Supporters PEC tegen aanscherping Voetbalwet

Zwolle – Dinsdag is duidelijk geworden dat de Eerste Kamer voor aanscherping van de voetbalwet gestemd heeft. Deze nieuwe wet houdt in dat de bepaling van de strafmaat voor een groot gedeelte bij de gemeente zelf komt te liggen, de "eerste overtreders" kunnen voortaan direct een meldplicht of gebiedsverbod krijgen. Daarnaast geldt de regel "ben je er bij, dan hoor je er bij". Met deze maatregelingen hoopt de KNVB “hooligans” definitief uit het voetbal te bannen.

De supporters van PEC Zwolle laten weten dat dergelijke berichtgevingen hun zorgen baart, zo is de verwachting is dat een doorgewinterde “hooligan” in de regel geen "eerste overtreder" zal zijn. Daarnaast zijn de supporters van mening dat Nederland een land moet zijn waarbij je een boete dient te krijgen voor hetgeen je daadwerkelijk misdaan hebt. En niet omdat je er toevallig langsliep. De nieuwe aangepaste voetbalwet vergroot de kans op straffen voor onschuldige supporters, zeggen de fans van PEC Zwolle. Met een "ben je erbij dan hoor je erbij" aanpak zullen de aantallen “eerste overtreders” drastische stijgen, waardoor het aantal incidenten na jaren van afname waarschijnlijk weer zullen gaan stijgen. "Voor de ‘normale’ supporters is het dus oppassen geblazen, want de jacht is met de nieuwe voetbalwet definitief geopend."

Tot dusverre hadden de supporters, verenigd via de website pec.nu, de hoop en het vertrouwen dat ze in Zwolle te maken hebben met een burgemeester en gemeenteraad dat voetbalminnend is. “De manier waarop PEC en haar supporters zich de afgelopen jaren geprofileerd hebben is op een dusdanige positieve manier gebeurt dat wij ons niet kunnen voorstellen dat onze burgervader zich zorgen om de wedstrijden van PEC hoeft te maken.De diverse huldigingen, Europa League wedstrijden en zelfs een verloren bekerfinale werden stuk voor stuk zonder grote incidenten beleefd. Iets waar de stad Zwolle en haar bewoners trots op mogen zijn.”

“Met enige verbazing hebben wij dan ook vernomen dat de lokale partijen van VVD Zwolle en SP Zwolle erop aansturen om in de Veiligheidsvisie 2015-2018. Via een motie motorbendes definitief uit Zwolle te weren. En nu ze toch bezig zijn wensen deze partijen ook om in de gemeente “de harde kern” van voetbalsupporters in de horeca weren. Al dan niet bewust ontbreekt er een exacte definitie van “de harde kern van voetbalsupporters”. Maar deze motie zal in combinatie met de nieuwe nationale voetbalwet in het vervolg tijdens wedstrijden van Zwolle een heuse politiestaat kunnen maken.”

“Hoewel wij snappen dat de politiek in Zwolle de veiligheid in de gemeente wil blijven waarborgen, treft deze motie net als de voetbalwet de verkeerde doelgroep. PEC heeft namelijk maar één mogelijkheid om te blijven groeien en dat is om de regio aan haar te binden. Steeds meer supporters komen van buiten de stadgrenzen en met name deze supporters wensen voor de wedstrijd van de Zwolse Horeca gebruik te maken.”

Team pec.nu doet dan ook een dringende oproep aan de lokale politieke partijen om voetbalsupporters vooral niet te criminaliseren. “De supporters van PEC zijn er in alle soorten en maten zorg ervoor dat een wedstrijdje PEC met een biertje in de stad onveranderd blijft.”

Artikel delen:
Reacties 23
 1. Als je je niet misdraagt heb je ook niks te vrezen, voorspelbaar gejank van supporters, wat mij betreft wordt per direct een snoeiharde voetbalwet ingevoerd. Zoals in Engeland. Wellicht dat dit de sociale controle wat vergroot op de tribunes.


  ⚠️ Meld

 2. Wat Leonardo zegt….

  Wat een belachelijke reactie van de supportersvereniging. Ze zouden blij moeten zijn dat er eindelijk iets gedaan wordt aan het belachelijke gedrag van een deel van die “supporters”. Aanpakken; en hard!

  Lijkt erop dat de supportersvereniging de hand boven het hoofd wil houden van zulke hooligans.


  ⚠️ Meld

 3. Wat een belachelijke reactie van de supportersvereniging.

  Hoho, dat staat er niet.

  verenigd via de website pec.nu

  Deze reactie komt dus niet van de supportersclub.  ⚠️ Meld

 4. Snoeiharde voetbalwet, prima.
  Maar of het nu zo slim is om te zeggen dat supporters nergens meer binnen mogen.
  Waar gaan ze dan heen met hun kwaaie koppen?
  En inderdaad, hoeveel goedwillende mensen gaan hier de dupe van worden. Dat gaat juist irritatie en incidenten bij horeca opleveren denk ik.  ⚠️ Meld

 5. @Leonardo
  Misschien gaat het om deze regel:

  Daarnaast geldt de regel “ben je er bij, dan hoor je er bij”.

  Is er gedonder in vak 17, dan kunnen ze dus dat hele vak afvoeren.  ⚠️ Meld

 6. Ze zouden blij moeten zijn dat er eindelijk iets gedaan wordt aan het belachelijke gedrag van een deel van die “supporters”. Aanpakken; en hard!

  Daar vallen ze ook niet over, wel goed lezen.
  Het gaat hier om:

  De supporters van PEC Zwolle laten weten dat dergelijke berichtgevingen hun zorgen baart, zo is de verwachting is dat een doorgewinterde ⤽hooligan⤝ in de regel geen “eerste overtreder” zal zijn. Daarnaast zijn de supporters van mening dat Nederland een land moet zijn waarbij je een boete dient te krijgen voor hetgeen je daadwerkelijk misdaan hebt. En niet omdat je er toevallig langsliep. De nieuwe aangepaste voetbalwet vergroot de kans op straffen voor onschuldige supporters, zeggen de fans van PEC Zwolle. Met een “ben je erbij dan hoor je erbij” aanpak zullen de aantallen ⤽eerste overtreders⤝ drastische stijgen, waardoor het aantal incidenten na jaren van afname waarschijnlijk weer zullen gaan stijgen.  ⚠️ Meld

 7. Goede zaak! Normale supporters worden bijvoorbeeld tijdens uitwedstrijden al voldoende gestraft.
  Ik denk niet dat leden van PEC.nu tegen aanpak van hooligans zijn maar enkel pleitten voor een meer gerichte aanpak.
  De taak van de gemeente is om onderscheidt te maken tussen normale supporters en hooligans.  ⚠️ Meld

 8. Precies zoals je zegt voorspelbaar gejankt va n een paar zich “supporter” noemende randdebielen die voetbal aangrijpen om als een stel idioten zich te misdragen omdat ze willen opkomen voor “hun” club .

  Het wordt tijd dat de voetbalwet nu eens van kracht wordt en dat dit soort randdebielen eens keihard worden aangepakt .

  Ik ben benieuwd of bestuur PEC Zwolle maar vooral bestuur supportersclub PEC Zwolle zich uit durft te spreken VOOR deze voetbalwet of dat zij zoals ze nu doen de randdebielen de hand boven het hoofd blijft houden en belonen !!!


  ⚠️ Meld

 9. @Leonardo, ik doe niks maar heb nu dus wel degelijk wat te vrezen mits deze maatregel wordt aangenomen. Ik sta op Noord en her en der staan er wat rotte appels tussen. Als ik voor, naast of achter deze persoon sta en deze misdraagt zich kan ik de spreekwoordelijke sjaak zijn. Dat lijkt me niet echt de bedoeling of wel? Of moet ik, supporter die zich keurig gedraagt, wijken voor iemand die zich misdraagt?

  @@leonardo, verwar aub niet pec.nu met de supportersclub. Twee totaal verschillende dingen.

  Ik ben echt voor meldingsplicht, meest vervelende en doeltreffende sanctie die je kunt opleggen, echter moet het niet zo zijn dat je hem gratis krijgt bij een pakje boter.


  ⚠️ Meld

 10. Als PEC Zwolle supporter zeg ik; Weblog Zwolle neem a.u.b. niets van dat amateuristisch siteje pec.nu over. Als er een site is, dat over PEC Zwolle gaat, dan is dat wel het allerslechtse wat je op Google kan vinden. Op die site staat zoveel onzin en gezeur, dat het voor een site als Weblog Zwolle het niet nodig is, om dat over te nemen en op de eigen website te plaatsen. Daar is Weblog Zwolle namelijk te goed voor.


  ⚠️ Meld

 11. Ronnie een beetje gefrustreerd ?
  Een pec.nu is een medium met meer dan 70.000 unieke bezoekers dat klinkt aardig serieus.. Totaal geen problemen met de site en tot dusverre zijn zij aardig actueel..beetje zwak om ze af te vallen.. Neigt naar jaloersie.


  ⚠️ Meld

 12. maar vooral bestuur supportersclub PEC Zwolle zich uit durft te spreken VOOR deze voetbalwet of dat zij zoals ze nu doen de randdebielen de hand boven het hoofd blijft houden en belonen !!!

  Voorbeelden graag, of mag iedereen van alles roeptoeteren zonder bewijs.
  Ben benieuwd….  ⚠️ Meld

 13. Gros van de reageerders snapt die nieuwe wet niet of kan niet lezen! En dan wel een belerend vingertje opheffen!! Je komt nogal dom over! Zeker als je dan ook nog stelt dat je niets te vrezen hebt als je niets doet. Dat is nu juist waar het om gaat want dat gaat dus nu niet meer op.

  Watching football is not a crime!!!


  ⚠️ Meld

 14. die Ronnie is louter negatief. Ik deel een groot gedeelte van de mening al denk ik dat hij niet zo drastisch is als men doet voorkomen. Prima statement!


  ⚠️ Meld

 15. Hij is inderdaad gedramatiseerd maar daar lees ik wel overheen.
  Ik snap hun zorgen en goed dat er in iedergeval een tegen geluid is.  ⚠️ Meld

 16. Als je je niet misdraagt heb je ook niks te vrezen, voorspelbaar gejank van supporters, wat mij betreft wordt per direct een snoeiharde voetbalwet ingevoerd

  En dat is dus het probleem met die nieuwe voetbalwet. Ik denk dat niet veel mensen tegen een gerichtere aanpak en hogere straffen zijn.

  Maar die nieuwe voetbal wet gaat juist een gerichte aanpak tegen werken. Tenslotte is het nu gewoon ‘Ben je erbij dan hoor je erbij’ oftewel ‘Schuldig totdat het tegendeel is bewezen’. Een paar jaar geleden werd deze wet afgekeurd, omdat het in strijd is met artikel 6, lid 2 van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens:Een ieder tegen wie een vervolging is ingesteld, wordt voor onschuldig gehouden totdat zijn schuld in rechte is komen vast te staan

  Waarom zou je nog gericht te werk gaan als je ook gewoon iedereen als schuldige kan beschouwen, lekker makkelijk toch?


  ⚠️ Meld

 17. Ik snap het hele gebeuren niet. Bij elke club lopen er agenten die zich hierop focussen en men weet bijna bij elke club welke groep /personen er voor problemen zorgen. Pak die gasten dan meteen aan ipv met zulke populaire waan ideeen te komen.


  ⚠️ Meld

 18. Bericht door @leonardo, op 2 juli 2015 14:04
  Precies zoals je zegt voorspelbaar gejankt va n een paar zich “supporter” noemende randdebielen die voetbal aangrijpen om als een stel idioten zich te misdragen omdat ze willen opkomen voor “hun” club .

  Het wordt tijd dat de voetbalwet nu eens van kracht wordt en dat dit soort randdebielen eens keihard worden aangepakt .

  Ik ben benieuwd of bestuur PEC Zwolle maar vooral bestuur supportersclub PEC Zwolle zich uit durft te spreken VOOR deze voetbalwet of dat zij zoals ze nu doen de randdebielen de hand boven het hoofd blijft houden en belonen !!!

  Tadaa

  https://www.weblogzwolle.nl/content/view/46978/55/  ⚠️ Meld

 19. Tenslotte is het nu gewoon ‘Ben je erbij dan hoor je erbij’ oftewel ‘Schuldig totdat het tegendeel is bewezen’.

  Reactie van de KNVB op de site pec.nu;

  KNVB jul 2, 2015 at 08:48

  Ter aanvulling op het bericht van rudi: Het gevreesde ⤽ben je erbij dan hoor je erbij⤝ maakt geen onderdeel uit van de wetswijziging. PVV heeft een motie (http://bit.ly/1f3ZT2G) ingediend om dit te bewerkstelligen, maar kreeg verder alleen steun van Groep Bontes/Van Klaveren en 50PLUS, noch steunde wij als KNVB deze motie. Zoals rudi ook aangeeft is deze wet een instrument om de 1% echte relschoppers beter aan te kunnen pakken, juist om het toegankelijker, gastvrijer en veiliger kunnen maken voor de 99% echte fans.

  Groet,

  KNVB  ⚠️ Meld

 20. @Storyteller

  Op dat siteje van jou staat inhoudelijk meerendeel onzin en is tevens ook niet up to date. Mensen wanneer je echte informatie wilt hebben over PEC Zwolle ga dan naar de officiele PEC Zwolle supporterssite. Dan hoef je in ieder geval geen onzin te lezen.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.