Caravan mag drie dagen bij huis staan

Zwolle – Het is zomer. Wellicht trekt u er binnenkort op uit met caravan, camper of vouwwagen. Bedenk daarbij dat recreatievoertuigen niet langer dan drie dagen op de openbare weg geparkeerd mogen worden in de gemeente Zwolle.

Deze drie dagen heeft u de tijd om uw recreatievoertuig in te pakken en vertrekklaar te maken. Langer is niet wenselijk omdat recreatievoertuigen parkeerplaatsen innemen en het (uit)zicht kunnen belemmeren. En dat laatste leidt tot onveilige verkeerssituaties. Staat uw recreatievoertuig langer dan drie dagen op de openbare weg, dan riskeert u een boete. Met de openbare weg wordt bedoeld de weg volgens de Wegenverkeerswet. Dit omvat, naast de rijweg, pleinen, stoepen, parkeerplaatsen, open plaatsen, plantsoenen, parken, speelweiden, passages en galerijen.

Artikel delen:
Reacties 21
 1. Gewoon afvoeren voor vernietiging, net als bij brommers. Geen sleurhut staat dan meer te lang voor de deur, probleem opgelost.


  ⚠️ Meld

 2. En als je in de Buxtehudestraat al jaren een doorgwinterde aso bent dan krijg je, na jaren dreigen en niets doen, onder het mom “we knappen de wijk op, met succes” een eigen parkeerplaats aan de Palestrinalaan zodat de oude aanhangers met ijzer, lorren van caravans neot meer in het zicht staan en het kan worden afgedaan als succesvol.

  Gemeente Zwolle: iedereen gelijke rechten. Elke Zwollenaar mag zijn caravan of krot voor de deur later staan. Aansluitend krijg je van de gemeente een eigen “stallingsplek” en zijn wij allemaal succevol!

  Lang leve de gelijkheid, ik span een proces aan als de mijne een sticker krijgt of wordt weggesleept.


  ⚠️ Meld

 3. Leonardo, de buren misschien? Normaal ben jij degene die overal wat over te zeiken heeft. Heb je een caravan toevallig?


  ⚠️ Meld

 4. Als je geen prive parkeerplek hebt dan kun je natuurlijk niet weken lang de openbare plekken bezet houden met je caravan of camper.
  Lijkt me normaal dat je je daarvan bewust bent als bezitter van zo’n apparaat.

  Drie dagen is lang genoeg om je boeltje te pakken maar dan moet er ook daadwerkelijk worden ingegrepen bij overtredingen en dat zie ik niet gebeuren.  ⚠️ Meld

 5. Fredje ik heb geen caravan, maar als er bij mij in de straat een caravan staat en hij staat daar bv. 7 dagen dan zal ik daar nooit over gaan zeiken bij de gemeente. Gun elkaar wat.


  ⚠️ Meld

 6. hoe vaak per week mag de BBQ en vuurkorf aan?

  door de stank kan ik niet in mijn eigen tuin buiten eten!!!

  voor mij een grotere overlast dan de sleurhut


  ⚠️ Meld

 7. Vind een sleurhut ook wel hartstikke jammer, hoor, voor de bezitters. Als je dan ook (zoals gemeten, als échte NL-er) niet eens met zo’n kunt sturen en bijvoorbeeld achteruit rijden. Tja dan ben je
  natuurlijk wel hartstikke blij en trots dat je je sleurhut nog een beetje redelijk hebt kunnen parkeren…dan span je em natuurlijk niet na een dag of 4 alweer achter je bere-sterke kar…die al die balast maar gewoon kan trekken.


  ⚠️ Meld

 8. Haha Guusje die is de weg kwijt, zal de hitte zijn denk ik. Waarom moet die caravan zolang voor het huis staan dan in godsnaam? Als je weet wanneer je op vakantie gaat, is 3 dagen toch lang zat. Helemaal in een straat waar de parkeervoorzieningen al klote zijn.


  ⚠️ Meld

 9. Ik heb geen bezwaar tegen een caravan die er langer dan 3 dagen staat, mits het uitzicht (op de weg) er niet door wordt belemmerd en er voldoende parkeerruimte is. In elk geval zou ik nóóit de politie hiervoor bellen.


  ⚠️ Meld

 10. Exact! Waardoor niemand zich nog geroepen voelt om zich aan de ( heel normale) regels te houden. Jammer dat er van handhaving geen sprake kan zijn dus deze oproep van de overheid is weer een wassen neus.
  Waarschijnlijk staat dit persbericht standaard in een of andere ambetenaars agenda op 1 juli: Send to media.


  ⚠️ Meld

 11. @leonardo , helaas betaal je hier in zwolle voor een parkeervegunning en is het dus behoorlijk frustrerend als iemand met zijn caravan zo lang een parkeerplek in gebruik heeft.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.