Barbecue op straat?

Zwolle – De zomer is in volle gang. Langzaam lopen de temperaturen op. Prima omstandigheden voor een barbecue. Gezellig met familie of vrienden in de tuin een hamburger of sateetje grillen. Of misschien pakt u het wel grootser aan met een barbecue op straat. Dit is toegestaan in de gemeente Zwolle, mits u aan een aantal voorwaarden voldoet.

Wilt u een barbecue op straat organiseren voor bijvoorbeeld uw straat of buurt? U heeft hiervoor geen vergunning nodig als u voldoet aan de volgende voorwaarden: u organiseert de barbecue in de open lucht; er zijn maximaal 100 bezoekers; de barbecue vindt niet plaats op de rijbaan, fiets-, bromfiets- of parkeergelegenheid; het evenement vormt geen belemmering voor het verkeer en de hulpdiensten; de hulpverlenende diensten hebben vrije doorgang; er zijn voldoende blusmiddelen aanwezig; de barbecue duurt tot uiterlijk 24:00 uur; (niet deelnemende) omwonenden zijn vooraf door u (of mede-organisatoren) geïnformeerd. Voor meer informatie kunt u bellen met de gemeente op 14038.

Artikel delen:
Reacties 16
 1. Uit dit bericht haal ik dat voor de straatfeestjes waarvoor de hele straat is afgezet wel vergunningen moeten worden aangevraagd?


  ⚠️ Meld

 2. Uh, gewoon lekker bbq’en. U heeft denk ik helemaal geen vergunning nodig. En mocht dat wel zo zijn dan treedt punt 1 in werking. Gewoon lekker BBQ’ en 🙂 En dan is helaas wel vereist dat u een hele lange neus trekt naar de luitjes die over vergunningen gaan. De duimen tegen de oren zetten en met de vingers aldus wapperen volstaat ook.  ⚠️ Meld

 3. Nou dat is zeker gezellig, maar in bepaalde straten van Zwolle kunnen ze zodra ze met bbq beginnen ook gelijk een brandweerauto neerzetten gedurende het feestje8)


  ⚠️ Meld

 4. Ga wonen in de Buxtehudestraat. Overige aso-delen Zwolle en dit mag het hele jaar zonder regels. Met oud en Nieuw rellen en vreugdevuren, in de zomer bbq (we hebben toch allemaal de hele dag de tijd op kosten van de overige Zwollenaren) en er wordt niet ingegrepen want danb,ijft het rustig

  advies: lekker doen waar je zin in hebt zonder regels want die gelden voor anderen in dezelfde gemeente ook niet. Geniet! En vergeet niet asosiaal te zijn!


  ⚠️ Meld

 5. Oh ja, en vergeet niet ook de onvermijdelijke DJ in te huren (er is er vast ook wel een in uw straat), anders is het misschien toch niet gezellig genoeg.


  ⚠️ Meld

 6. En we ruimen midden in de week rond 03.00 uur netjes de boel weer op onder het genot van een muziekje, we kunnen de volgende dag toch lekker uitslapen.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.