkt, pakte de huurling het cadeautje vanaf de strafschopstip dankbaar uit. Ben Rienstra was niet veel later alert bij een afvallende bal en zette daarmee de 0-7 op het scorebord. Mustafa Saymak en Sheraldo Becker scoorden in het laatse kwartier respectievelijk de 0-8 en 0-9. Tot een tiende goal kwam het niet, mede doordat PEC Zwolle slordig omging met de geboden ruimte en kansen. Zo stuitte Saymak na een vrije doortocht op de goalie van Hatto Heim en raakte Becker de paal. Ook een eretreffer voor de gastvrije thuisclub zat er niet in.

s.v. Hatto-Heim – PEC Zwolle: 0-9 (0-5). (3′ Nijland 0-1, 6′ Drost 0-2, 16′ Marinus 0-3, 28′ Nijland 0-4, 38′ Drost 0-5, 58′ Veldwijk pen. 0-6, 61′ Rienstra 0-7, 73′ Saymak 0-8, 81′ Becker 0-9)

PEC Zwolle (eerste helft): De Jong, Van Polen, Van Looy, Havertong, Mbende, Marinus, Dekker, Buitenhuis, Drost, Nijland, Thomas.

PEC Zwolle (tweede helft): Hauptmeijer, Ehizibue, Kvída, Schenkeveld, Van Hintum, Rienstra, Gravenbeek, Koga, Saymak, Veldwijk, Becker.

Bron: peczwolle.nl 

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Foto? Was ze makkelijk bij het vriendschappelijke potje weg te lokken?
    😮 Rechtsreeks de bossen in, daar bij ‘Attem. Al zijn er natuurlijk nog andere opties…


    ⚠️ Meld

  2. Ik heb gisteravond een jong gretig en talentvol PEC Zwolle gezien. Dit wordt hoogstwaarschijnlijk opnieuw het beste seizoen ooit!! 😀


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.