Politiek Log 60

Dit is een Politiek Log. Wil je iets kwijt dat niet van toepassing is op een van de vele nieuwsberichten, dan kan dat hier. 

Iedere bezoeker kan op deze plaats zijn politieke pennenstreken, quotes en opmerkingen kwijt. De redactie probeert na ongeveer 500 reacties dit log van een vervolg ( Politiek Log 61 ) te voorzien. Ga gerust je gang!

 

Artikel delen:
Reacties 503
 1. Politiek gezien een belangrijke dag.

  – Fusie waterschappen ff afhankelijk van het uitstel dat in Drenthe is besloten.
  – Bestuurders Windesheim wéér negatief in het nieuws: minister krijgt vragen van de SP
  – Griekenland: Weer nieuw bedrijf in Grieks drama

  Premier Tsipras komt met nieuw aanbod … Gaan de partijen weer om de tafel, of wacht men het referendum af?

  De Financial Times heeft een brief in handen van de Griekse premier Tsipras, waarin staat dat hij bereid is aan bijna alle voorstellen van de schuldeisers te voldoen. Hij wil alleen dat de handen afblijven van de speciale btw-korting van dertig procent voor de Griekse eilanden en van de speciale toelage voor arme gepensioneerden. Is er dan toch weer licht aan het einde van de Griekse tunnel? Of is het too little, too late?

  Tsipras wil namelijk ook pas in oktober beginnen met het stapsgewijs verhogen van de pensioenleeftijd. Die moet naar 67 jaar.

  In de nacht van dinsdag op woensdag verliep de betalingsdeadline van Griekenland aan het IMF en het tweede Europese steunprogramma. Even leek de situatie in Griekenland nog uitzichtlozer dan het al was, maar met de handreiking van Tsipras lijkt een oplossing weer in zicht.

  Komende zondag wordt in Griekenland een referendum gehouden. De Volkskrant schrijft dat dit referendum bedoeld is om de crediteuren onder druk te zetten. De kans is groot dat de Grieken, die door jaren van bezuinigingen en een kapotte economie schoon genoeg hebben van de druk van Europa, tegen verdere maatregelen zullen stemmen. Uit recente peilingen blijkt dat zo??n 54 tegen zal stemmen en 33 vóór. Dertien procent weet het nog niet.

  Om 17.30 heeft de Eurogroep weer telefonisch overleg. De eerste reacties zijn nog wat lauw. Zo zegt de Duitse minister van Financiën Sch?uble dat de situatie nog steeds ongekend moeilijk blijft. “Er wordt nog een referendum gehouden over een pakket dat er niet is en er nooit is geweest.” Merkel liet weten dat er geen nieuwe onderhandelingen zullen plaatsvinden vóór het referendum van zondag. Wel benadrukte ze dat de deur altijd open zal staan, omdat we dat verplicht zijn ‘aan de mensen en aan Europa’.
  * Denk dat The Dijs en de zijnen er snel mee klaar zijn…referendum van zondag afwachten (door de minister & president immers voorzien van een negatief-stemadvies).

  – Politiek beladen: Mitch Henriquez dood door politiegeweld


  ⚠️ Meld

 2. Wist ik niet; wist natuurlijk wel (hier ook uitgesprokenschreven) dat Brammetje M., Geertje W. voorbij zou streven.

  Denk dat ie al opent met een meesterzet:
  Laurence Stassen…en een hele bulk alcohol; geen idee wat dat met elkaar te maken heeft 😉

  Lijkt me toch écht een gouwen transfer! + het al genoemde: veel stiltes laten vallen…zeker bij iemand die nogal zijn woorden weegt: bezinken die woorden dan nog beter.

  Wat Geert doet in die tussentijd:

  – Cartoons op tv zien te krijgen en oprecht hartstikke kwaad worden op de verkeerde.
  – Zichzelf laten vastleggen met de meest dubieuze politici van mooi-Europa.
  – Zich voortdurend opwinden over de door ons, nota bene, betaalde beveiliging.
  – Straks nog voor ut bankie (datum volgens mij nog niet bekend) om:
  Wilders wordt verdacht van belediging van een groep mensen op grond van ras en aanzetten tot discriminatie en haat. Op 19 maart van dit jaar vroeg Wilders tijdens de uitslagenavond van de gemeenteraadsverkiezingen in Den Haag aan zijn aanhang of zij meer of minder Marokkanen wilden in Nederland. Het publiek scandeerde ??minder, minder, minder??, waarop Wilders zei: ‘Dan gaan we dat regelen’.
  Er kwamen meer dan 6400 aangiften tegen Wilders binnen. Volgens het Openbaar Ministerie mogen politici ver gaan in hun uitspraken, maar de vrijheid van meningsuiting is begrensd door het verbod op discriminatie. Het is nog niet bekend wanneer de inhoudelijke zitting zal plaatsvinden.

  – Niet meepraten over belangrijke dossiers als Belastinghervorming/
  Griekenland/de moord door 5 agenten op die Arubaan (terwijl er toch veel stemmers op de PVV in de Schilderswijk zouden moeten zitten). etc.etc.


  ⚠️ Meld

 3. Goed verhaal

  Telecomproviders moeten klanten geen ‘gratis’ toestel in combinatie met abonnement meer geven als ze onvoldoende inkomen hebben, vindt minister van Financiën Jeroen Dijsselbloem.

  De minister reageert hiermee op een uitspraak van de Hoge Raad. Die stelde vorig jaar dat een gratis telefoon in feite een lening is, waardoor de Wet op het financieel toezicht van toepassing is. Die wet geldt ook voor bijvoorbeeld banken, webwinkels en autodealers waar klanten uitgesteld kunnen betalen.  ⚠️ Meld

 4. Dus nu ook een politiek item: Zijn verhalende neef is agent…[/url]

  Moet eerlijk zeggen dat ik ook een agent heel goed ken…Die heeft andere “problemen”: in korte tijd de gevolgen van 6 zelfdodingen meegekregen. Vind psychische hulp (nog?) niet nodig.


  ⚠️ Meld

 5. De scheldwoorden van premier Rutte

  ‘Toedeledoki’ en ‘achterlijke gladiolen’, uit welk universum komen die termen?

  Premier Rutte sprak, toen hem gevraagd werd naar de rellen die sinds de dood van Mitch Henriquez plaatsvinden in Den Haag, over ‘achterlijke gladiolen’. Het begint na ’toedeledokie ‘ en ‘dikke Ikke’ op te vallen dat de premier er een bijzondere vocabulaire op na houdt. Maar waar komen die woorden vandaan?

  Volgens Van Dale is ‘achterlijke gladiool’ een scheldwoord en betekent het sufferd of stommeling. Het Groot Scheldenwoordenboek schrijft:

  In de jaren zeventig van vorige eeuw bedacht door de Utrechtse cabaretier Herman Berkien (overleden op 22 juni 2005) en verder populair gemaakt door (de eveneens uit Utrecht afkomstige) Herman van Veen. Dat dit scheldwoord kon ‘doorbreken’ heeft niet zo veel met de bloem ‘gladiool’ te maken. Het effect wordt ontleend aan de gerekte uitspraak van de a (in âch- en in gla-) en de eveneens typisch Utrechtse uitspraak van -oal’ (de oo wordt heel gesloten en zonder een spoor van verglijding uitgesproken). Daarmee is het Utrechts in twee woorden heel karakteristiek en herkenbaar neergezet. Dit scheldwoord komt veelvuldig voor op het internet.

  Die laatste zin is opvallend. Want hoewel het oeuvre van Berkien enigszins in vergetelheid is geraakt, wordt de term vaak gebruikt op online fora.

  Een andere opvallende kreet die Rutte onlangs gebruikte is ’toedeledoki’ en wel in zijn speech voor het VVD-congres:

  “Ik begrijp werkelijk niet dat er bankiers zijn die zeggen dat ze in het buitenland zoveel meer kunnen verdienen. Dan denk ik: toedeledoki, ga dan, en zoek die baan in Londen. Maar ik zie het nooit gebeuren.”

  Toedeledoki is afkomstig uit Jiskefet (ere wie ere toekomt!) en in de jaren negentig bedacht door Herman Koch. Het woord is favoriet bij het weblog Geenstijl waar het sinds 2006 veelvuldig wordt gebruikt als sarcastisch scheldwoord. Het roept de vraag op of Rutte wellicht een fervent bezoeker is van de spelonken van internet.
  :D:D:D

  Vind zelf “Labbekakker”, “Contributie-kakker (zoals HJ Meijer)” en “Bestuurskakkers” wel sterk (van Youp en na te lezen op het vorige CL/Pol.log).
  En Hans de Boer (nieuwe voorzitter van VNO-NCW): Hans de Boer’s uitleg van het woord ??labbekak?? wél een beetje jammer.


  ⚠️ Meld

 6. Ook al en schijnbaar zelfs vooral:
  – lage pakkans en
  – lage straffen:

  ‘Nederland is een paradijs voor pooiers’

  Loverboy Armin A. moet 2 jaar de cel in voor zijn aandeel in de Valkenburgse zedenzaak. Een belachelijk lage straf, vindt Maria Genova, die al jaren onderzoek doet naar mensenhandel. ‘De straffen hier zijn een lachertje.’

  Door de lage straffen en de kleine pakkans is Nederland een spil in de internationale vrouwenhandel
  Maria Genova
  Een regelrechte aanfluiting. Zo noemt journalist en schrijfster Maria Genova (42) de straf voor Armin A. (21), die een 16-jarig meisje in een Valkenburgs hotel dwong tot betaalde seks met tachtig mannen. Hij kreeg donderdag 2 jaar cel voor mensenhandel, terwijl het Openbaar Ministerie 3 jaar had geëist.

  ,,Deze straffen schrikken pooiers niet af”, zegt Genova, die al jaren onderzoek doet naar mensenhandel en seksuele uitbuiting in Nederland. Zaterdag verschijnt haar boek Gedwongen liefde.

  Hebben loverboys en pooiers vrij spel?
  ,,Dat kun je wel zeggen. De maximumstraf voor mensenhandel is 12 jaar. In de praktijk komen de opgelegde straffen niet eens in de buurt. Een mensenhandelaar in Nederland krijgt gemiddeld 2,2 jaar cel. Vorig jaar zakte het gemiddelde zelfs naar 1,8 jaar. Voor mijn boek heb ik met slachtoffers gesproken die besloten geen aangifte te doen nadat ze hoorden hoe laag de straffen zijn. Dat kan niet de bedoeling zijn.”

  Waarom pakken de straffen zo laag uit?
  ,,Mensenhandelzaken hebben geen prioriteit bij de rechtbanken. Slachtoffers moeten zo’n 2 jaar wachten op de behandeling van hun zaak. In de tussentijd worden ze vaak bedreigd door hun pooiers. Onder die enorme druk besluiten vrouwen hun getuigenis vaak in te trekken. De zaak kan vervolgens als een kaartenhuis in elkaar storten. De pooiers gaan vrolijk door en ze maken nieuwe slachtoffers. Het is een vicieuze cirkel.”

  Wat moet er veranderen?
  ,,Nu is er geen enkele organisatie die mensenhandelaren na hun vrijlating in de gaten houdt, terwijl iedereen weet dat 99 procent het ‘oude vak’ gewoon weer oppakt. De politie mag ze niet stelselmatig observeren, de gemeente maakt het niet uit waar ze hun huur van betalen en de reclassering wordt vrijwel nooit ingeschakeld. Zo blijft het dweilen met de kraan open. De enorme kosten van deze falende aanpak zijn voor de belastingbetaler. Veel slachtoffers krijgen psychische problemen. Soms kunnen ze de rest van hun leven niet meer werken.”

  De politie baalt ook?
  ,,Bij veroordeelde pedofielen is het standaard dat ze na het uitzitten van hun straf in de gaten worden gehouden. Maar mensenhandelaren mogen hun gang gaan. Ik heb met verschillende agenten gesproken die de pooiers die ze met veel moeite achter de tralies hebben weten te krijgen, direct na hun vrijlating opnieuw aan het werk zien. Ondertussen gaat het leed door: buitenproportioneel geweld, gedwongen abortussen en corrupte raamverhuurders en klanten die hun ogen sluiten voor alle ellende.

  ,,Door de lage straffen en de kleine pakkans is Nederland een spil in de internationale vrouwenhandel. Het is hier een pooierparadijs.”
  (van: AD.nl)


  ⚠️ Meld

 7. FAIL! Joop.nl spoort verkeerde politiegeweld op

  drinkeenswatminderman.pngWe zouden keihard lachen, als het niet zo gevaarlijk was. NPO VARA Joop.nl, waar plezierdrinker Fascisco von Jole zijn dikke duim dagelijks in een inktpot met zuur doopt, maakt weer eens een blunder van maatschappij ontwrichtende proporties. Daarmee wint het vod een nieuwe notering op de almaar langer wordende lijst FAIL! Joop.nl spoort verkeerde…. Wat nu weer? Welnu, de politie hield donderdagnacht om 3 uur – met getrokken dienstwapens – een menneke van 14 aan op verdenking van een gewapende beroving, waarbij de gestolen spullen volgens de politie op de persoon van hem en zijn 26-jarige compagnon werden aangetroffen. Maar voordat iemand wist wat er ?berhaupt aan de hand was, had de VARA het gillende relaas van de zus van het verdachte crimineeltje al online staan: een video en een verklaring waarin ze krijst dat het kereltje pas 11 jaar is, inclusief een hoop poeha over ‘juridische stappen’ en ‘dit kan niet in Nederland’. Het jochie is echter geen 11 maar 14 en de zus liegt. Dat zeggen we niet omdat we blind een politiebericht geloven, dat zeggen we omdat zuslief het zelf toegeeft. Plus dat ze d’r Facebookstatus meermaals aangepast heeft. Toch laat Joop het schreeuwerige racismeverwijt slash opgeklopte relaas over “politiegeweld” gewoon online staan. Gelukkig wordt de canard in de comments weer duchtig afgestraft. Hup Joopreaguurders! Want dit is tricky business op een slippery slope, zoals mensen die Engels spreken dat plachten te zeggen. Ook Quinsy Gario, Tofik Dibi en diverse andere race hustlers gingen meteen over hun theewater op de raciaalmediaas. Het sluit allemaal aan op hoaxes over de Schilderswijk, die uit domheid of de hoop op meer relgeweld (of beiden) de wereld in geholpen worden. Zoals dit. Of dat (*). VK. Of de schoolkrantredacteur hieronder, die een vieze hoax van haatzaaier Appa vleugels geeft: die bus is niet gevuld met argeloze moskeegangers, maar met donderdag opgepakte Schilderswijkrelschoppers. Om met een Van Aartsentje af te sluiten: het is al warm genoeg, zónder zwarte olie op het vuur. Sujetten als Appa, Breedveld en Quinsy kun je hun domheid misschien niet kwalijk nemen, maar NPO-sites met publieke functie zouden beter moeten weten.
  WTF UPDATE: Onvoorstelbaar. Abulkasim Al-Jaberi (zelf ook present tijdens de rellen in de Schilderswijk) mag op de VARA-website óók nog even LETTERLIJK een geweldsdreigement afkondigen namens ‘jongeren die geteisterd worden door een racistische politieapparaat’: VERWACHT MEER RELLEN (onderaan).
  breedveldiseenidioot.pngOriginele tweet verwijderd. Hier een screenshot. Trololo.  ⚠️ Meld

 8. TWEET VAN DE DAG VAN GISTEREN:

  za 04 juli 2015
  Heeft Wilders eigenlijk al kamervragen gesteld over de islamisering van het weer?

  EinsteinBarbie 😉


  ⚠️ Meld

 9. Tweet van de dag.Heeft Diederik Samson al geinformeerd naar het foute verleden van wijlen Joop den Uyl?Dat was toch de man die het derde rijk een warm hart toedraagde?


  ⚠️ Meld

 10. Bestuurders van academische ziekenhuizen declareren ver boven de afgesproken norm.

  Dat meldt RTL Nieuws dinsdag op basis van eigen onderzoek. Op de bonnetjes van bestuurders van de acht universitair medische centra staan onder meer dure wijnen, overnachtingen in sterrenhotels en snoepreisjes. Zo huurde een bestuurder van het Erasmus MC in Rotterdam een privévliegtuig om bij een afspraak te komen en betaalde het UMC Groningen een reis naar Suriname inclusief dolfijnentrip en meerdaagse excursie.

  Ook opvallend is een declaratie in het VUmc. Dat ziekenhuis betaalde sneeuwkettingen voor de wintersportvakantie van bestuurder Wouter Bos. Volgens VUmc, die later reageerde, horen de sneeuwkettingen bij het leasecontract.

  Samen declareerden de ziekenhuisbestuurders in 2013 en 2014 meer dan 17.500 euro aan alcoholische dranken. Het Leids UMC had de grootste drankrekening met 4100 euro in twee jaar tijd.

  Sneeuwkettingen voor ook 1van de grootste graaiers van de Partij van de aftreders hoe gek wil je het nog hebben.
  Shame on you Wouter Bos.


  ⚠️ Meld

 11. Dick uwen vrind, mede salonsocialist, partijgenoot.

  Goed nieuws voor Peter Rehwinkel! De PvdA’er is terug uit Spanje! De voormalig burgemeester van Groningen, in uwer aller geheugen gegrift als opperprutser in het drama Project X Haren, die zijn functie als burgemeester neerlegde voor een naar later bleek verzonnen vrijwilligersfunctie als rampenspecialist in Barcelona, maar die daarvoor wel een schaamteloze graai deed in de grote pot met wachtgoud aan het eind van zijn carri?re als sociaaldemocraat, die zijn nederige optrekje in Groningen te koop zette voor het schamele bedrag van één miljoen ekkies en die ten slotte met al dit geld verkaste naar een 13.000 vierkante meter tellend paradijsje in Spanje, om daar in alle rust met zijn nieuwe liefde te kunnen genieten van het vooral NIET gestoord worden door vervelende journalisten, heeft een nieuwe baan! Rehwinkel gaat aan de slag bij communicatieadviesbureau Hill+Knowlton Strategies, dat zich bekwaamt in het geven en implementeren van ‘strategisch communicatieadvies’ (en waar ook oud CDA-er Jack de Vries al een baantje kreeg na zijn vertrek uit de politiek). Er lijkt zich hier een zorgelijk patroon te ontvouwen: Eerst als burgemeester bunkerhard falen om je stad te behoeden voor een ramp, daarna hallucineren dat je zo ergens anders kunt beginnen als rampenspecialist. Deze droom laten uitlopen op een communicatief debacle en vervolgens serieus geloven dat je nog ergens aan de bak komt als strategisch communicatieadviseur. We hopen maar voor Hill en Knowlton dat ook deze functie niet echt bestaat.
  Update: Oh man. Het houdt niet op, niet vanzelf. Ondanks deze nieuwe baan loopt Steelwinkels wachtgeld gewoon door.  ⚠️ Meld

 12. Gaap: sneeuwkettingen en declaratie van 17.500 euro aan alcoholische dranken. In 2 jaar tijd. Het Leids UMC had de grootste drankrekening met 4100 euro in twee jaar tijd.
  Rehwinkel is geen vrind van mij, geen partijgenoot (ben namelijk niet gebonden aan een partij) en dit begrijp ik helemaal niet

  mede salonsocialist

  . Je sloeg vorige week aan de telefoon een heel ander toontje aan D erk.
  Daar zat geen 1 beschuldiging bij nu 3 (van de 3) 🙂
  Kan het stukje ook niet lezen…tjonge wat een verwarde op zijn eigen borst kloppende wous die dit geschreven heeft. Hij wordt ergens communicatieadviesbureau. Leuk voor hem: hij werd ook altijd op tv gevraagd om over het koningshuis te vertellen, dus dit zal hem wel passen. Sjek de Vries als collega is dan weer minder, maar je kunt nou eenmaal niet alles hebben.
  Zie dan ook niet waar de fout zit en hoef het ook niet te weten. Rehwinkel heeft veel goeds voor Groningen betekend.
  Link kan ik niet openen (The requested page could not be found.
  Page not found) Maar er zal wel weer een PvdA-er ergens een scheet gelaten hebben 😉

  Spekman vanmiddag bij Radio Tour de France was wel leuk: een échte liefhebber met een gezonde dosis zelfsport 😀


  ⚠️ Meld

 13. Dit, op Joop, vond ik wel interessant. Geeft denk ik gelijk aan waarom ik die Grieken zo mag 😀

  Van: Dylan van Rijsbergen publicist

  Grieken, het lijken wel vrouwen

  Dylan van Rijsbergen over de manier waar
  op de gevestigde macht zijn tegenstanders buitenspel zet

  In een column in de Correspondent beschrijft Jesse Frederik op wat voor oppervlakkige manier in de Nederlandse media over Griekenland geschreven wordt. Zo vond Volkskrant-redacteur Kustaw Bessems het blijkbaar zinvol om een hele BNR-column op te hangen aan het feit dat de Griekse premier Alexis Tsipras er tijdens een interview ’totaal ontspannen’ bij zat (en trok daar vergaande conclusies uit). Die nadruk op uiterlijkheden is natuurlijk hier en in het buitenland een opvallend fenomeen: de Grieken worden geanalyseerd op hun kledingstijl (zoals de voormalig minister van Financien Varoufakis), hun privé-leven (de vrouw van Varoufakis, zijn motor) of worden domweg weggezet als vervelende marginale zeurpieten, zonder op hun argumenten in te gaan. Het lijken wel vrouwen.

  Het is opvallend hoezeer de bewoordingen waarmee de opstandige Grieken door de stukjesschrijvers worden weggezet overeenkomen met de woorden die doorgaans door mannen boven in de pikorde gebruikt worden om vrouwen op hun plek te zetten, om hen niet serieus te nemen en hen uiteindelijk het zwijgen op te leggen.

  Waar een ‘echte man’ geen uiterlijk heeft, geen privé-leven, geen gevoel, maar wel verstand en argumenten, is een vrouw vooral een lichaam, is een vrouw haar hormonen, haar seksualiteit, haar emotie, haar gezin, haar kinderen, haar man. Wat de stukjesschrijvers dus doen is dat zij de rebelse Grieken feminiseren. Dat is in een patriarchale maatschappij hetzelfde als hen vernederen, hen monddood te maken. Het is het uitoefenen van macht door inhoudelijke argumentatie te negeren en je tegenstander te objectiveren.

  Hetzelfde discours wordt ook gebruikt om andere groepen uit te sluiten. Opvallend bijvoorbeeld is de wijze waarop sommige witte Nederlanders proberen zwarte mensen die kritiek hebben op het racistische karakter van de Nederlandse folklorefiguur Zwarte Piet, weg te zetten op basis van hun uiterlijk, hun emoties (die altijd overdreven zouden zijn) of goedkope psychologische analyses. In het antiracistische en het feministische denken wordt gebruik gemaakt van het begrip privilege. Iemand die wit is, of die man is, heeft privileges die vooral naar voren komen in die dingen waar die geen last van heeft. Een wit persoon wordt minder snel aangehouden door de politie, naar een man wordt beter geluisterd en hij wordt minder snel afgerekend op zijn uiterlijk. Als we kijken naar wat er met de Grieken gebeurt is er dan ook sprake van privilege?

  Het uiterlijk van Jeroen Dijsselbloem
  In ieder geval wordt over het uiterlijk en het gezinsleven van Jeroen Dijsselbloem of Wolfgang Schauble veel minder geschreven. Wat is het privilege dat deze mannen wel hebben en de Grieken niet? Je zou het West-Europees of Noord-Europees privilege kunnen noemen. Maar dat klopt niet helemaal, want de voorgangers van Tsipras en Varoufakis (zoals Antonis Samaras) werden nooit zo uitgebreid op hun uiterlijk afgerekend. Het is eerder het uitgesproken linkse standpunt van de politici van Syriza, dat afwijkt van de conventies, dat hen tot outsiders maakt van de Europese hoofdlijn. Wat Dijsselbloem en Schauble dus hebben is een politiek-centristisch privilege, die samengaat met een blindheid en onbegrip voor de meningen van diegenen die proberen buiten de gebaande paden te denken. Vaak ook omdat ze niet anders kunnen, omdat ze, zoals de Grieken, binnen het bestaande neoliberale denken geen mogelijkheden voor zichzelf meer zien.

  Het hoefijzermodel
  Dat centristisch-privilege is een vreemd soort bij-effect van het links-rechts denken, in het bijzonder het in de politieke theorie veel gebruikte hoefijzermodel. Daarin zijn links en rechts niet in een rechte lijn tegenover elkaar gesteld, maar is de lijn gekromd als een hoefijzer, waarbij ‘extreem links’ en ‘extreem rechts’ naar elkaar toe neigen. De ‘bovenkant’ van het hoefijzer (het politieke midden) vormt dan het verstand en alles wat daaronder ligt, ‘de emotie’ (heethoofden die blijkbaar zo kunnen overspringen van links naar rechts of andersom). Problematisch aan het hoefijzermodel is dat het een vooroordeel bevat vanuit het midden. Het hoefijzermodel ‘privilegieert’ het midden als de plek waar het verstand heerst.

  Zo denken partijen als bijvoorbeeld D66 ook over zichzelf: als verstandige, pragmatische mensen van het politieke centrum. Daarbuiten heerst de emotie, het buikgevoel en de ideologisch gedreven irrationaliteit. Dat dit niet zo is – sterker nog dat het politieke midden tot extreme zaken in staat is, of dat er verstandige ideeën kunnen bestaan aan de extreme zijden van het spectrum – is in een hoefijzermodel niet denkbaar. Daarom bedacht de Britse denker Tariq Ali recentelijk de term ’the extreme centre’ om aan te geven dat juist het midden tot zeer irrationeel gedrag in staat is. Neem nou alleen al de Irak-oorlog, waarvoor de aanleiding (massavernietigingswapens) later verzonnen bleek en waar Groot-Brittannië onder de centrische Labour-leider Tony Blair midden in zat.

  Ook in de crisis rond Griekenland lijkt het politieke midden in alle opzichten door irrationele motieven gedreven. Steeds meer economen, zelfs het IMF zelf, geven bijvoorbeeld aan dat Griekenland er zonder schuldkwijtschelding (zogenaamde ‘haircuts’) nooit bovenop zal komen. Toch worden de Grieken, die dus in feite rationeel en democratisch handelen, op bovengenoemde wijze gekarikaturiseerd en niet serieus genomen. Het is kwalijk dat veel stukjesschrijvers, zoals Kustaw Bessems, hier aan meedoen. Jesse Frederiks’ conclusie, dat dit soort stukjes vooral makkelijk te schrijven zijn vind ik dan ook veel te mild. Het is niet alleen gemak, hier is sprake van een doelbewuste strategie van het politieke centrum om niet op de argumenten van de uitdagers in te gaan. Dit is de manier waarop de gevestigde macht zijn tegenstanders buitenspel zet.


  ⚠️ Meld

 14. Vier uur Coup-a-Soup. Vanuit het Tweede Kamergebouw spreekt Martin Bosma de genocidekomiek Freek de Jonge toe. “Hoi Freek, het gaat over genocide. De genocide waar jij bij betrokken bent.” Voor wat context, hier een eerder op GeenStijl gepubliceerd fragment uit Bosma’s boek, over de liefde voor het ANC van Freek de Jonge: “In 1985 start de pro-ANC-beweging met de actie Apart, we zijn het zat. Freek de Jonge haalt er de cover van het AABN-blad mee. Er komen een langspeelplaat, een aftrap in cultureel centrum De Balie en bijeenkomsten op scholen door het hele land. Daarom wordt Amsterdam in 1985, na overleg met een ANC-delegatie, officieel uitgeroepen tot anti-apartheidsstad.” Na de breek nog een niets aan de verbeelding overlatend beeld in de vorm van een Pulitzer Prize-winnende foto uit Soweto, 1991, waarop een ANC-aanhanger een Zulu vermoordt (semi-NSFW). “Freek, je idealisme is uitgekomen en het is een ramp geworden.”
  Mooi stukje en videoboodschap op Geen Stijl.
  Driekwarter Freek de Jonge wordt eindelijk op de feiten gedrukt net zo gesjeesd als die Youp van het Hek.
  Shame on you Freek .


  ⚠️ Meld

 15. Als brave burger en aspirant journalist wil ik graag jullie aandacht vragen voor het volgende. Wij, bewoners van de wijk Overvecht .], worden al bijna een jaar geterroriseerd door hangjongeren waarvan de afkomst zich wel laat raden. Sommige mensen vinden het racisme wanneer je het zo verwoordt. Mensen die zulke oogkleppen op hebben beschikken over een benijdenswaardige hoeveelheid naïviteit. De vijf grote blokken flats rondom de Camera Obscuradreef, die in Bratislava niet zouden misstaan, worden bewoond door studenten. Dat deze wijk hangjongeren aantrekt is vanzelfsprekend. Overlast en geweld is nooit vanzelfsprekend. Voor mij is inmiddels de maat vol en zou ik graag op deze manier aandacht voor het probleem vragen. Ook, omdat ik inmiddels genoeg moeite heb gedaan het via ambtelijke wegen aan te kaarten. Bijgaand een kleine greep uit de ‘incidenten’ en een poging van mij om de problematiek op niet al te subjectieve wijze te verwoorden.

  Terwijl het overgrote deel van Utrecht zich wekenlang bezig hield met de komst van de Tour de France, is er ook een groep in Utrecht bezig met een ander wereldwijd evenement: de Ramadan. De Tour brengt vreugde en saamhorigheid. En volgens Mohammed is de Ramadan er voor het ontwikkelen van discipline, uithoudingsvermogen, maar vooral zelfbeheersing.

  De hangjongeren van de wijk Overvecht zullen wel helemaal onderaan de Mohammedaanse leercurve staan. Al wekenlang is de wijk slachtoffer van overlast, geweld en vernielingen. Een nieuwe ruit in een bushokje houdt het gemiddeld drie dagen vol, autoruiten worden ingegooid, bewoners bedreigd en in het weekend van de Tour zijn er zelfs twee auto??s in de fik gestoken. Voor deze kansenjongeren lijkt de Ramadan vooral een alibi om medebewoners tot diep in de nacht te frustreren en wakker te houden.

  Hoewel het probleem zich tijdens de Ramadan verspreidt over de gehele wijk, is er al veel langer sprake van grote problemen. De gemeente is er al een half jaar mee bezig, politie doet wat ze kunnen, bewoners proberen een steentje bij te dragen, maar bij alle partijen bemerk je een gevoel van onmacht. De politie heeft te weinig mankracht om structureel weerstand te bieden tegen de problematiek, voordat de gemeente daadkracht kan tonen moet er 10 keer vergaderd worden en als de bewoners tijdens een dapper moment de jongeren ergens op aanspreken wordt er direct gedreigd en volgt de inmiddels wel bekende kanker-retoriek.

  Wat een fijne samenleving en wat een verrijking van onze cultuur.
  Ik denk dat dit volk wel hard aan het werk is in ons land.
  Zou de Pvda en D66 hier ook vaak komen om te zien hoe het gaat?
  Misschien dat Spekman nog een blik kan werpen het is tenminste zijn stadje.


  ⚠️ Meld

 16. Weetje Dick het mooie aan GeenStijl is dat ze zowel links als rechts bij de klote pakken en dat kun je van Joop niet zeggen, die jubbelen alleen in eigen kerk. 😉


  ⚠️ Meld

 17. Doe eens gek, ontsla een ambtenaar

  Gewoon een ideetjeHet duurde even, maar minister Stef Blok en de vierde macht zijn er uit. ’s Lands ambtenaren krijgen een nieuwe cao en dat betekent 5,05% loonsverhoging in twee jaar tijd plus een extraatje van ??500 in september. Daarmee komt er een eind aan vier cao-loze jaren en de gelijktijdig actieve nullijn. De weg hiernaartoe was lang, want eerder wilde minister Blok nog helemaal niks toegeven. Zelfs niet de 0,8% waar de ambtenaren sowieso recht op hadden vanwege de nieuwe pensioenregels. Meer dan genoeg reden voor slingers en taart dus, al denkt vakbond FNV daar anders over. ‘Zorgvuldigheid staat bij ons voorop’, aldus voorzitter Ton Heerts. Dat is dezelfde man die de nu al grandioos gefaalde Wet werk en zekerheid (Wwz) niet te snel wil veroordelen. Grappig toch? Wij vinden dat grappig. Voor de rest valt er niet zoveel te lachen. Want er wordt een miljard meer uitgegeven aan ambtenarensalarissen en die rekening gaat toch door iemand betaald worden (hint: hij woont naast uw buurman). Maar we weten het goedgemaakt. Als de ministeries nou eens 10% van hun personeelsbestand ontslaan. Lost veel op, en het lucht ook nog eens op.  ⚠️ Meld

 18. De benoeming van Arno Visser (VVD) vrijdag tot president van de Algemene Rekenkamer kwam niet onverwacht. Begin deze maand schreef oud-PvdA-Kamerlid Niesco Dubbelboer al dat Visser het zou worden. Reden: de baantjescarrousel. Op de kop af één jaar geleden schreven we in deze kolom over hoe de Haagse baasjes elkaar de beste banen toeschuiven. Voorbeeld toen was minister van Binnenlandse Zaken Ronald Plasterk (PvdA) die op advies van een partijgenoot een andere partijgenoot (en bewezen ondeugdelijk bestuurder) benoemde op een mooie positie in de West. Maar Visser was niet de enige die deze week die een baan kreeg op basis van politieke vriendschappen. Niemand minder dan oud GroenLinks-voorman Paul Rosenmöller werd voorzitter van de Raad van Toezicht van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en Roger van Boxtel ?? koud opgestaan van het D66-pluche uit de Eerste Kamer ?? werd president-directeur van de Nederlandse Spoorwegen.

  Jaja daar gaan we weer links lullen en rechts de zakken vullen.
  Shame on you Partij van de allochtoon,D66 de partij van de gladde veilingmeester en GroenLinks de partij van nepzieke Singh Varma de naam zegt het al.


  ⚠️ Meld

 19. @ D erk 14:42. Had iets van 8 links voor je gevonden om 12:05 te ontkrachten. Alleen al op de meest actuele nieuwsberichten, Oh ja, 2 waren bijzonder lezenswaardig onder het kopje “lekker”;)

  Toen ging ie natuurlijk niet over. Ook niet nadat ik elke 2e o voor een * had vervangen.

  Info@WLZ gemaild en die konden zich er nixxx bij voorstellen, Ze zouden nog verder zoeken….maar waarom mijn posting dan niet alsnog is vrijgegeven 😮 Je zult in elk geval begrijpen dat ik niet nog eens ga verzamelen…en dan ckussen weer vruchteloos :'(

  Kijk zelf maar op joop. nl
  Het mooiste aan Joop vind ik overigens de opinies/columns/meningen…die zich niet naar rechts of links laten sturen.  ⚠️ Meld

 20. Aardig:

  TWEET VAN DE DAG
  zo 12 juli 2015

  We willen de euro behouden, de Grieken eruit, de Grieken erin, de euro sterker, maar bovenal willen we door kunnen vergaderen.

  Abdelkader Benali


  ⚠️ Meld

 21. Stijllozen en Joop zijn het schijnbaar eens over “politieke benoeming”

  Nieuwe president Rekenkamer: Arno Visser 10 juli 13:56
  Update: speculatie over ‘partijpolitieke’ benoeming … Visser zou Saskia Stuiveling opvolgen

  Verwacht wordt dat de ministerraad vrijdag, op de laatste kabinetsvergadering voor het zomerreces, zijn benoeming goedkeurt. Dit meldt de Volkskrant vrijdag.
  De Algemene Rekenkamer is één van de Hoge Colleges van Staat en controleert of het Rijk geld uitgeeft en beleid uitvoert zoals dit bedoelt is, schrijft de Volkskrant. Zo haalde de Rekenkamer recentelijk nog uit naar het huidige kabinet, het had daarbij harde kritiek over het kabinetsbeleid wat betreft de uitbetaling van de pgb’s. Dit zou ‘onzorgvuldig zijn verlopen.’

  Visser
  Visser is sinds 2013 lid van het college. Eerder was hij wethouder van Financien en Cultuur van Almere. Ook werkte Visser als consultant en manager bij Nuon en was hij persvoorlichter van de VVD.

  Update 19:15 uur:
  Inmiddels is er beroering ontstaan over de mogelijke benoeming van Visser. Mensen spreken van een partijpolitieke benoeming en van cliëntelisme. Kees Vendrik, ook lid van de Algemene Rekenkamer, zou onterecht worden gepasseerd. Onder hen ook oud wethouder financiën en economische zaken in Rotterdam en oud-Directeur Generaal op het ministerie van Onderwijs Jan Riezenkamp. Hij twitterde:
  De benoeming van Arno Visser tot President van de Rekenkamer en het passeren van Vendrik, vallen alleen politiek te verklaren. Faan we weer!
  Wouke van Scherenburg reageerde dat ook zij denkt dat de politieke kleur van Visser doorslaggevend is geweest.


  ⚠️ Meld

 22. Dat ziet er smerig uit. Omdat het smerig is. En het gevolg van smerige klusjes. Die de politie voor ons opknapt. Groep jongeren trekt door Leerdam als een roedel hondsdolle wolven. Agenten in burger observeren de boel. Logisch, er is de laatste tijd sprake van veel brandstichting in Leerdam. Er volgt een woordenwisseling tussen agent in burger en het groepje tuig. De agent wordt neergestoken. Pas na het trekken van een vuurwapen door zijn collega’s gaf de 17-jarige messentrekker zich over. Achteraf bleek er op de route van de groep straatschoften diverse auto’s vernield te zijn. Kortom, correcte analyse van de agenten om deze kudde klootzakken te volgen. En dapper, zo blijkt maar weer. Neergestoken worden omdat je de buurt veilig probeert te houden en dan nog uitgekotst worden door een deel van de samenleving. Het zal je baan maar zijn. Nu hopen dat deze Leerdamse popo-prikker er niet afkomt met tachtig uur schoffelen.

  Als het nu een Arubaanse agent is komen we dan ook massaal in opstand?Of is dit de gewoonste zaak van de wereld?


  ⚠️ Meld

 23. dick. Je loopt zo te jubbelen over de Grieken

  Vraagje ken jij de definitie van economie?

  Je kunt pas uitgeven als er inkomsten zijn, iets wat de Grieken nooit begrepen hebben. Immers import oversteeg de export. Dan zon stelsel in takt proberen te houden waar 70/ leefde van geld omdat zij een soort ambtenaar waren. Dat was verdoemd om fout te gaan.

  Kan begrijpen dat je je er eigen thuis zou voelen.

  Ach praten er wel eens over met een schuimer.


  ⚠️ Meld

 24. Reken er maar op dat de meeste Grieken dat uitgeven/inkomsten-verhaal wel begrijpen. In het land van filosofen (o.a. Plato, Socrates en Aristoteles), van veel corruptie.
  – In het land van puissant rijke reders (en van redenaars dus) en van de grootste handelsvloot ter wereld.
  – Maar ook van steeds groter wordende tegenstellingen…De armoede in Griekenland is enorm gestegen. Het aantal werklozen, daklozen en mensen met nauwelijks geld, is ook door “het Griekse drama” enorm gestegen. Ook zijn steeds meer mensen afhankelijk van de gaarkeukens.
  – Reken maar dat ze de (politieke) perikelen aangaande hun geldbuidel, wel goed mee krijgen.
  – In het land waar de democratie is uitgevonden, weten velen de situatie wel naar hun hand te zetten.

  * Kan natuurlijk alleen maar oordelen aan de hand van een vakantie of acht in het geweldig mooie land.

  Maar mijn indrukken zijn:
  – vrolijke levensgenieters
  – houden van gezelligheid
  – bijzonder gastvrij
  – houden van goed en lekker eten. Soms wel twee warme maaltijden op een dag, thuis of in een taverna, het liefst met grote gezelschappen. Feta, moussaka, gyros, souvlaki, moussaka
  – ze houden van bijzondere alcoholische dranken: ouzo, vond het Griekse bier=o.a.bira ook nog niet zo slecht, ouzo (anijs-smaak en veel alcohol), raki (sterk en scherp) en Metaxa.
  – ook houden ze van een feestje waar o.a. de Sirtaki wordt gedanst. Een dans waarbij je je armen over een mede-danser heen slaat. De dans begint langzaam en eindigt snel.
  – er is een goed gesprek mee te voeren
  – ze zijn “overal” voor in
  – sluw
  – velen leggen zich vaak toe op (ook vaak fictieve) erotische
  bezigheden
  – super trots
  – het Griekse drama; dat vaak drijft op heerlijk geuite emoties
  – ze hebben mooie, gevarieerde, natuur. Zoals de samaria kloof op Kreta….waar we overigens toch niet naar toe gaan op vakantie. Best een beetje jammer. Maar we zijn er ook al 3x geweest.
  – maar ook; grote verschillen tussen arm en rijk

  En, last but nog least:
  AJAX, de Griekse held mythologie…en de naamgever van de beste en meest aansprekende voetbalclub van ons mooie landje.


  ⚠️ Meld

 25. ‘Demonstratie’ tegen politiegeweld in Amersfoort

  Er waren veel jongeren die met vuurwerk gooiden waardoor er een bushokje sneuvelde

  AMERSFOORT (AS Media) – Maandag 6 juli werd er via de social media kanalen opgeroepen om te gaan demonstreren bij De Stier in Amersfoort.

  Ongeveer 80 personen gaven gehoor aan de oproep en stonden met ze allen rond 21:00 uur op de Van Randwijcklaan om te demonstreren tegen het politiegeweld. Echter van echt demonstreren viel er niet te spreken. Er waren veel jongeren die met vuurwerk gooiden waardoor er een bushokje sneuvelde.

  Ook reden er auto’s al slippend over de rotonde wat zeer gevaarlijke situaties opleverde. In de omgeving reed veel politie, echter op de rotonde zelf waren er maar 3 agenten te bekennen

  Bekijk de pictures maar eens op Geen Stijl,de mensen genieten wel van onze vrijheid ook de normen en waarden worden goed in acht genomen.Leve de Multi culti


  ⚠️ Meld

 26. Tsja waakzaam en dienstbaar kuch, politiestaat waar mensen werken die niet goed opgeleid zijn en het ontbreken van gezag afdwingen ipv geweld


  ⚠️ Meld

 27. Daar gaan we weer, volgende belofte zal in opzienbare tijd verbroken worden. Water naar de zee dragen, gat in de hand ect ect. Dat terwijl die Grieken maar 2% van de economie van de eu waard zijn.

  bah


  ⚠️ Meld

 28. Europese Commissie wil Griekenland noodlening geven

  De Europese Commissie wil Griekenland een noodlening geven van maximaal 7 miljard euro. De bedoeling is dat het land hiermee tijdelijk uit de brand wordt geholpen, zodat het kan voldoen aan zijn financiële verplichtingen.
  Met de noodlening kan Griekenland de periode overbruggen waarin onderhandeld wordt over een derde steunpakket. Eurogroep-voorzitter Dijsselbloem verwacht dat die onderhandelingen zo’n vier weken gaan duren.

  Meerderheid
  Met het toekennen van een noodlening moet een meerderheid van de 28 landen van de Europese Unie instemmen. Groot-Brittannië heeft al laten weten tegen het voorstel te stemmen.
  Het geld wordt alleen overgemaakt als het Griekse parlement vannacht instemt met het akkoord dat maandag is gesloten.
  Over vijf dagen moet Griekenland 3,5 miljard euro terugbetalen aan de Europese Centrale Bank. Naar verwachting heeft Griekenland dat geld niet.
  Bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF) staat Griekenland inmiddels ook al voor 2 miljard euro in het krijt. Vorige maand kon het land geen lening van 1,5 miljard euro terugbetalen en afgelopen maandag verzuimde het land een aflossing van bijna een half miljard.

  (bron:NOS)


  ⚠️ Meld

 29. Dappere poging van de man die ik op een reunie van het CCC heb ontmoet

  Verschillende inzichten: Veel kerken/organisaties/een aantal politieke partijen behandelen Israël nogsteeds als het beloofde land. Ze zamelen er geld voor in en zijn blind voor de dingen die Israël verkeerd doet. Terwijl bijvoorbeeld vroeger de Schriftgeleerden en Farizeeërs en tegenwoordig de Orthodoxe Joden toch, naar mijn bescheiden mening, ook niet echte een prototype waren van wat de bijbel voor ogen had. Hoe is Israël eigenlijk ontstaan? Volgens mij door een internationaal gezelschap die samen de grenzen van “Het beloofde land” samenstelden. In een gebied dat Arabisch was.

  Hoe zit het bijvoorbeeld met de als illegaal aangemerkte nederzettingen? Hoe zit het met de bezette Westelijke Jordaanoever? Hoe staat het met het in het door Israël onrechtmatig in beslag genomen Oost-Jeruzalem? En met de, op Syrië veroverde, Golanhoogten.

  Als je denkt dat je er wat zinnigs/verzoenend over te melden hebt, mag je dat best doen…we zijn van oorsprong ook een aardige “Israël-vriend”…van vrienden neem je, normaal gesproken ook eerder wat aan.


  ⚠️ Meld

 30. Griekse deal

  Klein stukje van NOS.nl

  Vakantie onderbreken

  De SP sluit niet uit een motie in te dienen. Als dertig Kamerleden die steunen, moet de voltallige Kamer voor een stemming hierover naar Den Haag komen. Dit betekent dat allerlei Kamerleden hun vakantie in het buitenland moeten onderbreken. Deze plenaire stemming is dan ergens volgende week.

  Het is nog niet zeker of dertig Kamerleden het plan van de SP zullen steunen. SP-Kamerlid Van Bommel rekent op de steun van de PVV, maar de betrokken Kamerleden zijn telefonisch niet bereikbaar.

  Dat vetgedrukte is toch vreemd; vinden ze hun vakantie belangrijker?


  ⚠️ Meld

 31. :D:D:D Nadeel is wel, dat ze het (behalve Rutte voortdurend op zijn gebroken belofte wijzen) vast ook niet laat maken.

  VVD zal natuurlijk Rutte steunen. Als ze dat niet doen (wat eigenlijk in hun verkiezingsprogram staat) zal het Kabinet vast vallen. Dat door eigen geschut; nee, dat gaat niet gebeuren.


  ⚠️ Meld

 32. NOS:

  Regeringspartij VVD wil zich nog niet uitspreken over het steunpakket voor Griekenland. Volgens het VVD-Kamerlid Harbers zijn de onderhandelingen met Griekenland nog niet begonnen.

  “Niemand weet wat er precies gaat gebeuren. Een Grexit is niet uitgesloten”, zei Harbers tijdens het Kamerdebat over het akkoord dat de Europese landen maandagochtend sloten met Griekenland.

  Harbers heeft wel allerlei kritische vragen over het akkoord, maar na de beantwoording van premier Rutte en minister Dijsselbloem van Financiën zal de VVD niet voor- of tegenstemmen. “Wij nemen pas een standpunt in als het hele akkoord met Griekenland is uitonderhandeld en het kabinet de stukken daarover naar de Kamer heeft gestuurd”.

  Bungelen

  Harbers kreeg de hoon van bijna alle oppositiepartijen over zich heen. Er ligt wel degelijk een akkoord om een mening over te geven, benadrukken CDA, SP, D66, ChristenUnie, SGP en PVV.

  Volgens D66-leider Pechtold laat de VVD-fractie zijn eigen premier bungelen. Rutte heeft een belangrijke bijdrage geleverd door zich hard op te stellen tegenover Griekenland en ingrijpende hervormingen te eisen.

  Politieke stuiptrekkingen

  Rutte erkent ruiterlijk dat hij zijn verkiezingsbelofte ‘Geen cent meer voor de Grieken’ heeft gebroken. Pechtold: “De opstelling van de VVD-fractie zijn politieke stuiptrekkingen van een gebroken verkiezingsbelofte.”

  Volgens de ChristenUnie stelt de VVD alleen maar vragen “voor de b?hne”. “De VVD doet alsof er over alles nog kan worden onderhandeld. Iedereen weet dat dat niet zo is”, aldus CU-Kamerlid Schouten. De SGP noemt het zorgelijk dat de regeringspartij niet eens op hoofdlijnen een oordeel wil geven.

  De Kamer heeft maandag al wisselend gereageerd op het nieuwe akkoord. De Kamer is voor het debat teruggekeerd van het zomerreces.  ⚠️ Meld

 33. Goh 😮

  Poetin niet onder de indruk van Rutte

  Donderdag sprak minister-president Mark Rutte met de Russische president Vladimir Poetin over de oprichting van een VN-tribunaal om de verdachten van het neerhalen van vlucht MH17 te kunnen berechten. Poetin weigert hier echter aan toe te geven. In het gesprek zegt hij het tribunaal ??voorbarig?? en ??contraproductief?? te vinden. Eerder had Rusland bij monde van de Russische onderminister van Buitenlandse Zaken, Gennadi Gatilov, al gezegd dat een tribunaal voor Moskou ??onacceptabel?? is. (Bron: Joop)


  ⚠️ Meld

 34. Nog meer Poetin/Rutte-gerelateerd-nieuws

  Best veel geld![/url]

  De Russen konden de financiering voor het project niet rond krijgen, stelt het Havenbedrijf. Dit zou mede komen door de opgelopen spanningen tussen Rusland en de Europese Unie.
  De overeenkomst voor het prestigieuze project werd in 2011 gesloten door premier Rutte en de toenmalig president van Rusland Medvedev.

  Misschien moeten Willy en de vrouwe maar weer eens een skuimertje of wat met de schurk gaan drinken.

 35. Om ongeveer 17:00 uur in het Griekenland-debat

  Alles is duidelijk, behalve de positie van de VVD, zegt SP??er Van Bommel. Hij wil voorkomen dat de Kamer weer terug moet komen van reces als het oordeel van de Kamer geveld moet worden over de Griekse deal. Maar Harbers wijzigt zijn standpunt niet dat hij pas zijn oordeel velt als de onderhandelingen met Griekenland over de uitwerking van het akkoord van maandag zijn afgerond. Pechtold herhaalt dat hij niet hoeft te wachten met een oordeel: hij vindt de deal een geloofwaardig pakket vindt en wenst het kabinet veel succes met de uitwerking ervan.

  Schamper stelt PVV??er Van Dijck vast dat de dreigementen van de VVD hol bleken. ??De VVD zegt wat Rutte zegt??, stelt Van Dijck vast. GroenLinkser Grashoff meent dat er strijd is binnen de VVD, omdat partijleider Rutte de maandag mede door hem gesloten deal wel steunt en de VVD-fractie in de Tweede Kamer niet. Althans, dat is de analyse van GroenLinks.  ⚠️ Meld

 36. Goed voorbeeld

  Obama stort maandelijks 5 procent van zijn loon terug
  President Obama van de Verenigde Staten levert 5 procent van zijn salaris in, wat neerkomt op ongeveer 20 duizend dollar per jaar. Hij doet dit uit solidariteit met het overheidspersoneel, dat ook kampt met bezuinigingen.

  doet…..niet volgen :'(


  ⚠️ Meld

 37. Door: Dries van Agt
  Oud-premier

  -Sorry, door censuur zijn er helaas geen klikbare linken,

  * Regering Netanyahu IV: vóór nederzettingen, tégen vrede
  Zo manipuleert Netanyahu voort, geholpen door de VVD-fractie in de Tweede Kamer

  Netanyahu werd herkozen. Om internationale druk te neutraliseren beweerde hij vervolgens dat hij zich niet tegen de twee-statenoplossing had gekeerd. Hij had alleen bedoeld dat de omstandigheden voor de oprichting van een Palestijnse staat nu niet rijp zijn.
  Zo manipuleert Netanyahu voort. De VVD-fractie in de Tweede Kamer helpt hem daar graag bij. Terwijl president Obama openlijk dreigde dat Amerika zijn diplomatieke steun aan Israël zou heroverwegen, deed VVD-buitenlandwoordvoerder Han ten Broeke Netanyahu’s uitspraken af als onschuldige, betekenisloze verkiezingsretoriek. Retoriek van Hamas relativeert Ten Broeke nooit.
  Geen Palestijnse staat
  Netanyahu heeft de twee-statenoplossing nooit gewild. Toen hij eerder van 1996 tot 1999 premier was, deed hij zijn uiterste best het Oslo-vredesproces te laten mislukken. In 2001 pronkte Netanyahu in een gesprek met kolonisten dat hij daarin geslaagd was. Nadien heeft hij alles in het werk gesteld om de oprichting van een Palestijnse staat te voorkomen.
  Wie nog illusies over Netanyahu had, hoeft alleen naar zijn nieuwe regering te kijken. Die regering, op 14 mei geïnstalleerd, is Israëls meest rechtse regering ooit. Zij bestaat uit politieke partijen, inclusief Netanyahu’s eigen Likud-partij, die de twee-statenoplossing ondubbelzinnig afwijzen. De kabinetsleden overtreffen elkaar in het verwerpen hiervan.
  De uitspraken op een rij
  Onthutsende uitspraken van ministers en de standpunten van de coalitiepartijen hebben we voor u in kaart gebracht. In één oogopslag is te zien: het kabinet-Netanyahu IV is een regering vóór nederzettingen en bezetting en tegen vrede en twee staten.
  Politiek faalt, burgers nemen verantwoordelijkheid
  De Israëlische bezetting duurt deze week 48 jaar ?? de langstlopende bezetting in de moderne geschiedenis. Bezetting houdt voor de Palestijnen in: existentiële onveiligheid, onvrijheid en militaire onderdrukking. Het kan Netanyahu en zijn bondgenoten niet deren ?? zij willen de bezetting permanent maken.
  Dat roept internationaal steeds meer maatschappelijke weerstand op. Burgers in Europa en Amerika organiseren zich vaker en beter, veelal onder de vlag van ‘BDS’ ?? de internationale campagne voor Boycotacties, Desinvesteren en Sancties, tot Israël de rechten van de Palestijnen respecteert.
  BDS-campagne
  De BDS-campagne is voortgekomen uit een oproep in 2005 van meer dan honderd Palestijnse maatschappelijke organisaties, partijen en vakbonden. Op Amerikaanse universiteiten krijgt BDS steeds meer aanhang. Enkele dagen geleden sprak de Britse studentenvakbond, tegenhanger van onze LSVB, steun voor de campagne uit.
  De BDS-oproep uit 2005 komt ook op voor de Palestijnse vluchtelingen. Met een indrukwekkende fototentoonstelling vraagt de VN-vluchtelingenorganisatie UNRWA deze maand aandacht voor de nood waarin miljoenen Palestijnse vluchtelingen verkeren. UNRWA-directeur Kr?henb?hl:
  “Palestine refugees need more than just aid; they need a just solution.”

  De Israëlische regering heeft BDS lang genegeerd en geridiculiseerd, maar sinds kort kwalificeert zij BDS als ‘strategische bedreiging’. BDS is een geweldloze campagne in reactie op decennia gewelddadige bezetting, die miljoenen Palestijnen hun fundamentele rechten onthoudt ?? maar Netanyahu en zijn bondgenoten deinzen er niet voor terug om BDS af te schilderen als een extremistisch en racistisch kwaad.
  De Nederlandse regering distantieert zich nadrukkelijk van BDS. Ministers Koenders en Ploumen zeiden onlangs in antwoord op Kamervragen:
  “Het kabinet is tegenstander van een boycot tegen Israël en spant zich in voor versterking van de bilaterale economische betrekkingen met dit land. Het kabinet ondersteunt niet de internationaal georganiseerde oproep tot Boycot Divestment and Sanctions (BDS).”

  Dat standpunt past in het politieke plaatje. BDS is niet alleen een uiting van maatschappelijke solidariteit met de rechteloze Palestijnen. BDS is ook ?? en vooral ?? een symptoom van het onvermogen en gebrek aan politieke wil van regeringen en parlementen in Amerika en Europa om het Israëlisch-Palestijnse conflict conform het internationaal recht op te lossen. Waar de politiek faalt, nemen burgers verantwoordelijkheid.
  Israël mag Palestina van de kaart vegen
  Dat falen werd nog eens duidelijk tijdens het plenaire debat over de situatie in Israël en Palestina, dat de Tweede Kamer op 20 mei hield. Dankzij steun van het CDA is er nu een Kamermeerderheid voor ‘minder Amerika en meer Europa’ in wat ?? tegen beter weten in ?? nog steeds ‘vredesproces’ wordt genoemd.
  Maar wat is de enige concrete maatregel die wordt overwogen om de twee-statenoplossing te redden? Dat is niet het weren van producten uit Israëls illegale nederzettingen van de Europese markt. Het is enkel het correct etiketteren van producten uit nederzettingen, opdat Europese consumenten weten waar die vandaan komen.
  Daar gaat het politieke debat na 48 jaar bezetting over: over de vraag of de tijd rijp is om regels voor consumentenbescherming, die al van kracht zijn, ook op de etikettering van nederzettingenproducten toe te passen. Het is lachwekkend. Als Rusland stukken van Oekraïne bezet en annexeert, krijgt het harde en pijnlijke sancties voor z’n kiezen die opgeschaald worden. Producten uit de geannexeerde Krim worden door Europa geboycot. Maar Israël staan we toe om Palestina van de kaart te vegen.
  Kop in het zand
  BDS is uitgegroeid tot een internationale beweging die Israël aansprakelijk wil houden voor ernstige schendingen van het internationaal recht die het onmiskenbaar pleegt. Maar alleen regeringen in Amerika en Europa kunnen Israël hiervoor effectief aansprakelijk stellen. Die blijven de kop in het zand steken. Het kabinet-Rutte gaat zelfs door met het versterken van de economische, politieke en militaire samenwerking met Israël!
  Voor politici die zich zorgen maken over de opmars van de BDS-beweging heb ik een simpele boodschap: neem verantwoordelijkheid. Houd Israël aansprakelijk. Bewijs de twee-statenoplossing niet alleen lippendienst, maar doe iets om die oplossing te redden en te verwezenlijken. Voordat de Israëlische bezetting van Palestina in 2017 een halve eeuw duurt.
  Deze opinie is ook te lezen op The Right Forum.


  ⚠️ Meld

 38. Hmmm, toch maar ff integraal

  ‘Extreem-rechts grotere dreiging dan islamisme’
  Australische politie en wetenschappers waarschuwen voor radicalisering

  Terwijl de media en politici alle aandacht richten op het probleem van radicale islamisten, rukt aan de andere zijde van het spectrum het rechtsextremisme op, dat een nog veel grotere bedreiging vormt voor de maatschappij. Al is het alleen al omdat het recruteringspotentieel veel groter is.
  The Age doet verslag van een conferentie waar politieambtenaren en wetenschappers zich over het probleem bogen. Anne Aly van de Curtin University zette uiteen dat het extremistisch geweld op het continent steeds meer gaat lijken op het Amerikaans extremisme. Recent onderzoek heeft aangetoond dat er sinds 9/11 twee keer zoveel doden in de VS zijn gevallen als gevolg van extreemrechts geweld als van islamistische gewelddaden.
  untitled (37 of 39)Commissaris Nick Kaldas waarschuwde voor de toename van racisme en discriminatie in de maatschappij. Hij prees het feit dat anderzijds steeds meer burgers alert zijn op racisme. Australië heeft te maken met de opkomst van een aantal extreemrechtse groeperingen die aanhangers trachten te werven onder mensen die geschokt zijn door islamistisch terrorisme. Een politieofficier wees op het gevaar dat rechtsextremisten steeds meer in de openbaarheid opereren in plaats van ondergronds, zoals vroeger.
  Een woordvoerder van de islamitische vriendschapsvereniging wees op de gevaarlijke rol van shock-jocks en rechtse columnisten die geen enkele verantwoordelijkheidsgevoel tonen voor het vijandige klimaat dat ze scheppen. Hij wees ook op de schuivende opvattingen. Rechste opiniemakers eisten eerst assimilatie van de moslims maar dat is opgeschoven naar het standpunt dat er in de samenleving geen plaats is voor moslims.
  Nederland levert een geheel eigen bijdrage aan de groei van het probleem. Vorig jaar nog reisde Geert Wilders naar Australië om de plaatselijke bevolking op te hitsen tegen de islam. Hij steunde ook de vorming van een extreemrechtse partij daar. Het probleem van de export van extremisme is in Nederland echter onbespreekbaar, laat staan een discussie over mogelijke maatregelen er tegen.
  Right-wing extremism equal to Muslim radicalisation: academics and police


  ⚠️ Meld

 39. En nu?

  Donderdag namen de eurogroep en de Europese Centrale Bank stappen om Griekenland van steun te voorzien.
  Nadat het Griekse parlement vroeg in de ochtend instemde met de voorwaarden, gingen de ministers van Financiën van de overige eurolanden ”in principe” akkoord met de steunaanvraag van het land. De ECB maakte meer geld vrij voor steun aan Griekse banken.

  * Een aantal parlementen moet zich nog wel buigen over het verzoek om de komende drie jaar circa 86 miljard euro te mogen lenen van het noodfonds ESM. Als dat proces is afgerond, krijgen de experts van de geldschieters, waaronder de Europese Commissie, het mandaat om te gaan onderhandelen over het steunpakket.

  * De ECB kwam donderdag de Griekse banken te hulp met een eerste verhoging van noodsteun in ruim twee weken. Door geldnood zijn de banken in Griekenland al enige tijd dicht en er geldt een dagelijks pinlimiet. De ECB voegde 900 miljoen euro toe aan de zogeheten Emergency Liquidity Assistance (ELA), die daarmee op ruim 90 miljard euro kwam.

  * De eurolanden roepen Griekenland op voor 22 juli een andere reeks hervormingen door te voeren, zoals werd afgesproken tijdens de Europese top van afgelopen weekeinde.

  * Overbruggingskrediet
  In de verklaring wordt met geen woord gerept over het overbruggingskrediet voor Griekenland. De eurogroep sprak volgens bronnen tegenover persbureau Bloomberg ook af dat Athene kan rekenen op 7 miljard euro uit een speciaal EU-potje, het EFSM genaamd.

  * Het gebruik daarvan om het overbruggingskrediet uit te betalen ligt gevoelig bij niet-eurolanden, waaronder het Verenigd Koninkrijk. Ook zij hebben dit potje gevuld en bij de oprichting van het permanente noodfonds ESM werd afgesproken het EFSM niet meer te gebruiken om eurolanden te helpen. Maar er is gewerkt aan extra garanties en/of onderpand voor de niet-eurolanden.

  * Athene heeft een overbruggingskrediet nodig om aan betalingsverplichtingen te voldoen. Zo moet er een flinke lening bij de ECB worden afgelost en staat er nog een rekening open bij het Internationaal Monetair Fonds.

  * Minister van Financiën en eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem zei dat het IMF wellicht maandag aanhaakt bij de gesprekken over Griekenland. De geldschieter trok zich terug nadat Griekenland op 30 juni een aflossingsdeadline miste.

  * Ondertussen is de optie van een Grexit ook nog niet verdwenen uit de hoofden van de schuldeisers van Griekenland. De Duitse minister van Financiën Wolfgang Sch?uble herhaalde donderdagochtend dat het wat hem betreft een goed idee is als de Grieken de muntunie tijdelijk verlaten, omdat ze dan meer ruimte hebben om orde op zaken te stellen.


  ⚠️ Meld

 40. Oei….is geheim niet meer geheim?

  Je zou er zo op kunnen reageren:

  Wat nou, medisch beroepsgeheim?
  Fraude bestrijden is belangrijker dan privacy … Kabinet wil einde maken aan medisch beroepsgeheim

  Als het aan het kabinet ligt, komt er een einde aan het medische beroepsgeheim. Dat schrijft dagblad Trouw in de weekendeditie. De krant heeft een conceptwetsvoorstel in handen van de ministers van Volksgezondheid, Justitie en Sociale Zaken, waarin wordt geregeld dat verzekeringsartsen en medisch adviseurs bij het vermoeden van fraude voortaan patiëntendossiers moeten overhandigen. Artsen moeten dus als een soort spion te werk gaan en hun beroepsgeheim negeren als zij denken dat er met een arbeidsongeschiktheid- of zorguitkering wordt gesjoemeld.
  Jim Faas, voorzitter van de vereniging voor verzekeringsgeneeskunde NVVG heeft daar in de krant kritiek op:
  “Ik dacht altijd dat het beroepsgeheim niet wordt verkwanseld voor financiële belangen. Dat blijkt dus naïef te zijn. Verzekeringsartsen zijn toch niet van de fraudebestrijding? [??] In een fractie van de gevallen is er sprake van uitkeringsfraude. Moeten wij daarom het beroepsgeheim opofferen? Als de verzekeringsarts een spreekplicht krijgt, komt het vertrouwen met integere cliënten onder druk te staan.”

  Minister Edith Schippers denkt daar anders over. Sterker nog, Schippers ziet plots overal fraudeurs. Volgens haar kunnen frauderende zorgverleners zelfs het medisch beroepsgeheim misbruiken om fraude verborgen te houden. Dat wantrouwen is ontstaan nadat vijf jaar geleden aan het licht kwam dat frauderende psychiaters de overheid voor tientallen miljoenen euro??s hadden gelicht, door mensen via hen een arbeidsongeschiktheids- of zorguitkering te geven, waar ze helemaal geen recht op hadden. Dit bewijzen was lastig, omdat de artsen hun dossiers geheim hielden.
  Toch is de overkoepelende artsenfederatie niet blij met de plannen van het kabinet. Sjaak Nouwt, adviseur gezondheidsrecht bij KNMG:
  “Er moet niet te gemakkelijk over het belang van vrije toegang tot de gezondheidszorg worden gestapt. Wij hebben al gedragsregels opgesteld hoe te handelen bij vermoedens van fraude. Een wetsvoorstel waarbij het verstrekken van medische gegevens wordt verplicht, is ons inziens niet nodig.”

  Faas pleit dan ook voor een officieel advies- en meldpunt, waar artsen met vermoedens van fraude terechtkunnen. Zo kan het medisch beroepsgeheim in ere worden gehouden.


  ⚠️ Meld

 41. Welllicht omdat er een KOPIETJE van Joop achterzat…in en in triest :'(

  Zal vandaag ofmorgen eens kijken of hier wél extreem-rechtse sites mogen worden gelinkt.


  ⚠️ Meld

 42. Wat nou, medisch beroepsgeheim?
  Fraude bestrijden is belangrijker dan privacy … Kabinet wil einde maken aan medisch beroepsgeheim

  Als het aan het kabinet ligt, komt er een einde aan het medische beroepsgeheim. Dat schrijft dagblad Trouw in de weekendeditie. De krant heeft een conceptwetsvoorstel in handen van de ministers van Volksgezondheid, Justitie en Sociale Zaken, waarin wordt geregeld dat verzekeringsartsen en medisch adviseurs bij het vermoeden van fraude voortaan patiëntendossiers moeten overhandigen. Artsen moeten dus als een soort spion te werk gaan en hun beroepsgeheim negeren als zij denken dat er met een arbeidsongeschiktheid- of zorguitkering wordt gesjoemeld.
  Jim Faas, voorzitter van de vereniging voor verzekeringsgeneeskunde NVVG heeft daar in de krant kritiek op:
  “Ik dacht altijd dat het beroepsgeheim niet wordt verkwanseld voor financiële belangen. Dat blijkt dus naïef te zijn. Verzekeringsartsen zijn toch niet van de fraudebestrijding? [??] In een fractie van de gevallen is er sprake van uitkeringsfraude. Moeten wij daarom het beroepsgeheim opofferen? Als de verzekeringsarts een spreekplicht krijgt, komt het vertrouwen met integere cliënten onder druk te staan.”

  Minister Edith Schippers denkt daar anders over. Sterker nog, Schippers ziet plots overal fraudeurs. Volgens haar kunnen frauderende zorgverleners zelfs het medisch beroepsgeheim misbruiken om fraude verborgen te houden. Dat wantrouwen is ontstaan nadat vijf jaar geleden aan het licht kwam dat frauderende psychiaters de overheid voor tientallen miljoenen euro??s hadden gelicht, door mensen via hen een arbeidsongeschiktheids- of zorguitkering te geven, waar ze helemaal geen recht op hadden. Dit bewijzen was lastig, omdat de artsen hun dossiers geheim hielden.
  Toch is de overkoepelende artsenfederatie niet blij met de plannen van het kabinet. Sjaak Nouwt, adviseur gezondheidsrecht bij KNMG:
  “Er moet niet te gemakkelijk over het belang van vrije toegang tot de gezondheidszorg worden gestapt. Wij hebben al gedragsregels opgesteld hoe te handelen bij vermoedens van fraude. Een wetsvoorstel waarbij het verstrekken van medische gegevens wordt verplicht, is ons inziens niet nodig.”

  Faas pleit dan ook voor een officieel advies- en meldpunt, waar artsen met vermoedens van fraude terechtkunnen. Zo kan het medisch beroepsgeheim in ere worden gehouden.


  ⚠️ Meld

 43. Conservatieven in Engeland en in Nederland…Over Griekenland. In iedereen geval delen ze niet de mening over Merkel. En hebben ze in Engeland meer lef. Die gozer is de belangrijkste concurrent van Cameroun: interessant!

  Boris Johnson haalt fel uit naar ‘rampzalige’ Merkel
  De Griekse democratie is op de brandstapel beland, meent populaire Conservative en roept op tot opstand

  Boris Johnson, burgemeester van Londen, gedroomd opvolger van premier Cameron en met stip een van de amusantste conservatieven op het Oostelijk Halfrond, heeft hard uitgehaald naar bondskanselier Angela Merkel.
  Via Twitter kreeg de burgemeester annex columnist annex tv-presentator de vraag voorgelegd: Hoe kijkt u aan tegen de Duitse pogingen om Lissabon en Maastricht te verwoesten door Griekenland uit de eurozone te duwen?
  Johnson antwoordde:
  Het is een ramp en het is de hoogste tijd dat we de verbranding van de Griekse democratie veroordelen.
  Terwijl in Nederland de conservatieven van de VVD er compleet het zwijgen toe doen en de sociaal-democraten de maatregelen toejuichen, spreekt Johnson zich fel uit tegen de anti-democratische wind van Merkel en haar regering. De maatregelen waar Duitsland, met hulp van Rutte en andere conservatieve Europese leiders, de Grieken toe dwong werden op sociale media onthaald op de hashtag #ThisIsACoup. Oftewel, dit is een staatsgreep. Extra pijnlijk omdat Griekenland lang gebukt is gegaan onder de gevolgen van een militaire staatsgreep en het lidmaatschap van de Unie een herhaling daarvan nu juist moest voorkomen.
  In zijn column in de Daily Telegraph noemde Johnson de Duitse eisen eerder een vorm van ‘proskynese’, het Griekse woord voor het zich nederig op de grond laten vallen en de voeten kussen van de hoogste gezaghebber. Hij spreekt schande van de eis dat Griekenland zijn staatsbezittingen onder Duits toezicht moet verkopen. “Ze zijn misschien bezoedeld, ze zijn misschien verschuldigd maar het ze behoren wel toe aan het Griekse volk.” Hij wil dat er een Griekse en liefst Europese opstand komt: “Nu is het tijd om de geest van Marathon opnieuw te ontdekken, om te vechten voor de dingen die Griekenland groot hebben gemaakt.”


  ⚠️ Meld

 44. Walgelijk >:( Dat deze Rechts-uber-extremistische site >:( HIER WEL, zonder problemen, gelinkt mag worden.

  Terwijl ik hier bewust een spatie moet laten omdat ie em anders gewoon censureert! http://www.jo op.nl


  ⚠️ Meld

 45. Hier ging het nogwel goed mis…zie origineel bericht voor (niet)werkende link:

  Bericht door dick, op 16 juli 2015 20:43
  Eindelijk weer een uitgesproken (ex? want mag dit wel?) CDA-er

  Wellicht een aanvulling op 15 juli 2015 14:43
  dickBericht door dick, op 16 juli 2015 20:44
  En gelijk is de link doodgeslagen…Nee, natuurlijk is dat geen toeval smilies/angry.gifsmilies/angry.gifsmilies/angry.gif


  ⚠️ Meld

 46. 😀 Ben eigenlijk niet graag trendy D erk. Ben liever geen mak-kudde schaap, geen trend-volger (dat woord komen we de laatste tijd véél te weinig tegen). Bedoel dat het linken van joop.nl vaker misgaat dan goed:
  2 voorbeelden op 16/7 worden genoemd…waarbij het linken niet alleen niet lukt…maar waar gelijk na (goede) plaatsing de link ineens leeg blijkt te zijn. Kijk(klik) de links 16/7 20:43 en 20:44 maar na:

  Hopeloze frustratie….mail elke keer met de redactie die het ook niet meer begrijpt. Dan kom ik helaas wéér op de vriendelijke Hans van E…hij is de enige die wat tegen Joop.nl heeft. Maar zegt dat boycot iets van de redactie van WLZ is…………………..geen enkele site wordt gecensureert…..Zie ABSOLUUT 18/7 20:24 (als voorbeeld dus)
  Dat is alles wat ik nogmaals kwijtwou Ed D erk. Hoe is het nu overigens met vrouw-D erk?

  En zie 18/7 20:28 EEN MIRAKEL TOCH?

  Maar hoe zo “verward”? Stem dus volmondig toe in je link tussen ” Trendy en verward”…heb we het hier ook meer dan eens voorspeld: Tjonge wat lopen er véél te véél mensen op straat die gewoon geestelijke steun nodig hebben! Bedankt mevrouw Skippers!


  ⚠️ Meld

 47. Langs deze, onsympatieke, weg wil ik alle lezers, volgers en likers van de TTTTT feliciteren met de nieuwe baas van de TTTTT.

  Paul Jansen 😀

  Heb ik best hoog, gezien zijn genuanceerde (hij wel en Juul niet) kijk op het leven en de politiek. Paul komt voor alsnog over als een integer baas!

  Geweldige keus TTTTT, die de TTTTT-groep er wel eens bovenop zou kunnen helpen.
  – Heb hier al meer dan eens aangegeven dat Telesport gewoon goed is…en dus geen verbetering behoeft.
  – Zou zelf “Privé” er uit mikken….Pff wat een rioolratten! Maar daar lijkt de TTTTT (ook in vakantietijd in den vreemde) op te drijven. Nixxx meer aan doen dus.
  – Financieel is volgens mij ook goed. Helaas soms nog een enkele mening, maar vooral feiten.
  – Justitie/politie/geweld etc…is toch in goede handen bij Sjon v/d Heuvel? Het blijkt elke keer weer, dat hij veel contacten en lijntjes heeft. Houwen zo.
  – Dus Paul: stort je op de van sensatie doordrenkte actualiteiten/hotnieuws/binneland/buitenland maar schaf vooral een nieuwe columnist aan. Die baard is bagger.

  Ja, Paul gun ik wel succes. Als ie e.e.a. van het hierboven genoemde ter harte neemt…vooral mbt Privé (maar daar komen ze dus niet vanaf) Ja hoor, een (soms extreem ) rechtse VVD/PVV/alle splinters/ook (“vergis je niet” , zou prof. Pim zeggen) veel CDA -lezers.


  ⚠️ Meld

 48. Dat zal waarschijnlijk komen door de woordkeuze die ze bij JooooOop pfff gebruiken. Je weet wel sommige gebruikte bijvoegelījke naamwoorden die komen niet door het filter heen.

  Heeft niets met Joop te maken.


  ⚠️ Meld

 49. Deze tweet plof ik ff dubbel. Al zal dat topic van gister moeilijk op te sporen zijn. Maar ZO kunnen Christenen dus OOK reageren op “Islamitische landgenoten” ….

  TWEET VAN DE DAG
  vr 17 juli 2015

  Het einde van de ramadan. Respect voor onze Islamitische landgenoten. Waardevol, zo’n tijd van vasten en bezinning. Fijn Suikerfeest!

  Arie Boomsma


  ⚠️ Meld

 50. Is dit ook politiek gerelateerd? Nee, volgens mij niet. Maar wel serieus bedoelt…dus vraag ik het hier maar:

  Vreemd verhaal zeg Schrappen vanwege trieste-Privé omstandigheden…Zo triest dat schijnbaar alle betrokken partijen gelijk akkoord gingen met uitstel.
  Tot wanneer wordt het uitgesteld?
  Het is verdorie al een maand geleden!


  ⚠️ Meld

 51. Tweet van de dag fijn suikerfeest.
  Zet de beveiliging maar weer op scherp in bioscopen en andere openbare gelegenheden.
  Ali Chemicali.


  ⚠️ Meld

 52. Skofterig dat de KKK (net op het journaal met een nogal gelijkdenkende maar niet samen willen-werkende club) leek dus op “voor 1x samen”

  Nogsteeds, of beter ‘ineens weer’ van zich laat horen in de U.S.A.

  Zo leken ze nog steeds de verkiezing van Obama (1e donkere MP) niet te hebben verwerkt. Hitler-groeten waren talrijk, Die verboden confederatievlag overheerste en het hakenkruis was ook ernstig zichtbaar.
  Het KKK-deel protesteerde dit keer zonder de witte muts. Werden soms ook geïnterviewd….wat een standpunten!

  Die moord door die jongen werd ook goedgepraat. Er werd gedreigd naar wat ze “een monster” noemden…een donkere Amerikaan.
  En er werd voorgesteld een man het zwart van zijn gezicht te scrappen. Heb dit wel kunnen vinden, maar dat is van van 23 uur geleden

  Dit zien we morgen in Metro


  ⚠️ Meld

 53. Amerikaanse moslims halen ton op voor herbouw afgebrande zwarte kerken

  Ramadan-actie: alle gebedshuizen van alle religies verdienen bescherming

  Amerikaanse moslims hebben in korte tijd meer dan 100.000 dollar ingezameld voor de herbouw van acht Amerikaanse zwarte kerken. De gebedshuizen brandden af in de 10 dagen na de terroristische moordpartij door een blanke extremist in Charleston.

  In de dagen na de terreurdaad waarbij negen zwarte christenen werden vermoord door een blanke rechts-extremist, vlogen opvallend veel zwarte kerken in brand. In drie van de acht gevallen is inmiddels aangetoond dat het om brandstichting gaat. Verschillende Amerikaanse islamitische organisaties reageerden op de schokkende gebeurtenissen met een actie op de islamitische crowdfund-site LaunchGood om de kerken te herbouwen. Ze grepen de vrijgevigheid van de Ramadan-vierders aan en verklaarden zich solidair met de belaagde christenen: ieder gebedshuis van elk geloof moet een veilige plaats zijn.

  Respond with Love: Rebuild Black Churches, Support Victims of Arson across the South

  Zie ver*&^***###% voor filmpje….www. joop.nl


  ⚠️ Meld

 54. Goedemorgen. Alexander Pechtold van het reactionair populistische partijtje D66 wil graag een Europese EU-regering en is blij dat zijn socialistische vriend Hollande het blauwe balletje opgooit. Maar pas op! U mag daarvan niet ‘in een kramp schieten’. Dat ging helemaal mis gisterenavond natuurlijk. Het Europese ideaal ligt aan barrels. Griekenland stevent af op een Grexit als straks blijkt dat de derde bailout wel geld kost maar niks oplevert (en sowieso geen rente). 62 procent van Nederland zegt Fuck the EU. Maar het zal de eurofielen worst wezen. Die grijpen de deplorabele Staat van de Unie aan om te doen waar iedereen voor vreesde: nog meer EU. Mentaal gezonde mensen zien de Verhofstadtiaanse drammerigheid van Brussel juist als aanleiding voor de crisis. Maar dat is dus ‘kramp’, volgens Pechtold. Gelukkig kunnen mensen die hun democratische Nederlandse hart nog wél op de juiste plek hebben bij GeenPeil terecht. Wij willen een EU referendum. Omdat we meer democratie en meer inspraak willen tegen het idealistische opportinisme van Alexander de EUlitaire. Doe mee. Steun GeenPeil en win meer democratie! Opdat Peggold zelf krampjes krijgt…

  Ach, 1 ding moet je de europopulistische Pechtold wel nageven: hij is tenminste eerlijk over z’n Europese Droom. MinPres Mark huichelt zich een weg door z’n premierschap door net te doen of ie eurokritisch is. Zoals in dit fragmentje uit z’n VPRO verkiezingscommercial uit februari. Daar krijgt een mens pas echt kramp van.


  ⚠️ Meld

 55. Ja de gladde veilingmeester houdt ons allemaal voor de gek.
  Let maar op paar jaartjes zit die zelf in Brussel dat is de ware aard van het hele D’66.


  ⚠️ Meld

 56. Best goed stijllozen stukje. Helaas heeft dit op te volgen, geen zin:
  Terugkijktip. EenVandaag – misschien wel de goeiste actualiteitenrubriek op de NPO – deed een EuroSpecial.
  Natuurlijk kan éénvandaag geen reprecentatieve peiling opzetten; de gedachte alleen al hahaha.

  # Wat jammer dit http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/07/faq.html
  *Wou namelijk serieus voor de EU als Economische-handel en diensten-unie…mag voor mij ook een politieke en defensie (zou elk land veel besparen) unie worden….
  Weliswaar met enorm veel minder bureaucratie!
  Ben namelijk zélf in 1984 in Staatsburg wezen kijken, met de MEAO (let wel: Bestuurlijke Richting…met veel juridische, politieke en economische scholing). Destijds vond ik het al enorm verbazingwekkend!
  Het is sindsdien alleen nog maar erger geworden GELDVERSPILLING

  Dus voor EU als samenwerkende eenheid.
  Tegen alle bureaucratie daar én natuurlijk moet Staatsburg opgedoekt worden. Hoezeer La France daar ook tegen is.

  Interessante info over de cultuur binnen “Defensie” in een tijd dat Defensie toch niet echt druk is/hoeft te zijn (bron: stijllozen)

  Een groot deel van de vrouwelijke soldaten uit Groot-Brittannië is tijdens hun werk voor Defensie weleens aangerand door personen van hetzelfde geslacht. Dat blijkt uit een onderzoek naar aanranding binnen het leger, dat vandaag werd gepubliceerd.

  Bijna vier op de tien vrouwen die mee deden aan het onderzoek had het afgelopen jaar weleens ongewenste opmerkingen naar hun hoofd geslingerd gekregen. Dertien procent gaf aan dat zij “bijzonder overstuur” raakten van de opmerkingen.

  De commandanten waren volgens The Telegraph verbaasd over hoeveel vrouwen zich schuldig maakten aan de aanrandingen. Volgens de onderzoekers heeft het leger “een overdreven seksuele cultuur, waarin ongepast gedrag wordt geaccepteerd”.

  Ongeveer de helft van de ondervraagden deed geen aangifte van de aanrandingen, omdat zij bang waren dat dat hun carri?re in gevaar zou brengen.  ⚠️ Meld

 57. Het slot van D erk’s bijdrage verdient nog ff te worden uitegelicht:

  hij (Kereltje P.) is tenminste eerlijk over z’n Europese Droom. MinPres Mark huichelt zich een weg door z’n premierschap door net te doen of ie eurokritisch is. Zoals in dit fragmentje uit z’n VPRO verkiezingscommercial uit februari. Daar krijgt een mens pas echt kramp van.  ⚠️ Meld

 58. Dit zal dan wel koren op de molen zijn voor Abel

  Dikwijls krijg ik het verwijt dat ik bij kritiek vaak op de man speel. Ook deze keer zal ik geen uitzondering maken voor Alexander Pechtold. Hij heeft er zelf ook sterk een handje van: het op de man spelen.

  In het krappe jaar dat hij minister was van ⤽bestuurlijke vernieuwing en koninkrijksrelaties⤝ zei hij in een interview: ⤽dat alles in politiek Den Haag ⤽veel vuiler en vunziger was dan mensen denken⤝. Hij gaf ook aan dat hij ⤽soms moeilijk⤝ uit de voeten kon met premier Balkenende en minister Donner van Justitie, die beiden van het CDA waren. Zoals de waard is vertrouwt hij zijn gasten.

  Ik denk dat Pechtold de meest overgewaardeerde politicus is in Den Haag. Hij is het prototype van een opportunistische beroepspoliticus. Alles draait en keert hij op het moment dat hem dat uit komt. Alles is berekend. Alles is gepland in wat straatjes die Pechtold passen.

  Alexander Pechtold (Delft, 1965) is politiek leider van D66, eigenlijk sinds Thom de Graaf jammerlijk struikelde in de Eerste Kamer op het wetsvoorstel voor de gekozen Burgemeester. Pechtold, die net mede dankzij Thom de Graaf, daarvoor burgemeester was geworden van Wageningen, liet die stad na 1,5 jaar alweer in de steek. Hij was er nog nooit eerder geweest voor zijn sollicitatie gesprek, maar had van Thom de Graaf begrepen dat het een leuk stadje was en bovendien een stadje met een universiteit en dat gaf extra cachet. Terwijl Thom de Graaf jammerlijk via de achterdeur afging op een voor de D66 zeer cruciaal wetsvoorstel, het was immers het eerste bestuurlijke D66 vernieuwingsvoorstel dat in de Tweede Kamer was goedgekeurd, had partijvoorzitter Pechtold geen enkele bedenking om als minister-zonder-portefeuille ⤽bestuurlijke vernieuwing⤝ ?? over te nemen, terwijl de D66 leider en minister De Graaf net de ??dikke vinger?? had gekregen. Hoezo bestuurlijke vernieuwing?

  Na de lagere school in Rhoon volgde Pechtold van 1978 tot 1985 het gymnasium op het Rotterdams Lyceum. Omdat zijn in Emmen wonende ouders nog een huisarts hadden in Delft werd hij daar geboren. Toen ik studeerde, was iedereen werkloos. Ik ben dus gaan doen wat ik leuk vond, vanuit de overtuiging dat ik daar dan waarschijnlijk ook goed in zou zijn??.⤝ Hij studeerde in 1996 af op het onderwerp ??Veldslagen in de 17e eeuwse schilderkunst??.

  Laat u dat eens even rustig op u inwerken: veldslagen in de 17e eeuw.

  Verder zegt Pechtold: ⤽zelf heb ik allerlei dingen gedaan: ik zat in de studierichtingscommissie en ik had alle mogelijke soorten bijbanen, meestal gerelateerd aan de studie of maatschappelijk betrokken.⤝ Een van die banen is suppoost in museum De Lakenhal. ⤽Dat verdiende goed, wat voor een student natuurlijk prettig is, maar het zat ook meteen in mijn toekomstige vakgebied??.. Daarnaast was ik nachtportier in een hotel.

  Tijdens zijn studie werd hij 1989 lid van D66. In 1990 werd hij fractie-assistent van de gemeenteraadsfractie van D66 in Leiden, waarna hij van april 1994 tot oktober 2002 zelf lid van de gemeenteraad was. Van april 1997 tot oktober 2003 was hij wethouder in Leiden (eerst van sport, recreatie en monumenten, later van onderwijs en verkeer en vervoer). Daarna was hij anderhalf jaar burgemeester van Wageningen, voordat hij eind maart 2005 minister voor Bestuurlijke Vernieuwing en Koninkrijksrelaties in het kabinet Balkenende-II werd. Pechtold diende samen met de twee andere D66 ministers op 29 juni 2006 zijn ontslag in vanwege het intrekken van de steun door de D66-fractie aan het kabinet. Sinds de laatste parlementsverkiezingen (november 2006) is hij fractievoorzitter van D66 in de Tweede Kamer.

  Alexander Pechtold is de enige politicus in Nederland die de recente kritiek van Jean Claude Juncker op Nederlandse politieke partijen deelde. Het is veelzeggend: ⤽D66 is het eens met de kritiek van de voorzitter van de Europese Commissie Jean Claude Juncker op Nederlandse politici. Nederland zou egoïstisch zijn volgens de eurochef, en alleen maar aan zijn eigen belang denken⤝.

  Pechtold werd door de recentelijk in opspraak geraakte VK journalist Jan Hoedeman in november 2014 al gepresenteerd als de premier die ⤽iedereen⤝ op het binnenhof wel zag zitten. Main stream media, policor en ??goedmenschen maffia?? zijn er allang uit. Jammer dat de kiezer ooit nog moet spreken; jammer ook dat Sybrand Buma nu net deze week werd genoemd als kandidaat premier en op nummer 1 eindigde op de Jalta top 50 van meest invloedrijke rechtse Nederlanders. De kans dat Pechtold hoog zou eindigen op de nog nimmer bestaande lijst van 50 meest invloedrijke linkse Nederlanders maakt de zaak nog iets wranger. Hij heeft niets links en hij heeft niets rechts; gewoon iemand zonder principes, zonder ideologie, gewoon Pechtold. Hij is zichzelf, voor zichzelf, van zichzelf, om zichzelf, met zichzelf. Sybrand Buma legt het in Elsevier haarfijn uit: De CDA-voorman denkt dat de peilingen Alexander Pechtold ??naar het hoofd zijn gestegen?? en dat de ideologie op de tweede plaats is gekomen. Pechtold luistert graag naar de Zangeres zonder Naam.

  Op het 100e D66 congres van 1 november 2014, waar Pechtold in zijn speech aangaf dat het ambitie niveau van D66 veel hoger lag dan de coalitie partijen VVD en PvdA, en de prioriteiten voor D66 stelde op innovatie en stimuleren van werkgelegenheid, komen met belastingverlagingen middels een nieuw belastingplan, duurzaamheid en vooral schone energie. Hij zou graag nog eens met Diederik Samsom op het strand van Scheveningen wandelen en daar de windparken zien op zee i.p.v. de olietankers. Hij woont zelf in Wageningen en niet aan de kust. Hij wil de energie rekening voor de burger betaalbaar maken, energiebesparend, investeren in schone energie, zon en wind, zonder zich te realiseren dat dit in navolging van het VK en Duitsland nochtans alleen tot hogere energie rekeningen leidt, zelfs al bij een olie prijs van USD 100 ?? terwijl deze inmiddels gedaald is tot USD 50 waarmee alternatieve energie nog meer subsidies slurpen. Een onbegaanbare (en onbetaalbare) weg.

  D66 van Pechtold is de partij die Verhofstadt steunde bij de EU verkiezingen en met de partij van Verhofstadt en anderen, waaronder de VVD, één politiek blok vormen: ALDE. Verhofstadt die uitgesproken pro Politieke Unie is. D66 is de partij die van alle partijen in de Tweede Kamer het meest uitgesproken pro EU is, dus voor verdere overdracht van soevereiniteit, voor ESM, voor bankenunie, voor fiscale unie, voor de Euro, voor ⤽democratie⤝ a la Jean Claude Juncker en Martin Schulz. Voor de EU banenmachine voor de Timmerfransen van de 28 EU landen, voor uitbreiding van de EU, inclusief toetreding van Turkije, voor riskeren van escalatie van het conflict in Ukraine met Poetin. Ambitieniveau voor Pechtold moet omhoog ?? ??nu vooruit?? ?? als het aan hem ligt, lost hij eigenhandig de problemen op van landen als Frankrijk, Italië en een haperende Duitse economie.

  Pechtold is iemand die heel ver voor de muziek en de problemen uit blijft rennen, zich graag druk maakt om de problemen van morgen, niet die van vandaag; niet de problemen van de PVV tokkies; geen oplossingen voor de problemen die islamisering van de westerse samenlevingen met zich meebrengen, of massa immigratie; geen oplossingen voor die sectoren en werknemers in bijvoorbeeld de transportsector die banen zien verdwijnen richting Oost-Europese bedrijven en chauffeurs, die het voor zoveel minder kunnen en willen doen. Pechtold is de man die zijn partij terugbracht tot een partij met 3 zetels in de kamer (2006) daarna terug kwam tot 10 en nu met 12 zetels in de kamer zit. Diezelfde partij onder Hans van Mierlo bracht het ooit tot 24 zetels (na op 38 zetels te hebben gestaan in de peilingen).

  Ik was zelf een liefhebber van Van Mierlo. Vond Jan Terlouw een nette man. Kon me vinden in de toen nog jonge, frisse Thom de Graaf, had bewondering voor de zeer principiële Boris Dittrich, heb die partij vaak mijn stem gegeven, met name vanwege haar oorspronkelijke agenda bestuurlijke vernieuwing, maar was in één klap genezen met de komst van beroeps opportunist Alexander Pechtold. Vrij en onbezwaard, niet gehinderd door enige kennis van zaken nam hij de portefeuille van Thom de Graaf over in 2005. Toen, bij die eerste kennismaking, ging het al gelijk fout en het is nooit meer goed gekomen.

  In zijn meesterlijke werk, Oerdriften op de Werkvloer legt mijn vriend -evolutionair sociaal psycholoog prof. dr. Bram Buunk- uit, dat eerste indrukken van mannen, speciaal die een bedreiging uitstralen, meestal binnen de eerste 39 milliseconden worden gemaakt. Mensen zijn zelfs zo goed in het vormen van eerste indrukken dat ze de ander niet eens hoeven te zien. Deze aangeboren gave blijkt in hoge mate af te hangen van hoe belangrijk die eigenschappen zijn ?? of in de evolutie waren ?? voor het overleven in sociale verbanden en het reproductieve succes. Zo is de mens er meer bij gebaat wanneer hij de betrouwbaarheid of de agressiviteit van de ander juist kan beoordelen, dan diens muziekvoorkeuren. Uiterst relevant is ook in dit verband de dominantie van de ander. Mensen zijn heel gevoelig voor rangen, en plaatsen zichzelf onvermijdelijk in een rangpositie. Vooral fysiek dominante rivalen kunnen veel jaloezie opwekken, ook wanneer ze slechts een fractie van een seconde onbewust worden waargenomen. Of de rivaal aantrekkelijk is of niet doet er veel minder toe. Rivalen met een hogere status worden gezien als bedreigend voor de eigen positie in de groep en daarom is het belangrijk om een snel oordeel te kunnen vormen over de eigen plek en die van de ander.

  Mijn oordeel over Alexander Pechtold werd binnen 39 milliseconden gemaakt. Die eerste indruk werd sinds 2005 steeds weer herbevestigd. Ik mag Alexander Pechtold niet. Mijn afkeuring van de man moge blijken uit het hier voorgaande maar culmineert in de onderstaande opname van powned waarin Pechtold Wilders meende te kunnen aanspreken op nazi-elementen onder zijn volgers. Het is op dit soort momenten dat niemand anders dan Pechtold laat zien waarom hij niet deugt en waarom ik hem niet mag.

  bron http://stopdebankiers.eu/pechtold-is-een-zielig-miezerig-hypocriet-mannetje/


  ⚠️ Meld

 59. 2e helft van 13:53 moest eigenlijk op zichzelf staan. Komt omdat ik dit stukje nogal TRIEST vond!

  Interessante info over de cultuur binnen “Defensie” in een tijd dat Defensie toch niet echt druk is/hoeft te zijn (bron: stijllozen)

  Een groot deel van de vrouwelijke soldaten uit Groot-Brittannië is tijdens hun werk voor Defensie weleens aangerand door personen van hetzelfde geslacht. Dat blijkt uit een onderzoek naar aanranding binnen het leger, dat vandaag werd gepubliceerd.

  Bijna vier op de tien vrouwen die mee deden aan het onderzoek had het afgelopen jaar weleens ongewenste opmerkingen naar hun hoofd geslingerd gekregen. Dertien procent gaf aan dat zij “bijzonder overstuur” raakten van de opmerkingen.

  De commandanten waren volgens The Telegraph verbaasd over hoeveel vrouwen zich schuldig maakten aan de aanrandingen. Volgens de onderzoekers heeft het leger “een overdreven seksuele cultuur, waarin ongepast gedrag wordt geaccepteerd”.

  Ongeveer de helft van de ondervraagden deed geen aangifte van de aanrandingen, omdat zij bang waren dat dat hun carri?re in gevaar zou brengen.
  …..Die reden ook!!!  ⚠️ Meld

 60. Tsja Dick, al eens eerder aangegeven GS pakt beide richtingen en is geen eenrichtingsverkeer, aanbidders van een bepaald goed.Dat maakt GS tov Joop juist uniek :-*


  ⚠️ Meld

 61. Klopt D erk. Toen had ik een antwoord met 8 linken van Joop…waarnaar ik absoluut niet lang hoefde te zoeken. Geef ook toe dat er 2 pikante (dus politiek-neutralen) tussen zaten 8)

  Maar je begrijpt het al…….dit antwoord kwam nooit meer bij de admin. vandaan……………………….sh*t heb ik me toch wéér laten verleiden tot een antwoord >:(

  Ok maar ff afmaken ook dan:
  – Griekenland pakt de draad weer op
  – Bloedige aanslag in Turkse grensstad
  – Heb dit stuk vanochten in De Metro gelezen: Metro-columniste na aanranding: Er is iets mis met aangiftesysteem…..de dame hoort bij een bekende cabaretier!…Sal verdeuri Youpie toch niet zijn 😮
  – en een goed verhaal zeg! Kan zo op een ander topic

  Wat betekent het precies om geprivilegieerd te zijn? Iedereen kan bedenken dat zolang er mensen zijn die elke dag 35 kilometer moeten lopen voor drinkwater, het een privilege is om een kraan met stromend water in je huis te hebben. Maar hoe zit het met privileges binnen rijke westerse landen? Wie zijn er hier bevoorrecht?

  Om dat duidelijk te maken werd een groep van tien mensen aan een test onderworpen. Aan het begin van de test staan ze hand in hand op een rij. Vervolgens krijgen ze 35 vragen, zoals:

  -Ben je ooit in je klas of op je werk de enige geweest van jouw ras, geslacht, sociaal-economische status, seksuele oriëntatie, zet dan een stap terug.
  -Als je je op je gemak voelt als je s’avonds in je eentje naar huis loopt, zet dan een stap vooruit.
  -Als je weet dat je ouders in staat zijn je financieel te ondersteunen als jij het financieel zwaar hebt, zet dan een stap vooruit.
  -Als je ooit gepest bent om iets wat je niet kan veranderen, zet dan een stap terug.
  -Als je ouders universitair geschoold zijn, zet dan een stap vooruit.
  -Als je fouten kan maken zonder dat mensen die toerekenen aan je ras of geslacht, zet dan een stap vooruit.
  -Als je ooit een baan hebt aangeboden gekregen via een vriend of een familielid, zet dan een stap vooruit.
  -Als je je ooit ongemakkelijk hebt gevoeld over een grap of een statement over je ras, etniciteit, geslacht, uiterlijk of seksuele oriëntatie, maar je je te onveilig voelde om de confrontatie aan te gaan, zet dan een stap terug.
  -Als je ooit bent gediagnosticeerd met een fysieke of geestelijke handicap, of een psychische aandoening, zet dan een stap terug.

  Kijk wat er dan gebeurt.

  – Onder de kop showbizzzzz, Wat kan dit topmodel niet?

  Cara Delevigne kan niet alleen acteren en zingen, maar óók beatboxen … En hoe!

  Na het zien van deze video vraag je jezelf toch af wat het voormalig fotomodel Cara Delevigne níet kan? Acteren kan ze, zingen kan ze en daar kunnen we nu ook beatboxen aan toevoegen. In het televisieprogramma The Tonight Show met Jimmy Fallon krijgt ze de microfoon aangereikt, het geluid dat ze daarop produceert is nogal indrukwekkend. Kijk, luister en geniet. En hé, het is oké als je een beetje jaloers bent.
  – Bruce Springsteen geeft verrassingsoptreden in Asbury Park
  http://www.joop.nl/lekker/detail/artikel/32933_wij_willen_tepels/
  http://www.joop.nl/lekker/detail/artikel/32746_tv_presentatrices_strippen_om_voetballers_te_laten_winnen/
  http://www.joop.nl/lekker/detail/artikel/32633_alle_dieren_bestaan_uit_dezelfde_stukken/


  ⚠️ Meld

 62. Komt wel redelijk over lijkt me Zal wel lastig worden: commissie die bepaalt of medicijnen voor zeldzame ziektes genoeg ‘gezondheidswinst’ opleveren[/url]

  Zou mevr. Skippers hier trouwens zelf niet haar vingers aan willen branden? Vanzelfsprekend met dat adviesorgaan en een clupje zwaar-betaalde ambtenaren?
  Die wens… een commissie kost natuurlijk weer belachelijk veel gemeenschapsgeld.

  Hoe redelijk het idee ook over komt!  ⚠️ Meld

 63. 🙂 D erk. Vind jij ook dat een setje jonge dames hier momenteel iets drinkend en etent….onder het genot van…de volgens mij Graties verkregen….dvd van Zwijmelkont Borsato….een grens overschrijden?

  Persoonlijk vind ik dat ze toch, op de vrogge maandagavond, tegen het grensje aanzitten!:

  Mocht net nog wel ff melden aan de niet-luisterende dames….dat ik “Vandaag is ROOD” (die toen ten gehore werd gebracht) zijn beste all-time hit is geweest. Maar die voorkeur zal jou niet verbazen (wil ook ff, min of meer subtiel, verwijzen naar…deze

  Dein Lippenstift ist verwischt
  Du hast ihn gekauft und
  Und ich habe es gesehen
  Zuviel Rot auf deinen Lippen
  Und du hast gesagt “mach mich nicht an”
  Aber du warst durchschaut.
  Augen sagen mehr als Worte
  Du brauchst mich doch, hmmmh?
  Alle wissen, daþ wir zusammen sind
  Ab heute
  Jetzt hör ich sie!
  Sie kommen!
  Sie kommen dich zu holen.
  Sie werden dich nicht finden.
  Niemand wird dich finden!!
  Du bist bei mir.

  Toch een minpuntje Borsato had niet MOETEN zingen

  “Vandaag is ROOD”

  maar

  “Elke dag is ROOD”  ⚠️ Meld

 64. Zetelverlies kostte PvdA miljoenen DEN HAAG –
  De PvdA heeft vorig jaar ruim tweeënhalf miljoen euro uitgegeven aan de verkiezingen voor het Europees Parlement en de gemeenteraad. In beide gevallen leed de partij een groot zetelverlies.Dat blijkt uit de jaarrekening van de partij, schrijft het Financieele Dagblad.

  Ook D66 gaf veel uit, maar de 1,9 miljoen euro aan uitgaven leidde wel tot winst. De VVD gaf 1,8 miljoen euro uit, alle andere partijen veel minder. Door het zetelverlies loopt de PvdA ook nog inkomsten mis, want bestuurders staan een deel van hun vergoeding af aan de partij.

  Het is mooi om te zien hoe krampachtig de Partij van de aftreeders probeert aansluiting te houden door middel van geld.
  Alleen de luchtballon is doorgeprikt en dat helpt ze ook niet meer.
  Op naar de 0 zetels.  ⚠️ Meld

 65. Nee, dank je ga ik doen.

  Vond deze gisteravond ook wel tof. http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/07/kroonjuwelen_in_je_broekje.html
  Zou dan een “niet-stijllozen gerelateerd geluid” willen laten horen. Maar of ik deed iets verkeerd…of ze deden het op zijn stijllozens “er was alleen een uitkomst anti-EU mogelijk.

  Zie mijn mening aan het begin van gister 13:53: Eerst de gewraakte link…met deze toevoeging

  *Wou namelijk serieus voor de EU als Economische-handel en diensten-unie…mag voor mij ook een politieke en defensie (zou elk land veel besparen) unie worden….
  Weliswaar met enorm veel minder bureaucratie!
  Ben namelijk zélf in 1984 in Staatsburg wezen kijken, met de MEAO (let wel: Bestuurlijke Richting…met veel juridische, politieke en economische scholing). Destijds vond ik het al enorm verbazingwekkend!
  Het is sindsdien alleen nog maar erger geworden GELDVERSPILLING

  Dus voor EU als samenwerkende eenheid.
  Tegen alle bureaucratie daar én natuurlijk moet Staatsburg opgedoekt worden. Hoezeer La France daar ook tegen is.  ⚠️ Meld

 66. Gister:

  Heb dit stuk vanochten in De Metro gelezen: Metro-columniste na aanranding: Er is iets mis met aangiftesysteem…..de dame hoort bij een bekende cabaretier!…Sal verdeuri Youpie toch niet zijn

  De columniste is Hadjar Benmiloud

  De aanrander, bijtende en haartrekkende man….zou wel eens heel goed (volgens METRO’stukjes schrijver en voornaam-noemert) Martijn Koning kunnen zijn.


  ⚠️ Meld

 67. Enorm zalvend stukje tekst in nota bene het Nederlands Dagblad. ChristenUnie-voorganger Gert-Jan Segers schrijft daarin louter rationele teksten over de EU, democratie en D66. Zoals de kwoot hierboven. En de kwoot hieronder. En voor zijn prachtige polemiek naar de D66-kosmopoliet toe, gingen we zo hard op de banken dat we graag even voor willen gaan in een gezamenlijke lezing. Zelden zagen we een vileine sneer zo subtiel verpakt als compliment worden opgediend: D66??ers zijn het soort mensen met een universitaire opleiding, goed inkomen, voldoende zelfvertrouwen voor een zzp-bestaan, met een wijde blik over grenzen, een vaardigheid om zich steeds aan nieuwe omstandigheden aan te passen en het gemak om in verschillende landen te kunnen leven. Maar het is ook het soort mensen dat maar niet kan begrijpen dat niet iedereen een D66-wereldburger is zoals zijzelf. En toch is dat de realiteit. Amen, broeder! Preach it, goddammit potverdriepepermuntjes met een slokje wijn en een hostie!

  Mooi stukje op Gs ja ja De eurofielen partij van gladde veilingmeester Pechtold wordt steeds meer ontrafeld.  ⚠️ Meld

 68. Ik hoor of zie op het log niet één supporter van Griekenland, je kent ze wel, zo??n solidariteit/subsidie junkie zo??n naïeve figuur die bevangen is door een zogenaamd vooruitgangsgeloof een soort van overheersend economische expansie. Nog steeds overtuigd van de ⤽waarde⤝ van de EU/euro, Mn beste naïeveling? Natuurlijk is voor de aanhanger van de euro elke euroscepticus bij voorbaat iemand met een ⤽foute⤝ mening, een populist (misschien zelfs wel een rechts extremist), die door het zogenaamde ⤽weldenkende⤝ (grinnik) deel van de bevolking haast gedachteloos als niet relevant wordt afgedaan. Dat de euro inmiddels een misbaksel is geworden, omdat niet een aantal zeer verschillende economieën, politieke culturen en soevereine staten één munt kunnen delen zonder enorme politieke en economische offers, is nog steeds niet doorgedrongen in de verweekte hersencellen van de solidariteit junkie.

  Machtspolitiek, wordt er gespeeld over de hoofden van de verdwaasde solidariteit junkies, die geen enkel begrip hebben van het soort politiek dat er bedreven wordt. In een transferunie is er voor Griekenland geen enkele prikkel om zijn staatsschuld binnen de perken te houden, dus stellen de Grieken de meest absurde eisen. Zolang Griekenland in eurozone blijft, zullen geldschieters het land veel meer geld willen ⤽lenen⤝ dan als ze er uitstappen, dat blijkt wel uit het ⤽akkoord⤝ dat vorige week is gesloten. De geldschieters weten dat ze hun vordering/subsidie altijd kunnen verhalen op de noordelijke landen, met als grootste subsidie verstrekker Duitsland.

  Op de schulden van eurolanden zit een impliciete Duitse staatsgarantie. De euro heeft het walgelijke effect dat zwakke euro-economieën (zuidelijke landen) in principe goedkoop schulden kunnen maken, en het wanbetalingrisico met zuidelijke zwierigheid af kunnen schuiven op de sterke (noordelijke landen) Je zou haast gaan denken, dat de eurolovers/solidariteit/subsidie junkies over dezelfde mentaliteit beschikken, het zal toch niet!!

  Je kunt in Griekenland bezuinigen tot dat de Griekse bevolking aan de bedelstaf is, maar de staatsschuld is zo hoog dat het land dit nooit kan terugbetalen. Dus met een voortgezet lidmaatschap van de eurozone zal Griekenland weer enorme schulden opbouwen, om na een aantal jaren alsnog failliet te gaan, en de noordelijke staten de rekening te presenteren. De Griekse elite lacht zich een ⤽breuk⤝ om de naïeve Dijsselbloem en zijn EU aangroei, en ziet echt geen reden om vanaf nu budgettaire discipline te betrachten. Dan een eventuele schuldenverlichting voor Griekenland, prima, maar dan uit de euro. Een kwijtschelding zonder een Grexit, komt neer op het tekenen van een blanco cheque. En zelfs een overtuigd voorstander van socialisatie 😉 weet dat een schuldenaar/crimineel niet leert van zijn fouten als hij steeds wordt gered, nietwaar?  ⚠️ Meld

 69. Het zingt door de verlaten gangen van het Binnenhof, Alexander Pechtold heeft tijdens zijn vakantie begeleiding van een psychotherapeute. Het is een zekere mevrouw ????uit Wageningen die onze veel geplaagde Narcist ter zijde staat met raad en daad. Want zoals je weet is een psychotherapeute iemand die je te hulp roept als je last hebt van stress/narcisme of de een of andere ondefinieerbare aandoening.

  Nu kan het best zo zijn dat Alexander overwerkt is van zijn buiten parlementaire werkzaamheden, dus kan het best stress zijn. Maar nadat ik in mijn ouderwetse medische encyclopedie/geschiedenisboek gedoken ben, blijkt dat stress / burnout ook veel voortkomende symptomen waren bij laat ik het (heel) voorzichtig zeggen ⤽despotisch of dictatoriaal⤝ ingestelde figuren uit de politiek. Alleen noemden we het toen geen stress/burnout, maar werd je gewoon voor psychopaat versleten. Zo is bv bekend dat een Oostenrijkse huisschilder, ene Adolf H. in boze buien, als hij zijn zin niet kreeg om landen bij elkaar te voegen ( Ring!! Alexander/EU lover/ soevereine landen annexeren/democratieën onklaar maken enz.) in een dolle bui in het tapijt beet. Kan het juist zijn, dat ik onlangs in Den Haag bij het tijdelijke optrekje van Alexander een auto zag staan van CARPETLAND waar een leuk stukje aangevreten vinylzeil werd ingeladen? ;D

  Tjonge, jonge wat een NIEUWS, niet bij de pakken neer zitten beste Alexander, gewoon er weer tegen aan, desnoods met een groepstraining voor 65 euro per persoon per sessie. Je kunt beslist nog wel wat makkers vinden in het kabinet of de 2e kamer die ook getroffen zijn door dezelfde symptomen. En hoppa, gewoon met z??n allen naar de Psych, zeg met een man (vrouw) of 150, want zoveel inmiddels gestoorden zijn er rondom het Binnenhof ruimschoots te vinden.

  Na afloop allemaal het boekje mee ⤽Met Burnout aan het Werk⤝, dat bij zoveel geïnteresseerden wel gratis zal zijn, anders via Bolcom te bestellen voor ?? 12.00 incl. verzendkosten en de Nederlandse burger zal zich afvragen waar het jeugdige elan van deze sprankelende
  regeringsploeg en 2e kamer aan te wijten is. Luister Alexander, het is gewoon een kwestie om van een Burnout een Burnin te maken, althans als ik het goed begrijp en dat moet toch lukken. 😉
  ;D


  ⚠️ Meld

 70. Vond deze column op Joop wel aardig. FF kopiëren plakken want net precies werd er weer een Joop-link uitgegumd.

  Hanneke Felten
  Projectleider Participatie

  Het ‘witte clubje’ moet aan de bak
  Hanneke Felten: Niemand klaagt meer over buitenlanders, tegenwoordig moppert men op ‘allochtonen’ of moslims

  “Ze moeten gewoon allemaal oprotten.” Geschokt lees ik het appje nog een keer. Een vriendin heeft net een aanrijding gehad met een “asociaal en opgefokt” figuur die niet goed “uit zijn doppen keek”. Alle reden om boos op deze kerel te zijn. Maar ze is niet alleen boos op hem, maar op “de Marokkanen”. Ik app meteen terug dat die ene kerel niet voor een hele groep staat maar dat werkt als een lap op een rode stier. Bijna laat ik het rusten, toch bedenk ik me.
  Op feestjes in mijn tienertijd was het heel normaal. Gabbermuziek tetterde uit de mega-stereoset, meisjes droegen Spice Girls-schoenen, jongens hadden een kaal hoofd en een groepje witte jongeren voerde gesprekken over wat er mankeerde aan ‘buitenlanders’. Iedereen die niet wit was, heette ongeacht of hun afkomst nou Surinaams, Marokkaans of Turks was, een buitenlander. ‘Daar zaten ook wel goede tussen’, hoorde je als een zogenaamde nuancering waarna ze weer verder gingen met klagen. Conclusie was meestal dat ‘de buitenlanders’ er niet meer in mochten óf er uit moesten. Met een verhit hoofd ging ik vaak de discussie aan, om uiteindelijk te verzuchten dat het zinloos voelde. Klagen over ‘buitenlanders’ was al net zo normaal als een trainingsbroek dragen naar een feestje.
  Inmiddels lijkt er een hoop veranderd. Spice Girls-schoenen kun je nergens meer kopen en die mega-stereoset is veranderd in een telefoon die draadloos via bluetooth muziek op de speaker afspeelt. Niemand klaagt meer over buitenlanders, tegenwoordig moppert men op ‘allochtonen’ of moslims. Maar het meest veranderd ben ikzelf. Ik heb tegenwoordig veel vrienden die multicultureel zijn en de wereld lijkt daardoor veranderd.
  Maar niets is minder waar. Vrienden die toen ‘buitenlanders’ waren en nu het label ‘allochtoon’ krijgen, helpen me direct uit mijn droom. Zij kregen met een hoge Citoscore een vrij laag schooladvies, ze konden geen stageplek krijgen, steeds opnieuw moesten zij hun tas laten controleren door de beveiliging en één vriendin kreeg zelfs bier over haar hoofddoek uitgegoten. Het leven in Nederland is duidelijk anders als je niet tot het ‘witte clubje’ hoort.
  Als je net als ik wél tot dat ‘witte clubje’ behoort, maak je dat dus niet zelf mee. Maar je hebt er wel degelijk mee te maken want vaak ben je getuige. Je krijgt net als ik een appje, wordt betrokken in een gesprek of ziet Facebook-vrienden racistische commentaren geven bij een foto van het Nederlands elftal. Juist omdat autochtonen veel omgaan met autochtonen, zoals uit SCP-onderzoek bleek, en je ook grote kans hebt om uit zo??n ‘mopperend-op-allochtonen’ familie te komen, hebben autochtonen vaker de kans om er wat van te zeggen. Juist ‘autochtonen’ kunnen wat doen aan racisme en hebben daarmee een verantwoordelijkheid.
  Maar hoe doe je dat?
  Voor Kennisplatform Integratie & Samenleving onderzoeken collega’s en ik wat werkt om discriminatie op basis van etniciteit en religie tegen te gaan. Zolang we ons onderzoek nog niet afgerond hebben en we het nog niet precies weten, doe ik het op gevoel. Mijn vriendin heb ik gezegd hoe incorrect, absurd en kwetsend ik haar opmerkingen vond. En dat blijf ik zeggen. Het brengt waarschijnlijk niet meteen een verandering teweeg maar opgeven is geen optie. Ooit raakt racisme ook uit de mode, net als de Spice Girls-schoenen.


  ⚠️ Meld

 71. Dit las ik vanmorgen in de Metro

  Terecht komen de Stijllozen er nu mee:

  VERWACHT KAMERVRAGEN >:(

  Brussel koopt nieuw tafelzilver voor 3 miljoen euro

  servieserviesservies.jpgDe EU en financiële bescheidenheid gaan natuurlijk samen als GeenStijl en Peter Rancune de Vries. Maar soms maken ze het wel heel bont, want Juncker heeft een simpele smaak: hij is alleen tevreden met het beste. De echte macht van de EU ligt geconcentreerd in de achterkamertjes, waar chique dinertjes tussen bedrijfslobbyisten en de Europese Commissie steevast eindigen met Juncker’s zoen op de wang en de opmerking dat hij ze volgende ronde gewoon weer onder de tafel zuipt. Daar gebeurt de EU-magic. En, zoals elke gastheer u zal vertellen, is de presentatie van zo’n dinertje natuurlijk van sleutelbelang. In dat opzicht is het dus volkomen terecht dat de EU 3.000.000 (zegge: drie miljoen) euro uitgeeft aan “porseleinen servies, kristallen servies (glaswerk) en bestek en edelsmeedwerk.” Met gouden randjes en EU-logo’s. Want stelt u zich voor dat een opgeschroefd vluchtelingenquotum, miljoenensubsidies aan Zimbabwe, spoorwegsubsidies aan Turkije en miljardensubsidies aan de moslimbroederschap in Egypte volgende keer niet van de grond komen, omdat de juiste sfeer aan tafel maar niet tot stand wilde komen. We zien het voor ons. Juncker & Co schamen zich voor de de sjofele staat van hun servies en komen hierdoor maar niet echt lekker in hun onderhandelings-mojo, die zoveel behelst als ‘neem alsjeblieft ons geld aan zodat we een sticker van de EU-vlag bij je projectje mogen plakken.’ De andere partij, die niets minder gewend is dan Golfstaat-standaarden, voelt die latente onzekerheid aan zoals honden angst ruiken, en denkt ‘Nee, met dit clubje proleten gaan we dus mooi niet in zee. Moet je bovendien dat schrale arbeidersbestek ‘es zien.’ En zo, dames en heren, zouden we dus peperdure weggeefcontracten mislopen, en dan houden we geld over. Omdat de tafelgasten in Brussel van een boerenbondserviesje moesten vreten. En dat moeten we dus niet willen. Geef om onze overlords. Gun hen een sjiek servies ter waarde van 3 miljoen euro! Weet u trouwens wie óók servies met eigen logo hadden?
  =======================

  Nog meer EU-nieuws…Willy (denk zonder ergens anders spelende vrouwe-Willy) gaat in het najaar of zo een speech in Staatsburg houden…de eerste Odols en Onok’s zijn al gesignaleerd. Zo maar weer eens een STAATSHOOFD op visite…geeft onze club nogmeer cachet. Zie nog wel de zin van een ANDERS functionerende EU…maar ben dat koningshuis wel zo zat!


  ⚠️ Meld

 72. GeenStijl to the rescue! Nederlander Romano van der Dussen zit al 12 jaar in een Spaanse cel voor een drievoudige verkrachting die hij niet heeft gepleegd: een DNA-match leidde naar de Britse veroordeelde verkrachter Mark Dixie, die recent zelfs heeft bekend. Maar Van der Dussen zit nog steeds vast en blijft ook vastzitten: het Spaanse Hooggerechtshof wil zijn zaak niet heropenen. Smeekbedes bij MinBuZa om in te grijpen zijn aan dovemansoren gericht. TOT GISTEREN! GeenStijl heeft de zaak in een stroomversnelling gebracht. CDA’er Omtzigt had in Kamervragen aan Koenders gevraagd wat de minister ging doen om een onschuldige Nederlandse staatsburger uit een Spaanse hellecel te busten. Het antwoord luidde: niets. Dit schreef Koenders afgelopen donderdag: “Het is aan de Spaanse rechter om te beslissen. Nederland treedt in principe niet in de rechtsgang van een ander land.” (Hele pdf hier.) De hoogverwaande Koendersbert is kennelijk te druk met Afrika redden en vrede stichten in Israël om zich te bekommeren om 1 pauperige onderdaan in Palma de Mallorca. Maar wij hadden een troef achter de hand: de smeekbede die de vader van Romano recentelijk aan Koenders heeft verstuurd. Die brandbrief heeft GeenStijl gisteren gepubliceerd. En toen kon het ineens wél: MinBuZa belde in paniek de Staatsomroep op om te vertellen dat Koendersbert “er bij zijn Spaanse collega Garcia-Margallo op aangedrongen heeft om met de nodige snelheid te kijken naar de zaak van de Nederlander Romano van der Dussen.” Geinig detail: de NOS maakt wel melding van de brandbrief, maar zet de bron – GS – er niet bij. Zal wel niet gemogen hebben van BuZa, want in de grapevine ruist het dat ze op het ministerie woedend zijn op ons voor het publiceren van die brief. Sja, had Bertje z’n werk maar moeten doen en een onschuldige landgenoot – inmiddels 42 jaar oud – moeten bevrijden.

  Sterker nog, we hebben nog wat meer stokken om Koenders mee te slaan. Want niet alleen de Spanjaarden hebben episch gefaald met deze zaak. Nederland blaast een aardige droeftoeter mee in de kwestie. Er is inmiddels een heel dik dossier pijnlijke details over de zaak en de naam van de Koenders is all over it. GeenStijl gaat dus even doordrukken op de open zenuw.

  Onschuld in 2010 in Nederlands rapport omschreven
  Al sinds 2006 (!) is bij de Britten bekend dat het DNA van Dixie op een van de drie slachtoffers is gevonden. Spanje is daarvan toen al op de hoogte gebracht. In opdracht van het ministerie van Buitenlandse Zaken is in 2010 een contra- expertise gedaan door advocatenkantoor Gimbre̤re. Dat rapport is strikt geheim. Ook de Kamer mag het niet inzien. Maar De Volkskrant heeft het lekker toch in bezit en schrijft dat er uit blijkt “dat deskundigen gerede twijfel hebben over Van der Dussens schuld. Er is zelfs nieuw dna-bewijs opgedoken dat hem in ten minste één zaak vrijwel zeker vrijpleit.” Verder staat het rapport vol met conclusies die wijzen op slecht onderzoek, slechte juridische bijstand en zeer wankele bewijslast waarop Van der Dussen is veroordeeld.

  Nog even een stukje over lachende mandarijnenkop Koenders je weet wel van de Partij van de aftreders.Schandalig shame on you Bert.


  ⚠️ Meld

 73. Abel en wat doe jij? Schreeuwen of maak je 10 euro per maand naar hem over. Ken je het leven van de man die je nu aan haalt zijn situatie ect evt of puur om nu hier even een moment te maken.

  Ik weet hoe het is om zo te zitten hoop geschreeuw weinig wol….  ⚠️ Meld

 74. Balkonvideo van een overbuur aan de Admiraal de Ruijterweg (hier) in Bos en Lommer 020, gisterenavond. De politie druipt onverrichter zake af na een poging van het arrestatieteam om de vorige week ontsnapte mocromaffioos Ali Benhadi van zijn bed te lichten in het huis van zijn ouders. Hij was niet thuis. De familie Benhadi is goed bekend alsook populair in de buurt: broertje Anouar kreeg begin mei levenslang voor de liquidatie in de Staatsliedenbuurt (december 2012) en het schieten op motoragenten tijdens zijn vlucht. Ditmaal werd er ondanks groot machtsvertoon door de politie niemand aangehouden. Maar als we de lokale afscheidsgroetjes van het buurtcomité in het videootje hierboven eens beluisteren, was – zoals deze twitteraar zich ook afvraagt – minstens 1 aanhouding toch niet heel gek geweest.

  Leuke video op Geen Stijl wat hebben we toch een fijne samenleving ben ook blij dat er nog mensen zijn die voor de minderheden opkomen in dit land.>:(


  ⚠️ Meld

 75. @ D erk, met

  Zo ken ik je weer snel

  bedoel je dat ie nogal onbenullig stijlloze teksten verkracht? De kracht van veel stijlloze stukjes zit nl in de links….als hij hier nou gewoon een link neer plofte…bleven de links in het artikel in hun waarde…En bij linken naar de Stijllozen weet je tevoren dat het ALTIJD lukt. Terwijl, zo moge onderhand bekend zijn…een link naar Joop.nl vaak in, zeg maar 7 van de 10x…in een poep en een scheet worden weggegumd. Je kunt de kont…werkelijkwaar…niet keren. Zal wel te ingewikkeld zijn voor Ap (Ab mag ook; klinkt hetzelfde).

  😮 Je verwacht tot Appie (in de volksmond) écht een heel tientje in de maand gaat overmaken, terwijl het niet hoeft? Zo niet dan toch…wil ie vaker dan 30 dagen 10 euri lappen? Ach, te oninteressant om vragen op te roepen 😉  ⚠️ Meld

 76. Nee Dick dat had betrekking tov dat tientje. Trouwens de juridische blunders in die zaak stapelen zich op nu is er dna foetsie


  ⚠️ Meld

 77. ? Abel, idd D erk…hoe zit het met dat hele tientje Ap? Vind je het vreemd dat ik dat niet geloof?

  Dit vreemde 2e tekstblokje:

  D erk, op 21 juli 2015 23:35/….Abel en wat doe jij? Schreeuwen of maak je 10 euro per maand naar hem over. Ken je het leven van de man die je nu aan haalt zijn situatie ect evt of puur om nu hier even een moment te maken.

  Bericht door Abel, op 22 juli 2015 8:08….
  10 per maand over maken Derk zo ben ik ook wel weer  ⚠️ Meld

 78. Beste Reall Eagle,

  Totaal over uw bewondswaardig stuk literatuur heen gelezen.
  Net heerlijk van genoten.

  Blijf posten

  Groet
  Een fan 😉


  ⚠️ Meld

 79. Nou!!

  Bericht door D erk, op 22 juli 2015 18:20
  Waar kan ik me aanmelden om eens een vorkje te prikken van het 300milj. Kostende couverts in Brussel

  Dat is ons aller geld. Hier nog wat over Rechts-geld (Charlie Hebdo lijkt me namelijk geen Linkse club, omdat ik nog niet zoiets van ze heb gezien

  Vastgoedmiljardair en tv-ster Donald Trump gaat de VS als president ??weer groots maken??. In 2012 flirtte hij ook al met een kandidatuur voor de Republikeinse partij. De flamboyante zakenman gooide toen zijn eigen glazen in door het staatsburgerschap van president Barack Obama in twijfel te trekken. Trump stond voor joker met zijn complottheorie nadat Obama zijn geboorteakte gewoon online zette.

  Geleerd heeft de 69-jarige Trump niet echt van die uitglijder. Deze campagne begon hij met de opmerking dat Mexicanen louter drugsmokkelaars en verkrachters zouden zijn. Mexico zou volgens hem een rekening van 100.000 dollar moeten krijgen voor elke inwoner die het land over de grens naar de VS ??duwt??. Diverse zenders boycotten tv-shows met Trump inmiddels.

  Maar ook prominente leden van zijn eigen partij zijn niet veilig. Zo vindt Trump de Republikeinse icoon John McCain een verliezer en helemaal geen oorlogsheld, omdat hij tijdens de Vietnamoorlog jarenlang gevangen zat bij de vijand. Woensdag riep hij kiezers op senator Lindsey Graham te bellen, nadat hij diens mobiele nummer had voorgelezen.

  Veel Republikeinen willen de sarrende vastgoedmagnaat het liefst hun partij uitgooien. Het risico is dan dat de populaire Trump als onafhankelijke kandidaat conservatieve stemmen gaat afpikken van de Republikeinen. Trump heeft met zijn grote mond namelijk wel een flinke voorsprong op zijn concurrenten in de peilingen onder Republikeinse kiezers.

  De laatste in Nieuwsuur
  met Charlie Hebdo
  * het gaat beiden voor de wind en ze weten beiden niet wat ze met al het geld aan moeten.

  Nieuwsuur

  NPO 2, 22:00 uur

  – Donald Trump staat van de 16 Republikeinse presidentskandidaten bovenaan in de peilingen.
  – Sinds de aanslagen gaat het Charlie Hebdo financieel voor de wind, maar de redacteuren zijn verdeeld over wat ze met het geld aan moeten.  ⚠️ Meld

 80. Oh ja :D:D:D had je al eens eerder geschreven: Vind hem super. Terwijl ik niet van klagers en jankers hou. Maarten is welliswaar geen janker, maar je kent die beroepsklagers hier wel. Het is niet goed of het deugt niet. Over verschil in huidskleur, lawaai, fietsen stallen, je buurman, verschil in geloof, verschil in (land van) afkomst, verschil in verdiensten, verschil in kapitaal…gewoon aan een ander (omdat het mag).

  Vind Maarten dus wél goed én Rijk de Gooijer in zijn rol van Fred Schuit.
  :D:D:D


  ⚠️ Meld

 81. >:(>:(>:( Raak ik door die zaad-D erk (met: Bericht door D erk, op 22 juli 2015 19:24
  Ah nee aub geen Maarten bah wat een kerel heb hem ooit eens een keuken verkocht brrrr)

  weer op ’t verkeerde draadje 😮


  ⚠️ Meld

 82. Laat Maarten van Rossum eerst zich maar eens een paar nieuwe vreetstenen aan meten,man man man als die vent de bek open trekt dan komt er letterlijk en figuurlijk poep uit,bah wat een goor gezicht.
  Shame on you Maarten.


  ⚠️ Meld

 83. Ik ben er niet helemaal zeker van of onze linkse Genossen en Genossinen het politiek correct vinden als ik het heb over spookfuncties, om maar gelijk met deur in huis te vallen, het gaat om ambtenaren die niet bestaan, (in Nederland ook een hotitem, maar dan gaat het om ambtenaren die geen drol uitvoeren)
  en die zich voornamelijk ophouden in landen als Kenia, Ghana en Nigeria, landen waar onze strooipoes Ploumen graag uw belastingcenten naar toe brengt. Het is een publiekgeheim, dat zij na elke donatie luisterend het oor boven de put houdt waarin het geld wordt gegooid in de hoop ooit eens het geluid te horen dat de muntjes de bodem raken????Helaas wij moeten haar teleurstellen.

  Wat is namelijk het geval, in bovengenoemde 3 landen is een nieuwe tak van sport gevonden. Er wordt op een inventieve manier argeloze halzen, waar het in Brussel/Den Haag van wemelt, (onder het motto, het zijn je eigen centen toch niet) nog meer geld afgetroggeld. En zoals je weet als het woord aftroggelen gebruikt wordt, slaat dat in sociaaldemocratische kringen altijd aan. De EU is een fervent voorstander van het feit dat Afrikaanse landen op eigen benen leren staan. Je zou haast denken dat na vijftig jaar ⤽moedermelk⤝ de Afrikaan kan lopen als een hazewindhond, maar in de ogen van onze subsidiekraan Ploumen, bewegen de Afrikanen zich figuurlijk nog steeds met behulp van een rollator. Mag ik hieruit concluderen dat de subsidie hotemetoten ruim 50jaar achter de muziek aanlopen met de tamboer maîtres; Pronk, Koenders en Ploumen er achteraan sloffend als de maat kwijtgeraakt pluimvee, ja dat mag ik!
  Want er worden jaarlijks nog steeds honderden miljoenen in de ⤽economieën⤝ van die landen gepompt.

  En dat hebben ze in Kassavoeboe en Bonga Bonga goed begrepen. Er komen maandelijks steeds meer ambtenaren bij, hiermee natuurlijk het goede voorbeeld van Europa en Nederland volgend, waar ook een gestaag groeiend aantal onrendabelen elke dag weer trachten de tijd door te komen. Zo staan in Ghana inmiddels naar schatting 3000 spookwerkers op de overheid??s loonlijst. In Nigeria lopen 35.000 niet bestaande ambtenaren rond, maar we zijn niet kinderachtig, dat is ook een veel groter land, nietwaar? Kenia doet het met een dikke 10.000 ook niet slecht. En dat allemaal betaald uit EU subsidie, en natuurlijk de solidariteit bijdrage van Ploumen. Wat er echt met ons geld gebeurt, is niet zo moeilijk te raden. Weinigen zullen het doen, maar sla eens een willekeurige Afrikaanse krant open en de bling bling van bestuurders schittert je tegemoet, los van het wagenpark, de gebouwen waarin de Afrikaanse politiek zich verbergt. Eigenlijk is er niet zoveel verschil met Brussel of Den Haag.

  Deze corrupte zooi, weerhoudt de EU echter niet om in de periode 2014 2020 bijna 45 Miljard klaar te leggen voor deze en andere Afrikaanse landen, die daarnaast ook nog door de individuele EU landen rijkelijk bedacht worden.

  Vanuit donker Afrika wensen de lokale machthebbers u, Jambo/Jambo!
  😀


  ⚠️ Meld

 84. @ D erk, op 23 juli 2015 9:05. Wat is het alternatief; hoe had jij Europese samenwerking het liefst willen zien? Of vind je dat de geweldige mogelijkheden en competenties van Nederlanders het best tot zijn recht komen als we (letterlijk of figuurlijk) een muur rond ons “verschrikkelijk interessante en unieke land” zouden bouwen die wekelijks door Willy en de vrouwe zou moeten worden geïnspecteerd?

  Bedoel; het is zo makkelijk iets af te zeiken. Je hebt echter kunnen lezen dat ik ook diverse, vooral financiële, kanttekeningen plaats. Maar vind wel dat we in de EU moeten blijven. Wel op 1 plaats en vergaderen zou met veel minder mensen effectief en efficiënt moeten kunnen en waarom niet via skype?
  Afzeiken ok; maar wat is het redelijke alternatief?


  ⚠️ Meld

 85. Ja hoor, de infantiele censuur kleuterschool is weer open…dan maar weer zo….Bron: het overweldigende Joop.nl 😀

  Grieks parlement zegt ‘nai’ tegen nieuwe hervormingen

  Deur staat nu open voor nieuwe onderhandelingen over derde noodsteunpakket

  Het Griekse parlement heeft in de nacht van woensdag op donderdag ingestemd met het doorvoeren van een aantal hervormingen. Dat schrijft onder meer NRC. De hervormingen waren een belangrijke eis van de EU om nieuwe onderhandelingen over een derde noodsteunpakket mogelijk te maken.

  De schuldeisers eisten van Athene dat het zou aantonen bereidwillig te zijn om nieuwe strenge hervormingen door te voeren. 230 van de 300 stemmen, stemden voor, waaronder ook de kritische oud-minister van Financiën, Yanis Varoufakis.

  De Griekse premier Tsipras sprak het parlement voorafgaand aan de stemming toe en noemde de hervormingen ??de benodigde prijs die we moeten betalen om Griekenland levend te houden??. Tsipras:

  “We hebben gekozen voor een compromis waardoor we een programma moeten implementeren waarin we niet geloven. Toch zullen we het implementeren omdat de alternatieven nog erger zijn.”

  De hervormingen

  Het parlement heeft ingestemd met drie hervormingen.

  – Gerechtelijke (civiele) procedures moeten sneller afgerond worden, waardoor ze goedkoper worden/

  – Spaarders moeten tot 100.000 euro een bankgarantie hebben; hun geld moet veilig zijn

  – Aandeelhouders en schuldeisers moeten voortaan als eerste worden aangesproken wanneer een Griekse bank dreigt om te vallen. De belastingbetaler moet hier niet direct voor opdraaien.

  In augustus zal Griekenland verder kijken naar andere hervormingen, waaronder het schrappen van de mogelijkheid van vervroegd pensioen, evenals het verhogen van belastingen voor boeren.

  LINK:
  NRC: Grieks parlement stemt in met doorvoeren hervormingen  ⚠️ Meld

 86. @ Bericht door dick, op 21 juli 2015 11:06

  Agenten en onduidelijkheid mbt geweld …een link die gelukkig nog niét gelijk dood is gemaakt.

  Dit citaat van vanochtend in Metro…Nav die veroordeelde agent voor schieten.

  agent-verdachte?[/url]

  Politie verbijsterd

  Dit zei Korpschef Gerard Bouman:
  “Wij vermijden generalisatie over de rechtspraak in ons land. Zulke uitlatingen in de (sociale)media zijn onjuist, misplaatst en brengen ons niet verder”.  ⚠️ Meld

 87. 😀 Hoe voorspelbaar….agent-verdachte? is bliksemsnel een dooie link:

  Zo onschhuldig is ie…zie onderaan de link naar http://www.nos.nl

  Politiebond: schietende agent moet meteen verdachte zijn

  Status van verdachte biedt agent meer rechtszekerheid

  De voorzitter van de politiebond ACP, Van de Kamp, wil dat agenten die betrokken zijn bij een schietincident voortaan meteen als verdachte worden aangemerkt. Nu worden ze in eerste instantie nog verhoord als getuige, wat minder rechtszekerheid met zich meebrengt. Als de status van verdachte geldt, hebben agenten direct recht op een advocaat.

  Van de Kamp erkent dat het niet de ideale oplossing is, “maar wel noodzakelijk, om politiemensen veiligheid en rechtszekerheid te geven”.

  De minister van Veiligheid en Justitie en de korpschef van de politie zagen het plan tot nu toe niet zitten. Wel willen ze dat het wettelijke stelsel wordt aangepast. Voor politiezaken zou bijvoorbeeld een speciale gerechtskamer kunnen worden ingesteld, maar dat duurt Van de Kamp te lang.

  In het licht van de recente commotie over politiegeweld roept hij het college van procureurs-generaal op om de regeling zo snel mogelijk aan te passen.

  NOS: Bond: schietende agent moet standaard verdachte zijn  ⚠️ Meld

 88. Dick alternatief hoeft er niet te zijn. De EU is bamboem neergezet. Niet goed voorbereid zie de verkwisting door het ontbreken van de juiste regels. Wij EU burgers zijn nooit voorgelicht hoe hun geld besteden. De vergoedingen het heen en weer reizen het tekenen en weggaan maar wel geld cashen Verspilling


  ⚠️ Meld

 89. Ooit de documentaire gezien hoe subsidies verkwist werden in Poolen? Raarste situaties omdat er een bepaald bedrag besteed moest worden anders kregen ze een boete en geen verdere subsidie
  Lege zwembaden geluidswallen in de middel of nowere Nee dankje EU


  ⚠️ Meld

 90. Geloof idd wel dat het begin van de EU niet heel erg-weloverwogen was. Het toestoppen van subsidies is idd ook een belangrijk punt.
  Eens ook met

  De vergoedingen het heen en weer reizen het tekenen en weggaan maar wel geld cashen Verspilling

  Dat bedoel ik ook met: 1 locatie en niet Straatsburg/Strasbourg aanhouden om die Fransen te paaien.

  Maar zijn de stijllozen nu weer met een soort: Europa ja of nee bezig?
  Zou “ja” stemmen, omdat ik geen redelijk alternatief ken.

  Nee, doc. niet gezien maar ik geloof absoluut dat dat een triestmakend verhaal is. Zie ook mijn 2e regel. Wat mij ook verontrust is dat er toch zéker in al die andere (vooral rijke) landen dezelfde bezwaren zullen leven….waarom neemt niemand dan het initiatief om de EU meer (zeg maar, met een fout woord) like-able te maken?


  ⚠️ Meld

 91. De Telegraaf-voorpagina die je wist dat zou komen. Want wéér heeft De Bloem de kluit belazerd. Wéér was zijn eigen belang – ditmaal zijn herverkiezing als EuroGruppenF?hrer – belangrijker dan het landsbelang. Wéér is het huilen met de dubbele pet op voor Nederland. Dijsselbloem bleef in ontkenning over wat hij wist over de naheffing en zwoer dat openheid van zaken door Brussel verboden was. Terwijl stijlloze factchecks al maanden geleden hebben aangetoond dat Dijs al staat te liegen sinds hij in april 2014 in de Kamer verklaarde dat er geen naheffingen zouden komen. Nu is zijn herbenoeming binnen en hoeft de Europese Commissie zich niet langer vals te laten beschuldigen als de boeman die geheimhouding had geëist: Brussel openbaarde een stapel naheffingsdocumenten die onze PvdA-MinFin al een half jaar verdijsselbloemt. Het bewijs dat Nederland zélf om geheimhouding vroeg, was drie weken al geleverd toen Brussel toestemming vroeg aan Nederland om de documenten vrij te geven. Kortom. Jeroen ‘ik heb niks met politieke spelletjes’ Dijsselbloem staat ontzettend in zijn hemd. Er ontbreken nu nog maar een paar zaken: het Nederlandse geheimhoudingsverzoek aan Brussel, en de interne Nederlandse mailwisseling op 17 oktober tussen de Permanente Vertegenwoordiging in Brussel en de ZES Nederlandse ministeries (waaronder Rutte’s Algemene Zaken): het zogenaamde Document 75 dat in de Telegraafwob is geweigerd (pica onder, details in dit topic). Voor die documenten wordt Dijsselbloem alsnog voor de Wob-rechter gesleept door de Telegraaf. Gewoon. Omdat het zo lekker wrijven is in deze vlek.

  Het is allemaal wel wat met die Pvda-ers ze zijn gek op mooie baantjes
  dat dan wel weer.
  Shame on you Jeroen


  ⚠️ Meld

 92. Is toch jammer he, dat zo’n selfkickende Stijllozen stukjesschrijver meent dat ie dit woord moet gebruiken

  EuroGruppenF?hre

  Dan ben je mij kwijt hoor, als lezer.


  ⚠️ Meld

 93. Dat de EU kwistig is met (andermans) geld, dat weten wij inmiddels wel, hoe zegt men dat; ⤽door schade en schande wijs?⤝. Maar elke keer val je weer van verbazing van je stoel, over de onkunde/ongeïnteresseerdheid van de nitwits in Brussel. Zoals bekend, zijn er Polen kilometers lange geluidswallen aangelegd in de ⤽middle of nowhere⤝, omdat dove mollen last hadden van langs peddelende fietsers. Stompzinnige bureaucratie? Ach, het kost een paar centen maar dan heb je ook niks, en dat is wel toevertrouwd aan de politiek.

  Maar om de stunt die ze hebben uitgehaald in Spanje met EU geld, zou je kunnen lachen, als het niet zo intriest was. Bij het opzetten van een project, is het minste wat je mag verwachten, een haalbaarheidsonderzoek, over de andere onderzoeken zal ik het maar niet hebben. Onderzoeken??, schijnbaar niets van dit alles door de Spaanse en EU ambtenaren, want hoe dieper men naar het zuiden afzakt, hoe langer de siësta duurt. Het stond niet op Marktplaats, maar we hebben de kans van ons leven voorbij laten gaan, om eigenaar te worden van een ECHT vliegveld, voor een bescheiden prijsje. Te koop stond namelijk het vliegveld bij het Spaanse stadje Ciuad Real, met een veld dat de grootste Boeings en Airbussen kan ontvangen.

  Natuurlijk ooit opgezet door de grootsheidwaanzinnigen in Madrid en Brussel, met kapitaal van de EU te weten 450 miljoen!, is het vliegveld doorverkocht aan een investeerder die er welgeteld 10.000euro voor neertelde!!

  Het vliegveld werd in 2008 geopend, maar ging al enkele jaren later failliet daar geen enkele luchtvaartmaatschappij brood zag in een vliegveld ergens in de binnenlanden van Spanje. Geen vliegtuigen, geen passagiers, dus geen werk voor de 200 aangestelde werknemers.

  Dit is maar één tranentrekkend voorbeeld, van de talloze idiote/onrendabele projecten waarvoor Brussel gul de portemonnee trok/trekt, want door betalen met centen van een ander, de belastingbetaler dus, is het gemakkelijk om op een goedkope wijze populariteit te kopen, iets dat politici tot in de toppen van de vingers beheersen.  ⚠️ Meld

 94. BRUSSEL –
  De PVV in het Europees Parlement is te ver gegaan met haar kritiek op het plan van de Europese diplomatieke dienst om een eigen servies aan te schaffen. Woorden als ⤸fratsen⤝ zijn onnodig beledigend voor de leidster van de dienst, EU-buitenlandchef Federica Mogherini.Dat stelt een bureau van het EU-parlement in een brief die de PVV vrijdag openbaarde. Het bureau bekeek de kritische vragen van PVV-Europarlementariër Vicky Maeijer aan Mogherini. Het bureau wil dat Maeijer haar opmerkingen aanpast voordat de brief wordt doorgestuurd. Maar de PVV weigert.

  Maeijer wilde van Mogherini weten of ze dit soort ⤸fratsen⤝ voortaan van haar eigen salaris van 24.000 euro belastingvrij per maand kan betalen. Het parlement stelt voor ⤸fratsen⤝ te vervangen door ⤸uitgaven⤝. Ook de verwijzing naar de omvang van het loon zou moeten worden geschrapt.

  ⤸Brussel laat zich weer eens van haar beste kant zien⤝, stelt Maeijer in een reactie. ⤸Andermans geld zonder gêne over de balk gooien en niet welgevallige vragen censureren. Daar gaan wij natuurlijk absoluut niet aan meewerken. Fratsen van 3 miljoen euro voor serviesgoed en een belastingvrij salaris van 24.000 per maand zijn inderdaad beledigend, voor de belastingbetaler wel te verstaan!⤽

  De diplomatieke dienst wil een eigen servies met EU-logo voor banketten en diners, dat mogelijk 3 miljoen euro kost. Het servies met bijpassend bestek en kristallen glazen, ijsemmers en kandelaars is bedoeld voor gebruik in Brussel en in de 140 EU-vertegenwoordigingen wereldwijd

  Prima brief van de Pvv deze mevrouw durft tenminste te zeggen wat vele mensen denken.Grote klasse.  ⚠️ Meld

 95. 🙂 Omdat er “bad” in staat. Heb je de column van (op het oog Mooie) Malou al gelezen? En zijn die “bad Duitsers” (want al hun landgenoten zijn slecht 😉 er al?


  ⚠️ Meld

 96. Nee Dick,mijn firewallslaat aan bij joop.nl om zo niet besmet te geraken met hun brrr cookies. 😉

  Vond het geen column eerlijk gezegd eerder een gefrustreerde alleenstaande vrouw die naar woorden van de buren volverlangen en opgeilend lag te lúisteren.


  ⚠️ Meld

 97. Haha dass ist sehr vielversprechend; viel bier!…Ich habe die hoffnung dass Sie nicht entt?uscht werden. In mein tagtraumpschen ist frau-Deutscher so h?bsch wie frisch und trotzig wie Nena und mysteriös wie Jeanny (von Falco). Viel spass in jeder fall!


  ⚠️ Meld

 98. 4e poging achter de rug, kan er met de kop niet meer bij…zouden ze tijdens het grote “nakende weekendfeest bij de censuurdert van WLZ” behoorlijke hoeveelheden alcohol in de censuurdert hebben gemorst, zodat dat dingetje helemaal van slag is 😮


  ⚠️ Meld

 99. Wilders, wanneer gaat u mijn ouders ophalen?

  Burgemeester Aboutaleb daagt Geert Wilders uit om zijn ‘minder Marokkanen’ uitspraak toe te lichten. ‘Wat is uw plan? We hebben recht dat plan te kennen’

  In het VPRO tv-programma Zomergasten roept burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb zondag Geert Wilders op zijn achterliggende plan, van de minder Marokkanen uitspraak, toe te lichten of om zijn excuses aan te bieden

  In het tv-programma Zomergasten reageert burgemeester Aboutaleb voor het eerst op de uitspraak, die PVV-leider Geert Wilders in maart dit jaar deed. Hij zei toen op de uitslagavond van de verkiezingen:

  “En de derde vraag is, en ik mag het eigenlijk niet zeggen, want er wordt aangifte tegen je gedaan. En misschien zijn er zelfs D66-officieren die ons een proces aandoen. Maar de vrijheid van meningsuiting is een groot goed. We hebben niets gezegd wat niet mag, niets gezegd wat niet klopt. Dus ik vraag aan jullie: willen jullie in deze stad en in Nederland meer of minder Marokkanen?”

  Hierna scandeerde het aanwezige publiek: ‘Minder, minder, minder’. Wilders vervolgde zijn toespraak met: ‘Dan gaan we dat regelen.’
  Vader

  Aboutaleb liet weten diep geraakt te zijn door de uitspraak, en hij niet alleen maar ook zijn ouders. Zijn vader vreest dat Wilders hem uiteindelijk thuis komt ophalen om hem weer terug te sturen naar Marokko. Ook doet het hem pijn dat er ‘minder van hen in Nederland mag zijn’. Aboutaleb heeft zijn vader verzekerd dat de Nederlandse samenleving zoiets nooit zal toestaan dat Marokkanen Nederland worden uitgezet.

  Aboutaleb roept Wilders dan ook op zijn minder Marokkanen oproep toe te lichten:

  ‘Mijnheer Wilders, wanneer gaat u mijn ouders ophalen? U gaat dat regelen. Wat is uw plan? We hebben recht dat plan te kennen.”

  Aboutaleb zei verder dat hij lang heeft gezwegen over de oproep van Wilders. Hij wilde geen aangifte doen, niet als burgemeester en evenmin als privépersoon.

  Steunbetuigingen op Twitter
  Ondertussen stromen op Twitter de reacties op de uitspraken van Aboutaleb binnen.  ⚠️ Meld

 100. Aansprekende mening, natuurlijk op Joop.nl!

  Erwin Lamme Journalist
  De EU moet terug naar de tekentafel

  De eurocrisis en de bankencrisis hebben op pijnlijke wijze de zwakte van de Europese Unie blootgelegd

  Na 7 jaar kletsen is een betrekkelijk overzichtelijk probleem als de Griekse crisis nog steeds niet opgelost. Griekenland beslaat slechts 2 procent van de Europese economie en hun schulden zijn in Europees perspectief gering. Toch blijft de eurocrisis maar voortetteren. De vraag dient zich aan of het onderhand niet tijd wordt om de EU radicaal te hervormen

  Er wordt al heel lang nagedacht over een betere structuur van de Europese Unie. Maar zoals altijd in een open democratie zijn de meningen enorm verdeeld. Daar komt bij dat de EU niet op het hoogtepunt van zijn populariteit verkeert, waardoor politici voortdurend op eieren moeten lopen. Het gevolg is dat de Europese Unie op slot zit.

  ‘EU kan grote dossiers niet aan’
  De Commissie en de Raad komen in de regel niet verder dan wat waterige compromissen en het Europees Parlement is tamelijk tandeloos. Het is niet raar dat de EU de grote dossiers niet aankan. De Europese economie is een puinhoop. Vluchtelingen worden niet netjes opgevangen in Europa. In sommige EU-landen is de armoede schrijnend.

  De Europese begroting is hopeloos achterhaald. En het verhuiscircus naar Straatsburg is zelfs zwakzinnig te noemen. De voornaamste oorzaak van het falen van de EU lijkt niet een gebrek maar een overdaad aan democratie. Zodra een groot probleem zich aandient, zoals de eurocrisis, dan verschuift het zwaartepunt van de EU van de Commissie naar de Raad.

  Het gevolg is dat nationale belangen vaak roet in het eten gooien van een doortastende oplossing. Dit is nog afgezien van het feit dat grote beslissingen ook nog door alle nationale parlementen moeten worden goedgekeurd. Een stevig en openlijk debat over de gewenste structuur van de EU is dus onvermijdelijk. Dit debat woedt al jaren in de achterkamertjes maar leidt vooralsnog tot niets.

  Frankrijk
  De Franse president Hollande bijvoorbeeld is voorstander van een bescheiden Europese regering die zich vooral richt op de financiën en economie. Zijn ideeën vinden uiteraard veel tegenstand, bijvoorbeeld van Rutte, omdat dit een ingrijpende hervorming van de EU betekent, en daar is niet iedereen voor te porren.Het idee van Frankrijk verdient echter meer sympathie.

  Wie enerzijds de culturele eigenheid van de Europese landen wil behouden en anderzijds een stabiel continent wenst, die komt logischerwijs uit bij een bescheiden Europese regering die zich met name beperkt tot economische groei en het beheersen van de schulden. Het ligt voor de hand dat zo’n economische regering zich vooral richt op het scheppen van banen en het terugdringen van de armoede.

  Werkloosheid en armoede
  De eurozone kent een relatief hoge werkloosheid van 12 procent en erg veel armoede, vooral in het zuiden van Europa. Het beoogde recept om deze problemen op te lossen ligt echter niet goed bij veel kiezers: de eurozone landen hebben vrijwel allemaal een reusachtige overheid die zwaar op de economie drukt. Als je die druk van de economie wil halen in Europa om weer te kunnen groeien, dan zullen de lidstaten fors moeten saneren.Interessant is de vraag welke bevoegdheden en taken zo’n Europese regering moet krijgen.

  In het kader van de subsidiariteit ligt het voor de hand dat de EU zoveel mogelijk taken neerlegt bij de lidstaten zelf, zoals het organiseren van zorg, onderwijs en uitkeringen. De EU zou zich uitsluitend moeten beperken tot grensoverschrijdende kerntaken, zoals het hervormen van de Europese economie om de groei weer te stimuleren en zoals het beheersen van de enorme schuldenberg.

  Belasting heffen
  Interessant is ook de vraag of een economische EU-regering belasting moet heffen. Momenteel bestaat de Europese begroting uit 130 miljard per jaar die binnenkomt via afdrachten. Dit geld wordt vooral herverdeeld over de zuidelijke en oostelijke landen via subsidies en structuurfondsen, maar het rendement is kennelijk niet hoog want de Europese economie spartelt al jaren. Het lijkt dus niet wenselijk om nog meer geld rond te pompen via Europese belastingen. Uiteraard zal ook een Europese regering democratisch verantwoord moeten zijn.

  Het ligt voor de hand dat het Europees parlement dan veel meer zeggenschap krijgt en bijvoorbeeld een regering kan wegstemmen. Het ligt ook voor de hand dat de EU veel transparanter wordt zodat de pers zijn werk kan doen. En het toetje moet natuurlijk zijn dat de EU-inwoners ook direct een president kunnen kiezen met een bescheiden mandaat. De wereld is tegenwoordig multipolair.

  Het is allang niet meer zo dat Amerika alleen de lakens uitdeelt in de wereld. Zij moeten hun macht delen met China, India, Rusland en Brazilië. Maar de Europese Unie, zowel qua economie als qua bevolking groter dan Amerika, bungelt daar ergens achteraan als probleemkind dat zijn zaak maar niet op orde krijgt. Dit is toch jammer voor een unie die alles in huis heeft om een welvarende, humane en solide soft power te worden.  ⚠️ Meld

 101. Idd D erk: Er zat machtig veel tijd tussen “minder Marokkanen’ uitspraak” en vandaag….waarop nog geen toelichting op zijn volksmennend gejank is ontvangen…ook ontbreekt het nogsteeds aan een plan!

  Mag burgemeester Aboutaleb best om een toelichting van zijn uitspraak vragen. Ook mag ie zich afvragen wat Geert’s plan is. Abou en zijn familie zeker, maar ook WIJ hebben recht dat plan te kennen en toe te lichten.

  Bovendien heeft Abou het volste recht zich dit af te vragen: “Wilders, wanneer gaat u mijn ouders ophalen?”

  Vind ik tenminste, jij niet D erk?


  ⚠️ Meld

 102. Ow D erk je bedoelt die mening van die journalist….

  Het is niet allemaal maar 6x nixx. Ben het eens met zijn punten van kritiek. Maar ook met dit bijvoorbeeld:

  De Franse president Hollande bijvoorbeeld is voorstander van een bescheiden Europese regering die zich vooral richt op de financiën en economie. Het idee van Frankrijk verdient echter meer sympathie.  ⚠️ Meld

 103. Hoe het verder moet met Europa, ligt al een behoorlijk aantal weken onder de loupe.
  Zo ook de “minder-minder Marokkanen”-roep was gister natuurlijk actueel omdat het de ouders van de burgemeester van Rotterdam (en leven met hen) aangaat. Dus, vanzelfsprekend, ook hemzelf.
  Hij mag toch zeker om een nadere uitleg vragen?

  28 mei 2015 11:49
  OM wil meer vaart in ‘minder Marokkanen’-zaak Wilders

  Benieuwd wanneer er een uitspraak volgt.
  —————
  Vanavond overigens weer “Kijken in de ziel van rechters”. 1e aflevering van vorige week
  was ook erg interessant.


  ⚠️ Meld

 104. Politie(greep) nieuws. Hier omdat het niet bij Cl past…en omdat het misschien nog wel politieke lading krijgt.

  Politieacademie raadt gebruik nekklem af, korpsen doen het toch
  ‘Agent wist dat hij arrestant wurgde’

  In 2013 overleed een Surinaamse arrestant nadat een hondenbegeleider een nekklem op hem toepaste. De bewuste agent ging na onderzoek vrijuit. Volgens De Telegraaf heeft de agent in kleine kring toegegeven dat hij de man heeft gewurgd. Het gebruik van de nekklem wordt door de Politieacademie afgeraden maar de levensgevaarlijke techniek wordt niettemin nog steeds toegepast binnen korpsen.

  Wensley Udenhout was een verward en maakte tijdens zijn vakantie in Amsterdam kabaal op het balkon. Vervolgens ontstond een handgemeen met gealarmeerde agenten. Vijf agenten gingen bovenop de fysiek zeer sterke Udenhout zitten. Deze overleed daarop.

  Media melden nu dat de hondenbegeleider die een nekklem toepaste en volgens de berichten zelf een notoir drugsgebruiker was, wist wat de gevolgen waren:

  “Enkele uren na het overlijden van Wensley Udenhout heeft de hondengeleider in zijn directe omgeving gezegd dat hij het slachtoffer heeft vermoord”, zegt de anonieme ex-collega. ,,Hij gebruikte daarbij de woorden ‘ik heb hem gechoket (verstikt) tot hij slap werd’. Hij wist heel goed wat zijn optreden veroorzaakt heeft.”

  Volgens de expert Jaap Timmer wordt het toepassen van de nekklem tijdens de opleiding afgeraden omdat er teveel risico’s aan verbonden zijn. De toepassing is niet vastgelegd in de ambtsinstructie.

  Ook de Antilliaan Mitch Henriquez kwam om het leven door gebruik van de nekklem bij zijn arrestatie. De familie van Udenhout eist dat de agent alsnog vervolgd wordt.  ⚠️ Meld

 105. Af en toe is het wel aardig om terug te lezen op het pollog, en de reacties van mijn toenmalige opponenten eens opnieuw te lezen. Zo ook de gloedvolle reacties van de 100% pro eurofielen op deze site. Maar laten we eens kijken wat de EU ons tot dusver heeft gebracht. Zijn de beloftes die de politici, centrale bank directeuren, geleerden, economen en andere eurofielen aan ons gedaan zijn ten aanzien van de Europese unie uitgekomen of bleken het op leugens gebaseerde luchtkastelen?

  De eurofiele reageerders herinneren zich vast nog wel de uitspraken van Helmut Kohl (nooit meer oorlog in de EU) of van Gerrit Zalm vlak voor de introductie van euro (We worden allemaal twee keer zo rijk als met de gulden) en de uitspraak van Duisenberg (Met de euro zullen er geen crisissen meer komen), of die van Binkhorst van D66 ( Als Nederland niet in de EU gaat worden we een derde wereldland en kan de laatste het licht uit doen), of recenter die van Angela Merkel (Als de EU uit elkaar valt komt er oorlog)

  Met andere woorden alle politici en andere EU hotemetoten buitelden over elkaar heen om het klootjesvolk ervan te overtuigen dat we met de EU en euro allemaal nog lang en gelukkig tot het eind der tijden in weelde en vrede zouden leven, nooit meer oorlog, nooit meer crisis, altijd mooi weer, kortom iedereen leeft nog lang en gelukkig binnen het EU SPROOKJE.

  Laten we eens beginnen met het 1e argument ⤽nooit meer oorlog⤝
  Op dit moment balanceren we dankzij de EU op een draadje, dat zomaar kan knappen, en kan leiden tot een oorlog met Rusland. Dat hebben we allemaal te danken aan de steeds groter wordende uitbreidingsdrang van de megalomane EU, dat nu weer haar begerige oog op de Oekraïne heeft laten vallen.
  Dus zeg ik, het 1e argument is niet waargemaakt, DANKZIJ DE EU NOOIT MEER OORLOG, integendeel DANKZIJ DE EU MISSCHIEN EEN DERDE WERELDOORLOG (hartelijk dank!)

  Het 2e argument, voorspoed en geluk voor de EU staten
  In de EU periferie, Spanje, Portugal, Griekenland, Italië enz. zitten op dit moment ± 40% van de beroepsbevolking werkeloos thuis. De staatsschulden van deze landen zijn tot astronomische hoogte gestegen en stijgen nog steeds. Dit komt omdat deze landen vanwege de euro niet meer kunnen concurreren. Vroeger konden ze als het tekort op hun handelsbalans te groot werd, vanwege een te hoge importquote hun valuta devalueren zodat hun schulden verdampten en hun exporten weer goedkoper werden. Ze devalueerden zichzelf als het ware uit de schulden. Dit kan nu dus niet meer.
  Wat dat voor consequenties heeft voor de ⤽rijke⤝ EU landen, leest u dagelijks in de krant, en kost u miljarden. Dus zeg ik ook bij het 2e argument; ⤽gebakken lucht!⤝ Dankzij de euro, is van geluk en voorspoed niets terecht gekomen. Het 2e argument kan dus ook de prullenbak in.

  Het 3e argument, sluit vrijwel naadloos aan bij het 2e punt, dus kort.
  De euro en de EU verkeren al ruim 6 jaar in een diepe crisis. Deze crisis is willens en wetens door de EU hotemetoten veroorzaakt om zodoende een diepere unie te creëren. Een federatie die centraal vanuit Brussel wordt geregeerd met één EU belasting, is de natte droom van iedere Eurofiel.

  De diepe crisis is ontstaan dankzij het onwerkzame keurslijf van de euro en de oplossing die de Eurofielen aandragen: MEER EUROPESE UNIE, MEER EUROPA, MEER KEURSLIJF. Het 3e argument kan dus ook de prullenbak in, want dankzij de EU hebben we een chronisch minder welvaart, en zullen we moeten accepteren datde welvaartachteruitgang dankzij de EU zich de komende jaren (met name in de ⤽rijke⤝ noordelijke landen) zal versnellen.  ⚠️ Meld

 106. Tussenzinnen in De Stentor van vanochtend:

  “Voor de verkiezingscampagne van 2013 sleet een D’66-er heel veel BlackBerry’s aan een hele CDA-club (Donner scoorde bij mij want hij was de enige die het ding zelf niet wou maar aan een medewerker gaf).
  The Balk zelve kwam dus ook met dat onding thuis. Zoals zovelen verging/vergaat werd ie verslaafd….hoe reageerde echtgenote Bianca?

  “Jij legt dat ding, met je autosleutels in DIT MANDJE, je haalt het er maar weer uit als je weggaat!”

  “Haha, in de mand Balk!”

  Niet dat mij ooit iets dergelijks zou gebeuren, maar ik voel met nogsteeds uitstekend zonder een GSM. Als het écht nodig is, krijg ik er één te leen van ‘de baas’.

  @ Alle lezers “sterkte met jullie lul-ijzer en besteed er niet teveel tijd aan he: Tijd is immers kostbaar….en schaars”.


  ⚠️ Meld

 107. Fins politicus slaat oorlogszuchtige taal uit tegen multiculturele samenleving

  Is hier sprake van een heimelijke Breivik-aanhanger? … Zorgen over groei extreem-rechts geweld

  Een parlementslid van de populistische coalitiepartner Finnenpartij is op Facebook tekeer gegaan van tegen de multiculturele samenleving. Volgens critici uit eigen kring uit hij zich daarmee in dezelfde lijn als de Noorse terrorist Breivik.

  In Nederland is het debat zo vergiftigd dat niemand er meer van op kijkt en het zelfs zeer salonf?hig is om af te geven op het concept van de multiculturele samenleving maar in Finland leidt dat nog tot oprechte verontwaardiging. Olli Immonen is parlementslid voor de Finnenpartij, voorheen Ware Finnen, een populistische partij van nationalisten die zich, zoals dat nationalisten betaamt, beter wanen dan anderen.

  De politicus schreef op Facebook in het Engels(!):

  “Ik droom van een sterk, moedig land dat de nachtmerrie genaamd multiculturalisme zal verslaan. Deze lelijke zeepbel waar onze vijanden in leven zal snel genoeg in een miljoen stukjes uiteenspatten. Onze levens zijn verbonden in een zere harde tijden (sic). Dit zijn de dagen die voor altijd een vlek achterlaten op de toekomst van ons land. Ik geloof krachtig in mijn medestrijders. We zullen strijden tot het einde voor ons vaderland en een ware Finse natie. De overwinning zal aan ons zijn.”

  Immonen zorgde in juni voor opschudding door te poseren met leden van de Finse Verzetsbeweging, een openlijke neo-naziclub waarvan de leden zijn veroordeeld wegens geweld tegen migranten, politieke tegenstanders en een aanval op de Finse Pride-parade. De Finnenpartij haalde bij de laatste verkiezingen bijna 18 procent van de stemmen en is in grootte de tweede van het land.

  Pekka Vennamo, oud-voorzitter van een voorganger van de Finnenpartij, stelde in een reactie dat de boodschap van Immonen gelijk is aan die van Breivik in zijn beruchte manifest. Hij vroeg zich op Facebook openlijk af of Immonen een Breivik-fan is “of zijn opvolger”. De politicus draagt ook nog eens hetzelfde type baard als Breivik.

  De woorden van de rechts-extremist zorgden voor zoveel onrust in het land dat de Finse premier zich dit weekend genoodzaakt zag een statement te maken via Twitter:

  “Ik kan de opmerkingen van Immonen niet accepteren. Ik wil Finland ontwikkelen als een open, internationaal, linguïstisch en cultureel rijk land.” De tweet haalde een absoluut record aantal retweets. De voorzitter van de Finnenpartij verklaarde dat de woorden van het parlementslid niet stroken met de partijlijn.

  Extreem-rechtse politici roeren zich steeds meer en de vrees dat hun gestook zal leiden tot geweld en radicalisering van hun aanhang neemt toe. In Duitsland vonden dit weekeinde drie aanslagen plaats op woningen van vluchtelingen, onder andere in Dresden waar de bevolking de afgelopen maanden tegen migranten werd opgehitst door Pegida. De Nederlandse extremistische politicus Wilders reisde af naar Dresden om daar aan bij te dragen. De Duitse politievakbond wil een verbod op demonstraties bij asielzoekerscentra en vluchtelingenopvang, meldt de Volkskrant: “Mensen die zijn gevlucht voor vervolging hebben het recht niet ook nog eens in de gezichten te hoeven kijken van diegenen die hen met stenen bekogelen.”

  —————————————————–toevoeging:
  Pediga =

  Patriotische Europ?er gegen die Islamisierung des Abendlandes (PEGIDA), in het Nederlands: “Patriottische Europeanen tegen de islamisering van het Avondland”, is een Duitse protestbeweging die naar eigen zeggen demonstreert tegen de islam en tegen wat men noemt de islamisering van Duitsland en Europa. De beweging organiseert sinds oktober 2014 iedere maandag een demonstratie in Dresden tegen extremisme ?? met name moslimfundamentalisme ?? en om aandacht te vragen voor het in hun optiek falend immigratie- en asielbeleid in Duitsland en Europa. Iedere demonstratie in het centrum van Dresden wordt afgesloten met toespraken door de organisatoren. Met als doel het beschermen van de Duitse identiteit en het behoud van de zogenaamde de joods-christelijke cultuur van het Avondland, eist men een strengere asielwetgeving, meer geld en mankracht voor politie, een verbod op salafisme en een verbod op wapenleveringen aan de Koerdische Arbeiderspartij (PKK). Men demonstreert ook tegen antifa en nazisme, hoewel volgens Duitse onderzoekers en media ook neonazi’s aan de protestmarsen deelnemen. De bekendste leuze die tijdens de demonstraties wordt geroepen is ⤽Wir sind das Volk⤝, naar analogie van de protestbeweging in 1989 in de voormalige Duitse Democratische Republiek (DDR). Daarnaast moeten ?? de oproep van de organisatoren om verder geen leuzen te scanderen ten spijt ?? met name politici (“Volksverr?ter”) en de gevestigde media (“L?genpresse”) het regelmatig ontgelden.

  (van Wiki)  ⚠️ Meld

 108. Extemisten roeren zich in NL, Finland, Duitsland. In Amerika nam extreem-rechts toe toen Obama president werd. Googlend, valt er gelijk e.e.a. op:

  http://nos.nl/artikel/2047812-op-pad-met-extreem-rechts-in-amerika-ik-sla-het-zwart-van-je-huid.html

  ‘Amerika negeerde dreiging van extreem-rechtse terreur … uit NRC, volgens mij betaalde krant; kan em even niet linken.

  Van RTL-nieuws:

  De aandacht in Amerika gaat weliswaar uit naar moslimextremisten, maar er vallen meer doden door rechtsextremisten. Dat zegt correspondent Erik Mouthaan na de bloedige racistische aanslag op een kerk in Charleston.

  Een blanke schutter schoot in een vooral door Afro-Amerikanen bezochte kerk negen mensen dood. De man is nog op de vlucht.

  Volgens Mouthaan zeggen agenten in een peiling dat extreem rechts een groter gevaar is voor de Amerikaanse veiligheid.

  Meer doden
  Uit een studie blijkt dat er in Amerika na de aanslagen van 11 september 2001 bij 20 aanslagen door moslimextremisten in totaal 50 doden zijn gevallen. In diezelfde periode vielen er door rechtsextremistisch geweld 254 doden.

  Daarbij moet wel worden aangetekend dat er in die jaren een veelvoud van tijd en geld is geïnvesteerd in het voorkomen van moslimterreur.

  etc. etc. via google


  ⚠️ Meld

 109. Oostenrijkse justitie onderzoekt haatspeech Wilders

  Aangifte wegens nazi-propaganda en opruiing

  De Oostenrijkse justitie heeft een onderzoek geopend naar een haatspeech die Geert Wilders in maart hield op een bijeenkomst van de populistische partij FP?. Er wordt bekeken of de tekst dusdanig opruiend is dat daarmee de wet is overtreden.

  Wilders vergeleek in zijn haatspeech het heilige schrift van de moslims, de Koran, met het politieke manifest Mein Kampf van nazi-leider Adolf Hitler. In Oostenrijk is het verboden het gedachtegoed van de nazi’s opnieuw tot leven te brengen. De voorzitter van de belangrijkste vereniging van Oostenrijkse moslims, Tarafa Baghajati van de Initiative Muslimischer ?sterreicherinnen, deed daarop aangifte wegens overtreding van dat verbod en opruiing omdat de PVV-leider moslims bestempelt tot vijanden en gevaar voor Europa. Wilders reageerde via Twitter op de bekende wijze (‘gekker moet het niet worden’, een opmerking waarmee hij overigens niet op zijn eigen teksten doelt).

  De FP? zelf gaat vooralsnog vrijuit ook al applaudisseerde de partijvoorzitter luid voor de opmerkingen van Wilders. De PVV-leider wordt vaker in het buitenland ingevlogen om haatdragende taal uit te slaan die lokale politici zich niet kunnen veroorloven.

  Wilders wordt niet vervolgd maar als zijn teksten opruiend worden bevonden kan hij, net als andere haatpredikers, voortaan in Oostenrijk geweerd worden.

  Bron: http://kurier.at/chronik/wien/staatsanwalt-ermittelt-gegen-rechtspopulist-geert-wilders/143.733.765


  ⚠️ Meld

 110. Geachte mijnheer, mevrouw,

  Met een beroep op de Wet openbaarheid van bestuur verzoekt GeenStijl om kopie van hieronder nader te omschrijven documenten met betrekking tot het optreden van burgemeester Ahmed Aboutaleb in VPRO Zomergasten, d.d. 26 juli 2015. Dit is een verzoek in het kader van de transparantie en de integriteit van het publieke bestuur.

  Inleiding op het Wobverzoek
  Afgelopen zondag 26 juli 2015 was de heer Ahmed Aboutaleb, burgemeester van Rotterdam, te gast bij Wilfried de Jong in het VPRO-programma Zomergasten. Over zijn optreden in dat programma oordeelden velen dat de mens Aboutaleb geen afstand leek te kunnen nemen van zijn politieke metier. “Aboutaleb was helemaal Aboutaleb: welbespraakt, innemend, gedreven. Maar ook: door en door bestuurder en heel erg de burgemeester van Rotterdam. En op campagne”, zo schreef Han Lips in Parool. Ook de bankaardappel van dienst bij de Volkskrant, JP Geelen, was niet overtuigd van de echtheid van Aboutalebs optreden: “De politicus won. Die speelde de rol van de mens Aboutaleb wel met overtuiging.” Dat zijn meningen en zienswijzen van televisierecensenten. Daarnaast meldde zich echter ook nog een bron, die beweert dat het gesprek met Aboutaleb “minutieus was voorbereid door het Rotterdamse stadhuis. Niets spontaan, elke vraag werd meermaals geoefend.” En: “Al weken stond de interne dienst van Rotterdam op scherp om alle vragen van Zomergasten te beantwoorden. Uiteindelijk was het een door de gemeente ingestudeerd riedeltje.”

  Zoals zijn burgemeesterschap dankzij schimmenspel van de PvdA al bij voorbaat vast stond – volgens Gerd Leers althans – zo suggereren zowel de recensenten als een anonieme tipgever dat het gesprek van de heer Aboutaleb met de heer De Jong in Zomergasten ook op voorhand ingestudeerd zou zijn. In dat licht bezien, proeft het ‘Wildersnieuwtje’ dat uit de uitzending kwam (“Aboutaleb vraagt Wilders ‘minder Marokkanen’ uit te leggen – NRC) als een gescripte politieke strategie van Aboutaleb, de gemeente Rotterdam en/of de PvdA om de burgervader – die van zichzelf overigens al zeer geliefd is – zo voorbeeldig mogelijk voor het voetlicht te krijgen. We willen niet onmiddellijk zeggen dat het zaakje stinkt, daar interviews natuurlijk te allen tijde vooraf doorgesproken worden. Maar er zit toch op zeker een luchtje aan. Daarom onderstaand concreet, in de hoop om misverstanden uit de wereld te helpen en meer transparantie op deze kwestie te schijnen:

  Het Wobverzoek concreet
  GeenStijl vraagt om kopie van alle documenten bij en onder u die betrekking hebben op de communicatie en correspondentie vanuit de VPRO en de redactie en medewerkers van VPRO’s Zomergasten richting de gemeente Rotterdam en vice versa.

  Concreet vraagt GeenStijl om kopie van brieven, memo??s, nota??s, verslagen, emails, vragenlijsten, fragmenten en andere documenten, zowel analoog als digitaal, die tussen 1 juli 2014 en heden (ex nunc) uitgewisseld zijn tussen ambtenaren, voorlichters, stagiaires, externe krachten en anderszins medewerkers van de gemeente Rotterdam, de PvdA en het kantoor van de heer Aboutaleb, met redactieleden, freelancers, stagiaires en anderszins medewerkers van de VPRO en VPRO Zomergasten.

  Jaja wat een komedie bij de Partij van de aftreders we zijn niet anders gewend het bestaat alleen maar uit liegen en bedriegen.
  Ik heb trouwens even een andere naam genomen want ik heb denk ik een ban gehad .Ook hier op dit weblog wordt de rechtse mening gecensureerd terwijl alles wat links is er gewoon neergewakt mag worden.


  ⚠️ Meld

 111. Speeltuin[/url]

  Annexeren van grond is trouwens absoluut niet nieuiw. In de jaren ’90 100 meter bij ons vandaan in Berkum, stonden 5 Luxe villa’s (op papier woonwagens). Zij verplaatsten eens, alle 5 tegelijk de erf-afscheiding en roofden zo tuin van de gemeente (berm). Dit was een meter of 40 diep over de gehele lengte van de 5 luxe villa’s. De gemeente was op de hoogte maar durfde(?) niets te doen. Bovengenoemde villabezitter in Bloemendaal roofde natuurllijk nog véél meer.


  ⚠️ Meld

 112. Somaliërs. Zeven van de tien Somaliërs. Iets dergelijks was eigenlijk 15 jaar geleden al bekend, maar afgelopen mei presenteerde de Volkskrant het nog als een – met 20% naar beneden afgerond – nieuwtje, en nu het CBS weer. Dus, waarom zijn die Somaluiërs toch zo fucking lui? De wetenschap weet het niet, dus we moeten het maar doen met kroegtheorieën. Iedereen is het er wel zo’n beetje over eens dat de oorspronkelijke mens afkomstig is uit Noord-Oost Afrika, lees Somalië. Van oorsprong zijn we dus allemaal Somali’s. De ondernemende en avontuurlijke vroege Somaliërs pakten hun biezen en gingen de rest van de wereld koloniseren. Top. De moderne Somaliërs stammen af van de vroege Somaliërs die te lui en onverschillig waren om de rest van de wereld te verkennen. Toen zaten ze ineens op een vliegtuig naar Nederland, en nu hebben ze een uitkering. Neem het ze eens kwalijk. Het Wetenschappelijk Bureau van GS tot uw dienst.

  Hup Hup Holland leve de Multi culti samenleving het is goed gelukt.


  ⚠️ Meld

 113. Complimenten voor de reageerders hier die Kain en Abel volkomen terecht doodzwijgen, wat een frustratie bij dat mannetje. Zielig hoor.


  ⚠️ Meld

 114. Vind ik een goed uitgangspunt: Geen mens is illegaal!

  Twitterbot corrigeert: Geen mens is illegaal

  Termen ‘illegale immigrant’ of ‘illegaal’ voor niet-erkende vluchtelingen zijn zo ingeburgerd, dat ze hun weg naar de politiek vinden

  Geen mens is illegaal, maar toch spreekt men nogal eens over ??illegale immigranten??. Nu de vluchtelingencrisis in Europa steeds extremere vormen aanneemt – denk alleen al aan de tien vluchtelingen die overleden nadat ze bovenop een trein sprongen, in de hoop zo in Engeland aan te komen, maar nu de dood vonden omdat ze werden geëlektrocuteerd – heeft iedereen een mening over de vluchtelingen. Ze worden van alles genoemd, zijn bijvoorbeeld ??gelukszoekers??, alsof niet iedereen in zijn leven immer en altijd opzoek is naar geluk. Om iets aan de frame van de term ??illegaal?? te doen, is er nu een Twitterbot, die gebruikers van de term corrigeert.

  Twee Amerikaanse journalisten creëerden een Twitterbot die gebruikers van de Engelse term ??illegal immigrant?? corrigeert. Automatisch krijg je een reply met de tekst ⤽people aren??t illegal. Try saying ??undocumented immigrant?? or ??unauthorized immigrant?? instead⤝.

  Niet iedereen is, zoals je kunt verwachten, van de correctie gediend. Anderen vinden het juist fijn terecht gewezen te worden en reageren met een ??goed punt!??

  Patrick Hogan, één van de bedenkers van de Twitterbot laat in een verklaring aan BBC weten wat hun beweegredenen waren om de bot te maken:

  “We zien dat de uitdrukkingen ??illegale immigrant?? en ??illegaal?? veel worden gebruikt in politieke debatten. Wij vinden het een zeer onmenselijke manier van verwijzen naar iemand.”

  Update 14.40

  Eén van die mensen die een mening heeft over de vluchtelingenproblematiek is Catherine Keyl. In het Radio 1-programma De Ochtend zegt zij dat de grenzen van Europa dicht moeten.

  “Deze vluchtelingenstroom gaat natuurlijk niet stoppen, dat is duidelijk. Zeker niet als we blijven reageren zoals we nu doen [??] Zo hebben we andere problemen in het verleden ook behandeld en we weten hoe die zijn afgelopen, dus dat is niet handig. Ik denk dat we gewoon met z’n allen tot een beslissing moeten komen, namelijk dat Europa gewoon dicht moet voor die enorme hoeveelheid vluchtelingen, want onze hele sociale bestel staat op kraken [??] Als ik lees dat een heel groot deel van de bijstandskeringen worden opgeëist door Somaliërs, denk ik: jongens, wij hebben hartstikke hard gewerkt om bijstandsuitkeringen te krijgen voor Nederlanders die geen werk meer kunnen krijgen, waarom moeten we gaan betalen voor Somaliërs, die wel tienduizend euro hebben om hier naartoe te komen? Het is net als met Griekenland: we stellen het uit totdat het een gezwel is, dat niet in de hand te houden is. (…) Wij kunnen het probleem niet oplossen voor die mensen. Dit moet in Afrika worden opgelost, niet hier.”  ⚠️ Meld

 115. Tjezus Dick had je geen samenvatting kunnen geven

  Zo is mijn 10 gig snel weg

  Plop weinig nieuws in politiek Holland zo te lezen.

  Groet uit het mooie uk


  ⚠️ Meld

 116. Goeiemorgen D erk, in het land van de Tommy’s. Neem ook wat sublieme Engelse humor mee, deze kant op. Wij moeten het met De Lama’s en Draadstaal doen :'(

  Dit meegekregen: http://www.joop.nl/leven/detail/artikel/33317_bizar_ongeluk_alphen_aan_den_rijn_zeker_20_gewonden/
  Wellicht van mevr.Spies (CDA) als burgemeester nog wat te verwijten.

  Mooie politieke mening van de nakende(?) President van Amerika over de huidige MP van jouw thuisland momenteel http://www.powned.tv/nieuws/buitenland/2015/08/clinton_cameron_is_een_idioot.html

  Diverse eredivisiewedstrijden (4) gaan niet door omdat de politie het met minister corpsbal oneens is over hun CAO.

 117. Yes, alleen de link is dus wel goed.

  Wilde aan de link toevoegen:
  “Goed voorbeeld…maar de VVD(aanhang) zal dit wel weer als ‘jaloezie’ uitleggen 😮


  ⚠️ Meld

 118. Rustig in politiek Nederland achja deze week was er zitting omtrent een kandidaat statenlid van de PvdA schokkend dat dan wel, wat voor’n mense trekt die partij toch aan?


  ⚠️ Meld

 119. Owww, dat is ziek. Hoop dat het niet bewezen is. Skuimer is verstandig…omdat het kan…omdat het tijdstip er na is….omdat het bijna een zonnig weekend is!

  Daar nog wat meegekregen van het (Marc) Overmars-imperium?


  ⚠️ Meld

 120. 😮 Zit daar te zoeken op het CL….daar hoort het bericht natuurlijk. Goeie en passende reactie op die SKOFT:

  In een korte reactie laat de PvdA weten dat Van B. geen lid meer is van de partij. ,,Hij heeft inderdaad op plek 26 op de lijst gestaan voor de Provinciale Staten in Zuid-Holland. En nee, wij waren hiervan niet op de hoogte.”

  De Zoetermeerse fractie van de PvdA wil evenmin diep ingaan op de verdenkingen rond Van B. ,,Dit is een private zaak die zich afspeelt buiten de partij,” zegt Margot Kraneveldt, fractievoorzitter van de partij in Zoetermeer vanaf haar vakantieadres. ,,Wij kennen de details van de zaak niet, dus is het lastig om hier commentaar op te leveren.”

  OVERIGENS….daar loopt godsmmekraken ook spul rond, niet alleen witteboordencriminelen en uberhitsige jongens en meisjes die perse vader- en moeders fout-verdiende centjes binnen boord moeten houden…. Zichzelf schromelijk overschattende, met een nogal neerbuigende houding naar de maatschappijk kijkers, maar dus ook een skoft als die hoe heet ie ook weer Van B.

  De Mixed Hockey Club Zoetermeer, waar Van B. te boek stond als bijzonder lid, omdat hij in de jaren ’90 voorzitter was, laat weten dat hij al jaren niet meer actief is voor de club.


  ⚠️ Meld

 121. Gelijk de VVDers, war ik overigens geen sympathy meb, jij wel telkens door het slijk haalt. Waarom eigen volk niet? 8)

  Abel kom op jij weet ook wel wat of ben je bang voor de paar woorðen van oppas opa Leonardo? :-*


  ⚠️ Meld

 122. Gutte, gutte toch, heeft ⤽onze⤝ Joop.nl fan niets kunnen vinden, op zijn favoriete site? Jolo heeft natuurlijk niets vermeld over zijn ex broodheer, de oud voorzitter van de VARA, advocaat Cees Korvinus. Maar ⤽onze⤝ Jolo fan heeft het vast wel gelezen in de andere media, maar schijten in eigen nest geen zo??n penetrant geurtje, niet waar? Dus gauw even de andere kant op gekeken, en neusje dicht voorde penetrante geur, inherent aan de lijfspreuk van de overige linkse discipelen??????Wir haben es nicht gewusst!

  Advocaat Cees Korvinus ligt zwaar onder vuur, de oud VARA voorzitter en prominent PvdA??er, moet zich bij de orde van Advocaten verantwoorden voor een deal die hij in 2009 sloot voor Ad Bos, klokkenluider in de bouwfraude. De voormalige VARA voorzitter kreeg bij het ministerie van BZ toen een schadevergoeding los van miljoenen euro los voor Bos. De Orde van Advocaten onderzoekt nu of Korvinus vooraf een percentage van dat bedrag voor zichzelf heeft vastgesteld. En dat is tegen de regels.

  Het onderzoek is gestart naar aanleiding van een externe melding. Deken van Regteren Altena van de Amsterdamse Orde van Advocaten spreekt van een zeer ernstige zaak, indien er daadwerkelijk een resultaatafhankelijke beloning is overeengekomen is. Het principe no cure, no pay is namelijk in dit soort zaken niet toegestaan. Daar is een duidelijke regelgeving in de gedragscode over. Alleen advocaten in letselschadezaken mogen bij wijze van proef op basis van dat principe werken.

  Als Korvinus schuldig blijkt te zijn, kan hij sancties opgelegd krijgen in de vorm van een waarschuwing, een boete, schorsing of in het ergste geval schrapping. In het laatste geval is het over en sluiten als advocaat.

  Moszkowicz werd al op voorhand ⤽schuldig⤝ verklaart door de Joop.nl fan op deze site, want Jolo had het zo ⤽bevolen⤝. Zoals we weten is Joop.nl. voor de linkse geïndoctrineerde, hetzelfde als de Bijbel voor een gelovige. ;D  ⚠️ Meld

 123. Oeps bij de buren gepost:

  Situatie bij onze geliefde Oosterburen:

  Beeld voor de liefhebber op JOOP.nl

  ‘Opeens voelt elke racistische nobody zich geweldig’
  ARD hoofdredactrice Anja Reschke haalt fel uit naar extreemrechtse haatzaaiers die oproepen om vluchtelingen aan te vallen

  In Duitsland is commotie ontstaan na een nieuwsuitzending op tv-zender ARD. Tijdens het programma richtte hoofdredactrice Anja Reschke zich in een commentaarstuk rechtstreeks tot de kijker. Ze haalde uit naar haatzaaiers die met hun commentaren, volgens haar, mede verantwoordelijk zijn voor aanvallen op huizen van vluchtelingen
  Het commentaar van Reschke kwam niet ‘uit de lucht vallen’. Vorige maand melde de Duitse krant Spiegel online al dat het aantal aanvallen op Duitse onderkomens van asielzoekers in 2105 jaar flink gestegen. De krant baseerde dit op basis van cijfers van het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken.
  Rechts-extremisten
  In de eerste zes maanden van dit jaar hebben 202 incidenten plaatsgevonden, één minder dan in heel 2014. Het ministerie schrijft ze in de meeste gevallen toe aan rechts-extremisten. Zij zouden dit jaar tot nu toe verantwoordelijk zijn voor 173 aanvallen, vergeleken met 175 in 2014 en 58 in 2013. Sinds juni zijn meer asielzoekersplekken aangevallen. Onder de incidenten zijn gevallen bekend van het besmeuren van vluchtelingenonderkomens met haatteksten, het gooien van stenen naar medewerkers van het Rode Kruis en het afbeelden van een varkenskop en varkensingewanden bij een geplande vluchtelingen accommodatie.

  En eerder deze week waarschuwde Hans-Georg Maassen, hoofd van de Duitse inlichtingendiensten, voor een aantal kleine groeperingen van extreemrechtse extremisten die verantwoordelijk zijn voor een escalatie van een golf van ‘haataanvallen’.

  ‘Ik moest dit doen’
  Na aanleiding van deze ontwikkelingen en de rechts-extremistische commentaren die op de sociale media circuleerden, die volgens Reschke ‘haattirades veroorzaakte die op hun beurt groepsdynamische processen aanwakkerden’, moest ze hier iets over zeggen in de bewuste uitzending. Reschke:
  “Tot voor kort verstopten mensen zich achter een pseudoniem om hun racistische boodschappen te verspreiden. Maar nu doen ze dat gewoon onder hun echte naam. Blijkbaar hoef je je niet langer meer te schamen om dingen te verkondigen als “dat smerige ongedierte moet verdrinken in de zee”. Je glorieert zelfs, door al die likes die je krijgt.”

  Ook doet ze een beroep op alle fatsoenlijke Duitsers:
  “Ben je het er niet mee eens dat alle vluchtelingen klaplopers zijn die moeten worden opgejaagd, verbrand of vergast, laat dat dan weten. Ga daartegen in en open je mond.”

  Veel aandacht
  Reschke’s commentaar heeft in ieder geval veel opzien gebaard. Haar video oproep is al negen miljoen keer bekeken in amper 24 uur tijd. Zelf zegt Reschke verbaasd te zijn over de aandacht die haar commentaar gekregen heeft. Maar legt ze uit:
  “[…] het komt er voor mij op neer dat een meerderheid van de Duitsers zegt het daarmee niet eens te zijn. En ik weet dat hier veel mensen zijn die de vluchtelingen willen helpen. Het is hun stem die we aan het woord moeten laten in plaats van de simpele zielen die de haatgevoelens aanwakkeren.”

  De redactie.be: “Opeens voelt elke racistische nobody zich geweldig”

  —–

  Ontwikkelde landen meedogenloos: ‘We moeten jullie niet’
  Helft is immigranten liever kwijt dan rijk

  Onderzoeksbureau Ipsos hield een groot onderzoek onder ruim 17.500 mensen uit 24 landen naar de bereidwilligheid immigranten onderdak te bieden. De helft ziet hen liever gaan dan komen, ze kunnen op weinig sympathie rekenen. Dat schrijft dagblad Trouw.
  Het idee is dat immigranten met te veel zijn. Ze zouden weinig toevoegen, de schaarse banen inpikken en misbruik maken van de sociale voorzieningen. Wat opvalt is dat juist Duitsland en Zweden binnen Europa de meeste asielzoekers opnemen, zij zijn tevens het meest tolerant. 43 procent heet de immigranten nog enigszins welkom.
  Trouw schrijft:
  Immigranten worden vooral gezien als last. Vooral in Turkije (84 procent), Italië (65 procent) en Rusland (59 procent) doet immigratie in de ogen van de inwoners meer kwaad dan goed. In China, Zuid-Korea, Brazilië en Japan is men het minst negatief. In die niet-Europese landen vindt minder dan dertig procent dat immigratie hun land op een negatieve manier heeft veranderd.
  In totaal vindt de helft van de ondervraagden dat er in hun land te veel immigranten zijn. Ook is een op de twee mensen bang dat de vele immigranten de sociale voorzieningen onder druk zetten. Ze zouden te weinig integreren in de samenleving en zitten te vaak werkloos thuis.

  Dat immigranten niets toevoegen, maar vooral een druk zijn op ons sociaal stelsel is een veel gehoord argument om de grenzen rondom Europa weer op te trekken. Zo riep presentatrice Catherine Keyl onlangs nog dat vluchtelingen ons zo secuur opgebouwde sociale stelsel onderuit halen door uitkeringen aan te vragen. Joop-opiniemaker Han van der Horst schrijft op Joop dat asielzoekers die een verblijfsvergunning krijgen, net als alle andere Nederlanders, aan zouden moeten sluiten in de rij voor een woning, nadat bekend werd dat de asielzoekcentra??s overvol raken omdat er een tekort is aan beschikbare woningen voor uitstromers. Van der Horst schrijft:
  Wie een verblijfsvergunning krijgt, hoort hier welkom te zijn met alle rechten en plichten die bij het bestaan in Nederland horen. En ook alle shit. Woningnood is daarvan een wezenlijk aspect zolang het stemgedrag in ons land blijft zoals het is. De peilingen bieden wat dat betreft weinig hoop.

  De Italiaanse politie gaf vrijdag beelden vrij van vluchtelingen die na schipbreuk letterlijk voor hun leven zwemmen.
  =====
  Hier staat een indrukwekkende link onder, voor belangstellenden op
  het CL
  klikbaar….
  Verre van “niemand is illigaal of van een mens is een mens


  ⚠️ Meld

 124. Leek het met het vertrek van de PvdA uit het stadsbestuur even de goede kant op te gaan in de Domstad, inmiddels pakken donkere wolken zich weer samen boven de Oudegracht. De gemeente begint in 2016 een experiment met het basisinkomen. U weet wel: gratis geld voor iedereen. Je zou denken dat het experiment voortkomt uit de GroenLinks-component in het stadsbestuur ?? oude diesels weren, de media de schuld geven van radicale moslims ?? maar niets van dat. Het plan komt uit de koker van D66-wethouder Victor Everhardt. Jawel, de sociaal-liberalen kunnen dat: in één week de draak steken ⤽Pang, pang! Hahahahaaa! Kostelijk!⤝ met de krijgsmacht, aan de andere kant drie miljoen euro storten op de rekening van 250 bijstandtrekkers.

  Zorgelijk dat die andere coalitie-partijen ?? VVD en de SP ?? akkoord zijn gegaan met deze gekkigheid. Zowel de liberalen als de socialisten zijn namelijk gekant tegen een basisinkomen.

  En zo Bregmaniseert Utrecht langzamerhand verder. Niet alleen Utrecht, overigens. Ook in Groningen, Maastricht, Gouda, Enschede, Nijmegen en Wageningen gaan stemmen op voor een dergelijk experiment. In totaal zou het gaan om 47 gemeenten. Ondertussen stond in Time de misleidende kop ??This Dutch City Plans to Give Residents a Universal ??Basic Income??. Misleidend omdat in alle gevallen wordt geëxperimenteerd met mensen in de bijstand of andere uitkeringoïden. Terwijl het idee is dat het basisinkomen voor iedereen geldt, dus waarom geen Geenstijl-columnist, vuilnisman of president-directeur van een Nederlandse international meenemen in het experiment?

  In de Telegraaf dit weekeinde schreven de economen Willem Vermeend en Rick van der Ploeg een column over het basisinkomen. En.Wat.Daar.Werd.Geconcludeerd.Zal.Je.Niet.Verbazen.

  De economen leggen aan de hand van een rekensom uit dat het basisinkomen een ??onbetaalbaar luchtkasteel is?? dat bovendien onaanvaardbare negatieve effecten heeft, zoals het ??verloren gaan van vele honderdduizenden banen??.

  De cijfers van Vermeend/Van der Ploeg samengevat:

  – Het CPB heeft berekend dat een basisinkomen gelijk aan de helft van het sociaal minimum (circa 750 euro per maand) tot een verlies van 350.000 banen zal leiden.

  – Een basisinkomen van circa 1000 euro per maand voor iedere Nederlander bijna 200 miljard euro per jaar gaat kosten. Volgens voorstanders bespaart een basisinkomen echter ook omdat de meeste uitkeringen, toeslagen en heffingskortingen vervallen. De extra kostenpost voor het land bedraagt dan 75 miljard euro.

  – Om deze uitgavenpost van de gratis geld-groupies te financieren kan de gemiddelde Nederlander rekenen op een lastenverzwaring van tenminste 25 procent.

  Maar goed, daar heeft D66 dus geen boodschap aan.

  De VVD-fractie in de Tweede Kamer houdt het hoofd gelukkig wel koel. VVD-Kamerleden Chantal Nijkerken-De Haan en Anne Mulder stelden vrijdag Kamervragen over de kwestie aan staatssecretaris van Sociale Zaken Jetta Klijnsma (PvdA). De Participatiewet geeft ruimte voor experimenten als in Utrecht maar dat laat volgens de liberalen niet onverlet dat ??iedereen die aanspraak wil maken op een uitkering naar vermogen verplicht is om werk te zoeken en te aanvaarden??. Fijntjes voegen zij de staatssecretaris toe dat ??gratis geld?? in dit kader niet bestaat en ??dat dit wordt opgebracht door de belastingbetaler??.

  En zo is het maar net.

  Bas Paternotte | 09-08-15  ⚠️ Meld

 125. U zei dat Joop.nl pro PvdA was?
  Hoe lang heb ik gezocht voor dit resultaat? incl opmaaktijd 😉

  Wat zijn de motieven van de PvdA voor het ondermijnen van de sociale zekerheid? Vorig jaar, toen de Wet Werk en Zekerheid nog nauwelijks media-aandacht kreeg, heb ik er in mijn column op Sargasso (1) al voor gewaarschuwd: met deze wet wordt de tweedeling op de arbeidsmarkt alleen maar erger. Flexwerkers worden eerder ontslagen, terwijl het vangnet achteruit holt.

  ‘Weg met de voor-wat-hoort-wat uitkering’

  Gemeenten Utrecht en Tilburg willen experimenteren met basisinkomen Bijstandsgerechtigden worden in een aantal gemeenten gedwongen iets ??terug?? te doen voor het geld dat zij ontvangen. Dat kan zijn straten vegen, of mantelzorg verrichten. Volgens de gemeenten Utrecht en Tilburg falen de huidige bijstandsregels echter. Daarom willen zij gaan experimenteren met een ??basisinkomen??. Een maandelijks inkomen van de Staat waar géén tegenprestaties tegenover staan.

  ‘Staatssecretaris Klijnsma verdraait de werkelijkheid’
  ‘Werkgelegenheid voor mensen met een handicap groeit, in tegendeel tot wat Klijnsma beweert, nauwelijks’ Staatssecretaris Jetta Klijnsma gaat nogal ruim met de werkelijkheid om wanneer ze beweert dat in de jaren 2013 en 2014 zo??n 11.000 banen bij zijn gekomen voor mensen met een arbeidshandicap. Volgens branchevereniging Cedris van bedrijven die zich bezighouden met mensen met een arbeidsbeperking, is het beeld dat Klijnsma schetst wel héél rooskleurig. In die jaren zijn er namelijk maar 416 mensen met een beperking meer aan het werk gekomen, aldus Cedris.


  ⚠️ Meld

 126. Lispelt iets over ‘één gat’

  BIJ TOEVAL IN TEXAS?


  Politie schiet opnieuw ongewapende zwarte Amerikaan dood

  Kort voor de eerste herdenking van de dood van Michael Brown heeft een blanke agent opnieuw een ongewapende Afro-Amerikaan gedood

  De dood van Michael Brown, precies een jaar geleden, leidde tot grote protesten tegen politiegeweld. Dit weekend zijn er nieuwe protestdemonstraties. Maar exact een jaar later is er opnieuw een Afro-Amerikaanse jongen om het leven gekomen door politiegeweld
  Michael Brown werd op 9 augustus 2014 doodgeschoten door agent Darren Wilson. Die zag Brown samen met zijn vriend Dorian Johnson nadat ze een winkeldiefstal hadden gepleegd. Er ontstond een worsteling waarna de jongens wegrenden. Toen Brown zich omdraaide richting Wilson, schoot de blanke agent de jongen dood. Wilson zegt dat hij zich bedreigd voelde. Maar Johnson verklaarde later dat Brown meerdere keren tegen de agent gezegd dat hij ongewapend was.

  Vlak na de dood van Brown waren er felle protesten en rellen in Ferguson, vooral gericht tegen de politie. De huidige politiechef, die aantrad nadat de vorige was afgetreden vanwege de misstanden bij de politie, stond gisteren met andere hooggeplaatste politiemensen langs de route. Hij schudde handen met een aantal demonstranten. Er waren verder bewust weinig agenten op straat.

  Taylor
  Zaterdag zou de 19-jarige, Christian Taylor, met zijn Jeep door het raam van een showroom van een garage in het Texaanse Arlington, gereden zijn. Vlak daarna zouden twee agenten naar ‘het plaats delict’ zijn gestuurd om polshoogte te nemen. De situatie escaleerde toen Taylor niet inging op vragen van de agenten om zich over te geven, volgens Will Johnson politiecommissaris van het Texaanse politiekorps.

  Vervolgens kwam het tot een schermutseling, waarop een van de twee agenten vier keer op de ongewapende man heeft geschoten. De agent in kwestie, de 49-jarige Brad Miller is op administratief verlof, maar nog niet ondervraagd. Er is een onderzoek ingesteld om te onderzoeken of de agenten in de fout zijn gegaan.

  Wonden nog niet geheeld
  Een jaar na de dood blijft de vader van Brown strijden tegen politiegeweld:
  “Ongeacht wat er gebeurt, ik ben mijn zoon nog steeds kwijt. Dat doet mij nog altijd pijn. Dat doet mijn familie nog altijd pijn.”

  De redactie.be: Politie schiet opnieuw ongewapende zwarte Amerikaan dood


  ⚠️ Meld

 127. TWEET VAN DE DAG

  zo 09 augustus 2015
  Er is meer begrip voor mensen die vanwege belastingtarief land ontvluchten dan voor mensen die vluchten voor honger, oorlog en dood
  Rebecca


  ⚠️ Meld

 128. Real Eagle, als je wat te zeuren hebt moet je het wel goed doen; dhr. Korvinus is lid van Groen Links en niet van de PVDA. Waarvan akte. Overigens ben ik het met je eens dat Dick een tunnel-visie heeft waar het gaat om de politiek. PVDA is goed, rechts is fout, dat werk.


  ⚠️ Meld

 129. Dank Leo, ik lees um al niet eens meer

  dhr. Korvinus is lid van Groen Links en niet van de PVDA. Waarvan akte.

  Real is namelijk voorzitter van de club “rechts als het rechts kan, en extreem rechts als mijn petje hoed zo waait” Best jammer en jammer genoeg voor mij om zijn provocatieve frustraties niet meer te delen.

  Owww heeft ie dat weer geschreven: tunnelvisie; zal mij van hem boeien maar van jou Leo begroot me het te lezen.

  Heb net geplugd dat o.a. het beleid van Jetta kritisch onder de loupe mag. Was en ben (al heeft het geen nut meer) fel tegen het leenstelsel van Jet Bussemaker. Om eens wat te noemen….oh ja, ook pas nog genoemd……Diederik is een beste kerel maar destijds was ik fel voor Ronald Plassterk…..terecht doet mijn mening er niet toe: had ik maar lid mogen worden, had ik democratisch mogen meestemmen.

  Stemmen op de PvdA?
  Mijn eerste stem ging vol overtuiging naar Hans en ik had ook veel respect voor Jan Terlouw. Daarna werd D’66 een overbodige partij, jawel zelfs VVD-light.
  SP vind ik absoluut té, hoewel posting 13:33 vandaag.

  Zou écht niet weten waar ik anders op zou moeten stemmen. Heb jij een onderbouwde suggestie Leonardo?


  ⚠️ Meld

 130. Nou Dick, ik geef toe dat het lastig is om nu op een partij te stemmen die in het huidige tijdsgewricht potten kan breken. Aan linkerzijde neig ik bij volgende verkiezingen op Groen Links te gaan stemmen. Ik hoop dat ze onder leiding van Jesse Klaver een duidelijker, lees scherper, profiel krijgen, niet zo scherp als de SP, maar wel wat duidelijker over waar Nederland naar toe moet. CDA, VVD, PVDA en D66 hebben voor mij afgedaan. Dit heeft alles te maken wat mij betreft met de privatisering van sectoren die nooit geprivatiseerd hadden mogen worden zoals de zorg, energie-markt en het OV. Overigens zijn er van links tot rechts graaiers/profiteurs te vinden en dat is van alle tijden, dus daar laat ik mij bij de keuze voor een politieke partij niet meer door beïnvloeden. Lokaal kijk ik wat meer naar de partijprogramma’s op lokale onderwerpen die voor mij belangrijk zijn. Ik ben geen CU-stemmer, maar ik ondervind persoonlijk geen last van het feit dat zij de winnaar zijn geworden bij de laatste GR verkiezingen. Sterker; ik heb de indruk dat ze pragmatisch meebesturen, zonder dat ze met de bijbel in de hand zwaaien bij stemmingen. Ik heb wel moeite met de wekelijkse borrelpraat van dhr. vd Kooij in de Swollenaer, altijd maar horeca-gerelateerde zaken en nooit verantwoordelijkheid nemen voor het beleid wat er in Zwolle wordt gestuurd. Te makkelijk geroeptoeter vind ik dat.


  ⚠️ Meld

 131. Klasse Leonardo. dat je hier uberhaupt post!

  Ga het gelijk lezen…zie deze naam al staan

  dhr. vd Kooij in de Swollenae

  Dit oneerlijke personage wou mij eens paaien met een skuimertje.
  Hij had de skuimer voor mij al in de fatsige handen….toen waarschuwde iemand dat Gait iets over mij bij hun had gezegd en nu over de boodschapper wilde roddelen.

  Waarop ik zei: “Nee, drink die skuimer zelf maar op, kun je nog wel hebben” En heb hem de rug toegekeerd.


  ⚠️ Meld

 132. Jesse vind ik een sterke zet van GL. Maar ik ben niet zo’ n uber-milieu fanaat. Zie ze ook nog niet zo snel regerinsverantwoordelijkheid nemen.
  Denk dat ze daarvoor te zeurderig/klagerig zijn. Ook (mag eigenlijk niet meegewogen worden) maar de elitaire stemmers, veelal met bijvoorbeeld aanhanger aan de fiets, gekleurde broeken….Nee….vond Femke Halsema trouwens ook wel goed.

  Het, zich Christelijk noemende, CDA heeft het wel zo verneukt bij mij. Wat een afgang die samenwerking met de PVV…..absoluut pluche willen tenkoste van alles….zelfs van héél veel kiezers en vast ook lezers. Dan blijft het altijd onderhoudend om Dries van Agt te lezen.

  Bijzonder aansprekend argument!

  Privatisering van sectoren die nooit geprivatiseerd hadden mogen worden zoals de zorg, energie-markt en het OV.

  Eens en idd PvdA heeft daar ook teveel weggegeven.

  CU? Dat is mijn redelijk altenatief voor de PvdA. In Zwolle komen ze idd niet bijbelzwaaierig over. Vind het in Zwolle wel jammer van de koopzondagdiscussie….waar ze krampachtig aan vasthouden, al ware het hun enige trofee. En ze moeten natuurlijk verre van evangeliseren blijven. Volgens mij doen ze dat ook in Zwolle en in de 1e en 2e Kamer.

  Oeps visite; rest volgt.


  ⚠️ Meld

 133. Ik heb wel moeite met de wekelijkse borrelpraat van dhr. vd Kooij in de Swollenaer, altijd maar horeca-gerelateerde zaken en nooit verantwoordelijkheid nemen voor het beleid wat er in Zwolle wordt gestuurd. Te makkelijk geroeptoeter vind ik dat.

  Helemaal eens! Heeft natuurlijk ook met belangen te maken:

  VVD profileert zich als club voor Horeca-bedrijven
  Swollenaer is voor Horeca-bedrijven.

  Help jij ons, dan helpen wij jullie aan stemmen. Moet je wel positief over Horeca blijven schrijven etc. Denk dat die dikke er ook nog nixxx voor krijgt. Vriendendienst aan Swollenaer voor al die VVD-reclame….en stemmen.

  Kon toch nog ff 😉


  ⚠️ Meld

 134. Scherp gezien/opgemerkt Leonardo, voorzitter VARA, dus koppelde ik hem ⤽onterecht⤝ aan de PvdA. Niet dat het qua politieke ideeën veel verschil maakt, maar laten we de poppetjes maar wel in het juiste hokje plaatsen. Nu weet ik niet onder welke noemer, jij je eigen reacties plaats, maar om mijn reactie als gezeur te bestempelen, vind ik iewat cru. Cru dus, niet aanstoot gevend, daar ik mij niet zo gauw persoonlijk aangesproken voel, zolang het niet het niveau van ⤽rotte vis⤝ benaderd.

  Dat de Joop.nl fanboy een tunnelvisie heeft is algemeen bekend, en zoals op Chatlog duidelijk wordt, niet alleen op politiek gebied. Een Jopi/Popi figuur die zichzelf bijzonder graag op allerlei zaken profileert en/of in de schijnwerper zet. Voor zulke figuren is een benaming voorradig, die ik hier niet zal neer typen, want dan komt er weer een stortvloed aan onzinnige/onleesbare reacties los. ;D En geloof mij maar, ondanks de ontkenning van ⤽onze⤝ fanboy, hij leest iedere reactie op WLZ minutieus.  ⚠️ Meld

 135. Vrees dat onze duffe Swollenaer en de nogal met overgewicht opgezadelde onbetrouwbare Papje, dit niet zo’n toffe actie vinden 😮

  Horeca en toegankelijkheid[/url]

  Overigens heb ik absoluut nixxx tegen de Horeca mensen die ik ken in mooi-Zwolle: sterker nog, er zit geen klootzak tussen.


  ⚠️ Meld

 136. ‘Boycot alle horeca die niet toegankelijk is voor rolstoelen’
  Voor rolstoelers is discriminatie door ontoegankelijke horecagelegenheden vaste prik … Wetgeving ontbreekt

  De discussie over toegankelijkheid van horecagelegenheden is na dit weekend flink losgebarsten. Vrijdag werd bekend dat strandtent Parnassia ALS-patiënt Pieter Steinz van het terras weerde, omdat hij ??niet eens kan praten??. Hij moest een consumptie kunnen bestellen, anders was hij niet welkom. Vanwege zijn ziekte kan hij niet meer zelfstandig eten of dringen. ??Dagelijkse praktijk??, schreef Marc de Hond daarop op Joop. ??Er zijn duizenden eettenten waar rolstoelgebruikers niet welkom zijn??. De Hond schetst in zijn opinie een voorbeeld van zijn vakantie in St. Tropez en zijn zoektocht naar een toilet.
  Bij de Nieuws BV doet hij een oproep:
  “Als we het echt belangrijk vinden dat Pieter Steinz naar een tent kan gaan en het daar fijn kan hebben, dan zijn er heel wat tenten in Nederland die we zouden kunnen boycotten. Laten we dat dan deze maand bij al die tenten doen. Dan verandert er misschien wat.”

  Wetgeving die horecagelegenheden gebiedt rolstoeltoegankelijk te zijn, is er niet. Maar daar blijft het niet bij, Fini de Paauw, voorzitter van Angon (De Algemene Nederlandse Gehandicapten Organisatie) krijgt veel ervaringen en verhalen te horen.
  “Mensen met een verstandelijke beperking die bijvoorbeeld worden weggestuurd omdat ze hard praten of kwijlen tijdens het eten. En als ze dan toch mogen komen, hen dan gevraagd wordt om al om vier uur te komen eten zodat klaar zijn als de meeste gasten komen.”

  Saskia Deerenbeg, hoofd-communicatie van Horeca Nederland zegt zich niet te kunnen herkennen in het beeld dat De Hond en De Pauw schetsen. ⤽Wij ontvangen geen klachten van consumenten⤝, zegt ze. Wel erkent ze dat er plaatsen zijn waar het moeilijk is om een invalidetoilet te bouwen. Daarom is ze ook geen voorstander van een verplichte toegankelijkheid van horecagelegenheden.

  =====

  Zie joop.nl voor beeld uitzending Marc de Hond.


  ⚠️ Meld

 137. Ik heb een nieuwtje! voor ⤽onze⤝ Joop.nl fanboy???? Het zingt rond dat van Jole, je weet wel, die opper ayatollah van dat zwaar gesubsidieerd leugen/onzin site-tje, in een dolle bui besloten heeft om moslim te worden. Hij heeft zich inmiddels halal laten besnijden, met zijn adamsappel richting Mekka. Maar zoals we Jolo (de draaier) kennen, nadat zowel bij het ochtend-als bij het avondgebed zijn crocs gestolen zijn, is hij het geloof alweer beu. Helemaal toen hij zijn Pokemon djelabba niet over zijn grote harsens kon krijgen. Nu wil hij zijn voorhuid terug, maar wat spijtig nou, dat was door de Islamitische slager al verwerkt tot kebab????. Je zal toch een fan van Jolo zijn, straks moet je ook nog op zoek naar zijn voorhuid. ;D


  ⚠️ Meld

 138. Lees slechts 1 reactie….wow wat aansprekend: we kunnen met elkaar op WLZ nog heel wat leren; qua kwaliteitsslag 😮

  * We voeden een generatie jongeren op met de gedachte dat je alles zelf maar moet betalen, ook als je dat nog niet kunt. Waarom zou deze generatie later willen betalen aan ouderenzorg en sociale voorzieningen?


  ⚠️ Meld

 139. Bovendien wordt lenen door iedereen ontmoedigd….incl het Kabinet.
  Ongelooflijk dat het leenstelsel TOCH zo makkelijk door de Kamer (ook Senaat?) is geloodst!

  Maar goed, gedane zaken….


  ⚠️ Meld

 140. En we hebben natuurlijk weer een dooie link: @ admin. waar ligt het toch aan dat dit enkel bij het vermaarde Joop zo is….nu dan maar weer een vervelende lap :'(


  ⚠️ Meld

 141. Duitsland verdient 100 miljard aan Griekse crisis
  Duitsland houdt na aftrek van de kosten miljarden over dankzij de Griekenland-crisis … ook andere landen spinnen er garen bij

  Na weken van overleg is er dinsdag een ‘in principe’ akkoord bereikt tussen Griekenland en de internationale schuldeisers om de crisis af te wenden. Weer wordt er een lening aan het land verstrekt, een steunpakket van 86 miljard dit keer, dat in drie keer wordt uitbetaald. En hoewel je je misschien afvraagt waar ze al die miljarden steeds vandaan halen, speelt een aantal van de landen die lenen er vooral garen bij. De Griekenland-crisis levert Duitsland bijvoorbeeld 100 miljard euro op.
  Dat schrijft de Belgische krant ‘Het Laatste Nieuws’. Volgens een nieuw rapport, uitgevoerd door het Leibniz-Institut f?r Wirtschaftsforschung Halle (IWH), heeft Duitsland vooral geprofiteerd van de schuldencrisis. Sterker: zelfs als Griekenland de schulden niet terugbetaalt aan Duitsland, houdt het land er nog winst aan over.
  En de reden voor die winst is eigenlijk vrij logisch: rente. Als een land geld leent, moet het rente betalen.
  Het Laatste Nieuws hierover:
  Hoe populairder de lening, hoe lager die rente. En beleggers zijn de laatste jaren massaal overgestapt op Duits staatspapier, dat als erg veilig wordt gezien. De Duitse obligaties brengen dan wel minder aan rente op, maar ze geven tenminste de zekerheid dat investeerders hun geld zullen terugzien (??).

  De besparingen voor de Duitse overheid zijn volgens de onderzoekers zo groot dat ze veel meer opleveren dan wat de crisis kost. “Zelfs als Griekenland zijn schulden niet kan terugbetalen, zijn de besparingen groter dan de kosten”, staat in het rapport te lezen. Volgens het rapport zou Duitsland 90 miljard euro schade lijden (inclusief het geld van het nieuwste noodpakket), wat dus minder is dan de 100 miljard euro die het aan de leningen verdient. Dat betekent dat er nog tien miljard overblijft.
  Volgens het rapport profiteert niet alleen Duitsland van de Griekse crisis. Ook de VS, Nederland en Frankrijk zouden er financieel door op vooruitgaan.

  Link nog maar eens extra plaatsen ivm onvriendelijk WLZ-beleid(?)
  Lees: “Griekse crisis leverde Duitsland al 100 miljard euro op”
  http://www.hln.be/hln/nl/960/Buitenland/article/detail/2418013/2015/08/10/Griekse-crisis-leverde-Duitsland-al-100-miljard-euro-op.dhtml


  ⚠️ Meld

 142. Kijk aan, voor de verandering eens een keertje goed nieuws uit de tanende Nederlandse rechtsstaat: de juweliersvrouw uit Deurne die in maart vorig jaar twee overvallers doodschoot, wordt daar definitief NIET voor vervolgd. Glashelder gevalletje noodweer, zei het OM destijds al meteen. Die pijlsnelle beslissing om niet te vervolgen kwam het OM toen op veel kritiek te staan, omdat nogal wat sympathisanten van de dode overvallers liever hadden gezien dat de juweliersvrouw nog wat langer door een hel was gegaan en strafvervolging aan haar broek had gekregen voor deze terechte zelfverdediging. Maarja, kun je nog zo hard demonstreren en artikel12procedures aanspannen: als laf Mocroïde overvaltuig gewapend je juwelierszaak binnendringt, de juwelier een schoenzoolafdruk op zijn gezicht cadeau doet, al roepende dat ze hem kapot gaan schieten, dan mag je jezelf daar gewoon tegen verdedigen in Nederland, besliste het Hof in Den Bosch vandaag. Hoewel, toch weer niet helemaal, want de juwelier zelf kreeg in april nog wel 100 uur taakstraf en 3 maanden voorwaardelijk opgelegd wegens verboden wapenbezit. Een malle uitwas van het Nederlandse gedoogbeleid: jezelf verdedigen met een vuurwapen mag, zolang je maar geen vuurwapens in je bezit hebt! Ok dan. Hopelijk letten alle aspirant juwelierovervallers even op, want een juwelier overvallen is niet meer geheel zonder risico. Als het de maatschappij niet lukt om juweliers tegen overvallers te beschermen, dan doen de juweliers het vanaf nu zelf wel. En het Bossche gerechtshof zag dat het goed was.

  Vondt het wel een mooi bericht en hopende dat de politiek nu eens in gaat zien dat deze helden beschermd moeten worden maar ik ben bang van niet.


  ⚠️ Meld

 143. @ Abel2: Noodweer = noodweer en als dat bewezen is, is ’t duidelijk.

  Heb na de paar afleveringen “Kijken in de ziel van…rechters” nog meer waardering voor ze gekregen!

  Aan te raden voor iedereen en vooral voor mensen die bijvoorbeeld voortdurend onze rechtstaat tanend noemen. Gewoon bijna elke uitspraak van de rechter afzeiken of zeggen dat het een D66 uitspraak is….Geef het je absoluut te doen: proberen zo onafhankelijk en volgens de wet mogelijk recht te spreken.


  ⚠️ Meld

 144. Dit vind ik bijvoorbeeld ook een goeie uitspraak…..al had er wel een vette geldboete aan mogen worden gehangen:

  PowNed veroordeeld voor Onno Hoes-uitzending
  PowNed heeft onrechtmatig gehandeld door beelden met verborgen camera op te nemen en uit te zenden (hoe zielig en sensatiebelust kun je zijn…volgende keer weer vanuit een kliko?) … omroep moet alle beelden van internet halen

  PowNed moet alle beelden die de omroep met een geheime camera van voormalig burgemeester van Maastricht Onno Hoes maakte van internet verwijderen en aan hem geven. Die uitspraak heeft de rechter woensdag gedaan.
  Onno Hoes zag zich eind 2014 genoodzaakt op te stappen als burgemeester van Maastricht nadat PowNed beelden had uitgezonden van zijn privéleven waarin te zien was dat hij met de destijds 20-jarige man Robbie Hasselt uitging. De beelden werden uitgezonden in een reportage van PowNews en waren met verborgen camera opgenomen.
  Op de beelden was te zien hoe Hoes seksueel getinte opmerkingen maakte en hoe hij klaagde over de gemeenteraad in Maastricht.
  Hasselt zette na de date privé-berichten van hem met de burgemeester online en publiceerde foto’s van afspraken uit een vertrouwelijke werkagenda die Hoes hem zou hebben gestuurd.
  Door de commotie die na de uitzending van de reportage was ontstaan, vond Hoes uiteindelijk dat hij niet anders kon dan opstappen als burgemeester. Meteen daarna klaagde hij PowNed aan wegens smaad en laster. Volgens Hoes werd er ook met de beelden die PowNed maakte geknoeid.
  De rechtbank heeft nu geoordeeld dat PowNed onrechtmatig heeft gehandeld; de omroep heeft geen misstand aan de kaak gesteld en er is geen wederhoor toegepast. (OOK NOG!)
  PowNed moet er nu voor zorgen dat de bewuste fragmenten van internet verdwijnen en niet langer te vinden zijn als je ernaar zoekt. Ook moet de omroep de beelden aan Hoes geven zodat uitgezocht kan worden in hoeverre ermee is geknoeid. Als de beelden niet worden verwijderd, moet de omroep een dwangsom betalen van vijfduizend euro per dag. Toch ook nog een dwangsom en die betaal het armlastige TTTTT (die toch ook belangen in deze op sensatie beluste, manipulerende gluurclub heeft?) dit keer niet.
  Over een schadevergoeding voor de opgestapte burgemeester wordt nog nagedacht….(laat ze maar veel peseta’s aftikken!
  —–
  Ook met de beelden die PowNed maakte geknoeid….waarvan akte en wat een infantiel, zielig stel sensatierukkers is dat spul toch!  ⚠️ Meld

 145. Skofterig ook uit onze naam; voor het gerecht en keihard straffen![/url]

  Deze had ik schijnbaar nog niet eens geplugd 😮
  Dacht het toch echt wel, nou ja beter dubbel dan helemaal niet 8)

  100 Miljard verdienen Duitsers aan Grieken[/url]

  Gaat gewoon over 1 der mooiste landen ter wereld en
  1 der minst aansprekende landen…misschien wel dé; naar mijn mening uiteraard.


  ⚠️ Meld

 146. Skofterig ook uit onze naam; voor het gerecht en keihard straffen!

  ‘Blauwhelmen maken zich schuldig aan verkrachting en moord’

  Update: Hoofd VN-missie stapt op na misstanden … Amnesty International: 12-jarig meisje verkracht in Centraal-Afrikaanse Republiek, vader en zoon vermoord door VN-militairen

  In de Centraal-Afrikaanse Republiek hebben VN-militairen, de zogenoemde blauwhelmen, zich schuldig gemaakt aan verkrachting en moord. Dat zegt althans Amnesty International. Een VN-militair zou een 12-jarig meisje hebben verkracht. Een groep blauwhelmen zou ook om zich heen hebben geschoten, waardoor een jongen en zijn vader werden gedood. Het is niet de eerste keer dat dergelijke verhalen aan het licht komen. Eerder al begon een onderzoek naar kindermisbruik door Franse VN-militairen in de Centraal-Afrikaanse Republiek.

  De VN-vredesmacht MINOSCAR bestrijdt het geweld tussen moslims en christenen in de Centraal-Afrikaanse Republiek. NOS schetst het verhaal van het 12-jarige meisje dat zich in de wc van haar huis had verstopt voor een MINUSCAR-militair:

  “Een man met een helm en een vest van de VN-missie MINUSCAR drong haar huis binnen, sleepte haar mee naar buiten en verkrachtte haar achter een vrachtwagen. Een dag later waren er botsingen tussen blauwhelmen en inwoners van een wijk in Bangui. Daarbij werd een VN-militair uit Kameroen gedood. Daarna gingen blauwhelmen naar de wijk en schoten lukraak om zich heen. Een jongen van 16 en zijn vader van 61 werden daarbij gedood. Diverse mensen raakten gewond.”

  Diverse getuigen hebben de gebeurtenissen aan Amnesty bevestigd. De organisatie hoopt nu dat er een onafhankelijk onderzoek komt.

  Afgelopen zaterdag schoot een Rwandese blauwhelm nog vier andere blauwhelmen dood. Ook verwondde hij acht anderen, tijdens een schietpartij in de Rwandese basis in Bangui.

  Update woensdag:
  VN-chef Ban Ki-moon heeft het hoofd van de VN-missie in de Centraal-Afrikaanse Republiek (CAR) verzocht op te stappen. De Senegalees Babacar Gaye heeft hier direct gehoor aan gegeven. Donderdag wordt een speciale vergadering van de VN-Veiligheidsraad ingelast, om te spreken over de misstanden.  ⚠️ Meld

 147. 100 Miljard verdienen Duitsers aan Grieken

  Gaat gewoon over 1 der mooiste landen ter wereld en
  1 der minst aansprekende landen…misschien wel dé; naar mijn mening uiteraard.
  =========================================
  Duitsland verdient 100 miljard aan Griekse crisis

  Duitsland houdt na aftrek van de kosten miljarden over dankzij de Griekenland-crisis … ook andere landen spinnen er garen bij

  Na weken van overleg is er dinsdag een ‘in principe’ akkoord bereikt tussen Griekenland en de internationale schuldeisers om de crisis af te wenden. Weer wordt er een lening aan het land verstrekt, een steunpakket van 86 miljard dit keer, dat in drie keer wordt uitbetaald. En hoewel je je misschien afvraagt waar ze al die miljarden steeds vandaan halen, speelt een aantal van de landen die lenen er vooral garen bij. De Griekenland-crisis levert Duitsland bijvoorbeeld 100 miljard euro op.

  Dat schrijft de Belgische krant ‘Het Laatste Nieuws’. Volgens een nieuw rapport, uitgevoerd door het Leibniz-Institut f?r Wirtschaftsforschung Halle (IWH), heeft Duitsland vooral geprofiteerd van de schuldencrisis. Sterker: zelfs als Griekenland de schulden niet terugbetaalt aan Duitsland, houdt het land er nog winst aan over.

  En de reden voor die winst is eigenlijk vrij logisch: rente. Als een land geld leent, moet het rente betalen.

  Het Laatste Nieuws hierover:

  Hoe populairder de lening, hoe lager die rente. En beleggers zijn de laatste jaren massaal overgestapt op Duits staatspapier, dat als erg veilig wordt gezien. De Duitse obligaties brengen dan wel minder aan rente op, maar ze geven tenminste de zekerheid dat investeerders hun geld zullen terugzien (??).

  De besparingen voor de Duitse overheid zijn volgens de onderzoekers zo groot dat ze veel meer opleveren dan wat de crisis kost. “Zelfs als Griekenland zijn schulden niet kan terugbetalen, zijn de besparingen groter dan de kosten”, staat in het rapport te lezen. Volgens het rapport zou Duitsland 90 miljard euro schade lijden (inclusief het geld van het nieuwste noodpakket), wat dus minder is dan de 100 miljard euro die het aan de leningen verdient. Dat betekent dat er nog tien miljard overblijft.

  Volgens het rapport profiteert niet alleen Duitsland van de Griekse crisis. Ook de VS, Nederland en Frankrijk zouden er financieel door op vooruitgaan.

  Lees: “Griekse crisis leverde Duitsland al 100 miljard euro op”
  De Link: Hoor je ’t ook eens van een ander


  ⚠️ Meld

 148. Vreemd en in sommige opzichten geweldadig slag die Israëlische regering:

  Israël dreigt Europa met sloop van gefinancierde (Palestijnse) gebouwen in de West Bank

  Het ministerie van Buitenlandse Zaken van Israël heeft Europese regeringen gewaarschuwd dat zij geen illegale Palestijnse gebouwen mogen financieren in de West Bank. Zij zouden de gebouwen anders wel eens kunnen gaan slopen.

  Aviv Shir-On, verantwoordelijk voor Europese zaken binnen BuZa, zegt dat dit heikel puntje bij ieder gesprek tussen Israël en Europese partners op tafel wordt gegooid. “Wij zullen geen illegale bouw accepteren. De Europeanen zijn geïnformeerd over Israëls standpunt in de zaak. Zulke bouwwerken kunnen vernietigd worden”, zegt Shir-On. Hij zegt overigens ook dat investeerders wel eerst zullen worden gewaarschuwd als het zover is.

  De Europese Unie reageerde gisteren via hun ambassade in Tel Aviv. Zij lieten doorschemeren dat Israël internationale wetgeving schendt door Palestijnen geen legaal huis te bieden in de West Bank. De EU meent dat Europese partners wel degelijk volgens vastgestelde normen in het gebied opereert: “Alle activiteiten in de West Bank zijn in lijn met het internationale humanitaire recht”.

  De EU heeft eerder aan Israël gevraagd om plannen goed te keuren voor Palestijnse projecten. Tot nog toe zijn er slechts een aantal goedgekeurd. In juli stemden BuZa-ministers van de EU unaniem voor een sterkere oppositie jegens Israëls sloopneigingen. Zij pleitten voor een fundamentele verandering in beleid, waardoor de bouw in Palestina door zou kunnen gaan.

  De heisa rondom EU-gefinancierde projecten in Palestina begon een paar jaar geleden, meldt The Jerusalem Post. Een non-gouvermentale groep, Regavim, volgde de activiteiten en kwam ermee op de proppen. Ook afgelopen week gaf Regavim weer een presentatie over de situatie in de West Bank. Zij schatten dat er ongeveer 1.000 projecten in die regio zijn die door de EU zijn gesponsord.

  Van: Pownews


  ⚠️ Meld

 149. Even goed lezen, voor je met jaloezie-tax komt Vooral rijke belastingplichtigen hebben veel kans om belasting te ontwijken. Dat concludeert de Organisatie voor Economische Samenwerking en Ontwikkeling (OESO). [/url]


  ⚠️ Meld

 150. Zou mooi zijn als er een flinke rechtse partij bijkomt,misschien dat die het land nog enigszins kunnen redden want ik lees dat er al 240.000 mensen de oversteek naar het beloofde land hebben gemaakt kun je nagaan wat er hier allemaal straks binnenkomt.Ook zag ik dat de meeste voor de knaken komen en niet om even te blijven en dan weer terug te gaan.Mijn kinderen krijgen een mooie toekomst in dit land.


  ⚠️ Meld

 151. Het was niemand minder dan vadertje Drees die in 1954 als eerste PvdA-premier eigenhandig een rapport over Nederlandse oorlogsmisdaden op Zuid-Celebes in de doofpot stopte. Nog voor de politionele acties had het Nederlandse Depot Speciale Troepen (DST) tussen december 1946 tot februari 1947 een ware slachting aangericht op het eiland. Het rapport laat zich lezen als een orgie van geweld. Eén van Drees?? overwegingen was dat niet alleen de militaire maar ook de burgerlijke autoriteiten er slecht vanaf kwamen. En nadat Indië verloren was moesten die natuurlijk ook weer gewoon aan het werk kunnen. Een kleine zestig jaar later lag het rapport nog zó gevoelig dat Kamerleden het zélfs in 2012 slechts ??vertrouwelijk?? mochten inzien. Daar hebben we bij HP/De Tijd destijds een stokje voor gestoken. D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma riep dit weekeinde op tot een ??allesomvattend onderzoek naar Nederlands geweld in Indonesië. Maar dat gaat er niet komen. En het is wederom een PvdA??er die dat gaat blokkeren.

  Kijk Dick ook dit is jou Pvda,een partij die oorlogsmisdaden in de doofpot stopt.Ik wist wel dat de Pvda een bedenkelijke partij is en was.
  Zelfs Joop den Uyl was fout omdat hij aanhanger was van het Derde Rijk.
  En maar afgeven op Geert Wilders maar die verzwijgt in ieder geval niet dit zeer kwalijke geval.
  Shame on you PVDA


  ⚠️ Meld

 152. Vond Mark nogal vleesch noch visch. Met dit in de hand[/url], komt ook dit verhaal (als enkele andere vaak halfgebakken ‘excuusverhalen’ niet sterk op mij over. Maar ik heb het allemaal, door de jaren heen, niet echt gevolgd.


  ⚠️ Meld

 153. Zomaar weer 82 doden en meer dan 100 volgens opstandelingen…maar

  door luchtaanvallen van het Syrische leger,

  . Wat een zakie daar, sommige landen wilden inzetten op hulp aan het Syrische leger…maar wat zijn de bizarre alternatieven.


  ⚠️ Meld

 154. Asscher schrikt van onterechte uitkeringen

  DEN HAAG –
  Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken laat uitzoeken hoeveel arbeidsongeschikten ten onrechte een uitkering krijgen omdat ze eigenlijk gewoon kunnen werken.Hij liet dat donderdag weten, in reactie op uitlatingen van de vakbond van verzekeringsartsen (Novag).

  Volgens Novag is er sprake van een groot gebrek aan herkeuringen en krijgen daardoor ongeveer 150.000 mensen een arbeidsongeschiktheidsuitkering terwijl ze daar geen recht op hebben omdat ze kunnen werken. ⤸Dat is een vergaande bewering en een enorm groot getal. Daar schrik ik van, dus dat ga ik uitzoeken⤝, zei Asscher donderdag. Hij vraagt uitkeringsinstantie UWV wat hun cijfers en ervaringen zijn.

  Misschien moeten er dan extra keuringsartsen bijkomen. ⤸Als je met meer artsen meer mensen aan het werk krijgt, moet je die artsen zoeken. Maar mensen die echt arbeidsongeschikt zijn, moet je niet elke drie maanden gaan keuren.⤝

  Novag, de vakbond van de verzekeringsartsen, zegt dat het merendeel van de arbeidsongeschikten jarenlang, en soms wel tien jaar, niet wordt herkeurd nadat ze (deels) zijn afgekeurd. Omdat veel mensen in de tussentijd herstellen, krijgen ze ten onrechte een uitkering.

  In totaal ontvangen 800.000 mensen in Nederland een arbeidsongeschiktheidsuitkering. Het UWV doet dit jaar 32.000 herkeuringen. Dat zijn er volgens verzekeringsarts en Novag-voorzitter Wim van Pelt veel te weinig. ⤸Zo kan het gebeuren dat iemand die eenmalig onder het mes moet, daarna revalideert en een halfjaar later weer arbeidsfit is⤝, zegt hij in de krant. Van Pelt denkt dan ook dat een vijfde van de arbeidsongeschikten weer kan werken.

  In Nederland zijn er twee soorten uitkeringen voor arbeidsongeschikten: de WGA, voor mensen die tijdelijk niet aan het werk kunnen, en de IVA, voor mensen die volledig arbeidsongeschikt zijn. Vooral mensen die een WGA-uitkering ontvangen, krijgen die langer dan nodig is. Tweede Kamerlid Anoushka Schut-Welkzijn (VVD) vindt dat de WGA daardoor een eindstation is, terwijl het juist een tussenstation moet zijn.

  Goh hier schrikt Lodewijk Aschadin van,vraag me af van welke planeet al dat Pvda-volk toch komt.Misschien eens een rondje in de limousine rondrijden door bv Rotterdam-Zuid Haagse Schilderswijk,Amsterdan Kraaiennest,of dichter bij Holtenbroek u zult versteld staan wat er niet aan het werk is.
  Shame on you Lodewijk Aschadin.Allemaal veroorzaakt door u partij.  ⚠️ Meld

 155. Vanmorgen een oproep in de Correspondent:

  Vandaag lunchen we met Nederlandse Somaliërs. Wat wil jij weten? Dit voorjaar waren ze ineens in het nieuws: de 37.000 Nederlandse Somaliërs.

  Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) en het Sociaal Cultureel Planbureau (SCP) zit ruim de helft van de Somaliërs in de bijstand. Slechts eenvijfde heeft een baan.

  Enfin, je kunt je de virtuele verontwaardiging die dit bericht losmaakte wel voorstellen. Blogs en bladen vielen over hun heen. Zo vond Elsiever er een aantal die de schuld aan Nederland gaven, in plaats van de ‘verantwoordelijk’ (sic) bij zichzelf te leggen.

  Toen ik al die berichten voorbij zag komen vroeg ik gastcorrespondent Jurgen Tiekstra om deze groep eens aan het woord te laten. En dan niet in een paar citaten, maar in een uitgebreid ronde tafelgesprek.

  Vandaag is het zover: een aantal Somaliërs schuift op onze redactie aan om een Somalische maaltijd te nuttigen en met onze journalist in gesprek te gaan. Fotograaf Heidi de Gier zal, net als bij het vorige Ronde Tafelgesprek, de gasten fotograferen.

  We kunnen jullie helaas niet allemaal uitnodigen, maar: wat zouden jullie hen vragen of zeggen? We beginnen om 14 uur, dus alle suggesties die jullie voor die tijd bijdragen leg ik aan hun voor.

  Als jullie ook nog vragen hebben wil ik die wel doorgeven. Ik zal het aanstaande artikel hier dan ook delen.


  ⚠️ Meld

 156. Ik heb wel een vraag, Bernard. Een aantal jaren geleden zag ik een documentaire over Somaliers die vanuit Nederland waren geëmigreerd naar Engeland. Niet zomaar een paar, maar de helft! Was de groep hier overwegend werkloos, daar werkten ze allemaal in eigen bedrijfjes. Het verhaal was dat het in Engeland eenvoudiger is om een bedrijfje te beginnen dan in het overgereglementeerde Nederland. Grappig was dat die mensen wel vernederlandst waren en ’s avonds afstemden op GTST. De vraag is hoe dat nu is? In welk type beroepen zijn zij thuis en hoeveel kans biedt Nederland om daarin aan de slag te gaan?


  ⚠️ Meld

 157. @ bernard, zou ze dit willen aanbieden:

  De Youp van de week:

  Keetjes kijken

  Ammar is al een maand of vijf mijn Syrische vriend. Hij is een vluchteling en illegaal in Nederland. Kwam hier ooit via Lampedusa. Ik stel hem in de kroeg altijd voor als Geert. Niemand hoort dat hij asielzoeker is. Hij spreekt vloeiend Nederlands. In elk geval verstaanbaarder dan Geert met zijn Venlose accent.
  Ammar en ik staan samen aan het IJ en kijken naar de duizenden bootjes die over het water krioelen. De stemming is gemoedelijk. Veel vijftigers in het verplichte Gaastra-uniform zitten met hun kort geknipte rugzakvrouwtjes te genieten van hun suffe glaasjes Radler. Deze nichterige priklimonade is de redder van de ooit zo stoere brouwerijen. Arme Freddie Heineken. Hij draait zich om in zijn urn.
  Wat kan Nederland toch lief zijn, denk ik als ik mijn generatie zo vredig zie dobberen. Dat vindt Ammar ook. Hij vraagt zich af waarom ze met zo weinig mensen in een bootje zitten. Dat kan toch veel efficiënter?
  Twee miljoen mensen dobberen deze dagen op het IJ. Ammar vraagt waarom we steeds het water op gaan als we iets te vieren hebben. Hij heeft de Gay Pride nog op zijn netvlies. Toen vertelde een Brabantse vrouw ons in plat Helmonds dat ze met drie vriendinnen keetjes kwam kijken. Ik was toen een kwartier bezig om Ammar uit te leggen dat keetjes in dit geval gaytjes waren. Tijdens die uitleg werden we drie keer overreden door een groepje dronken bierfietsers en begreep ik in een keer waarom half Amsterdam deze types een gratis rondje touwloos bungeejumpen wil aanbieden.
  Het is donderdagmiddag en er dolen een kleine 400.000 zielen op en rond het water. Ammar vraagt of die niet moeten werken. Ik leg uit dat de meesten babyboomers zijn en de rest van hun leven lekker uit mogen vutten. Sommigen doen dat al vanaf hun vijftigste. Die zwerven over golfbanen, drijven in overnaads geklonken borrelbootjes door de grachten of ze vervelen zich de tyfus bij hun tweede huisje in de Franse campagne.
  Ammar vraagt of elke sloep ook nog een ruim heeft waarin een paar honderd mensen verstopt zitten. Al is het maar uit solidariteit. Dan vraagt hij wat ik eigenlijk doe voor de kost. Hij heeft mij ook nog nooit zien werken. Ik leg hem uit dat ik in de winter met mijn kleine circus langs de Nederlandse en Vlaamse theaters trek.
  Hoe mijn nieuwe programma heet?
  ⤽Licht!⤝, antwoord ik.
  Waar het programma over gaat. Ik vertel Ammar dat ik op kom lopen, een welgemeend applaus in ontvangst neem en vervolgens een half uur ga ijsberen. Tijdens dat ijsberen maak ik twee keer een onverwacht grapje. Verder zwijg ik. Dan maak ik een aanzet tot een korte conference, maar die mislukt. Niet expres, maar het wordt niks. De conference bloedt dood. Dan is het pauze. Na de pauze hou ik een kort verhaal. Grappig en vlammend, maar net op het moment dat het publiek denkt dat ik lekker op dreef ben begin ik weer zwijgend te ijsberen. Vooral heel machteloos. Dan zing ik nog een liedje dat wel mooi is, maar na drie coupletten stopt. Een liedje zonder clou. Dan buig ik en is het klaar. Ik neem wel afscheid als een vedette.
  Ammar vraagt of het publiek dan niet boos wordt, zich bekocht voelt en nooit meer terugkomt.
  Volgens mijn regisseur Frank de Boer niet. En ook mijn impresario Marc Overmars is dik tevreden. De zaak loopt beter dan ooit. Mijn hoofd-marketing Edwin van der Sar wil nog een extra serie bijboeken in Carré.
  Die lieve Ammar kijkt verbaasd en vraagt waar de jeugd is. Hij ziet alleen maar bejaarden in de bootjes.
  Ik vertel hem dat die ieder weekend op een van de zevenduizend festivals staan te chillen en dat ze met zijn twintigduizenden tegelijk op de muziek van dezelfde band of een eentonige dj dansen.
  Ammar vraagt hoe ze dat in godsnaam volhouden.
  Ik vertel hem dat ze wel allemaal een pilletje slikken en om de paar uur stevig hun neus poederen omdat het anders inderdaad niet lukt.
  Dan vraagt hij of hij mijn mobieltje mag lenen. Hij gaat zijn broers bellen. Die moeten allemaal met spoed deze kant op komen. Hij kan het ze niet uitleggen. Dit moeten ze met eigen ogen zien.  ⚠️ Meld

 158. En hier de vragen die gesteld zijn (Gaat een lange lunch worden):

  Henk Swarttouw
  Veel Nederlandse Somaliërs kiezen er uiteindelijk voor om in Engeland te gaan wonen. Wat is er daar anders of beter?

  Vasilis van Gemert (Docent)
  Ik krijg graag feedback op mijn werk. Het zorgt er voor dat ik de dingen die ik doe de volgende keer beter doe. Wellicht hebben jullie gasten wat feedback op ons land? En op Europa?

  Marije Wouters (Onderzoeker en docent)
  Wat voor invloed heeft de oorlog en de chaotische situatie in Somalië gehad op de Somalische gemeenschap in Nederland? En vanuit dat perspectief: wat hebben zij nodig om als groep beter te kunnen functioneren in Nederland?

  Jan Pompe (Jan Pompe Management filosoof)
  Wat kunnen wij doen om jullie hier gelukkig en met ons te leven? Hoe pakken we dat dan aan?

  Netty Weijenberg (actief en positief doener)
  Wat was je verwachting van Nederland als je nieuwe vaderland? Wat is mee/tegen gevallen? Wat zijn de factoren volgens jullie die daaraan hebben bijgedragen?

  Bram van Es (Wetenschapper)
  Wat vind je van de democratische rechtstaat en heeft de aanwezigheid hiervan in Nederland/Europa eraan bijgedragen dat je hierheen kwam? Sta je achter, respecteer je de, belangrijkste vrijheidsrechten en hebben die ertoe bijdragen dat je hierheen kwam? Kun je jezelf ideologisch omschrijven, wat zijn je belangrijkste waarden/opvattingen als het gaat om samenleven/tolerantie/vrijheid/gelijkheid/geloof/democratie/seksualiteit/sekse? Wat zou volgens jou de positie moeten zijn van het geloof in een democratische rechtstaat? Welke persoonlijke doelen heb je de komende 5 jaar?

  Arjan Zuidhof (taalcoach/vrijwilliger)
  (voor wie in uitkering/geen werk situatie zit): wat heb je zelf geprobeerd om aan het werk te komen en wat zijn volgens jou de redenen dat het niet gelukt is?
  Wat moet er in NL veranderen om meer Somaliërs aan het werk te krijgen

  Conne Blaauw
  Het doet me terugdenken aan het vorige lunchgesprek. Van daaruit komen enkele vragen bij me op.
  Hoe ontwikkelen zij netwerken? Wat betekenen die voor hen?
  Hoe gaat het met familieverbanden? Leven er verschillende generaties in Nederland, of juist niet? Is er verschil voor de verschillende generaties in waar ze hier mee te maken krijgen?

  Sluit het aanbod van onderwijs aan, bij de door hen geformuleerde vraag?
  Is gericht onderwijs betaalbaar?
  Hoe groot is de zekerheid dat ze hier hun hele leven mogen blijven als ze dat zouden willen?
  Als er werk is, is er dan nog concentratie/ruimte om te leren? Ik moet denken aan meerdere baantjes tegelijk om rond te komen en bijvoorbeeld nachtdiensten.

  Bernard Holtrop (Bandenplakker)
  Heb de oproep ook op Weblogzwolle gezet. Iemand stelde deze vraag:

  “Een aantal jaren geleden zag ik een documentaire over Somaliers die vanuit Nederland waren geëmigreerd naar Engeland. Niet zomaar een paar, maar de helft! Was de groep hier overwegend werkloos, daar werkten ze allemaal in eigen bedrijfjes. Het verhaal was dat het in Engeland eenvoudiger is om een bedrijfje te beginnen dan in het overgereglementeerde Nederland. Grappig was dat die mensen wel vernederlandst waren en ’s avonds afstemden op GTST. De vraag is hoe dat nu is? In welk type beroepen zijn zij thuis en hoeveel kans biedt Nederland om daarin aan de slag te gaan?”

  T van Loon (2e jaars culturele antropologie rond 1967)
  Er zijn te veel regels. Ook voor deze mensen. (alleen al op het gebied van paspoorten en verblijfsvergunningen krijgen, waar ze heel voor moeten betalen. Dat betalen moet allemaal van een uitkeringkje, dan krijg je nog de inburgeringskursussen, waar ze voor moeten betalen, of vrijstelling krijgen na het overleggen van weer heel veel papieren, of ze moeten het later betalen. Ik bewonder heel erg het doorzettingsvermogen, en het uiteindelijke succes van deze mensen, vluchtelingen in het algemeen. Ik zou niet in staat zijn ook maar iets te bereiken, als ik onder dergelijke druk moest leven. Als je kind naar school gaat, betalen voor extraatjes. Ja, er is vrijstelling mogelijk, maar weer de papierwinkel.) Dat terzijde. Ik heb de laatste tijd in Den Haag vluchtelingen ontmoet die hier langer dan 10 jaar zijn, en woedend zijn. Ze hebben de hele tijd gedaan wat Nederland van hun vroeg. Ze hebben elke wetswijziging gevolgd, hebben hun kinderen in het Nederlands opgevoed. Hebben Vrijwilligerswerk, vervangend werk voor de bijstand gedaan, stel je voor : 26 uur per week , ik zelfs gehoord van 32 uur per week, en moesten daarnaast de taal leren, de kinderen opvoeden, en hun eigen diploma overdoen. (hun diploma wordt niet geaccepteerd). Ze hebben niets bereikt. Want naast dat vrijwilligerswerk haalt niet iedereen het om in avonduren te studeren, diploma’s te behalen, de financien op orde te hebben.
  Zij zitten in nog dichtere regelgeving, dan de hier geboren burger.
  Dat wil niet zeggen, dat er niet iets speciaals met de Somaliers zou zijn waarom het hen nog minder lukt, dan anderen. Ik denk inderdaad dat het analfabetisme daar de oorzaak van is.
  Advies: leg de nadruk op de cultuur. Ze hebben een prachtige cultuur, zijn superintelligent, (zonder alfabetisering kun je best wel intelligent zijn, alleen je toegang tot kennis van de ict/ industriele samenleving is moeilijker), een rijke geschiedenis van mondelinge overlevering, waarin je elk aspect van het menszijn tegenkomt, waar we nog veel van kunnen leren.
  Ik zou zeggen, geef aandacht aan de dingen waar we wat van kunnen leren. Dat is liefde, geven om elkaar, hoe moeilijkheden te overwinnen door deze “geheime krachten”, en ook de familieopbouw. Wij kunnen wel neerbuigend doen over gearrangeerde huwlijken, huwlijken met meerdere vrouwen etc. Maar benadruk eens de positieve aspecten. De overdracht van kennis . Zeg niet meteen: ik zou niet weten hoe ik moest delen met een andere vrouw, maar vraag eens open en direct: wat zijn de voordelen van een gedeeld huwlijk. Wees blij met de antwoorden, ook al moet je die even laten bezinken. Wat is het voordeel van een gearrangeerd huwlijk. Misschien de zekerheid die het geeft? Als je van jongs af aan al weet wie je toekomstige man zal zijn, sta je wel met steviger benen op de grond, je kunt er nl. nooit afvallen. Je kunt dan vooraf even stiekem om je heen kijken of je leuke jongens/ of meisjes ziet, maar je weet: mijn einddoel ligt daar. En als je beslist dat je niet met die man wil leven, kun je ook je strategien daarop afstemmen.
  Ik denk dat het voor mannen veel moeilijker is om hier een gerespecteerd plaatsje te krijgen, omdat ze zoveel wat hen in moederland automatisch toekomt, hier kwijt raken. Ondersteun dus ook mannen goed bij de integratie.
  Jongens, wat een verhaal, tot ziens

  T van Loon (2e jaars culturele antropologie rond 1967)
  Lees nu pas de andere reacties (ik ben een gast, die een maand meekijkt), en zie dat anderen al heel mooi geformuleerd hebben, wat ik bedoel. Nl. mensen in hun waarde laten, en van daaruit hun mening horen. Dan was mijn lange verhaal niet zo nodig.
  een uur geleden Reageer

  Karel Smouter (Adjunct hoofdredacteur Migratie, Religie & Mensenrechten)
  dank voor de vragen. het eten staat klaar hier, de gasten komen zo aan. ik zal ze inbrengen

  Guido Everts
  Ik weet het, mosterd na de maaltijd, maar toch. Wat vinden jullie beter voor jullie land, een staat als de onze of een stammenstructuur, als in Somaliland.  ⚠️ Meld

 159. Hoop dat het ze mag smaken en dat ze nooit meer honger hoeven lijden. Mensen hebben volgens mij ook altijd behoefte aan humor. Als deze Youp dan slechts 1 glimlach om de mond zou kunnen toveren…was dat ook al heel wat waard geweest.

  Hoop dat bovenstaand, originele en menslievende initiatief, aanslaat!


  ⚠️ Meld

 160. Goed dat er tot in lengte van dagen aandacht blijft voor

  Kerwin Duinmeijer kwam 32 jaar geleden om door racisitsch geweld.

  Wie kent Frank Boeyen’s megahit ook niet

  Frank Boeijen – Zwart Wit

  Hij liep daar in de stad
  ’s Avonds laat
  Plotseling aan de overkant
  Zag hij ze staan
  Iemand riep “je hoort niet bij ons”
  Mes, steek, pijn

  refr.:
  Denk goed na aan welke kant je staat
  Denk niet wit (denk niet wit), denk niet zwart (denk niet zwart)
  Denk niet zwart-wit
  Denk niet wit (denk niet wit), denk niet zwart (denk niet zwart)
  Denk niet zwart-wit
  Maar in de kleur van je hart
  Maar in de kleur van je hart

  Donker was de straat
  Op weg naar het plein
  Een taxi, het is te laat
  Het is voorbij
  Wie wil er bloed op de achterbank
  Van de werkelijkheid

  refr.
  Denk goed na aan welke kant je staat
  Denk niet wit (denk niet wit), denk niet zwart (denk niet zwart)
  Denk niet zwart-wit
  Denk niet wit (denk niet wit), denk niet zwart (denk niet zwart)
  Denk niet zwart-wit
  Maar in de kleur van je hart
  Maar in de kleur van je hart

  Denk niet wit (denk niet wit), denk niet zwart (denk niet zwart)
  Denk niet zwart-wit
  Denk niet wit (denk niet wit), denk niet zwart (denk niet zwart)
  Denk niet zwart-wit
  Maar in de kleur van je hart
  Maar in de kleur van je hart
  Maar in de kleur van je hart
  Maar in de kleur van je hart

  En te beluisteren

  van 1984 al weer 😮


  ⚠️ Meld

 161. Weer een dode link natuurlijk, hierboven; waarom gebeurd dat nooit bij een andere site?
  * Prima verandering van subsidie-doel

  Linkse politici maken einde aan stierenvechten in Spanje
  Subsidiegeld voor wrede traditie gaat in linkse gemeente voortaan naar schoolboeken

  In Spanje begint, net als in Griekenland, een andere wind te waaien. Bij de laatste lokale verkiezingen kwamen linkse partijen als overwinnaar uit de bus. Zij beginnen af te rekenen met een wrede achterhaalde traditie die nog steeds in stand wordt gehouden: stierenvechten.
  Mani Toro de la Vega. Anima NaturalisStierenvechten is door conservatieven tot ‘cultureel erfgoed’ gebombardeerd en de wrede traditie ontvangt in tal van plaatsen overheidssubsidie. Tot nu toe. In Villafranca de los Caballeros, gelegen in het midden van Spanje, heeft de sociaaldemocratische burgemeester besloten de 18.000 euro subsidie die dagelijks naar het bloedige vermaak vloeit voortaan te besteden aan onderwijs. In een andere stad, A Coruna, wordt gezocht naar een betere bestemming voor de 50.000 euro die er jaarlijks in gestoken wordt. Ook in Valencia is de overheidssteun geschrapt. In Spanje worden jaarlijks meer dan 2000 stierengevechten gehouden.
  De omwenteling is echter niet gegarandeerd. In San Sebastian bijvoorbeeld is een conservatieve burgemeester aan de macht gekomen die het verbod dat links twee jaar geleden instelde ongedaan heeft gemaakt. Het eerste gevecht dat weer plaatsvond werd bijgewoond door voormalig koning Juan Carlos, een man die berucht is om zijn dorst naar dierenbloed.


  ⚠️ Meld

 162. Wie was die man ook alweer?
  o.a.

  In december 2006 raakte Graus in opspraak vanwege aangiften uit 2003 wegens mishandeling van zijn toenmalige, en destijds hoogzwangere, vrouw en bedreiging van zijn toenmalige schoonvader en minnares.

  Justitie bevestigde deze aangiften, maar ging in geen van de gevallen tot vervolging over omdat er onvoldoende aanknopingspunten tot vervolging waren. Alle aangiften tegen Graus werden geseponeerd. In september 2011 meldde het televisieprogramma Brandpunt op basis van het strafdossier dat het OM had verklaard de aangiften ten onrechte geseponeerd te hebben.

  Door Jeroen Pauw werden deze aangiften in het televisieprogramma 5 jaar later weer opgerakeld waarop Graus zelf besloot aangifte te doen tegen Pauw wegens het bezoedelen van zijn naam.

  Door partijleider Wilders werd Graus in de gelegenheid gesteld de beschuldigingen te weerleggen. Naar aanleiding van een door Graus (zelf) aangelegd dossier verklaarde Wilders in januari 2007 het vertrouwen in Graus te behouden.

  Oh ja, die eindbaas


  ⚠️ Meld

 163. Mijn geheugen is het helemaal eens met deze wiki-tekst:

  Verkiezingen 2002[bewerken]

  Bij de verkiezingen van 15 mei 2002 was Melkert lijsttrekker voor de PvdA en daarmee opvolger van Wim Kok. Een belangrijke politieke tegenstander van de PvdA van Melkert was de nieuwe partij LPF van lijsttrekker Pim Fortuyn. Melkert legde in de campagne de nadruk op “samen doen”Fortuyn op de “puinhopen van Paars”Berucht is het televisiedebat op de avond van de gemeenteraadsverkiezingen op 6 maart 2002, waarin Melkert Pim Fortuyn met tegenzin feliciteerde met zijn overwinning in Rotterdam en zich tegenover hem geen houding leek te kunnen geven.

  6 mei, negen dagen voor de verkiezingen, werd Fortuyn vermoord, waarna alle partijen besloten de verkiezingscampagnes te stoppen. De verkiezingen gingen door, de PvdA verloor dramatisch, ging van 45 naar 23 zetels. De LPF behaalde 26 zetels.

  In mei 2006, vier jaar na de moord op Pim Fortuyn, vertelde Melkert in het televisieprogramma van oud-politicus Paul Rosenmöller te hebben gefaald in de verkiezingsstrijd van 2002 en zich ’te veel in de toren van de bestuurder te hebben verschanst’, waardoor zijn optreden iets bevoogdends kreeg, ‘iets dat de kiezer totaal niet aansprak’.

  * Wat een eerlijke man zeg; dat laatste wist ik nog niet.

  Vond het wel erg jammerlijk dat Pim zijn “puinhopen van Paars” besloot, zo goed als, alleen op de PvdA af te vuren. Paars is toch echt:

  PvdA
  VVD
  D66


  ⚠️ Meld

 164. Arie Boomsma haalt uit naar PVV??er Martin Bosma

  “Wordt de Islamofobie minder? Hup de good old rassenstrijd erin”

  Presentator Arie Boomsma is bezig met het maken van een nieuw programma ??De Roze Wildernis??, waarin hij op reis gaat met bekeerde moslimjongeren en hun ouders, die moeite hebben met die bekering. In het programma probeert hij hen met elkaar te verzoenen. De aankondiging van het nieuwe programma maakte nogal wat los, onder meer op Twitter. Boomsma schreef eerder al een reactie op zijn blog, maar aangezien het Twittergal bleef spuien, publiceerde hij maandag deel twee. Met als special: een uitgebreid antwoord voor PVV??ers Martin Bosma.

  Aan Bosma schrijft Boomsma onder meer:

  “U benadert Islamitische landgenoten alsof ze een beweging vormen, een tsunami zou een sluw strateeg als metafoor kunnen kiezen, van kwaadwillende exoten. Dat is niet verstandig, en net zo gemakzuchtig en storend als beweren dat iedereen die PVV stemt een ontoereikend IQ heeft, of zich angstig beweegt over de straten van middelgrote provincieplaatsen, schuw over de schutting kijkend van elke nieuwkomer in de buurt. We moeten samen maar proberen de mensen als individuen te zien. En ontsporingen in onze samenleving te blijven zien als onze eigen verantwoordelijkheid om oog te hebben voor die ander, onze verantwoordelijkheid om iedereen betrokken te houden. Perspectief te bieden en naar elkaar te blijven luisteren, ook als we van mening verschillen. Opleidingsniveau, achtergrond en perspectiefloosheid mogen nooit een excuus vormen, maar in veel gevallen kunnen we ze wel als verklaring zien voor wat er mis gaat [??] het lijkt alsof u het spel van de beeldvorming, het framen, dat scheren over die ene kam steeds minder makkelijk gedaan krijgt. Het lijkt, moet ik tot enig genoegen bekennen, alsof u het podium onder uw goed gepoetste schoenen ziet afbrokkelen. Maar u bent een ambitieus mens. Gehecht aan dat podium en de macht die het verschaft. U begint al voorzichtig te snuffelen aan verwante portefeuilles, onderwerpen waarvan u weet dat ze van alle tijden zijn. Wordt de Islamofobie minder? Hup de good old rassenstrijd erin, alsof het een wisselspeler betreft in de wedstrijd om politieke aandacht. Eerst al die Prinsenvlag op uw werkkamer, en nu dat boek waarin u de wandaden van het ANC tegen de witte Afrikaners beschrijft.”

  Hier, het hele artikel


  ⚠️ Meld

 165. Tweet van de dag van gisteren

  ma 24 augustus 2015

  i.v.m. komst van al die gelukzoekers is t goed te weten dat vanaf de 1ste ontdekkingsreizen ontwikkelingssamenwerking ons oogmerk is geweest

  Freek de Jonge  ⚠️ Meld

 166. Da’s een mooi rijtje oprechte Nederlandsche humor, door de jaren heen!

  Freek de Jonge gewoon, al als Neerlands Hoop, vanaf 1968
  Youp-staat “met WLZ door de jaren heen” al vol met aanprijzingen.
  Maarten van Rossum, op werkdagen te zien bij de aansprekende Publieken. Volgens mij trekt hij in zijn eentje de kijkcijfers tot op eenzame hoogte.

  Geëngageerd cabaret/spontane geëngageerde humor om van te smullen 😛 Goed, Fer, dat je er nog even naar verwijst.

  Je vergeet Van Kooten en De Bie en Jiskefet nog!
  Tjonge dat waren nog eens tijden!


  ⚠️ Meld

 167. Als we de dagelijkse stroom van de met name sub Sahara ⤽asielzoekers⤝ zien doormiddel van de internationale media, (de gecensureerde Nederlandse staatsmedia geeft een zeer eenzijdige berichtgeving) dan is hier gewoon sprake van economische gelukzoekers. Natuurlijk, als je de tranentrekkende verhalen via de links georiënteerde media waarheid zijn en de ⤽vluchtelingen⤝ barre tochten achter de rug hebben dan ben je in eerste instantie geneigd hun ervaringen als waarheid aan te nemen. Maar bij nader inzien komen er steeds meer twijfels, zeker als je ziet hoe de meesten van hen gekleed zijn, van alle communicatiemiddelen voorzien, smartphones om gelijk het thuisfront middels filmpjes te laten zien hoe het met hen gaat, satelliettelefoon om het dichtstbijzijnde Italiaanse/Griekse/EU oorlogsschip erop te attenderen dat er een lek is geconstateerd en dat een scheepsramp dreigt, en niet te vergeten de 5 tot 10.000 euro die zij konden geven aan mensensmokkelaars, kortom details die niet te rijmen zijn met wat ze ons willen doen geloven.

  Het overgrote deel van deze zgn. vluchtelingen zijn geen vluchtelingen, maar gelukzoekers. Het gaat hier om zorgvuldig georkestreerde bewegingen, die niets met zieligheid en achtervolging te maken hebben, waarbij iedere ⤽vluchteling⤝ inmiddels weet dat kerken en andere daar veel centen aan verdienende hulporganisaties maar al te graag het beeld van slachtoffers op uw netvlies trachten te toveren om daardoor voor zichzelf weer een stukje bestaansrecht te creëren. We kennen ze, de Oxfams, COA, Cordaids, Vluchtelingenwerk en hoe de andere met een stevig socialistische saus doordrenkte organisaties ook mogen heten, het stramien is honderden jaren oud. Zorg voor destabilisatie en kom dan als ⤽redder⤝ te voorschijn, nota bene gefinancierd door diegenen die uiteindelijk het slachtoffer worden van hun goedgelovigheid.

  En wat betreft de vluchtelingen uit echte oorlogsgebieden en die zijn er, zoals bv Syrië, dan zie je onmiddellijk dat er 2 groepen van vluchtelingen zijn, namelijk zij die tijdelijk het oorlogsgeweld trachten te ontvluchten en naar kampen en opvangcentra in de omliggende landen gaan met het idee terug te gaan, als de rust is weergekeerd. Daarnaast is er die groep, die genoeg(!) centjes hebben om een overtocht die toch gauw tussen de 5 tot 10.000 euro per hoofd kost te betalen, en aangetrokken door de geneugten van een verzorgingsstaat, te ⤽verhuizen⤝ naar bv Nederland.

  De zieligheidindustrie is uitgegroeid tot een keiharde miljarden business, waarin ieder organisatie tracht doormiddel van keiharde concurrentie, en speculerend op uw ⤽schuldgevoelens⤝ ten aanzien van de veelal zwarte medemens, zijn deel te veroveren.  ⚠️ Meld

 168. Sander, pruter, Dekker

  Sander Dekker zet door: publieke omroep mag niet meer vermaken

  Staatssecretaris Sander Dekker blijft bij plannen nieuwe mediawet

  De televisieprogramma’s die op de publieke omroep worden uitgezonden mogen niet meer louter vermaken. Dat maakte staatssecretaris Sander Dekker (OCW) afgelopen oktober al bekend. Ondanks veel kritiek vanuit de NPO en de omroepen, maakte hij dinsdag, tijdens een presentatie van de nieuwe mediawet, bekend vast te zullen houden aan zijn plannen.

  De staatsecretaris vindt dat de publieke omroep zich meer zou moeten richten op informatie, educatie en cultuur en minder op entertainment in de programma’s. Volgens Dekker horen amusementsprogramma’s als Bananasplit, Ranking the Stars en de Slechtste Chauffeurs van Nederland niet bij het publieke bestel en zouden die dus ook niet met belastinggeld bekostigd moeten worden.

  Vanuit Hilversum is er met verontwaardiging gereageerd op de plannen van de staatssecretaris. De NPO en de omroepen verklaren toch entertainment te willen blijven uitzenden….nu komt het: Dekker laat daarom weten niet volledig afwijzend tegenover amusement als middel te staan. “Amusement is een belangrijk vehikel om bij te dragen aan educatie. Maar amusement is geen doel op zich”, aldus de staatssecretaris. Daarbij noemt hij De Wereld Draait Door als goed voorbeeld voor de juiste balans tussen amusement en educatie……DWDD is precedent voor veel programma’s natuurlijk…Jinek, Pauw, het behoorlijk vermakelijke De Slimste Mens etc.

  Volgens de staatssecretaris moet de publieke omroep waakzaam blijven. (kun je lekker wat mee: moeten wij allen niet altijd waakzaam zijn?) Uit Amerikaans onderzoek blijkt namelijk dat jongeren televisie niet meer op traditionele wijze consumeren. “Als de omroepen blijven doen wat ze nu doen in Hilversum, bestaat de kans dat ze de boot missen en de nieuwe generatie afhaakt”, aldus Dekker.

  In de nieuwe mediawet wordt ook de uitgangspositie van de NPO versterkt. Die moet als overkoepelende organisatie gaan toetsen of de omroepen zich aan de kerntaken houden. Omroepen die geen goede en creatieve ideen hebben zullen zendtijd verliezen. (wordt nog lastig voor WLN en PowNed).
  Daarnaast moet er meer ruimte gemaakt worden voor externe (maatschappelijke) organisaties die educatieve programma’s willen maken.

  Dekker streeft ernaar de nieuwe mediawet vanaf januari 2016 in te laten gaan. (van Joop.nl)
  —-
  TeleTroepToeTerT:
  U-bocht redt pret publieke omroep

  Het amusementsverbod voor de publieke omroep blijkt een wassen neus. Het vertier blijft gewoon te zien op de NPO, want de PvdA heeft geregeld dat deze programma??s via de achterdeur mogen blijven.

  Staatssecretaris Dekker (Cultuur) presenteerde met veel bombarie gisteren zijn mediawet, maar die zit net wat anders in elkaar dan hij zelf graag verkondigt. In de wet is geregeld dat amusement geen kerntaak meer is van de Nederlandse Publieke Omroep (NPO).

  Wat onbelicht blijft in Dekkers promotieverhaal, is dat in deze nieuwe versie van de mediawet in de kleine lettertjes staat dat amusement ook gebruikt mag worden met als enige doel een breed en divers publiek te trekken. In eerdere versies stond dat nog niet.

  De VVD geeft toe dat dit op voorspraak van de PvdA alsnog in het wetsvoorstel is gekomen.

  Lees meer: Shows als Ranking the stars kunnen dan voor de kijkcijfers zorgen en de hoop is dat de kijker daarna niet wegzapt, maar bijvoorbeeld nog een documentaire meepikt. (link op hun site te vinden)

  —- Tuurlijk menschen: ‘welk reclame-minnend individu’ kijkt nou naar de commerciëlen, behalve als er geen live-voetbal is? Volgens mij is er tussen RTL4-nieuws en het weer zélfs reclame 😮

  Geen enkel opinie of actualiteiten programma. Selfkickende ijdeltuit Tan leek nog een poging te doen iets geëngageerds aan zijn show toe te voegen. Ubersnel bleken, roddel, achterklap, show en sex hoger te scoren bij (voorzichtig uitgedrukt) niet altijd even intelligente landgenoten. Hoeft voor mij ook niet; kijk lekker als je dit wilt zien. Soms ook thuis, al horen die natuurlijk niet bij

  niet altijd even intelligente landgenoten

  haha. De uitzondering bevestigd de regel immers. Die uitslover (omgeven door een reclame-lawine) kan echt beter! Laat em iets met sport doen. Ach laat ook maar, alleen de kijkcijfers en de reclame-baronnen bepalen het hoe en wat bij de commerciëlen. Zo ook bij de verschillende varianten van de afkorting VI. Wel jammer dat ze dat “elkaar een beetje afzeiken, door open deuren in te trappen” voetbalhumor noemen :o:'(


  ⚠️ Meld

 169. Eens Dick. Kijk zelf nog wel naar Jinek. Is soms goed en soms irritant als ze gasten die echt iets zouden kunnen vertellen te snel afkapt.
  Zomergasten val ik bij in slaap.
  Wat ik de afgelopen tijd wel echt genieten vond was het programma “We zijn er bijna” van Max. Een clubje pensionados die met hun caravan op oer-hollandse manier onbekommerd door Griekenland trokken op pannenkoeken, stampot en soms barbequevlees. Maar ja, dat is vermaak. Dat zal dus wel geschrapt worden?


  ⚠️ Meld

 170. Oh ja, is Jinek soms wel wat afkapperig; haha daar denk je (ik tenminste) ook gelijk aan als je haar ziet.
  Ja Zomergasten: soms leuke gast (zoals Aboutaleb) maar dat brengt dan weer een jammerlijk beeld-materiaal mee 😮
  Oh ja? Nog nooit gezien

  “We zijn er bijna” van Max.

  Is dus afgelopen?

  Ja, dat wel of niet schrappen wordt nog leuk. Temeer omdat Sander DWDD een goed voorbeeld vindt van “doorgaan”.


  ⚠️ Meld

 171. 15:38 blijkt niet op het pol.log thuis te horen gelezen

  Volgens de gouverneur van Virginia, Terry McAuliffe, is de schutter een verbitterde ex-werknemer van de tv-zender. Eerder zei directeur Jeff Marks van het tv-station op zijn zender dat hij geen idee heeft wat het motief van de schutter was.

  Maar daarom natuurlijk niet minder erg.


  ⚠️ Meld

 172. Het menselijk belang is op alle fronten uit het oog verloren bij de invoering van de nieuwe wet voor het persoonsgebonden budget (PGB), concludeert de Nationale ombudsman in een dinsdag verschenen rapport.

  De overheid (lees Staatssecretaris van Rijn/PvdA) is, zoals vaker gebeurde, tekort geschoten en lijkt maar niet te leren van eerdere gemaakte fouten.
  ⤽En het is de burger die hiervoor uiteindelijk de rekening betaald⤝ aldus de ombudsman. Van het begin tot het einde zijn er fouten gemaakt. ⤽Als je plannen maakt, moet je de haalbaarheid toetsen:⤝ In het bedrijfsleven een normale zaak, maar voor onze kneuterambtenaar een brug te ver. Vlak voor de uitvoering eind vorig jaar, werd er door de incompetente faalhaas (van Rijn) nog snel een aantal regels aangepast, maar dat werkte zoals altijd bij deze prutser ook niet.

  Het valt de overheid/van Rijn zwaar aan te rekenen, men heeft zich onvoldoende voorbereid op de ingrijpende stelselwijziging en is het belang van de burger uit het oog verloren. Zoals altijd met ambtenaren apparaat, likt het dat de aandacht teveel gericht was op het proces en het systeem, maar uiteraard niet voor de consequenties voor de burger. In de aanloop naar de stelselwijziging stond het menselijk aspect nog wel in het vizier van alle spelers, maar dat verzande in het speeltje van staatssecretaris van Rijn, genaamd: ⤽MEER REGELTJES!⤝

  Verantwoordelijk staatssecretaris van Rijn zegt in de zoveelste reactie op zijn onkunde, de aanbevelingen van de ombudsman om het pgb-stysteem te verbeteren en te vereenvoudigen, over te nemen. ⤽Die neem ik zeer te harte en betrek ik direct in de plannen die nu/nog worden uitgewerkt⤝ aldus van Rijn.
  Hij erkent opnieuw dat ⤽bij invoering van het nieuwe pgb-systeem niet is voldaan aan wat de burger zou mogen verwachte.

  Zou het niet beter zijn, dat deze incompetente staatssecretaris zichzelf uit zijn lijden verlost, en doormiddel van de eer aan zichzelf te houden de burger verlost van zijn onkunde? Misschien, heel misschien is er voor vak K (regering) dan iemand te vinden met een beetje hersens c.q. fingerspitzengef?hl, die op een adequate manier dit hoofdpijnstelsel tot een goed einde kan/zal brengen.  ⚠️ Meld

 173. 😀 Al denken vele met name intellectuelen van wel…als zelfs Sigi het niet is [/url] 😮

  * Vond alleen al vanwege de opsommingen, dat deze posting hier kan.


  ⚠️ Meld

 174. :D:D:D eigenlijk moet je hier ook nog de bijbehorende dame zien 8)

  Leefbaar Rotterdam: Alleen bouwvakkers mogen nog naar vrouwen sissen
  Rotterdamse partij wil een einde maken aan straatintimidatie, maar niet door bouwvakkers

  Als vrouw gerust over straat lopen in Rotterdam kan niet altijd. Nog te vaak krijgen vrouwen te maken met straatintimidatie. Mannen die naar ze sissen, ze naroepen of ronduit uitschelden. Een heel vervelend fenomeen dat een halt toegeroepen moet worden, aldus Leefbaar Rotterdam. De partij wil een einde maken aan ongewenste seksuele toespelingen en scheldpartijen. Voor één groep mannen geldt echter een uitzondering: bouwvakkers. Want het moet natuurlijk wel leuk blijven.
  Tanya Hoogwerf, gemeenteraadslid voor Leefbaar Rotterdam, bepaalt graag voor lastiggevallen vrouwen wat wel en wat niet onder intimidatie valt. Tegen RTV Rijnmond zegt ze:
  “Het gaat me niet om nafluitende bouwvakkers, maar om irritant gesis, seksuele toespelingen en jongens die vrouw zomaar uitschelden voor hoer [??] We moeten concrete stappen gaan maken om dit tegen te gaan. In Brussel worden bijvoorbeeld stevige boetes uitgedeeld voor ongewenste seksuele toespelingen op straat. En in Zeewolde geldt een ‘uitjouw-verbod. In Rotterdam moet zoiets ook kunnen.”

  De bedoeling is nu dat een verbod op straatintimidatie wordt opgenomen in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV). Of daar dan weer een aparte clausule voor bouwvakkers in zal komen, moet nog blijken.  ⚠️ Meld

 175. In Mokum daarentegen:

  Gemeente Amsterdam gaat geweld tegen moslims registreren
  Moslimdiscriminatie in hoofdstad niet langer onzichtbaar in officiële cijfers

  Anti-islamitische incidenten en moslimdiscriminatie zullen binnenkort door de gemeente Amsterdam officieel worden geregistreerd. Dit initiatief van D66 en VVD werd donderdag door een ruime meerderheid van de gemeenteraad aangenomen.
  De partijen zijn bezorgd over het toenemend aantal geweldsincidenten tegen moslims en islamitische instellingen. Uit een rapport van de Europese Commissie tegen Racisme en Intolerantie (ECRI) uit 2008 bleek al dat islamofobie snel stijgt in Nederland. In het rapport stelt de ECRI dat vooral de PVV regelmatig ??racistische en xenofobische onderwerpen?? aansnijdt over moslimgemeenschappen. Ook was de conclusie dat andere politieke partijen hier nauwelijks tegen ingaan.
  Sinds de verschijning van het rapport is het er niet beter op geworden. Twee op de vijf moskeeën hebben de afgelopen tien jaar te maken gehad met geweldsincidenten, variërend van varkenskoppen voor de deur en racistische graffiti op de muren, tot dreigbrieven en brandstichting. Twee op de drie docenten zei vorig jaar getuige te zijn geweest van moslimdiscriminatie in de klas.
  Bij aangifte wordt niet geregistreerd dat het om islamofobie gaat, zoals wel gebeurt bij bijvoorbeeld antisemitisme of homofobie. Wanneer er bijvoorbeeld sprake is van vernielingen aan een moskee, wordt dit door de politie onder vandalisme geschaard, zo bleek uit onderzoek van de Universiteit van Amsterdam.
  Daar komt in Amsterdam nu dus verandering in. Dankzij het voorstel van D66 en VVD wordt moslimdiscriminatie binnenkort ook als dusdanig geregistreerd wanneer daar aangifte van gedaan wordt bij de politie of het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam (MDRA).
  D66-fractievoorzitter Jan Paternotte:
  Het is al erg genoeg dat er geweldsincidenten zijn, nu kan het in ieder geval ook gemeld worden zodat we er wat aan kunnen doen. De discriminatie bestrijden blijft het belangrijkste. Geen Amsterdammer zou bang moeten zijn om voor zijn of haar geloof uit te komen.

  Dichtbij: Gemeente Amsterdam start registratie islamofobie

  *Lijkt me goed dat alle geweld geregistreerd wordt


  ⚠️ Meld

 176. Gewoon ff wachten altijd bij Joop-links, Hier sloeg WLZ em ook alweer gelijk dood….voor geluidsfragmenten ff zelf op Joop.nl kijken. En vanzelfsprekend luisteren 😉

  Wilders eist voor zichzelf de veiligheid die hij anderen niet gunt’ en ook gewoon:
  Kee & Van Jole over: PGB, Van Rijn, Ombudsman en de Haagse stilte rond vluchtelingencrisis

  Haagse politici moeten zich luid en duidelijk in het debat over de vluchtelingencrisis mengen. Dat stelt Francisco van Jole in Oh, oh Den Haag, de politieke rubriek van De Nieuws BV. Volgens hem zijn de politici benauwd zich uit te laten over de heikele kwestie. Peter Kee, parlementair redacteur bij Pauw, neemt het op voor de Kamerleden. Ze zijn er gewoon nog niet aan toegekomen, constateert hij.
  Kee & Van Jole bespreken de Haagse politiek. Zoals de positie van staatssecretaris Van Rijn. Hem wacht een debat over een vernietigend rapport van de Ombudsman. Kee voorspelt dat het geen politieke problemen op gaat leveren. Van Jole vraagt zich af hoeveel PGB-debatten er nog moeten komen voordat er wel consequenties aan worden verbonden.
  Daarna kaart presentator Felix Meurders de vluchtelingenproblematiek aan. Van Jole merkt op dat alleen het geluid van Wilders wordt gehoord omdat andere politici zich stilhouden. Wilders wil vluchtelingen terugsturen. Van Jole stelt dat wie hard is voor een ander ook hard voor zichzelf moet zijn. “Laat hem dan ook consequent zijn. Als de vluchtelingen volgens hem geen recht op veiligheid hebben, dan moet hij dat voor zichzelf ook niet willen. Laat hem dan zijn beveiliging naar huis sturen. Zowel hij als de vluchtelingen worden immers bedreigd door dezelfde types.”  ⚠️ Meld

 177. TWEET VAN DE DAG

  do 27 augustus 2015
  Niet islamofobie, xenofobie of homofobie, maar moslimhaat, vreemdelingenhaat en homohaat. Onnodig om haat met mooie woorden aan te kleden.

  Apodyopsis


  ⚠️ Meld

 178. Van Jole de koekwous heeft gesproken wat een achterlijk figuur is dat toch en dat Joop.nl is echt totaal niet serieus te nemen.Hebben ze nu geen beter stukjes want hier loopt de reuzel je driedun door de broek heen.


  ⚠️ Meld

 179. Nieuwsuur/NOS Journaals gisteravond. Tearjerk-journalistiek van de bovenste plank, online voorafgegaan door Ster-reclame met Miele-wasmachines (lol). Syrische vluchtelingen in Servië op weg naar West-Europa. Morsige oude baas op krukken is vastberaden om naar Nederland te komen. Opa moet tien uur nordic walken tot de volgende grens – Hongarije – waar de prikkeldraadrollen en hekken in rap tempo aangelegd worden. Maar hij is moe, en heeft hulp nodig. Bij Vluchtelingenwerk deden ze fistpumpjes & highfives na deze welwillende cameravoering van de NPO. Laten we van het meest positieve scenario uitgaan en hopen dat Syrische opa het redt. Maar wat dan? Wat moet de BV Nederland met een oude vermoeide man op krukken terwijl we onze eigen NL bejaarden al niet eens kunnen verzorgen/beschermen? Inzenders van het goede antwoord maken kans op een geheel verzorgde rondleiding olv gids Leo Lucassen op het gloednieuwe AZC-landgoed van Marcel van Dam in Bible Belt Veluwe.
  UPDATE: HET GOEDE ANTWOORD KOMT VAN @titsme
  Beste Pritt,

  Naar aanleiding van het filmpje van de Syrische opa in het 8 uur journaal en Nieuwsuur en jullie topic daarover heb ik het Journaal nog eens nader bekeken. In hetzelfde filmpje komen ook enkele jongens aan het woord. De jongen die spreekt krijgt de naam ‘Rafiq Muhedin’. Wanneer je op die naam gaat googlen kom je terecht op een Franse site, welke kennelijk ook een stukje over de vluchtelingen uit betreffende kamp heeft geschreven. Maar nu komt het: in dit stukje schijnt juist de Syrische opa ‘Rafiq Muhedin’ te zijn (beschrijving: 65 jaar, littekens op het gezicht etc.) Als je dan de foto’s bekijkt die eronder staan… wie kom je dan tegen: de Syrische opa in een rolstoel! De beste man hoeft dus helemaal niet te lopen zoals hij in het Journaal-filmpje suggereert 🙂 Oftewel: het NL filmpje klopt van geen kanten, verkeerde naam en voorgekookte zieligheid.

  Groet, @titsme

  Mooi stukje op Geen Stijl en die domme Hollanders trappen er me open ogen in.


  ⚠️ Meld

 180. Haha (bron: joop.nl)

  Dijsselbloem en Varoufakis bijna op de vuist

  Handgemeen tussen Nederlandse en Griekse minister van Financiën ternauwernood voorkomen

  Dat het contact tussen minister van Financiën en voorzitter van de Eurogroep Jeroen Dijsselbloem en de voormalige Griekse minister van Financiën Yanis Varoukafis nooit soepel is verlopen, is de afgelopen maanden breed uitgemeten in de media. HumorTV maakte er nog een hilarische parodie over die zelfs in Griekenland een hit werd. Maar nu blijkt dat dat de rapbattle van HumorTV er niet eens zo ver naast zat en dat het bijna op een échte battle is uitgelopen. Er is er op het nippertje een handgemeen tussen de twee politici voorkomen.

  Dat schrijf althans de Franse Libération-journalist Jean Quatremer op zijn weblog.

  Op de vuist
  Volgens Quatremer waren Dijsselbloem en Varoufakis bijna op de vuist gegaan op 16 februari in Brussel, vlak voor een bijeenkomst van de Eurogroep waar ook de Europese Commissaris voor Economische en Monetaire Zaken Pierre Moscovici aanwezig was.

  De inmiddels opgestapte Griekse minister van Financiën heeft het gerucht destijds pertinent onjuist verklaard. En ook Dijsselbloem ontkende in de Financial Times dat het bijna op een handgemeen was uitgelopen. En omdat de Libération journalist Quatremer het verhaal niet hard kon maken, besloot hij er verder niet over te publiceren.

  Maar inmiddels heeft de Franse journalist tóch een bron gevonden, schrijft hij. En die bron is niet de minste ook. Tijdens het maken van een documentaire over Griekenland na de schuldencrisis hield hij een interview met niemand minder dan de Europese Commissaris voor Economische en Monetaire Zaken Pierre Moscovici die destijds bij de gesprekken tussen Varoufakis en Dijsselbloem aanwezig was. Ook op de dag van het vermeende handgemeen.
  Op camera bevestigd
  En Moscovici bevestigt nu op camera hoe hij ternauwernood heeft weten te voorkomen dat de twee ministers elkaar te lijf gingen. De Europese Commissaris vertelt hoe Dijsselbloem en Varoufakis ruzie kregen over twee documenten waarover onduidelijkheid was en hoe die ruzie uit de hand liep:

  “We gingen de vergadering in er was meteen fysieke spanning tussen Dijsselbloem en Varoufakis. Ze gingen elkaar bijna te lijf en maakten elkaar uit voor leugenaar. Ik moest tussen beiden komen om een handgemeen te voorkomen. Ik slaagde erin om ze uit elkaar te houden, maar ik ben er niet in geslaagd om ze weer bij elkaar te brengen. En sindsdien hebben ze elkaar nooit meer in het echt gesproken.”

  De documentaire ‘Gr?ce, le jour d’apr?s’ van de Franse journalist Jean Quatremer wordt op 20 oktober op de zender ARTE uitgezonden.

  Kijk hier naar de Spitbattle van HumorTV:

  alle Spitbattles waren goed, deze zéker ook[/url] :-*


  ⚠️ Meld

 181. Tweet

  Van Geert Wilders
  @geertwilderspvv

  13 uur
  Zet het leger in, pak ze op en knikker ze het land uit. Allemaal. #genoegisgenoegtwitter.com/at5/status/636??

  ====

  Tja, zo kun je ook met je medemens omgaan. Die de pech heeft niet in het welvarende (te vaak zelfs decadente) Westen te zijn geboren :'(


  ⚠️ Meld

 182. Hmmm integrale tekst niet en link niet 😮

  Vreemd…een boek weren (vorige link ging naar de admin: deze integrale tekst?)

  VVD weert boek dat N .S .B-verleden oprakelt

  ‘Je mag alles zeggen, maar niet over ons’

  De VVD heeft de opdracht gegeven aan schrijfster Alies Pegtel om een biografie te schrijven over oud-partijvoorzitter en erelid Haya van Someren-Downer. Nu de biografie af is, neemt de partij er toch afstand van, omdat de nadruk te veel zou liggen op het N .S .B-verleden van de ouders van Van Someren. De uitreiking van het eerste exemplaar van het boek tijdens een feestelijke jubileumbijeenkomst op 12 september met premier Rutte, is afgeblazen.

  De VVD neemt afstand van de biografie omdat de zoon van de in 1980 overleden Van Someren vindt dat de nadrukt te veel ligt op het N .S .B-verleden van zijn opa en oma. Er zou daardoor een scheef beeld zijn ontstaan. Dat schrijft NRC.

  De VVD benaderde historica Pegtel zelf om het boek over Van Someren te schrijven, ter gelegenheid van het veertig jarig bestaan van het naar haar vernoemde opleidingsinstituut van de partij. Maar nu Bart van Someren het boek niet ziet zitten, neemt ook de partij er afstand van.

  Dat de ouders van Van Someren N .S .B’ers waren is overigens geen nieuws. Oud-partijvoorzitter Jan van Zanen schreef daar in 1994 al over, alhoewel niet uitvoerig. In het boek van Pegtel wordt het oorlogsverleden van de familie wel uitvoerig uit de doeken gedaan, omdat Van Someren daar voor een groot deel door gevormd is, aldus Pegtel. Het verklaart voor een deel ook Van Somerens felle afkeer van communistische en socialistische totalitaire regimes. Pegtel:

  “Ze werd vanwege het N .S .B-lidmaatschap van haar ouders door haar klasgenoten met de nek aangekeken. Door dat stigma is zij gevormd.”  ⚠️ Meld

 183. Dat er meer ruimte gemaakt moet worden voor de opvang van vluchtelingen in Nederland is evident, maar nu lijkt ook het kabinet daaraan te moeten geloven. Staatssecretaris Klaas Dijkhoff (VVD) wil dat gemeenten meer bedden en huizen vrij gaan maken voor de opvang. Dijkhoff breekt daarmee met de lijn van zijn partij, die de vluchtelingen liever niet in Nederland opneemt, maar in de regio wil houden.


  ⚠️ Meld

 184. VVD weert boek dat N .S .B-verleden oprakelt

  Dat de VVD er nu afstand van neemt is de weg van de minste weerstand. Vind ik slap.
  Dat die zoon er moeite mee heeft zie je vaker. Veel nabestaanden van mensen die fout in de oorlog waren kunnen dat maar moeilijk een plek geven.


  ⚠️ Meld

 185. VN-comité wast Nederland de oren

  Zwarte Piet moet racistische kenmerken kwijtraken … Houding overheid in discussie op gespannen voet met mensenrechten … Te weinig aandacht voor positie en gevoelens gekleurde Nederlanders … Politie moet stoppen met etnisch profileren … Lakse premier Rutte begrijpt probleem nog steeds niet

  Het VN Comité voor de uitbanning van rassendiscriminatie tikt Nederland fors op de vingers in een rapportage. De omstreden Zwarte Piet traditie houdt te weinig rekening met de nare kanten voor gekleurde Nederlanders. De overheid spant zich ook op andere terreinen te weinig in om discriminatie tegen te gaan.
  Premier Rutte is van mening dat hij niets tegen discriminatie kan doen. De Verenigde Naties denken daar iets anders over. In een rapportage wordt geconstateerd dat de Nederlandse overheid te weinig werk maakt van de bestrijding van discriminatie, vooral op lokaal niveau. Zo constateert het comité dat racistische motieven bij misdrijven niet leiden tot zwaardere strafeisen omdat de wet daar niet in voorziet.
  Premier Rutte heeft ook beweerd dat hij er niets aan kan doen dat Zwarte Piet zwart is. Ook daar denkt het comité duidelijk anders over. De overheid moet er actief voor gaan zorgen dat de omstreden Zwarte Piet-figuur verandert. Het comité schrijft:
  Overwegende dat zelfs een diepgewortelde culturele traditie de discriminerende gebruiken en stereotyperingen niet rechtvaardigt, beveelt het comité aan dat de overheid actief het schrappen promoot van de kenmerken van de Zwarte Piet figuur die negatieve stereotypen weergeven en door veel mensen van Afrikaanse afkomst als een overblijfsel van de slavernij worden ervaren. Het comité adviseert dat de overheid een redelijke balans vindt, zoals een andere uitbeelding van Zwarte Piet en de waardigheid en mensenrechten van alle inwoners respecteert.

  De overheid krijgt er ook flink van langs omdat tegenstanders van Zwarte Piet niet in staat werden gesteld bij de intocht van Sinterklaas vreedzaam tegen de omstreden figuur te protesteren en met veel geweld werden verwijderd.
  Premier Rutte lijkt nog steeds niet te begrijpen dat van hem actie wordt verwacht. De regeringsleider die vorige week nog opriep tot herleving van de Gouden Eeuw, beschouwt het aanpakken van de racistische traditie als een onmogelijke taak. Op de wekelijkse persconferentie van de minister-president bleef hij ingrijpen afwijzen. Rutte stelt dat Zwarte Piet geen staatsaangelegenheid is. Op de vraag van een journalist waarom de politie dan ingreep bij het protest volgde geen duidelijk antwoord. Journaliste Nathalie Righton, aanwezig op de conferentie, twitterde de reactie van de premier:
  “De overheid gaat er niet over hoe dat ventje eruit ziet. Dat bepaalt de samenleving, niet de politiek.”

  Volgens onze vriend Joop.nl


  ⚠️ Meld

 186. Stukje uit artikel in Trouw:

  In het rapport dat vanmiddag gepresenteerd werd, lijkt ook Geert Wilders er met de roe van langs te krijgen.

  Het Cerd, zoals het comité van VN-mensenrechtenexperts heet, brengt iedere vier jaar advies uit aan alle landen die het VN-verdrag tegen discriminatie hebben ondertekend.

  Dat is deels een technische aangelegenheid, en dus is een deel van het advies ook vrij technisch-juridisch van aard, en politiek niet heel explosief. Dit jaar werd er echter met speciale interesse uitgekeken naar het advies, omdat het Cerd zich uit zou spreken over de traditie van Zwarte Piet.

  Wilders
  Maar het opvallendst is, dat het comité ook Geert Wilders, zonder hem expliciet te noemen, een veeg uit de pan lijkt te geven. Zo luidt een van de eerste aanbevelingen: “Het Comité is bezorgd over gevallen van racistische en xenofobische haatzaaierij, afkomstig van een aantal extremistische partijen en politici.”

  Uiteraard wordt niemand daarbij met naam genoemd, en gaat het vervolgens over de discriminatie van zowel de Joodse als de moslimgemeenschappen in Nederland. Maar even verderop lijkt wel weer duidelijk te worden wie het Cerd in het vizier heeft, als het aanbeveelt dat “de staat een stevige houding aanneemt tegen haatzaaierij voor politieke doeleinden”, en het in die context ook heeft over de “intersectionaliteit tussen etnische afkomst en religie”. Het is lastig om daar geen commentaar in te lezen op de ‘minder Marokkanen’-uitspraak van Geert Wilders.  ⚠️ Meld

 187. Het (zwarte piet) rapport van de VN heeft zo??n ongelooflijk hoog bullshit gehalte dat je bijna zou denken dat het rapport is opgevist uit een beerput.

  Waar is het op gebaseerd, op oprispingen van een minuscuul aantal sociaal zwakke inwoners uit de Randstad, die zich wentelen in een permanente slachtofferrol. Natuurlijk enthousiast bijgestaan door een aantal links georiënteerde outcast, bedienen zij zich voornamelijk van leugens, laster en haatzaaien.
  Wat bezielt een organisatie als de VN, (een wereldvreemde elite) die in haar hoedanigheid wordt overspoelt met de meest ernstige problemen in deze wereld, zoveel tijd (en geld) te steken in een futiliteit als een feestelijke traditie (voor kinderen), die een minuscuul aantal zwakbegaafden met een slachtoffercomplex wil afschaffen. Want kleur/dissssccccriminatiiiieee! Het woord ⤽discriminatie⤝ wordt dan vaak slissend uitgesproken, als zijnde iemand met een spraakgebrek.

  Asscher is natuurlijk een volledig te negeren appeaser, die altijd op een glibberige manier de kool en de geit probeert sparen. Misschien een hint voor deze ⤽meedenkende⤝ sociaal-democraat, Zwarte Piet is een ⤽moor⤝ en die hebben/hadden geen slavernijverleden.

  ⤢⤽The charater of Black Pete is sometimes portrayed in a manner that reflects negative stereotypes of people of African descent and is ecperienced by MANY PEOPLE of Africa descent as vestige of slavery⤝
  Om te gillen van de lach ⤽many people⤝ als ik het mij goed herinner hebben ongeveer dertig zwakbegaafden officieel bezwaar gemaakt, van de 17 miljoen.

  Dat zijn de zelfde idioten die in staat zijn om in de Efteling Sneeuwwitje uit te maken voor h o e r, omdat ze zeven dwergen tegelijk misbruikt. ;D  ⚠️ Meld

 188. Hoi D erk, vind het leuker om hier actualiteiten te signaleren. Vind het welliswaar leuk mijn mening te poneren, soms in columns. Hier is echter regelmatig gebleken dat er kansloze en gefrustreerde discussies uit voorkomen. Uberprovocerend taalgebruik vind ik zo face to face nog wel leuk, kun je er vaak ook samen om lachen. Maar mijn mening hier uitgebreid neerzetten levert ergernissen op die nog veel tijd kosten ook en enkel negatieve energie opleveren. Wissel mijn mening (wel vaak uitgetikt) dan wel met anderen op een andere manier uit. Moet ook toegeven dat ik lang niet alles lees. Maar hier ga ik niet teveel tijd meer in steken.


  ⚠️ Meld

 189. Kansloze discussies en kansloze stukjes dat klopt Dick.Fijn dat je dat eindelijk inziet met dat eeuwige gezever van Youp en de Pvda.
  Heeft Geert nog wat gedaan vandaag of niet?


  ⚠️ Meld

 190. Die schat, van een Ploumen (PvdA) gezien op haar socialistische sinasappelkissie? Je kent haar wel, ze is minister van ontwikkelingssamenwerking, en als synoniem staat voor het woord ontwikkeling ook wel beschaving. Nou, van beschaving was bij er Ploumen niet veel te merken, toen zij met veel aplomb bekent maakte dat er 58.5 miljoen euro ⤽extra noodgeld⤝ ter beschikking gesteld wordt voor vluchtelingen uit Jemen, Irak en Syrië. Het was weer op de pauken roffelen om te laten blijken hoe ⤽betrokken⤝ het kabinet, en in het bijzonder de PvdA zijn met vluchtelingen enz. enz.

  Maar er is een gezegde ⤽al is de leugen nog zo snel, de waarheid achterhaalt haar wel⤝, want Ploumen stond te pronken met andermans veren. Voor het ⤽extra noodgeld⤝ was al eerder geapplaudisseerd, namelijk vorig jaar. Er is dus helemaal geen extra geld vrijgemaakt, zoals minister Ploumen met haar meest humane gezicht ons probeert voor te liegen. Ook een manier van het beste kabinet ooit, om via haar spreekbuis Ploumen, ⤽te goochelen met cijfers in een poging daadkracht te veinzen bij de aanpak van de vluchtelingencrisis⤝

  Ere wie ere toekomt (al krijg ik er een vieze smaak van in de mond) het waren D66, SGP en CU die dit bedrag bij elkaar gekletst hebben, als wisselgeld om het kabinet te pleasen. Maar de vieze smaak in mijn mond verdiept zich, als ik er aan denk wat een schurken partij die PvdA eigenlijk is. De glibbers hebben er geen enkel probleem mee om over de rug van vluchtelingen te scoren met HOAX geld dat anderen vergaard hebben, opdat het lijkt alsof ze bij de sociaaldemocraten iets concreets voor vluchtelingen doen, dan alleen met de mond belijden. Ze hebben eigenlijk met niets en niemand iets, alleen hun eigen miserabele imago is voor hen belangrijk.  ⚠️ Meld

 191. Herstel, moet De Molenhof zijn, volgens mijn lieftallige dame. En ik ga het niet terugkijken onder PEC, dat gewoon op 1-1 kwam. Wel vreemd dat het journaal, volgens mij, allerlei instanties noemden; behalve de naam van weer iets waar Zwolle trots op kan zijn. Mag ik jullie een positieve en goedgemutste voortzetting van dit strakke weekend wensen?


  ⚠️ Meld

 192. Maar wat zijn de gevolgen voor het milieu mbt de winning van gas uit de Noordzee? Kan Mark wel wat roepen over broek op houden.

  Kamp kondigde eerder deze maand in een brief aan de Kamer aan te ??onderzoeken of de huidige stimulerende maatregelen voor de gaswinning op zee voldoende werken dan wel nieuwe maatregelen nodig zijn??.

  En natuurlijk wil die club zelf ook wel, zie link. Er is maar weinig tot nixxx wat voor die VVD-ers belangrijker is dan de centjes 😮


  ⚠️ Meld

 193. Opstootje tussen Turken en Koerden Rijswijk

  RIJSWIJK –
  Het is zaterdagavond onrustig geweest bij een Koerdische bijeenkomst in het Zuid-Hollandse Rijswijk. Toen de minstens 2000 bezoekers de evenementenhal Event Plaza verlieten, zagen ze aan de overkant van de straat een paar Turkse demonstranten met een spandoek. Over en weer werden leuzen geroepen. Twee Koerden zijn opgepakt: één gooide een fles en een ander wilde de Turken te lijf gaan, aldus de politie. Een vechtpartij werd uiteindelijk voorkomen.

  Het opstootje gebeurde na afloop van een campagnebijeenkomst van de pro-Koerdische beweging HDP. Dat is de vierde partij van Turkije, die bij de afgelopen parlementsverkiezingen flinke winst boekte. Behalve Koerden trok de bijeenkomst ook linkse Turken, etnische Armeniërs en alevieten. Partijleider Selahattin DemirtaE$ was de belangrijkste gast. Turkije kan op 1 november weer naar de stembus, dus ook de Turkse gemeenschap in Nederland.

  De bijeenkomst was onder meer georganiseerd door de Federatie Koerden in Nederland (Fedkom). Die noemt de Turkse tegendemonstratie een provocatie. De vlam sloeg in de pan toen de Turkse betogers ⤸met hun hand het symbool van de extreem rechtse Grijze Wolven maakten⤝, zei Fedkom-bestuurslid Besime Ogretmen. Bij dat symbool houden mensen hun pink en wijsvinger omhoog (de oren), en raakt de duim de middelvinger en ringvinger aan (de wolvenbek).

  Demirtas had de bijeenkomst al een tijd voor het opstootje verlaten.

  Mooi stukje cultuur in Nederland het gaat de goede kant op.


  ⚠️ Meld

 194. Gisteren stond minister Ploumen (PvdA) goede sier te maken (video) met 58,5 miljoen euro ‘extra’ poengeld voor ‘noodhulp aan vluchtelingen uit Jemen, Irak en Syrië.’ Dat geld was hard nodig, was volgens Ploumen bepaald geen druppel op een gloeiende plaat, het is belangrijk, onze plicht andere mensen te helpen, blablabla kijk ons van het kabinet en de PvdA in het bijzonder weer eens betrokken zijn met vluchtelingen enz. enz. Maar wat blijkt? Het zogenaamde ‘extra’ geld was al eerder gepresenteerd. Namelijk vorig jaar. Er is dus gisteren helemaal geen extra geld vrijgemaakt maar minister Ploumen (PvdA) doet gewoon net alsof. Of zoals ze het bij de Televaag zeggen: ‘Het kabinet goochelt met cijfers in een poging daadkracht te veinzen bij de aanpak van de vluchtelingencrisis.’ Patsboem! Sterker nog: het geld is vorig jaar door D66, SGP en CU bij elkaar geluld, aldus de oppositie zelf. Goed kinders, wat hebben we weer eens geleerd vandaag? Bij de PvdA hebben ze er geen enkel probleem mee om over de rug van vluchtelingen te scoren met hoaxgeld dat door anderen bij elkaar gebokst is opdat het net lijkt alsof ze bij de sociaaldemocraten iets voor de vluchtelingen doen. Terwijl het uiteindelijk alleen om het eigen imago gaat. Chic. Heel chic.

  Ja ja de Partij van de allochtonen doet er alles aan om de boel te flessen over de rug van de hardwerkende burger.
  Shame on you Partij van de aftreders.


  ⚠️ Meld

 195. Nog één van Joop.nl over de verdeeldheid bij onze Oosterburen.
  Voor op het digitale prikbord dat Politiek Log heet:
  —-
  ‘Ik heb niets tegen vluchtelingen, maar??’ Maar wat?

  ZDF-presentator haalt fel uit naar vreemdelingenhaat … Honderden Duitse prominenten nemen het op voor vluchtelingen … Burgemeester Heidenau overweegt extra beveiliging na bedreigingen

  Bij de NOS zien we zo??n reactie nog niet zo snel voorbijkomen; ZDF-presentator Dunja Hayali haalt op Facebook fel uit naar alle vluchtelingenhaat die ze over zich heen krijgt in de comments. Persoonlijk aanvallen, maar ook aanvallen op vluchtelingen in het algemeen. Van directe ??fuck you, vluchteling?? – Hayali komt oorspronkelijk uit Irak – tot de vergoelijkte ??ik heb niets tegen vluchtelingen, maar???? opmerkingen. ??Maar wat??? vraagt Hayali de vluchtelingenhaters.

  Met haar emotionele relaas slaat ze de spijker op zijn kop:
  “De vluchtelingen, die alles achter zich hebben gelaten, huis, werk, leven, waardigheid en toekomst?? De vluchtelingen die in de zee zinken, stikken in de vrachtwagen, worden verkracht omdat ze van ons een zakcentje willen? Asielparasieten? Asielparasieten bestaan niet. Het recht op asiel is een mensenrecht [??] Wie zijn wij om anderen te verbieden om het beste na te streven voor zichzelf en hun kinderen?”

  In Nederland wordt nauwelijks keiharde weerstand tegen vluchtelingenhaat geboden, zoals in Duitse media wel het geval is. Veel liever onderzoekt men hoe vluchtelingen precies in Nederland aankomen, bijvoorbeeld door gebruik van Facebookgroepen en schetst men een idyllisch vluchtelingenbeeld zoals NOS zaterdag doet, of zoals NRC-journalist Gert van Langendonck eerder al deed in het artikel ‘Vluchtelingen naar Europa: een geweldig avontuur’.
  Burgemeester Heidenau bedreigd, prominenten springen in de bres voor asielzoeker
  Ook in Duitsland heerst er echter flinke verdeeldheid over het vluchtelingenprobleem. Voorstanders helpen de vluchtelingen met onder meer opvang en scholing. Rechtsextremisten demonstreren en steken woningen in de fik.
  De burgemeester van het Duitse Heidenau, die ruimte biedt aan zo’n 250 vluchtelingen in een oude bouwmarkt, krijgt het nu ook te verduren en wordt door rechtsextremisten bedreigd vanwege zijn barmhartigheid. Hij overweegt extra beveiliging in te zetten. In Heidenau braken eerder al rellen uit omdat de rechtsextremisten geen vluchtelingen, veelal afkomstig uit door oorlog verscheurde landen als Syrië, in hun buurt willen.
  De krant Bild, gewoonlijk bekend vanwege de zucht naar sensatie, lanceerde eerder al een campagne om de vluchtelingen juist welkom te heten. De krant publiceerde onder meer vluchtelingen en mensen die hen helpen met het actielogo ??Wir helfen??, wij helpen. Woensdag trok de krant al de vergelijking met DDR-burgers, die voor de val van de Muur naar het Westen vluchtten. In Bild am Sonntag pleiten nu honderden prominenten voor een ??open Duitsland??. Vicekanselier Sigmar Gabriel (SPD) zegt in de krant:
  “Duitsland is een sterk en meevoelend land. Opruiers moeten het beeld van Duitsland niet bepalen, juist wel die mensen die met gevoel en verstand helpen.”

  De minister van Financiën, Wolfgang Sch?uble van het CDU, vult met het oog op de opvang van de vele vluchtelingen aan:
  “Aan geld zal het niet liggen, maar de wijze waarop we met de vluchtelingen omgaan, bepaalt het beeld voor de toekomst.”

  Zaterdag zijn in Dresden meer dan duizend mensen de straat opgegaan om vluchtelingen in Duitsland welkom te heten. De betogers demonstreerden hiermee ook tegen de gewelddadige demonstraties van afgelopen week in Duitsland van extreemrechts. De tegenactie kreeg dan ook de naam ??Anti-Na zi-Alliantie??.


  ⚠️ Meld

 196. 8:29 leeft nog…8:30 was met 2 seconden al dood >:(
  Daarom:

  Kinderombudsman: uitzetten Gláucio en Márcia is onacceptabel

  Staatssecretaris Dijkhoff, kunt u zichzelf nog in de spiegel aan kijken ’s morgens als u wakker wordt?

  Kinderombudsman Marc Duellaert hekelt het plan van de IND om de tieners Márcia en Gláucio met hun familie uit te zetten naar Angola. Dat meldt onder meer Trouw. Duelleert noemt het plan ??onacceptabel??. Het gezin woont al vijftien jaar in Nederland, de kinderen kénnen Angola niet, toch wil de IND hen weghebben, omdat de vader mogelijk ernstige misdaden gepleegd zou hebben in Angola. Die misdaden zijn echter nooit bewezen.

  Regels zijn regels, zo beargumenteert de IND. Omdat de vader mogelijk ernstige misdaden heeft gepleegd, bewezen of onbewezen, valt het gezin onder de 1F-status. 1F-??gevallen?? krijgen geen verblijfsstatus. En dus moeten de kinderen terug naar een land waar Gláucio bijvoorbeeld nooit is geweest – hij is geboren in Nederland. Duellaert:

  “De Nederlandse Staat heeft de belangen van deze kinderen duidelijk niet voorop gesteld bij deze beslissing.”

  Het is niet de eerste keer dat de Kinderombudsman staatssecretaris Dijkhoff aan zijn jasje trekt. Eerder al heeft hij de staatssecretaris geadviseerd het gezin een verblijfsvergunning te geven. Dit weekeind hield hij spoedoverleg met de bewindsman waarin hij hem nogmaals heeft laten weten niets van zijn beslissing te begrijpen.

  “Márcia en Gláucio zijn de dupe van iets wat hun vader meer dan vijftien jaar geleden mogelijk heeft gedaan. Dit ligt buiten hun schuld, maar zij moeten hier wel de consequenties van dragen. Gláucio is hier geboren, zit in de brugklas en Márcia is net begonnen met haar rechtenstudie. Voor Marcia en Gláucio is deze zaak bijzonder schadelijk. Dit zijn Nederlandse kinderen en hun toekomst ligt hier.”

  Open brief oma van Mauro
  Een aantal jaar geleden dreigde eenzelfde situatie voor Mauro. Zijn oma heeft Dijkhoff nu een open brief geschreven op haar Facebookpagina, waarin ze hem vraagt wat hem heeft doen besluiten om Gláucio en Márcia uit te zetten. Mieke van Erp wil dat deze kinderen ook een verblijfsvergunning krijgen:

  “Gláucio is hier in Nederland geboren en zijn zus kent Angola niet meer, moeten deze kinderen gestraft worden omdat er een regel bestaat dat iemand die een ‘F1 status’ heeft uitgezet moet worden? Allemaal vragen van een gewone burger maar wel een burger met een hart waar het in politiek Den Haag weleens aan ontbreekt. Ik stel u dezelfde vraag die ik toentertijd aan minister Leers heb gesteld… kunt u zichzelf nog in de spiegel aan kijken ‘s-morgens als u wakker wordt?”

  Eerder verscheen op Joop: SP: ‘Geef Cláucio en Márcia een verblijfsstatus’
  = geen link zoek maar ff op Joop.nl


  ⚠️ Meld

 197. Wat fijn jongens (m/v), PvdA’er in Brussel Paul Tang is ook weer terug van vakantie. De beste man heeft maanden de tijd gehad om te broeden op oplossingen en ideeën voor de Grote Problemen waar iedere oprechte sociaaldemocraat met een beetje internationale solidariteit in z’n kloten zich vandaag de dag druk over maakt. De enorme vluchtelingencrisis, de oorlogen in Arabierenland, de niet aflatende Griekse crisis en noem het allemaal maar op. Niet Paul Tang (PvdA). Die heeft zich de hele zomer druk zitten maken over voetbal. Jep. En in zijn vakantie is Paul Tang tot de conclusie gekomen dat het allemaal niet eerlijk is. Wij in Nederland zijn maar klein en die grote clubs in Engeland en Spanje die zijn maar groot en het is niet eerlijk boehoehoe. Het lukt de Nederlandse clubs maar niet om serieus mee te doen in Europa en dat is volgens Tang allemaal de schuld van die grote gemene televisieboeren die voetbal achter een decoder stoppen. In Engeland krijgen ze 2 miljard TV-rechten en wij maar 80 miljoen. Klote vraag en aanbod! Klote markt! Boe! Gelukkig heeft Paul Tang een oplossing bedacht: betaaltelevisie moet dood. De Premier League en de Eredivisie moeten gratis op televisie zodat ze minder poen krijgen voor TV-rechten en dan moehahaha FEYENOORD FOREVER! En Paultje Tang gaat daarvoor zorgen. Tenminste. Hij gaat aan de Europese Commissie vragen om het te regelen. Nouja, hij zou graag willen dat de EC met wetsvoorstellen komt. Tot zover de ambitie van Paul Tang. Wist u trouwens dat Paultje Tang in mei 2014 ook al van plan was het voetbal te veranderen? Echt, kijk maar. Dik een jaar verder dus gewoon een vergelijkbaar verhaal. En volgend jaar weer! Joe Paultje, ga eens werken voor je geld. Natte krant.

  Ja het zijn harde werkers bij de Partij van de aftreders .
  Vond hem wel leuk.


  ⚠️ Meld

 198. De link is alweer vemoord, dan maar zo:

  Schuldig zijn als kind, vanwege je vader

  Tinkebell over hoe het recht zelf onrechtvaardig is … In Nederland is iedereen onschuldig tot het tegendeel bewezen is? Nee, niet iedereen. … Maandagavond demonstratie tegen uitzetting Gláucio (13) en Márcia (18)

  Wat ik altijd dacht, is dat we hier als land een hele duidelijke afspraak over hadden gemaakt. Wat ik altijd dacht, is dat we er zelfs trots op waren. Dat het hier wél eerlijk gaat. En rechtvaardig. En we tikken regelmatig andere landen op de vingers. Landen waar mensen zonder eerlijk proces worden gestraft. Waar onschuldigen vastzitten. Of erger. Nee, bij ons is het anders. Hier in Nederland is niemand schuldig tótdat dat is bewezen.

  Dacht ik.

  Maar ik had het mis en ik voel me eerlijk gezegd behoorlijk voor de gek gehouden. Er bestaan hier in ons mooie rechtvaardige Nederland namelijk wel degelijk gevallen van mensen die worden gestraft op slechts een verdenking. Sterker nog. Er zijn hier in Nederland gevallen van mensen die worden verdacht van zaken waar onvoldoende bewijs voor te vinden is om ze te kunnen vervolgen. Maar omdat de verdenkingen zo gruwelijk zijn, ontnemen we deze mensen hun rechten. Voor de zekerheid. En die van hun onschuldige kinderen ook.

  We noemen deze uitzondering op ons rechtvaardig handelen het ‘1F-beleid’. Wat dat is? Heel in het kort (en ok, een beetje versimpeld, want het is een complexe aangelegenheid die ook per land van gebeurtenis weer net iets anders werkt): Een ‘1F-status’ (refererend aan artikel 1F van het VN vluchtelingenverdrag) krijg je op het moment dat je er van wordt verdacht mógelijk iets te maken te hebben (gehad) of er mogelijk van op de hoogte bent dat anderen iets te maken hebben gehad met oorlogsmisdaden. Let op, de mogelijkheid of het vermoeden van de mogelijkheid is hier voldoende. Dan verliest een persoon onmiddellijk al zijn of haar rechten en geldt een omgekeerde bewijslast. Met andere woorden: dan wordt een persoon schuldig verklaard tót hij of zij, zijn of haar onschuld heeft bewezen. Er wordt dan door de Nederlandse overheid/het openbaar ministerie geen onderzoek gestart naar de achtergrond van deze persoon. Dit moet door de persoon zelf worden gedaan. Deze persoon verliest al zijn of haar rechten totdat onschuld is bewezen.

  Voor ik hier direct alléén maar in de aanval ga (het moge duidelijk zijn dat ik het zeer oneens ben met deze gang van zaken), er is zeker wel iets voor te zeggen. We willen namelijk geen oorlogsmisdadigers opvangen in ons land. Of om het nog schrijnender te beschrijven: er zijn gevallen geweest waarbij mensen die naar Nederland zijn gevlucht omdat ze in het land van herkomst werden gemarteld, hier in het asielzoekerscentrum ineens oog in oog kwamen te staan met hun beulen. Een zeer onwenselijke situatie.

  Je zou kunnen stellen (en dit wordt in de praktijk ook gesteld) dat het onmogelijk is om na te gaan wie wel en wie niet heel erg of een beetje fout was in een oorlog. Oorlogssituaties zijn altijd complex, dossiers vaak vernietigd, regimes zijn corrupt. Wanneer je dan zeker wil weten dat je geen mensen met bloed aan hun handen in ons land laat wonen, kan je het beste maar gewoon iedereen uitzetten van wie een vermoeden bestaat dat ze mogelijk iets met die ellende te maken hadden. De prijs hiervoor is dan wel dat je hoe dan ook óók onschuldigen zal straffen.

  Er geldt een omgekeerde bewijslast, dus onschuldigen zullen hun onschuld zélf moeten bewijzen. Maar als schuld al haast niet valt te bewijzen, hoe bewijs je dan je onschuld? Ik denk dat we hier te maken hebben met een zeer onwenselijke situatie. Ik denk dat de prijs van het oppakken en weren van misdadigers nooit mag zijn dat je onschuldige burgers hun rechten afneemt. En ja, ik besef maar al te goed hoe vreselijk ingewikkeld en kostbaar het is om individuele zaken die zich vaak al jaren geleden hebben afgespeeld te onderzoeken. Toch lijkt het me rechtvaardig om op zijn minst naar een tussenvorm te zoeken. Dat je mensen bijvoorbeeld zelf het onderzoek naar hun achtergrond laat bekostigen. Nogmaals, het is complex en de moeilijkheid en de situatie verschilt per land, maar wat vooral van belang is hier, is dat hoe we het nu hebben geregeld ingaat tegen de afspraak die we hebben gemaakt: niemand is schuldig totdat dit is bewezen.

  We móeten hier dus nog een keer naar kijken.

  Want wat voor situaties krijg je dan? Nou, bijvoorbeeld dat twee kinderen, Márcia(18) en Gláucio(13) -Marcia op haar derde met haar ouders vanuit Angola naar Nederland gevlucht, Gláucio in Nederland geboren- om 7 uur in de ochtend uit hun bed werden gelicht, samen met hun ouders in detentie werden gezet en deze week worden gedeporteerd naar een land dat ze niet kennen. Waarom? Omdat hun vader in het leger heeft gezeten en daardoor automatisch wordt verdacht van oorlogsmisdaden, hij het tegendeel niet kan bewijzen en omdat kinderen van verdachten volgens dit beleid evengoed onder de 1F-regel vallen en daarmee dus geen rechten hebben. Op niets.

  Vanavond is er een demonstratie tegen deze uitzetting.

  Ik ga er heen. Ik hoop u daar te zien.

  18.30 uur verzamelen aan de Richelleweg 13, te Soesterberg.

  Meer info: http://www.DefenceForChildren.nl  ⚠️ Meld

 199. Vind de zin: stijlloos geblaad, beter lopen 😉
  Nadeel daarvan is ook dat je linkjes die er vaak in de tekst zitten, zo niet uitkomen.
  Bovendien zit er geen censuur op de stijllozen (zoals je vandaag alleen al hebt kunnen zien, wel op Joop.nl) zodat een linkje beter tot zijn recht komt. Je kunt niet zeggen, D erk dat ik het niet heb geprobeerd 😉


  ⚠️ Meld

 200. door Mike Muller

  Utrecht –
  PvdA-voorzitter Hans Spekman weigert zijn gekregen FC Utrecht-seizoenkaart voor het leven in te leveren. De VVD in de Utrechtse gemeenteraad roept de socialist op dat wel te doen.

  Spekman kreeg de seizoenkaart destijds als dank voor zijn inspanningen om FC Utrecht overeind te houden, maar de deal die hij sloot, zorgde ervoor dat ruim twintig miljoen euro uit de gemeentekas verdampte.

  De PvdA??er sloot als wethouder van Utrecht een lening van 25 miljoen euro af namens het stadsbestuur. Utrecht is, naar nu blijkt, ruim twintig miljoen kwijt en heeft zich definitief teruggetrokken uit het financiële debacle.

  De gemeente heeft haar vordering, die voortvloeit uit de lening van 25 miljoen euro, verkocht aan de Rabobank. Met deze overeenkomst is zes miljoen euro gemoeid. ⤸Het heeft ons veel geld gekost, maar gezien de omstandigheden ben ik tevreden dat in elk geval de financiële betrokkenheid beëindigd is⤝, zegt wethouder Kees Geldof.

  Spekman laat weten niet van plan te zijn de seizoenkaart in te leveren. ⤸De gemeenteraad van Utrecht heeft destijds alle belangen afgewogen en ingestemd met een plan om FC Utrecht voor haar inwoners te behouden. Als het aan de VVD, D66 en de SP had gelegen, had Utrecht geen professionele voetbalclub meer gehad. Dat het reddingsplan niet zonder financiële risico??s was, is vanaf het allereerste begin door het hele college duidelijk gemaakt aan de gemeenteraad.⤝

  Ja geitenwollen Spekman is een slimme jongen mooi de gemeenschap op laten draaien voor 20 miljoen maar zelf een seizoenkaart voor het leven.Zou dit oook opJoop.nl vermeld worden?


  ⚠️ Meld

 201. door Ruud Mikkers

  Den Haag –
  De onderhandelingen tussen Nederland en Marokko over aanpassing van het uitkeringsverdrag zijn mislukt. Minister Asscher (Sociale Zaken) had de Kamer in het vooruitzicht gesteld voor 1 september tot een akkoord te komen met het Noord-Afrikaanse land, maar moet daar nu op terug komen.Toch blijft Asscher hopen op aanpassing van het verdrag dat de hoogte van uitkeringen voor Nederlandse Marokkanen in Marokko regelt, zo schrijft hij vandaag aan de Tweede Kamer. Maar wel is het nu aan de Kamer om een opzeggingswet, die op verzoek van Asscher eerder werd opgeschort, weer op de agenda te zetten. Dit is nodig omdat het verdrag anders niet per 1 januari 2017 opgezegd kan worden.

  In het zogeheten socialezekerheidsverdrag wordt de uitbetaling van uitkeringen voor Marokkaanse-Nederlanders geregeld. De PvdA-bewindsman wil die uitkeringen aanpassen aan het levenspeil in Marokko, waardoor ze flink omlaag gaan

  Ashadin blijft hopen hahaha wat een giller.
  Shame on you Lodewijk  ⚠️ Meld

 202. 20.000 demonstranten in Wenen voor humaan asielbeleid

  Aartsbisschop: ‘We hebben genoeg van de doden, het lijden en de vervolging.’

  Zo??n 20.000 mensen zijn maandag bijeengekomen in Wenen om te protesteren tegen de slechte behandeling van migranten en vluchtelingen. Het protest volgt op de ontdekking van een achtergelaten vrachtwagen met daarin de lichamen van 71 omgekomen migranten, vorige week in de buurt van de grens met Hongarije.

  De demonstranten kwamen samen op het station Westbahnhof, waar treinen met daarin honderden migranten op doorreis vanuit Boedapest stonden. Op het Weense station werden zij urenlang tegengehouden door de Oostenrijkse politie, voor zij konden doorreizen naar Salzburg of M?nchen in het zuiden van Duitsland. De migranten werden op het station welkom geheten door de demonstranten, die van daaruit doortrokken naar de kathedraal waar een herdenkingsdienst voor de slachtoffers van het incident bij de grens plaatsvond.

  De herdenkingsdienst werd bijgewoond door verschillende Oostenrijkse politici. Daar werden zij toegesproken door kardinaal Christoph Schoenborn, de aartsbisschop van Wenen: ??We hebben er genoeg van. Genoeg van de doden, het lijden en de vervolging.??

  De kardinaal noemde de lijdensweg van de omgekomen migranten, waaronder vier kinderen, ??te pijnlijk om over na te denken??.  ⚠️ Meld

 203. Dick, hoe sta jij tegenover de belgen en hun zienswijze over vluchtelingen en het gevaar van confrontatie met terug kerende is strijders die evt confict of erger opzoeken? Gezien of? Er hoeft er maar een te zijn en dan domino effect. Ff cynisch heb nog nooit gezien dat zoveel mensen met de trein vrijwillig reisden.


  ⚠️ Meld

 204. @ D erk, heb hier niets van meegekregen

  belgen en hun zienswijze over vluchtelingen en het gevaar van confrontatie met terug kerende is strijders die evt confict of erger opzoeken? Gezien of?

  Vond die foto van dat verdronken Syrische jongetje wel hartverscheurend. Terwijl natuurlijk elke dode in deze ‘exodus uit wanhoop’ er één is. Gelukkig lijkt de opvang in de IJsselhallen goed te gaan.


  ⚠️ Meld